בית פורומים עצור כאן חושבים

אזוטריקה בתורה: כשפים, שדים ע"ז וכדומה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/10/2004 04:21 לינק ישיר 

מיכי

על תשובת כבוד הרב אלי, הרמתי ידיים מה שנקרא, הוא מערבב בין טענות מדעיות שמוכחות כיש, עד הגילוי היותר עדכני של היש, כמו שקבעו שהארץ שטוחה וכו'- ככה זה היש המדעי,ועוד מפיל את הבילבול על הרמב"ם. יכול להיות שגם ה'שדים' יכנסו פעם בעתיד לרשימת הישיים המוכחים, אבל עד אז ה' גדול, ונניח לזה..

בקשר לצהבת, אני הקטנה חטפתי אותה ובגדול,בשנות השמונים המוקדמות, שבוע בבית חולים, ואחר שיקום של חודשיים בבית וחזרתי להיות חדשה בלי יונים ובלי חירבונים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2004 10:45 לינק ישיר 

הרב מיכי שליט"א,

1. סוף סוף מכנה משותף. יישר חילך.

2. הסכמנו שבאופן עקרוני, גם פרט לקוב"ה, יתכנו ישויות ואירועים שהם באופיים מוגדרים כלא ניתנים להשגה אנושית. או בשפתי הישנה: יתכנו ישויות ואירועים שהם אזוטריים מוחלטים.
כלומר, הסכמנו על ההיתכנות.

לכן, כמו שהבנתי מדבריך, יש מקום לשאלת הסבירות וממילא גם לשאלת הקיום:
האם באמת קיימים ישויות ואירועים (אזוטרים מוחלטים) כאלה?

נקודה שנשארה בויכוח היא:
האם נכונה טענת ר"מ במז"ל (שליט"א) שבשאלה זו גופה חולקים הרמב"ן עם ר"מ במז"ל (ז"ל)?

האם הבנתי נכון?

3. בדקתי הבוקר בתרגום אונקלוס, בספרי אנטומיה ובכמה מילונים, ונרגעתי כשהוברר מעל לכל ספק שקדלי חי וקיים מתחת למקום הנחת קשר תפילין ש"ר.

כך שנבצר מבינתי "לבכיה מה זו עושה?"

שלך

ר"מ

* אַתָּה הָרְאֵתָ לָדַעַת כִּי ה' הוּא הָאֱלֹהִים אֵין עוֹד מִלְבַדּוֹ (דברים ד,לה);
* אין עוד מלבדו - אמר רבי חנינא: ואפילו כשפים (חולין ז:)
* אפילו כשפים - אין בהן כוח לפני גזירתו, שאין כח מלבדו (רש"י סנהדרין סז:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2004 10:49 לינק ישיר 

הרב מיכי שליט"א,
לא מובן לי כלל הקישור שעשית בין אי יכלתנו להכיר אלמנטים של עולם הטבע לבין בעיות NP-Complete. כתבתי כאן קודם הסבר ארוך למהותן של בעיות אלה, ולצערי במשלוח ההודעה הוא נמחק, לכן אסתפק בקישור במקום זה:
http://en.wikipedia.org/wiki/NP-complete
בכל אופן, לא מובן לי כלל הקישור בין בעיות אלה, שהן מתמטיות ולא פיסיקליות, ומתמקדות בצד הישומי ולא העקרוני (סיבוכיות, לא חישוביות) לבין אי יכולת עקרונית
להבין תופעות מסוימות. דומני שערבבת כאן מין בשאינו מינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2004 12:25 לינק ישיר 

הרב מיכי שליט"א,

לשאלתך בסוף עמ' 12 כאן:
"האם תוכל להתייחס ולהביע דעתך ביחס לסכימה שהצעתי בהודעה הקודמת שבה הסברתי זאת?"

תשובתי חיובית, ובשמחה. עכשיו שברור לנו (כך אני מקווה) במה יש הסכמה ובמה אין, קל יותר להמשיך.

את ההתייחסות אכתוב בע"ה מאוחר יותר, לאחר עיון חוזר.
שכן בעיון ראשוני נצפו בסכימה כשלים לוגיים המחייבים, לפחות אותי, לעיין שוב בדברים לפני הכתיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 00:16 לינק ישיר 

יסולח לי אם אפסיק את הדיון על סיבתיות ועל NP קומפליט, על אף שלחלוטין אינני מסכים עם שני הדוברים בנושאים אלו.

מייציץ,
גם שאר הדברים כבר חוזרים על עצמם. אני מבין שלדעתך אינך יכול להשתתף בדיון. נו שוין...

רמבמז"ל,
הבנת נכון מאד. כך תמיד סברתי, ומעולם לא נחלקנו בשאר דברים (כפי שכתבתי קשה מאד, ואף יומרני, לחלוק על כך). גם הצגת המחלוקת היא נכונה.
לענ"ד הדיון העיקרי כעת הוא על הסכימה. אולם בנוסף לכך אני מציע שתביע דעתך גם על הצעתי לדון בתוכן האמפירי של עדויות חז"ל.

איקה,
יסולח לי אם לא אדון ביציאות השבת של היונים, מקו"ח מכך שאינני דן בסיבתיות ו NP קומפליט, שהם נושאים נאצלים הרבה יותר. דברייך כולם, עד הפרט האחרון, כמובן בלתי רלוונטיים לחלוטין, אך יש לי תחושה שכניסה לעזרת נשים עלולה לסבך אותי בקטטות הנהוגות שם מדי פעם, ובסגנון שלא הייתי רוצה למצוא את עצמי מגיע אליו.

קעלעמר,
ביחס לטיעונך איני יכול אלא לצטט את תשובתי למייציץ שליט"א בנושא אחר. אם יש משהו שהוא אדום מבפנים וירוק מבחוץ ויש לו גרעינים של אבטיח, אז הוא כנראה אבטיח. אמנם ייתכן שהוא תות שדה שצבעו אותו בירוק, הגדילו אותו במכון וולקני, ושתלו בתוכו גרעיני אבטיח, אך זה בלתי סביר.
מי שהיה חולה ללא סימני החלמה במשך חצי שנה בבי"ח, וכשהביאו לו יונים הם מתו על הפופיק שלו אחת אחרי השנייה, ומייד אח"כ הוא התחיל להחלים, ולאחר כמה ימים הגיע לישיבה ללמוד כאחד האדם, כנראה הבריא מהיונים. ייתכן אמנם שלא, ובדיוק קרה נס שכלל לא קשור ליונים, וקרה גם נס שהן מתו באותו רגע ממש אחת אחרי השנייה.
ברמת הסבר כזו נראה לי שאתה יכול לוותר על כל התוצאות של המחקר המדעי שכל כך משלהב אותך ביחסך ליונים. תאמין לי שרוב המדע (בודאי המדע הרפואי, שרובא דרובא דידיה הוא קורלציות מפוקפקות) מבוסס על ראיות חלשות יותר, שניתן להציע להן הסברים אלטרנטיביים טובים פי כמה מזה שלך (תותים צבועים ומושתלים). קורלציה היא אמצעי בסיסי במחקר, ובפרט קורלציה כה ברורה כמו זו שעליה הצבעתי.
ועוד נקודה, כי גם אני לא מצליח להתאפק. העובדה שהדבר ארך חצי שנה רק מפחיתה את ערכו וסבירותו של ההסבר האלטרנטיבי שלך, ולא מעלה אותו, כפי אתה רומז בלשונך הזהב והפנינים. שכן ב'ניסוי' האזוטרי דנן מדובר על הבראה באותו רגע (יום בסקלה של חצי שנה הוא אותו רגע, for all practical purposes) ולא הבראה לאורך כל הזמן עד אותו רגע. ודוק היטב, כי הוא שיקול בסיסי במחקר מדעי.
אמנם כל זה היה רק לחוזק היצה"ר שלי (שכמובן קטן משל שאר חכמי האשכול, שכל הגדול יצרו גדול), שהרי פשיטא שראוי שלא לדון כאן בצהבת ובאמפיריקה מדעית, מכוח אותו קו"ח שאין עליו תשובה הנ"ל. וכידוע, קי"ל דקרנא בלא שבועה עדיפא מכפילא בשבועה.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 00:42 לינק ישיר 

מיכי

דיונים עקרים בין סינתטיקאים?!

לגבי העדות על המעשה, אם אכן היה כמו שמתואר שמתו בזה אחר זה על טבורו והלה החלים כעבור יום , כאשר לא היתה כל ציפייה להחלמה , בוודאי מדובר בתופעה שצריכה בדיקה. אבל כמי שגדל בין חסידים לימדני נסיוני שהשטן נמצא בפרטים הקטנים. אנשים נוטים להוסיף פרטים כדי להגדיל העניין ומצד שני להשמיט פרטים שמקטינים את הסיפור. ולכן לא מספיק לקנות עדות אפילו מפי עדים מהימנים אלא לאחר בדיקה אם כל הפרטים נכונים ולא רק עיקר המעשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 01:22 לינק ישיר 

מייציץ,
בדדי הווה עובדא לאחר שנים (עם הבן שלי, ועם עוד רבים אחרים). זה בדוק. הן מתות בזו אחר זו. אמנם יש הטוענים שהן נחנקות באופן כלשהו (זכורני שהרב טאו פעם פירסם מאמר בשצף קצף נגד עניין זה), וייתכן שזה נכון, אולם עדיין הדוגמא מבהירה היטב את כוונתי.
לילה טוב (ותסתכל באישי).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 03:16 לינק ישיר 

מכיון שהדיון נראה לי שהגיע לשלב אמינות העדויות.
נראה מתאים בהחלט לדון בסיפור "יונה והצבהת".

ההוכחה מתחלקת לשנים:
1 היונים מתות.
2 החולה מחלים.

בקשר למותן של היונים נאמרו גרסאות רבות . הרב טאו שלינקקתי אל דבריו טוען שהן מתות מחנק [עקב אטימת פי הטבעת]
אני לפני שנים שמעתי שהסיבה היא רגישותן הידועה של היונים לצהבת.
בכל אופן ודאי לא ידעת בזמנו שישנן אפשרויות נוספות.
וההתלהבות הטבעית כבר אבדה מכושר השיפוט הציני והרציני.

מה שנותר הוא כמובן החלמתו של החולה אחרי שחצי שנה שכב בבית החולים.
אלו שאלות שלא שאלת אז ורק בשחזור היום הנך מנסה לקבוע:

1 האם אכן שאלת את רופאיו האם יש מושג של העלמות המחלה בתוך מספר ימים [ללא יונים]. (מסופקני אם אתה יודע על כך תשובה גם היום)
2 מה היה מצבו האמיתי של החולה מבחינת המחלה ,האם גועה? האם חולשתו היתה רק סמפטום של הזמן הממושך. אבל בעצם הצהבת עצמה כבר קנתה כרטיס הלוך ללא שוב.
3 האם יהיה נכון לקבוע על פי מידע שבידי שנוסה על חולים ולא רפאו אותם,שהמצב אינו כה ברור כפי שאתה מתאר, ואין לנו כאן אבטיח אלא לימון חמצמץ.
-----------------------------------------
ועכשיו לעיקר, האם פתיחותך העקרונית לא משפיעה עליך לקבל את הסיפורים הללו [ברור שגם הציניות שלי משפיעה עלי ההפך. ]
ואולי גם פתיחותם של העדים החשובים כמו חז"ל שלא ידעו מציאות אחרת גרמה להם להאמין בכל השדים והרוחות.
האם אין זה מטיל ספק רציני בעדותם.
כאן המקום להדגיש שאם איתן אתה בדעתך שהשדים וכל התופעות הללו הם רק סיבות לתופעות טבעיות, אתה בהחלט משוחרר מהתיחסות לדברי האחרונים. כל כתיבתי היא רק בהנחה
שיש שדים [בתיאור מסוים] ויש אנשים המסוגלים לכופף כפיות מרחוק ע"י ריכוז בלבד.
יש אנשים שמוציאים מגוף חולה גידולים ללא ניתוח.
או ע"י נגיעה קלה באדם הם מרדימים אותו ומרפאים אותו כליל .
ישנם גם כאלה שמהבטה בתמונה יכולים לתת דאגנוזה רפואית על בן אדם. יש שזקוקים לקריאה במזוזה .
ויש המסתפקים בשמן או קפה [תלוי לפי הטעם].
כל אלה אינם סיבות לתופעות טבעיות אלא התופעות הנדונות בעצמן.

בכנות שלך
קעלעמר

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 06:24 לינק ישיר 

"כעת שאלתי אותם ואת עצמי: מיהו הרציונלי מבינינו? האם מי שמקבל עדות מהימנה על תופעה שאינו מבין, או מי שמסרב לקל אותה כי הוא לא מבין איך היא מתרחשת? נדמה לי שזוהי דוגמה טובה להבדל חד בין רציונליזם לרציונליסטיות. אני הייתי רציונלי, והריי רציונליסטיים. רבים, ולדעתי בתוכם גם את, מערבבים את שתי האידיאות הללו. לא תמיד הרציונליזם הוא הגישה הרציונלית (ולענ"ד, לאחר בקשת המחילה, הרמב"ם נותן לנו כמה דוגמאות לא רעות לכך)."

הגדרה נפלאה ויקרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 08:55 לינק ישיר 

מסתברא,
אחרי מחמאה כזו ממסתברא, כבר יש לי חשק לסגור את האשכול. מכאן אפשר רק לרדת.
בכל אופן, מכיון שהיונים נועדו רק להדגמה, ומדברי מסתברא אני למד שהמסר העולה (או יורד) מהן הוא ברור, אז אין טעם להיכנס כאן לפרטים נוספים בניתוח האופרציה ההיא.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 09:05 לינק ישיר 

שכחתי את המשך דברי ידידי קעלעמר.
באשר לאמינות העדים. אני מדבר על מוחזקות. הרי גם אתה לא בדקת מאומה, לא אצל חז"ל ולא אצל אורי גלר.
על כן אין לנו אלא העדות, שגם אני איני לוקח אותה כוודאית, אלא כעמדת מוצא שכל עוד אין לי סיבה לפקפק באמינותה אני לא עושה כן. וכבר כתבתי זאת.
אגב, אני בהחלט לוקח בחשבון (ואף נוטה להאמין) שישנן תופעות מהסוג שתיארת, על אף שאני גם נוטה לחשוב שלא מעט מהעושים אותן הם שרלטנים (כדברי הרמב"ם שבנושא זה אינני חולק עליו לגמרי במציאות).
וכאן שוב חוזרת 'הנקודה הנפלאה' (כפיהמ"ש בכריתות) שציין אליה מסתברא.
ומדי דברי בזה אזכור את 'חזרתה בתשובה' של אמי תליט"א (הרציונליסטית, זוכרים!) לאחר שנים רבות כשסיפרה לי שאורי גלר ברדיו מלונדון התחיל להפעיל שעון שלה שעמד כבר מזה חודשים.
ושוב, אולי זה מקרה, ואולי הזייה הלוצינטיבית. אולם הנחת המוצא שלי (בפרט על הרקע הרציונליסטי שלה) היא שעדותה אמינה. ולא תהא כהנת (=חז"ל) כפונדקית (=במחילה, אמי).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 09:58 לינק ישיר 

כיוון שכולם התחילו עם הורים וילדים, אביא דוגמא מסבתא שלי ז"ל.

כאשר אמרו לה שהגיעו לירח, סרבה להאמין.
אמרו לה שניתן לראות זאת בטעלעביזיא.
צחקה ואמרה, נו... אפשר הכל לעשות בסרט.

אני חושב שהיא היתה רציונאלית, כיוון שלאור יסודות תפיסת העולם שלה הגעה כזו היתה בלתי אפשרית, או בלתי סבירה וצריכה הוכחה חזקה כדי לקבלה.

אי קבלת השדים, כמו חוסר האמון בניסוי התצפיתי באפר חתולה שחורה, בת שחורה, בכורה בת בכורה (איך לכל הרוחות הצליח רב ביבי לזהות את הבכורה מבין ששת הגורים, שיצאה לו רק בניסוי החמישי שחורה, לגדל אותה, ולאחר שהתעברה לזהות את הבכורה הנוספת, לאחר שנכשלו כמה נסיונות, כיון שבדרך נולדו זכרים בכורים, או בכורות עם שתי שערות לבנות? נדמה לי שהוא היה צריך חווה לגידול חתולים והקדיש לכך שנות מחקר לא מועטות), או הפקפוק ביעילותם של יונים,
נובעים מכמה סיבות טובות:
א. הדברים מזכירים את האלכימיה שנהגה אצל עמים שכנים לנו, ואת המאגיה שהשתמשה רבות באפר זנבות ועוד (ראה הארי פוטר ועוד).
ב. וזו סיבה חשובה יותר, הדברים הללו אינם מתיישבים עם יסודות תפיסת העולם שלנו.

אם יספרו לי שהתברר שהקוורק בנוי מקוורקיק, ושלמעשה הכוח החלשלוש הוא כוח יסודי יותר מן הכוח החלש. אקבל זאת אף שלא אבין את הראיות לכך, אני סומך במידה רבה על הביקורת ההדדית של המדענים, הדבר מתיישב עם יסודות המדע המקובלים עלי (אף שלעיתים אני מהרהר אם האופן שבו תמיד מוצאים תת חלקיק לחלקיק בלתי חליק, כמו סדרת בבושקות אינו מעיד על כשל יסודי בכיוון).

דרך אגב, קורה לי נס קבוע, בכל פעם שאני מניע את המכונית ורוצה לסוע לכיוון ירושלים, הכביש מתחתי מבין את הרמז ונע, אני רומז לו מידי פעם להאט את מהירותו על ידי לחיצה על הבלמים והוא נענע. כשאני רואה את כל המכוניות החולפות לידי, אני מתקשה להחליט מי מהן נוסעת ואצל מי הכביש נוסע מתחת כמו שקורה אצלי.

התער של אוקם גורם לי להעדיף את ההנחה שכדור הארץ סובב סביב השמש ולא להפך, זהו הסבר פשוט ואלגנטי יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 10:03 לינק ישיר 

מופע,
רק נקודה אחת. האלה לגבי מי מסתובב ומי נח, אינה קשורה לפשטות ההסברים. פשוט אין לה משמעות. כל אחד נע ביחס לשני, שהרי כל תנועה צריכה מרכז שמגדיר אותה, וכידוע אין אתר (פנוי מיניה).

אגב, ביחס למכונית על הכביש, אני יכול אולי לעזור לך גם במבוכתך זו. הכביש הוא המבין אותך, וכך גם לגבי כל האחרים. זהו ההסבר הכי פשוט, שאל"כ אתה צריך להניח שכולכם החלטתם דווקא לנסוע, והרי זה נוגד את תערו של אוקאם.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 10:08 לינק ישיר 

ובגלל שאני לא יכול להתאפק, אוסיף ליודעי ח"ן: לענ"ד כל זה גם אינו נוגע כמלוא נימה למחלוקת על עקרון מאך.
מך א-מויצע.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 10:10 לינק ישיר 

הנקודה הבלתי פשוטה בהסבר זה היא שהכביש מסוגל להחליט, כי הוא גורר אחריו תוצאות רחבות לגבי שאר הדוממים.

כמובן שלא פתרת את הסיבוך שכולנו החלטנו דוקא לסוע, שהרי אם לא הכביש לא היה מבין אותנו.

תוקן על ידי - מופע - 12/10/2004 10:14:41

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אזוטריקה בתורה: כשפים, שדים ע"ז וכדומה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.