"האם כל המהלכים באלעד חוזרים אחורנית?! - בוקה ומבולקה במערכת הפוליטית הארצית, בעקבות הווטו החריף שהטיל מרן הגרי"ש אלישיב על כנס האחדות בשבוע הבא באלעד
קצת היסטוריה: לפני כמה שבועות נחתם הסכם בין אלי ישי ליהדות התורה, שבו הסכימו על המועמד המשותף צביקה כהן מטבריה. הפרט המרכזי בהסכם זה, היה, כנס אחדות, שאמור להתקיים בשבוע הבא באלעד, ובו יככבו מעל במה אחת הגר"ע יוסף לצד הגראי"ל שטיינמן. עבור בית הרב עובדיה יוסף, מהווה מפגן כזה מפנה מדהים, וסגירת מעגל, בו בעצם חזרו ההדורים בין הציבור הליטאי שלחם בו נחרצות מאז ממשלת השמד בימי ראש הישיבה הרב ש"ך זצוק"ל.
בעבר נפגש אלי ישי מספר פעמים עם הגראי"ל שטיינמן.
לקראת ההכנות לכנס האמור, החלו בפרסומים אודותיו, אולם אמש, נפסלה הידיעה במערכת יתד נאמן, בידי צנזור הוועדה הרוחנית.
מתברר, שמרן הגר"ש אלישיב - כמי שרואה את עצמו כשומר החותם של מורשת ראש הישיבה הגר"מ שך זצ"ל - הטיל ווטו על הכנס. והוא עומד על כך בתוקף, שהכנס במתכונתו הנוכחית לא יתקיים. ועדיין ארוכה הדרך שהגר"ע יוסף ישב לצד הגראי"ל שטיינמן בכנס משותף.
להחלטה זו, משמעות אדירה על מערכת הפוליטית הפנים חרדית הארצית. מסתבר שלאחר הטלטלה העזה של מאיר פרוש בקרב אדמו"רי גדולי החסידות בנוגע לרשימת כוח. מגיח הקרב הגדול, לחצרות גדולי התורה בירשלים בני ברק והר נוף.
"
נשלח ב-31/8/2004 16:45
והשאלה שעולה, כמה נזק ייגרם ל'שי' ?
האם זה יעביר מסר לתושבים שהאחדות היא בלוף\כאילו ?
בלאגן
נשלח ב-31/8/2004 16:47
אחדות רבותי, אחדות ...
עובדים על כולנו בעיניים .
נמאס כבר , אני מציע להקים מטה תמיכה "אי הצבעה" .
אסור לכולנו לתת את ה"כח" לשי ...
נשלח ב-31/8/2004 16:55
שטויות.
הכנס יתקיים ב"ה - הדברים סגורים עם הרבנים - הבעיה היחידה הקיימת עכשיו - היא שהשב"כ מתנגד בחשש לפגיעה ברב עובדיה. - כידוע באלעד ישנם עובדים ערבים רבים. ומאז ההצהרה של הרב עובדיה הוא מהווה מטרה לגורמים ערביים רבים.
אבל ב"ה הכנס בסופו של דבר יתקיים.
נשלח ב-31/8/2004 16:56
זה כל כך מובן שמרן ראש הישיבה לא יגיע לכנס שיהיה בכל מקום בארץ עם הרב יוסף.
מאז הפילוג הגדול שהיה בין הליטאים לבין ש"ס לא היה שום גורם בזרם הליטאי שהיה מקורב למרן ראש הישיבה הרב שך זצוק"ל שנפגש איתו ולכן בעתון יתד כמעט ולא מופיע השם הזה.
ולכן לא יהיה הדבר הזה.
דבר נוסף זה ברור מתחת לכל ספק כי שעה לאחר הבחירות ולאחר מתן התוצאות צביקה כהן לא יהיה מאנשי הרב בכלל אלא הוא יגיד שהוא צריך לעשות רק מה שאומר לו מרן מירושלים ואז הרב ישאר עם הרבסט נציג אשכנזי שלא תומך ברב גרוסמן האחיין תומך ברב וגבירר ורובין נציגי כה שגם הם אשכנזים ובמקרה זה עדיף מאוד לרב להריץ את הרשימה של קירזון - ברנשטיין בע"מ ואז יש לו סיכוי לקבל בין 3 ל 4 מנדטים וכך יהיה לנציגים האשכנזים בין 7 ל 8 מנדטים במועצה מה שיעשה מאוד קשה לצביקה כהן מכיוון שיהיו לו 4 אנשי ש"ס ויצטרך לקחת את האשכנזים וממילא יעשה כרצון האשכנזים הלוא הוא הרב.
נשלח ב-31/8/2004 16:59
אני לא מאמין !
ה"מקורבים" אמרו לפני שבועיים כששאלו אותם על הכנס הגדול : הרב עובדיה לא יבוא מחשש לפיגוע והרב שטינמן לא יבוא כי הוא אכל משהו לא טוב בשבת ואינו חש בטוב .
והנה זה קורה , כבר מקשקשים על חשש לפיגוע , שב"כ וכו' . הכול בבלט . הרב עובדיה לא מאשר את השתתפותו עד שהרב שטינמן לא יאשר . הרב שטינמן אמנם נחשב ל"רב אמיץ" שיכול לעשות מהלכים קשים , אך יש גבול ...
קמפיין העצרת לא יכול להתחיל בשבת לקראת יום א' , ארגון העצרת גם לא יכול להתחיל ביום חמישי . ולכן במידה ומחר בעב לא יהיו דברים סגורים , מודעות בדפוס, הסעות, במה וכו' , אז פשוט לא יהיה אירוע .
וצביקה כהן בטוח שיהיה גם יהיה
נשלח ב-31/8/2004 17:03
וכמו תמיד.
מרנן ורבנן אף פעם לא טועים.
עיניהם צופיות למרחוק וצידקתם (בסופו של דבר), עומדת לעד!
הכרזה של יושר עכשיו
על הגעה להסדר עם סיעת כוח יכולה להעצים את הנזק שיגרם לסיעת שי במקרה ולא תתקים עצרת בחירות משותפת
נשלח ב-1/9/2004 09:20
יוסי !
אתה מאנשי כח או מאנשי יושר ?
נשלח ב-1/9/2004 09:27
ואני שמתי לב לדבר אחר
ה"גדולה" של הרבנים,
שמרוב "גדולתם" הם רבים כל היום, ולא מסכימים לשבת אחד
ליד השני.
נשלח ב-1/9/2004 11:11
אם היו לי ספקות לגבי האחדות המדומה אתמול נעלמו לי כשראיתי מודעת תמיכה של ראשי כוללים בעיר בצביקה כהן.
כולם מחוג מסוים תוך העלמה מכוונת של ראשי כוללים ספרדיים המזוהים עם שס כאילו הם לא קיימים!
עולם התורה זה רק ליטאי!
איכס!
נשלח ב-1/9/2004 11:12
מרנן ורבנן וכל חבורתא קדישא,
וצידקתם עומדת לעד ? כנראה לא עליכם...
תמהני עליך מרנן שאתה בעמדת עדכון נמוכה כל כך,
אני יודע בברירות שהכנס אכן יתקיים ,
אכן המרא עשה קצת בלאגנים אצל הרב אלישיב אבל דבר לא השתנה .
עד "לעד" נדע ת'אמת...
תוקן על ידי - the_man12 - 01/09/2004 11:19:38
נשלח ב-1/9/2004 13:30
אם ככה אתה מעודכן, אז אל תגיע לקרסולי אמינות המידע של מרנן.
כי כרגע הדברים נראים שגם במקרה והעצרת תתקיים היא תתקיים בלעדי הרב שטיינמן כשאת מקומו יתפוס רבי ניסים קרליץ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
נשלח ב-1/9/2004 13:33
אתם שמים לב מה קורה כאן?
ר' ניסים יהיה בכנס כי הרב אלישיב לא מוכן שהרב שטיינמן ישב עם הרב עובדיה יוסף
הלו??????????????????????????
לא אמרנו שיש אחדות?
nik_elad אלעדניקית...
גם לנשים יש מה לומר!!!
נשלח ב-1/9/2004 13:34
הושבת ר' נסים לצידו של הרב עובדיה זה כבר לא ביג דיל. הם ישבו יחדיו כבר באלעד בטקס הכתרה של הרב מלכה.