בית פורומים עצור כאן חושבים

לחיצת יד לאשה – היתר בירושלמי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/12/2008 11:26 לינק ישיר 

יקר

לא הבנתי מה הקשר ל לחיצת יד לאשה- ליראת שמיים, מה היא ע"ז?, זו לא יראת שמיים- זו יראת בשר ודם.
וזה מראה עד כמה האדם הזה המתימר להיות ירא שמיים, אינו יכול לשלוט ביצרו הבהמי, כשלחיצת יד גרידא, מעורר אצלו את היצרים האפלים,  ומזה הוא כנראה ירא.

באחד הביקורים של  אשה- בעלת תפקיד בכיר (איני רוצה למסור פרטים מזהים) כשבקבלת הפנים שערך לכבודה יו"ר הכנסת,

יושבי ראש הועדות נעמדו בשורה הראשונה לקבל פניה, והיא עברה  ולחצה את ידם- אחד מהעומדים יהודי חרדי נציג החרדים- כשעברה לפניו הושיטה גם לו את ידה טבעית- והוא בלית ברירה לחץ את ידה.

מיד עם תום הטקס רץ האיש וטלפן למנהיגו הרוחני (חשש שמא יקדימו אחר) וסיפר לו כל אותו המעשה, התשובה של המנהיג היתה- וכי מה יכלת לעשות,? שפיר נהגת.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 13:29 לינק ישיר 

למימוני
אודות מה ששאלת למה לא נחוש שתפרוס נידה בזמן ההשקאה והיא אסורה ליכנס למקדש
מבואר במשנה בסוטה ד"כ ע"א שאחר שהשקוה אם נטהרה מותרת לבעלה אמנם אחר כן 'הם אומרים הוציאוה' כיון שחוששים שתפרוס נידה מחמת הפחד וכמו שמצינו באסתר המלכה ותתחלחל המלכה מאוד יעוי"ש, עדין אי"ז מישב את השאלה למה לפני כן לא חששו ואולי זה רק מעצים כיון שמבואר שחז"ל היו מודעים לחשש זה וכיון שכן לאחמ"כ מוציאים אותה מיד למה לא נחוש לזה אף קודם.
אמנם בדרך אפשר איני יודע האם הדין להשקות סוטה מוכרח הוא בבהמ"ק דוקא, וא"כ הרי יש לומר שמשום כן הותרה אף  נידה ליכנס בו אע"פ שאולי תטמא תוך כדי ההשקאה כיון שזהו דינה.
ובפרט למש"כ הר"מ במורה ח"ג בענין איסור הכניסה לטמא שאינו משום מציאות הטומאה אלא רק כגדר וסייג לזה שלא יכנוס אדם למקדש בכל עת ואין האיסור אלא כסניף לדין מורא מקדש כל כה"ג שזה דינה לא חישי' כיון שאין איסור בעצם מציאות הכניסה.
ואחתום שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 14:19 לינק ישיר 

לעוף ברוח
גם אני מתקוממת כיצד אין כאן כל התייחסות לעצם חוסר המוסריות של טקס ה'סוטה', ביחוד בהתחשב בעובדה שבתקופה בה נכתבה התורה אין זה מן הנמנע שהבעל ה'אומלל' של אותה אישה 'סוררת' היה בעצמו נשוי לעוד אישה או שתיים ובעל פילגשות, וזאת בגלוי וללא כל התנגדות של התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 15:32 לינק ישיר 

אמבר

נתת לי חומר למחשבה, מדוע אנחנו ואתן לא מתקוממות כנגד העול, שנעשה לדינה בת יעקב, לא על ידי שכם, שהתאהב בה.

אלא כנגד כל האחים שגרמו לאשה האומללה לגמור את חייה כאומללה, קרה מעשה -לא יפה שכם שכב עם דינה- אגב לא כתוב שהוא אנס אותה. אבל בא נניח שכן- בא האונס ומתוך רצונו הוא, הוא רוצה לקיים את מה שהתורה מצווה על האונס, לקחת אותה לו לאשה ,

למה סירבו? משום שהוא מעמי  האזור? הרי יהודה התחתן עם כנענית, לפי רש"י הרי כל האחים התחתנו עם כנעניות.

הנה בנו של אחד ממיוחסי הארץ חפץ לשאתה- מה היתה האלטרנטיבה שלהם- שלה?, הרי המקרה נודע בכל האזור,
מי יהיה מוכן לשאת את דינה לאשה לאחר האונס? והעובדה שאף אחד באמת לא נשא אותה לאשה,

מה הם חשבו?  או אולי הם לא חשבו? מה אתם חושבים??

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 16:13 לינק ישיר 

ירוחםשם
לא זוכר ששמעון נשא אותה (שאול בן הכנענית)? בכלל זה לא נושא האשכול.

אמבר ולעוף
תנו תודה לרבינו גרשום מאור הגולה, שתיקן שלא יוכל גבר לישא שתי נשים, וגם שלא לגרש אשה בעל כרחה. בזמן ההוא, זה לא היה נחשב כעול גם אצל הרומיים המתוקנים, מפני שסברו שבעל תקיף הוא גם טובת האשה. 

בענין יראת שמים. כל בני הדתות ושאינם בני דת, יודעים שיש דתות המגבילות עניני מין. ושההרחקות בין שני הסקסים שומר על כבודן ועל עתידן. כל יהודי שומר תורה  - באיזה מצב שהוא - יכול להמנע בנימוק של דתיות, והאישה אם אינה חצופה תקבל את הדברים באדיבות. וזה אם יודעת שכן האמת.

מי שעובר על המוסכם אצל החרדים, ומושיט יד לאישה, הרי הוא מחלל שמו ושם שמים.

תוקן על ידי יקר ב- 14/12/2008 16:18:37

אמת קנה ואל תמכור (ואשר ע"כ הוא כה "יקר")

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/12/2008 16:17 לינק ישיר 

ירוחםשם,

מי לא התקומם? אנחנו יכולות להתקומם עד שנהיה Blue in the face.... את מי זה מעניין בדיוק? אנחנו כבר כמה אלפי שנים אחרי....

אני שואלת שוב - היכן השמיים שבתורה? יותר מזה, היכן השמיים שבתורה שהיא נצחית?

תלמידי חכמים כל כך מדקדקים בהלכות לחיצת יד לאישה, ואני תמהה כיצד אפשר ללמוד את ההלכות האלו ובאותה עת להתעלם לחלוטין מעניינים שוליים כל כך כמו כבוד האדם.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 16:24 לינק ישיר 

יקר
זוכר את המדרש ועוד איך זוכר- גילוי עריות כן, להתחתן עם גוי לא?

סתם לסקרנות היא הרי לא היתה כנענית- ושאול גם לא היה מביאתו של שכם? רק תראה איזו סטיגמה הדביק המדרש לאשה אומללה זה- הכי מכוער שאפשר- כנענית!!!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 16:45 לינק ישיר 

לעוף ברוח

יש לך טעות אנחנו לא אלפי שנים אחרי- השיטה קיימת והיתה קיימת ותמשיך להתקיים

תלמוד בבלי מסכת יומא דף כג עמוד א

מעשה שהיו שניהן שוין ורצין ועולין בכבש. תנו רבנן: מעשה בשני כהנים שהיו שניהן שוין ורצין ועולין בכבש, קדם אחד מהן לתוך ארבע אמות של חבירו - נטל סכין ותקע לו בלבו. עמד רבי צדוק על מעלות האולם, ואמר: אחינו בית ישראל שמעו! הרי הוא אומר +דברים כא+ כי ימצא חלל באדמה ויצאו זקניך ושפטיך, אנו על מי להביא עגלה ערופה? על העיר או על העזרות? געו כל העם בבכיה. בא אביו של תינוק ומצאו כשהוא מפרפר. אמר: הרי הוא כפרתכם, ועדיין בני מפרפר, ולא נטמאה סכין. ללמדך שקשה עליהם טהרת כלים יותר משפיכות דמים

טומא חשובה-  לחיצת יד לאשה חשובה מאד, לבישת גרביים עוד יותר חשובה.  אבל שפיכת דמים של הלבנת פנים. זה לא חשוב בכלל. הרס משפוחות ואנשים, על חשדות דמיוניונות חשוב האמת לא.

סיפור אמיתי
בשטיבל בבני ברק יהודי הוכיח את חברו בקול- למה אתה לא עומד ב ויברך דוד- השיב החבר וצעק בקול-

זה שאני לא עומד בויברך דוד מציק לך, אבל זה שכבר שנתיים אני יושב בלי פרנסה, והילדים של רעבים זה לא מזיז לך.!!"??

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 21:14 לינק ישיר 

מודה ועוזב או עוזב ומודה?
מעט "פרוזק" יועיל בשביל הכל

תוקן על ידי יקר ב- 14/12/2008 21:11:48

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/12/2008 21:56 לינק ישיר 

מה קרה? אמונתך בשיטה  נסדקת? פתאם הכל לא כל כך ורוד?  יש לכלוך בדרך?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2008 00:48 לינק ישיר 

כשרואים מישהו קופץ וטוען מכל הזויות, שלפעמים סותרות זו לזו, וגם בכל שיח מצליח לגלוש אל תועבה, ההצעה הכי טובה היא התרופות המקובלות בעולם המדעי. לא האמנתי שאותו הכותב שכתב "גילוי עריות כן, להתחתן עם גוי לא? " על תקופה של קודם מתן תורה, (מלבד הוראת שעה ע"פ נבואה) יכתוב מיד אחרי כן "הכי מכוער שאפשר- כנענית!!!" מה רע בכנענית? כותב שהוא לפי הנראה מסביבה חרדית , יכתוב: "סיפור אמיתי בשטיבל בבני ברק יהודי הוכיח את חברו בקול- למה אתה לא עומד ב ויברך דוד- השיב החבר וצעק בקול- זה שאני לא עומד בויברך דוד מציק לך, אבל זה שכבר שנתיים אני יושב בלי פרנסה, והילדים של רעבים זה לא מזיז לך.!!"??" באשר יודע בבירור שבסביבה חרדית יש ב"ה חסד וגמילות חסדים בין אדם לחבירו מה שלא רואים אצל שום אומה ולשון (כולל החילונים), מה אפשר לומר לו? לא ראית פעם חילוני צועק על חבירו (או על דתי) בשביל איזה נימוסיות או חוקיות הקדוש עליו - בלי משים לב על חסרון פרנסתו? זה אמת? זה יושר? יתכן שנפגשת איזה פעם באיזה עול שנתבצע בסביבה חרדית - אבל האם בשביל באת לדבר סרה על ה'? נזכרתי פתגם נאה בשם הרבי משינובה ז"ל, במה נחלקו איוב עם חביריו אם לברך את ה', שנחלקו במחלוקת חז"ל אם מעשה דאיוב היה ונברא או רק משל היה. שחביריו טענו היות שזה רק משל, הרי מותר.... נ.ב. שים לב שהמעשה של הכהנים היה האב האומר שלא נטמאו הכלים, ולא הרוצח, ופשוט שהב"ד דנו את הרוצח כמצוה בתורתינו הקדושה, וגם עשו תקנות על זה שלא יארע כן ח"ו מכאן והלאה - אבל אין אני צריך לכתוב כל זה רק כדי שלא יתראה כאילו אין לי מה להשיב, אבל האמת שאתה יודע ואתה רק מאוכזב ממעמדך הפרטי. נקודה. בענין לחיצת ידי אשה, אני רוצה להתוכח עם מי שאומר פרשת היראה בכל יום. אני לא מתוכח עם הגאון ר' חיים ברלין ז"ל, רק אומר שזה לא שייך בימינו (ריפורמה על ריפורמה. .) תוקן על ידי - יקר - 15/12/2008 0:52:37

אמת קנה ואל תמכור (ואשר ע"כ הוא כה "יקר")

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2008 08:14 לינק ישיר 

יקר,

במקום לענות לירוחםשמ עניינית, להוכיח לוגית את טעותו, ולהביא ראיות לצדקות טענתך אתה סתם מתלהם. תרגע, אתה לא עושה רושם כאן. כאן זה עצור כאן חושבים..... יש לך טענה עניינית תביע אותה, לצעוק בשערי רבים כמה שהכל מושלם בתורה ואצל החרדים, ושלרבנים יש רוח הקודש (בתנאי שהם רבוניך, כמובן...) באמת שעושה רק את הרושם ההפוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2008 15:50 לינק ישיר 

למה קוראים לזה סתם מתלהם מפני שאבדו הפיסוקים בכשלון ההייד פארק? אני אכתוב את הדברים בחזרה עם הפיסוקים. את סוברת שכאן מותר לחשוב רק שלילית על החרדים ועל התורה ולא חיובית? לא ראיתי זה בתקנות הפורום.

"כשרואים מישהו קופץ וטוען מכל הזויות, שלפעמים סותרות זו לזו, וגם בכל שיח מצליח לגלוש אל תועבה, ההצעה הכי טובה היא התרופות המקובלות בעולם המדעי.

"לא האמנתי שאותו הכותב שכתב "גילוי עריות כן, להתחתן עם גוי לא? " על תקופה של קודם מתן תורה, (מלבד הוראת שעה ע"פ נבואה) יכתוב מיד אחרי כן "הכי מכוער שאפשר- כנענית!!!" מה רע בכנענית?

"כותב שהוא לפי הנראה מסביבה חרדית , יכתוב: "סיפור אמיתי בשטיבל בבני ברק יהודי הוכיח את חברו בקול- למה אתה לא עומד ב ויברך דוד- השיב החבר וצעק בקול- זה שאני לא עומד בויברך דוד מציק לך, אבל זה שכבר שנתיים אני יושב בלי פרנסה, והילדים של רעבים זה לא מזיז לך.!!"??" באשר יודע בבירור שבסביבה חרדית יש ב"ה חסד וגמילות חסדים בין אדם לחבירו מה שלא רואים אצל שום אומה ולשון (כולל החילונים), מה אפשר לומר לו?

"לא ראית פעם חילוני צועק על חבירו (או על דתי) בשביל איזה נימוסיות או חוקיות הקדוש עליו - בלי משים לב על חסרון פרנסתו? זה אמת? זה יושר? יתכן שנפגשת איזה פעם באיזה עול שנתבצע בסביבה חרדית - אבל האם בשביל באת לדבר סרה על ה'?

"נזכרתי פתגם נאה בשם הרבי משינובה ז"ל, במה נחלקו איוב עם חביריו אם לברך את ה', שנחלקו במחלוקת חז"ל אם מעשה דאיוב היה ונברא או רק משל היה. שחביריו טענו היות שזה רק משל, הרי מותר....

"נ.ב. שים לב שהמעשה של הכהנים היה האב האומר שלא נטמאו הכלים, ולא הרוצח, ופשוט שהב"ד דנו את הרוצח כמצוה בתורתינו הקדושה, וגם עשו תקנות על זה שלא יארע כן ח"ו מכאן והלאה - אבל אין אני צריך לכתוב כל זה רק כדי שלא יתראה כאילו אין לי מה להשיב, אבל האמת שאתה יודע ואתה רק מאוכזב ממעמדך הפרטי. נקודה.

בענין לחיצת ידי אשה, אני רוצה להתוכח עם מי שאומר פרשת היראה בכל יום. אני לא מתוכח עם הגאון ר' חיים ברלין ז"ל, רק אומר שזה לא שייך בימינו (ריפורמה על ריפורמה. .)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2008 15:53 לינק ישיר 

לעוף 

אני לא אמרתי מעולם שהכל מושלם אצל החרדים. למעשה רואים בתנ"ך שבני ישראל הם גם בני אדם, ויתכן ויכשלו רבות. משל מספיק בת זמנינו? ירוחםשמ הוא פרי חרדי וראי היאך הוא מתנהג.

מה אתה אומר על לחיצה היית רוצה שהחרדים ילחצו ידיך?

תוקן על ידי יקר ב- 15/12/2008 15:50:11

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/12/2008 14:25 לינק ישיר 

מונח לפני מכתב בכתב ידו של אחד מגדולי ליטא, המעיד על שראו עיניו גדול אחר מגדולי תנועת המוסר, שנהג ללחוץ יד לאשה. 
הנ"ל מספר את הדברים בשוויון נפש וללא כל נימת ביקורת, בתוך רשימת סממני 'אשכנזיות' שנמצאו אצל הגדול ההוא, המלמדים על נחישותו ועצמאותו.
ללמדנו, ששמי ליטא לא נפלו על דברים כאלה, והציבור המשיך לשמוע תורה ומוסר מפיהם.

אינני נוקב בשמו של הנ"ל (ואל תבקשו בפרטי בבקשה) משום כבוד זיכרו. עד שלא נחזור בתשובה ונזכה לאותו שוויון נפש, והענין יסור מסדר יומנו כנושא טעון. (אכן פרדוקסלית, אז הסיפור כבר לא יהיה כל כך מעניין... אבל לזה בדיוק אנו צריכים לשאוף. ובאמת יש מקום לדון בזה, האם יש עלינו לכסות על מעשיו של קדמון, בעקבות שינויים מאוחרים שחלו בקונטקסט החברתי של המעשה).    

תוקן על ידי שלויימלע ב- 21/12/2008 14:40:38

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לחיצת יד לאשה – היתר בירושלמי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext