בית פורומים עצור כאן חושבים

פמיניזם אורתודוכסי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/9/2004 08:28 לינק ישיר 

האם הלבוש הנשי של היום הוא לא מזימה גברית?
אם פעם אשה היתה 'רכוש' בעלה, היום היא אמורה לחשוף את עצמה לכל עובר ושב ואם אינה מוכנה להשתתף במשחק היא חשוכה ומפגרת. לשם כך עליה להתלבש או לא להתלבש בהתאם, ולכפות על עצמה דיאטה חריפה כדי לעמוד באידיאלים הנדרשים.

מה יותר מזימה גברית, רעלה או לבוש חושפני ?

תוקן על ידי - שאגתשביט - 07/09/2004 9:08:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2004 12:30 לינק ישיר 

סחר בנשים הוא נובע מהזילות שבו הגבר מתייחס לנשים, וזה תוצאה ישירה שך הפמניזם.

אני לא יודע איך קשור הפער בין מדינות עולם השלישי ועולם המערבי לפמניזם.

בקשר למשפחות ברוכות ילדים, שוב אני לא רואה קשר. אפשר לא להיות פמניסט וגם לא להוליד עשרה ילדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2004 12:39 לינק ישיר 

"סחר בנשים הוא נובע מהזילות שבו הגבר מתייחס לנשים, וזה תוצאה ישירה של הפמניזם."

ושוב, אני נותרת פעורת פה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2004 17:55 לינק ישיר 

צ'אוט

ממה נבע הסחר בעבדים גברים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2004 18:34 לינק ישיר 

בודאי שאין קשר בין סחר בנשים לבין פמיניזם.
מצב 'השוק' בימינו אינו טוב מבעבר, יתכן אפילו שמבחינה מספרית אנחנו בירידה. אנו פשוט יודעים יותר על סחר בנשים, הודות לתקשורת המפותחת.

איני בקי בהלכות פמיניזם, אולם כמתבונן מן הצד תמיד נראה לי שיש בתוכו פרדוקס מובנה ובלתי פתיר. הפמיניזם משוחח עם העולם הגברי, ירצה או לא ירצה. הגברים הם נקודת ההתייחסות והכתובת לכל מה שנאמר ועוד ייאמר בנידון, כתובת סמויה או גלויה, מודעת או מוכחשת. כל עוד זה המצב שום אמירה בנושא אינה נראית לי פוזיטיבית ובונה, אלא מגיבה ומתגוננת, ובכל מקרה מוכתבת מבחוץ בעקיפין או במישרין על ידי המין האחר. לפיכך נראה ה'שחרור' הנשי בבחינת 'ממך אליך אברח', וכמו שכתבו רבים באשכול זה ובאשכול הפורנוגרפיה, שדומיננטיות (ואם תרצו העריצות) המין הגברי רק החליפה צורה בעידן המודרני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2004 19:55 לינק ישיר 

~ התחרטתי ~

תוקן על ידי - שחרית - 07/09/2004 20:00:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2004 20:15 לינק ישיר 

שחרית

~ אני הקדמתי אותך בצעד אחד ~

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2004 11:59 לינק ישיר 

שלום עליך מציץ,

רוב דבריך מוסכמים ואינם נוגעים לויכוח בינינו. ברור שהשינוי במעמד האשה בעת החדשה פתח בפני נשים אפשרויות רבות, והקנה להן זכויות שנמנעו מהן. מעולם לא חלקנו בשאלה עובדתית זו. ברור גם כי אם המדובר רק ברצון של גברים לעליונות מול רצון של נשים לשוויון ההכרעה הצודקת היא לטובת השוויון, כשם שברור כי אם השינוי במעמד האשה נועד רק כדי לקדם מזימה של חייזרים להשמדת כדור הארץ, יש להעדיף את הסדר הקודם. שתי אפשרויות אלה סבירות באותה מדה בעיני.

אני משוכנע כי בסדר הישן היו יתרונות ברורים לחברה בכללה, כשם שיש יתרונות אחרים (ובכללם מימוש ערך השוויון באופן מלא יותר) בסדר החדש. אין המדובר באפשרויות תיאורטיות, אלא בחסרונות קונקרטיים שכבר הצביעו עליהם כאן לפני, הן מתנגדי הפ' והן חלק מתומכותיו. אי לכך, שאלת השוואת ערכים שונים נוגעת לשורש הדיון, ואין כל פלא כי אנשים שונים הנותנים משקל יחסי שונה לערכים שונים, מגיעים למסקנות קוטביות. כמו כן, אין כל סיבה להניח כי המצב האופטימלי (גם בהינתן פונקצת מטרה מוגדרת ומוסכמת) הוא בהכרח או זה הקיים או זה שהיה לפניו, ויש לקוות כי בעתיד נגיע לפתרון טוב יותר. חוששני כי התיחסות לשאלת מעמד האשה כערך אידיאולוגי הגובר על כל שיקול אחר של תועלת החברה בכללה, לא תעזור לכך.

עיקר דיוננו לא נסוב על החירויות השליליות אלא דווקא על עידוד אקטיבי לבחירת דרך חיים מסוימת, הלחץ החברתי והעידוד הממשלתי משחקים תפקיד משמעותי מאד. השינוי בתחום זה לא קרה לפני עשרות רבות של שנים, אלא קורה מול עינינו (כפי שניתן ללמוד מנתונים על השתתפות נשים בכח העבודה). אינני צריך לספר לך כי גם בזמננו בקהילות מסויימות נשים וגברים בוחרים באורח חיים מסויים מכח אינדוקטרינציה ולחץ חברתי. יתרה מזו, נשים שגדלו בשכונה א' יטענו בפניך במלא הכנות כי גידול ילדים מספק אותן יותר מקריירה, בעוד שנשים שגדלו בשכונה אחרת מרחק קילומטר אחד, יטענו את ההפך הגמור. לפי דבריך, אלה כאלה משקפות את רצונן האמיתי. מכיוון שלא ידוע על סיבה גנטית או אחרת להעדפות שונות כל כך (אולי נחלקו בפירוש נשים דעתן קלה?), נראה לי סביר מאד לתלות את ההבדל ב"רצון האמיתי" בטיב האינדוקטרינציה.

כללו של דבר, אני סבור כי יש יתרונות וחסרונות בהקדשת מירב מרצן של נשים לטיפול בילדים. משקל היחסי של אלה לעומת אלה זוקק קביעה אפריורית שרירותית על חשיבותם היחסית של ערכים שונים, כמו גם מחקר אמפירי על ההשלכות השונות של הבחירות האפשריות (דא עקא, מכיוון שמתנגדי הפ' מסומנים בחוגי האקדמיה כפושעים נגד האנושות, מחקר כזה לא יכול להעשות כיום אא"כ המסקנה הנכונה סומנה מראש; ע"כ שומה עלינו להסתפק בהערכות על בסיס עדויות אנקדוטליות). בעיני, העובדה כי היום מרבית העולם הנאור מאמץ גישה מסויימת (ואתמול אימץ גישה אחרת, ומחר יאמץ גישה שלישית), אינה סיבה לבחור במערכת ערכים מסויימת, אלא מעידה על כוחה של תעמולה, שאינה חוזרת ריקם (כדברי מהריי"צ).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2005 08:19 לינק ישיר 

http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/009/652.html

מתפללות לשוויון / אחינעם וישנגרד

מדי שבת וחג מרחיקה עזרת הנשים את הנשים מההתרחשות בבית-הכנסת ומהתפילה. בתערוכה שמקיים ארגון "קולך" במוזיאון ברמת-גן מציגים אדריכלים דגמים של בתי-כנסת שמשלבים את חוקי ההלכה במרחב שוויוני יותר.

תוקן על ידי - אמשלום - 21/11/2005 8:20:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2005 09:26 לינק ישיר 

אם יורשה לי להתערב, מעולם לא הבנתי את פשר הויכוח על מעמדן של הנשים היהודיות. לדעתי, לאשה אורטודוקסית יש אפשרויות רבות יותר מלגברים אורטודוקסים. ואבהיר דברי:

א. מבחינת היהדות, כמעט אין מצב של "יכול", אלא "חייב", לו נשים היו מניחות תפילין ומצטרפות למניין, הרי זו היתה הופכת לחובה מעיקה מאד.

ב. אשה יכולה להחליט על מס' הילדים בו היא רוצה, ועל קצב הילודה, מה שאין כן גברים.

ג. אשה יכולה להחליט אם רצונה להנשא, להיות אמא במשרה מלאה, לעבוד בחצי משרה, לפנות לקריירה בתחום תורני או חולין, ללמוד מה שמעניין אותה. כל הדברים הללו בעייתיים אצל גברים משום מחוייבותם לפרנסת המשפחה ומשום ביטול תורה.

ד. בניגוד למקובל בחברות מסורתיות בעולם כולו, ביהדות, נטל הלבוש המסורתי מוטל על הגברים. הנשים רשאיות להתלבש עפ"י טעמן, במגבלות צניעות סבירות.

גם לדילמות המובנות של אפליה, כג' ביגמיה ודיני ירושה, מצאו פתרונות מניחים את הדעת.

לכן נראה לי, שכל ההתמרמרות הזו, על מעמד האשה הנמוך כביכול, הינה מעושה ונובעת מאיזשהו טרנד מקובל, שאין בו ממש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2005 10:06 לינק ישיר 

.

אשת מנוח, ברוכה הבאה, וברוך טעמך שבחר בניק אשר כזה לדיון כזה.

עד שתגענה בעלות התריסים, אשאל אך זאת:

לדבריך, לאשה יהודיה אורתודוקסית יש אפשרויות רבות יותר מלגבר אורתודוקסי. הבאת לכך כמה דוגמאות:

א. תפילת נשים בתפילין ובמניין:
לדבריך, נשים יכולות לבחור, האם להתפלל במניין עם תפילין, או שלא. האם כך הוא?

ב. אשה יכולה להחליט על מס' הילדים בו היא רוצה, ועל קצב הילודה אז מדוע הולכים לעשות שאלת רב בנושא?

ג. אשה יכולה להחליט אם רצונה להנשא, להיות אמא במשרה מלאה, לעבוד בחצי משרה, לפנות לקריירה בתחום תורני ... ק3ראתי היטב? "קריירה בתחום תורני? מוהלת?

ד. בניגוד למקובל בחברות מסורתיות בעולם כולו, ביהדות, נטל הלבוש המסורתי מוטל על הגברים. הנשים רשאיות להתלבש עפ"י טעמן, במגבלות צניעות סבירות.
אהמ אהמ. בתנאי שהפאה מתורכיה.

גם לדילמות המובנות של אפליה, כג' ביגמיה ודיני ירושה, מצאו פתרונות מניחים את הדעת.
מהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2005 16:54 לינק ישיר 

ביהדות, נטל הלבוש המסורתי מוטל על הגברים..

מה?! איזה לבוש? איפה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2005 17:13 לינק ישיר 

היא התכוונה ללבוש המסורתי מאז ימי אברהם אבינו ע"ה: כיפה שטריימל וכולי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2007 11:02 לינק ישיר 

על ספרה של תמר רוס "ארמון התורה ממעל לה", בהארץ ספרים.

לדעתי הכותבת הייתה קצת מתונה מדי בביקורת, אולי אדבר אתה על זה... (-:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2007 11:04 לינק ישיר 

והנה הקישורית....

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/890370.html

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פמיניזם אורתודוכסי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.