|
|
| נשלח ב-28/2/2011 06:08 |
|
| |
פראק מהזכרון - אין לי מקור כתוב.
ובכל זאת, ראה
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 28/02/2011 06:18:13
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 12:53 |
|
| |
| פראק_מהלך כתב: |  | למה החוזרים בשאלה פורקים גם את עול המוסר האנושי ? האם זה בגלל שמבחינה תפיסתית הם לא מוצאים טעם במוסר אנושי ללא יראת שמים? או זה נובע מהצורך לבעוט בהכל ? או אולי בגלל שהם חשים בודדים הם מתדרדרים לפשע?לדעתי זה מכל הסיבות כאחד |
|
ממש שטויות לגמרי,
כל חבריי שיצאו הם בחורים\בחורות מוסרים\ות,
כל הקשקשת הזאת באים מי המחבתים,
(זה יכול להיות נכון לגבי דור שני לבעלי תשובה שבאים ממשפחות פשע,)
|
| נשלח ב-28/2/2011 13:13 |
|
| |
מקס תבין אותו זו האינפורמציה שמסרו לו רבותיו. הוא לא מכיר את המציאות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 13:35 |
|
| |
כל חבריי שיצאו הם בחורים\בחורות לא מוסרים\ות,
שמנסיון והכרות יגנבו אפילו את החברים הכי קרובים להם ואפילו הלוואה קטנה לא יחזירו, ומאידך חוזרים בשאלה יקפידו חא לגזול אפילו פרוטה כל השטויות האלה באים מהמחב״שים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 14:43 |
|
| |
| פראק_מהלך כתב: |  | | כל חבריי שיצאו הם בחורים\בחורות לא מוסרים\ות, שמנסיון והכרות יגנבו אפילו את החברים הכי קרובים להם ואפילו הלוואה קטנה לא יחזירו, ומאידך חוזרים בשאלה יקפידו חא לגזול אפילו פרוטה כל השטויות האלה באים מהמחב״שים |
|
אני לא מצליח להבין אותך, אתה חוזר על דברי כמו תוכי, (ראיתי גם לאחרים עשית כך)
אני מספר לך על חברי ילדות שלי מהחידר מהישיבה,
הם בני 30 עד 35 כיום,
והם כולם בסדר גמור,
|
| נשלח ב-28/2/2011 14:44 |
|
| |
כל אדם צריך להישפט לגופו, ויש צדיקים וגנבים וחסרי מוסר מכל הצדדים, אם כי יש נטייה אולי בגלל המצוקה הכלכלית כמו שאמר סוסרטי ואולי כמו שאמרו אחרים. לדעתי בציבור הלא דתי לחוזרים בשאלה יש שם פחות טוב,
בעבר סמכתי על ידידים יוצב"ש כעל כל ידיד,והם בד"כ גם יותר נצרכים ויותר לווים, ונגזלתי בכל פעם שהלוויתי, ולכן חוזר בשאלה במיוחד טרי, מעורר אצלי חששות לגבי האמינות שלו, חוזר בשאלה מעורר חששות, במיוחד כשזה חדש, (מותר לו לשקר). מאידך פעם חיכה לי חוזר בתשובה ליד האוטו, בגלל שהוא חשש שאולי הוא שרט לי את האוטו, ורצה לשלם, ןהנסיון הכללי מראה שהם מרגישים צורך להתחזק גם בבן אדם לחבירו. יתכן שהשטויות נגדם באים מהמחב״שים (כנראה יש להם נציגות בפורום הזה שנמצא בתוך פורטל בחדרי חרדים?!).
תוקן על ידי פראק_מהלך ב- 28/02/2011 14:59:42
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 15:04 |
|
| |
אתה לא טועה מהחוזרים בשאלה- אכן כך רובם. הרי חזרו בתשובה והם מקפידים יותר מהותיקים. אבל אתה טועה בגדול בחוזרים בשאלה. אתה מדבר בהכללות מתוך נסיון אישי. לא צוחקים מאלו שחוזרים בתשובה באמת- לועגים למחזירים בתשובה- בשקר.
בחור נסע לטיול לאיטליה ונכנס לשתות כוס קפה, המלצר שהגיש לו את הקפה- צלע. כשסיפר את רשמיו בטלפון לידידו-אמר- איטליה מאד יפה- אבל המלצרים צולעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 15:04 |
|
| |
אוקיי:
כפי שאמרת יש ויש,
והחוזרים בתשובה הם בסדר גמור, (רק ציינתי לגבי דור שני שבעלי תשובה שמשפחתם וסביבתם היא לא חרדית וגם לא מקובל בציבור הכללי)
סיפורים לגבי כסף והלוואות ?!
אני לא מכיר אדם שלא יכול ליפול למצבים כאלה, אפי' אדמורים וראשי ישיבות,
ולכן היא לעולם לא יכול להיות מודד לכלום,
לא שאני מצדיק מי שלא מחזיר ח"ו, אבל זה סיפור אחר לגמרי,
|
| נשלח ב-28/2/2011 15:19 |
|
| |
כבר מזמן הגעתי למסקנה שבמקרה הזה הפראק מהלך עצמונית. הפורום אולי חרדי אבל חרדי בהגדרה אמור להיות תת קטגוריה בתוך האדם הנבון (= homo sapiens, תהיה בריאתו עפר מן האדמה או אבולוציה מן ה RNA)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 15:19 |
|
| |
תוקן עקב כפילות
תוקן על ידי thepresent ב- 28/02/2011 15:20:46
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 15:33 |
|
| |
חרדי בהגדרה הוא בקטגוריית האדם הנבון. מסקנה: > רבים בפורום אינם חרדים.
בקשר לניסיון שלי זה רק חלק מהתמונה, השם במיוחד שקיים גם אצל חילונים נובע כנראה מניסיון של רבים.
תוקן על ידי פראק_מהלך ב- 28/02/2011 15:35:33
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 19:39 |
|
| |
מפראקים מהלכים (עם או בלי תכולתם הנשגבה) - התייאשתי
אבל בעלבעמיו שפיקח היה, מה ראה ל(שתף פעולה עם) שטות זו?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 20:02 |
|
| |
בעל האם כוונתך שבחינוך החרדי המוסר האנושי לא מוצג כחובה לזולת, אלא כעוד סוג של מצווה כמו שבת וכדו' דהיינו חובה לא-ל ? אם כי בספרות התורנית כמו ר' שמעון שקופ ובייחוד הגר"ש רוזובסקי מגדירים באופן ברור את מצוות בין אדם לחבירו כמחוייבות לזולת, ולא כעוד סוג של מצווה.
|
| נשלח ב-28/2/2011 20:15 |
|
| |
פראק אין כעת עיתותי להכנס לדיון מעמיק אך בהחלט קיימת תפיסה כזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 20:18 |
|
| |
התבקשתי באישי ואני מבהיר שלא היתה כוונתי להטיל אשם בכל החינוך החרדי, רק לטעון שדגש יתר על נקודה אחת, שהכל נלמד אך ורק מהתורה, עלול לגרום לתופעות לוואי במקרים מסוימים.
|
|
|
|
|