בית פורומים עצור כאן חושבים

פמיניזם אורתודוכסי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/5/2018 14:09 לינק ישיר 

[ירוחם, 

במיוחד בשבילך - "שלוש קריאות פמיניסטיות בתלמוד" 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2018 14:58 לינק ישיר 

https://www.alysefer.com/woman/

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2018 17:03 לינק ישיר 

נראה שהפמיניזם האורתודוקסי דורש שיויון בין נשים לגברים,  ולא כפמיניזם החילוני שבעצם דורש  שלטון נשי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2018 14:00 לינק ישיר 

[ת"ת,

הפמיניזם לא דורש "שלטון נשי" וגם לא "עליונות נשית". הוא דורש שוויון.
הבעיה היא, שבעבור מי שרגיל לזכויות-יתר, הרבה פעמים הדרישה לשוויון נראית כהפחתה בזכויות שלו עצמו. כשלאדם א' יש הרבה ולאדם ב' מעט, השוויון יושג כשגם לב' יתנו את מה שיש לא'. במקרים כאלה, פעמים רבות, אנשי הא' מתרעמים וזועמים מכיוון שאין להם את היתרון שהיה להם קודם. הם מרגישים מופסדים, נחותים ונרדפים, למרות שאובייקטיבית זה לא נכון.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2018 15:40 לינק ישיר 

.

ת"ת,
הפמיניזם האורתודוכסי הוא יצור חריג - חריג אצל הפמיניסטיות - משום שהוא מראש מקבל עליו שיש תחומים בהם לא יהיה שוויון.

איך אמרה פעם פרופ' רוס - אמו של הרב רוס: בגלל שיש לי כזה כיסוי ראש, אני יכולה להגיד כאלו דברים. ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2018 15:52 לינק ישיר 

הדיבורים על שוויון הם דיבורי הבל. לא יכול להיות שוויון בין המינים. הזכר חזק יותר גופנית. לנקבה יש בינה יתירה. הנקבה בעלת כח סבל גדול יותר . לעומת האשה הזכר יותר שכלי והאשה יותר רגשנית. וכו איך יכול להיות שוויון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2018 15:52 לינק ישיר 

כמו השיוויון שדורשת ש"ס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2018 15:58 לינק ישיר 

[ירוחם,

ממה שזכור לי מן הפורום הזה, הרבה ממה שכתבת הפוך מן המציאות 

אבל ברצינות - גם אם נניח (לצורך הדיון) שיש צדק בדבריך, כמה מן התכונות הללו קשורות באופן ישיר או עקיף ליכולות לימודיות או לכישורים של הצלחה בתחומי חיים אחרים? האם נדרש כוח גופני מסוים כדי להיות מנכ"ל של חברת היי-טק, מנהל/ת בנק או רב/ה? האם "כח סבל" הוא קריטריון בתלוש השכר?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2018 16:19 לינק ישיר 

אם שלום 

התשובה היא כן. יש הבדל בביצועים בין גבר ואשה. ולו רק כי מספר ימים בחודש האשה יש לה אורח כנשים. ואשה כאמור פועלת יותר מהרגש מאשר מהשכל.
הויכוח הזה ביננו אינו ניתן להוכח כאן בפורום. אבל הביני לא בכדי אשה הרויחה פחות מגבר באותו תפקיד-
ואני אומר זאת כאוהב -את אשתי- מעריך ומעריץ את היכולות של הנשים אבל כפי שאולי את יודעת אני פעלתי רבות בתחום התעשיה והכלכלה והייתי חבר בהרבה דירקטריונים ראיתי הרבה נשים בפעולות. אני כאמור לא מדבר מרגש ודעות קדומות. אבל כמובן שהרבה נשים יגידו שאני טועה כמובן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2018 16:40 לינק ישיר 

מילא בימים עברו , כשהאשה היתה מדוכאת באמת וחסרת זכויות היה מקום לפמיזינם הזה וזה לדיון נפרד, שכשהוא יערך, ימצא שדווקא חז"ל המותקפים על ידי הפמיזם דאגו לאשה כנגד מנהג העולם שנהג אז.

אבל להלחם למשל על הזכות של אשה לשרת בכל תפקיד בצבא, כשכולם יודעים שהיא לא מתאימה ומורידים את מבחני המאמץ עבורה ? זה נקרא להתערב בחיים על פי מה שה' ברא ואיך שהם צריכים להראות בשכל הישר, רק כדי שאיזה מפקד לא יביע דעה וימנע מאישה לשרת בתפקיד שלא מתאים לה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2018 22:18 לינק ישיר 
מואדיב

תלמידתלמיד כתב:
מילא בימים עברו , כשהאשה היתה מדוכאת באמת וחסרת זכויות היה מקום לפמיזינם הזה וזה לדיון נפרד, שכשהוא יערך, ימצא שדווקא חז"ל המותקפים על ידי הפמיזם דאגו לאשה כנגד מנהג העולם שנהג אז.

אבל להלחם למשל על הזכות של אשה לשרת בכל תפקיד בצבא, כשכולם יודעים שהיא לא מתאימה ומורידים את מבחני המאמץ עבורה ? זה נקרא להתערב בחיים על פי מה שה' ברא ואיך שהם צריכים להראות בשכל הישר, רק כדי שאיזה מפקד לא יביע דעה וימנע מאישה לשרת בתפקיד שלא מתאים לה. 

אם נתנו לנשים לסמוך, על מנת לעשות נחת רוח לנשים; מדוע לא לתת להן לנהוג בטנק מאותה הסיבה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2018 23:31 לינק ישיר 

[ירוחם,

באחד הדיונים הראשונים בהם השתתפתי בפורום, הייתי היחידה שהביאה מקורות, סטטיסטיקות ומחקרים לתמיכה בטענותיה, וגם היחידה שהופנתה כלפיה הטענה שהיא "מדברת מתוך רגש ולא על בסיס רציונלי" (או דברים כגון דא).
הטענות האלה הן מעגל סגור שקשה ביותר לצאת ממנו (ורוב הטוענים גם לא ממש מעוניינים בכך). כל טיעון שתעלה אישה (יהא הגיוני, רציונלי ומבוסס ככל שיהיה), ייפסל על הסף כי הוא "רגשני". כל תגובה מתרעמת על טיעון אידיוטי או פוגעני ככל שיהיה, תוצג כ"היסטריה". טיעונים ותגובות זהות מפי גברים יוגדרו כ"התלהבות" או "אמונה בצדקת הדרך" או ביטוי ללמדנות" וכו'.  
זו המציאות שחוות נשים רבות (שלא לומר כולן) בדרך כזו או אחרת. הרבה מאוד גברים בכלל לא רואים/שומעים את הבעיה ולכן חושבים שנשים ממציאות אותה, מה שמאשש את הדעות הקדומות שלהם ממילא - שנשים הן "רגשניות", "היסטריות" וכו'. וחוזר חלילה.

(זה גם לא קשור לאינטיליגנציה או להשכלה בהכרח. למשל, פרויד טיפל בנשים רבות עם פגיעות נפשיות, ורבות מהן התלוננו על התעללות מינית כזו או אחרת שעברו בילדותן. המסקנה שלו? ברור שאבות/דודים וכו' לא עושים דברים כאלה, אז בהכרח ילדות/נשים מפנטזות (קרי: משקרות לגבי פגיעות מיניות)...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2018 08:40 לינק ישיר 

כבוד הרבנית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2018 10:00 לינק ישיר 
ספרן

ספרן כתב:
לקראת פמיניזם חרדי

www.alysefer.com/woman/

(קרדיט: צמחיוסיפון)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2018 10:44 לינק ישיר 

הגמרא מספרת על פמיניסטית גדולה אשתו של רבי אלעזר אחות רבן גמליאל. שניהלה את סדר היום של בעלה ביד רמה. ואם שלום שמה בישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פמיניזם אורתודוכסי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.