בית פורומים עצור כאן חושבים

רבי יהונתן אייבשיץ היה שבתאי והרפתקן ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/10/2007 14:26 לינק ישיר 

ירוחם

<"רבי עקיבא אמר את זה למרות שבר כוזיבא אמר">

האם לא יתכן שרבי עקיבא אמר את שאמר, הרבה לפני שבר כוכבא אמר את מה שהוא אמר?

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2007 14:47 לינק ישיר 

נישטאיך

רמב"ם הלכות מלכים פרק יא

רבי עקיבא חכם גדול מחכמי משנה היה, והוא היה נושא כליו של בן כוזיבא המלך, והוא היה אומר עליו שהוא המלך המשיח, ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח, עד שנהרג בעונות, כיון שנהרג נודע להם שאינו,

למדנו כי עד שלא נהרג דימו כולם שהוא מלך המשיח

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2007 16:55 לינק ישיר 

לפי הרמב"ם ההוכחה להיותו של אדם משיח היא הצלחתו, לא בטוח שר' עקיבא ידע כל מה שאמר בן-כוזיבא, ודאי שמי שהשתמד או מת לא יכול להיות משיח (אלא אם כן מאמינים בו בדומה לאמונת הנוצרים, השבתאים וכנראה גם קבוצות בימינו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2007 16:59 לינק ישיר 

[סנשו,

אנחנו "יודעים" מה אמר בר כוזיבא מן הסיפור בירושלמי, ומשם נראה כאילו גם ר"ע ידע. אם אתה מקבל את הידיעה הראשונה עליך לקבל גם את השניה (ולא ברור אם יש ממש אסמכתא - עד כמה שאני יודעת - למי משתיהן).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2007 17:28 לינק ישיר 

סנשו
לא בטוח- מכיון שזה עולה יפה עם התזה שלך?
 אםשלום היתה עדינה ולא הזכירה מהירושלמי שבר כוזיבא  הרג את  רבי אלעזר המודעי דודו בביעטה.  שמד או רצח יש להם אותו משקל.
הרמבם טוען שהיה  נושא כיליו עד יום מותו של בר כוזיבא, אז מה כאן לא בטוח, או שיש לך ידיעות שלא היו לפני הרמב"ם?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2007 17:45 לינק ישיר 

יש הטוענים כי רבי עקיבא לא ראה בבר כוכבא משיח בן דוד, אלא משיח בן יוסף , אם כי לא משמע כך מהרמב"ם.

גם אם כפשטות הסיפור רבי עקיבא ראה את בר כוכבא כמשיח בן דוד,
הרי שרבי עקיבא לא ראה את המשיח כ'צדיק הדור' כקדוש או כמשהו שמימי,
זו הסיבה שגם לא הפריע לו שבר כוכבא אינו מורח ודאין [רדב"ז רמבם מלכים פי"א ג'],
די היה לו שהוא ירא שמים באופן כללי וכפי שמתברר מן התעודות שנמצאו במדבר יהודה
מהם עולה שהוא הקפיד על קלה כבחמורה, הוא מצווה לשלוח אליו אנשים מבלי לחלל את השבת,
הוא מבקש לשלוח לו משלוחי לולבים ואתרוגים למחנה צבאו, הוא אף מצווה במפורש לעשר את המשלוח הזה.
הוא מגן בקנאות על מטעי לוטם עבור ברכת הריח או עבור המקדש שיבנה.
הם מקפידים הוא וחייליו על ציציות צמר צבועות בתכלת,
ואפילו על המטבע שטבע, הניח אייקון של ארבעת המינים ואף בכך הדגיש את הפרט שמראה על הקשר בינו לרבי עקיבא ששכשם שיש אתרוג אחד ולולב אחד, יש גם ערבה אחת והדס אחד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2007 18:04 לינק ישיר 

[איש ערבות,

"יש הטוענים" - דומני שמי שטוען כך יצטרך להראות שבתקופת ר"ע התקיימה התפיסה של שני משיחים (משיח בן יוסף שימות ואחריו משיח בן דוד). עד כמה שאני יודעת (ואני אשמח שישכילו אותי בעניין) המקורות לכך מאוחרים מתקופתו של ר"ע (ויש הטוענים שנוצרו בתגובה לבר כוזיבא).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2007 18:30 לינק ישיר 

אמשלום:
את צודקת בעניין זה. המקור הקדום ביותר הוא מרשב"י בזוהר תלמידו של ר"ע, כמובן באם תקבלי מקור זה כקדום, מה שאני מסתפק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2007 18:49 לינק ישיר 

אמשלום כעת אני מתוודע למקור קדום יותר אף מרבי עקיבא בסוכה נ"ב ע"א:

"וספדה הארץ משפחות משפחות לבד משפחת בית דוד לבד ונשיהם לבד...פליגי בה רבי דוסא ורבנן, חד אמר על משיח בן יוסף שנהרג, היינו דכתיב והביטו אלי את אשר דקרו וספדו עליו כמספד על היחיד"... [הדעה השנייה היא על יצר הרע שנהרג]...

וברש"י הראשון שם - וספדה הארץ בנבואת זכריה ומתנבא לעתיד שיספדו על משיח בן יוסף שנהרג במלחמת גוג ומגוג וכתיב משפחת בית דוד לבד ונשיהם לבד, שאפילו בשעת הצער צריך להבדיל אנשים מנשים"...

אני לא תכננתי לך את הרש"י הזה... : ))

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2007 19:11 לינק ישיר 

איש ערבות
ידידי היקר -רבי דוסא אמורא א"י לפחות 4 דורות לאחר רבי עקיבא ושלש דורות לאחר רשב"י.

לאחר שבר כוכבא נהרג- המשיח מת- בכדי לעצור את הסחף באמונה ובביאת המשיח, החלו לדבר על משיח בן יוסף. שהוא ימות.
רש"י הוא מסביר את מה שהגמרא אומרת=

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2007 19:16 לינק ישיר 

[איש,

אכן הזוהר לא משכנע אותי .
גם רש"י לא בדיוק קודם לר"ע...
אם הדעה בבבלי שם היא אכן של ר' דוסא בן הרכינס (ולא כירוחם שגורס שמדובר באמורא), אזי הוא קודם לר"ע ומשתמע מכך שתפיסה כזו היתה קיימת בזמן ר"ע (אם כי מעניין לבדוק מה היא "מכילה" מעבר למוות של משיח בן יוסף - האם היתה הבחנה בין תפקידים שונים למשיחים אלה, כמו שיש לנו במקורות מאוחרים יותר וכד').
בכל מקרה, תודה!

(עכשיו אני נזכרת כי בספרו המקסים ושובה הלב - אם כי לגבי מידת מהימנותו ההיסטורית יש מחלוקת - "בעקבות המשיח",  בודק ישראל קנוהל את יסודות התפיסה המשיחית ה"כפולה" ומגיע עד למותו של מנחם, משיח כת קומראן, בשנת 4 לפנה"ס...)]

תוקן על ידי אמשלום ב- 17/10/2007 19:18:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2007 19:39 לינק ישיר 

אני כמובן מדבר רק על רבי דוסא, ולא על רש"י.
אני מבין שמדובר אודות רבי חנינא בן דוסא התנא
שהיה בוגר מרבי עקיבא בדור.
ירוחם טוען שמדובר אודות רבי דוסא האמורא.
אין לי כעת דרך לבדוק זאת.
שאלת תם - האם היה בכלל רבי דוסא אמורא ?...
מכיר רבי דוסא תנא ורבי דוסא גאון,
אינני מוצא כעת שום שריד לרבי דוסא אמורא בנט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2007 19:54 לינק ישיר 

איש, לפי דבריך כאן אתה גם שבתאי וגם הרפקתן. איפה הקמיעות ואיפה האורים והתומים והכריתי והפליתי שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2007 20:11 לינק ישיר 

[איש,

מצאתי בזבחים פח ע"ב - "רבי דוסא אומר משום רבי יהודה".
האין זה אומר שחי לאחר ר"ע? (לא בדקתי שם לעומק, ובכל מקרה אין בזה כדי להפריך את העמדה לפיה תפיסת שני המשיחים קדמה לר"ע. כל שאני מבקשת לעשות הוא לבחון האם לא סביר שתפיסות מסויימות התפתחו משלב כלשהו ולאחריו מובנות כאילו היו שם מאז ומעולם, ועל פיהם אנחנו יכולים/מחוייבים להבין אמירות קדומות...)]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2007 20:44 לינק ישיר 

במחילה מכבוד המומחים היה אמורא א"י רבי דוסא -עולא שנה לפניו- ירושלמי ע"ז פ'ב ה'ט ועוד.

מהויכוח עצמו בסוכה הרי זה ברור שהיה לאחר מותו של בר כוכבא

סוכה דף נב .    פליגי בה רבי דוסא ורבנן. חד אמר: על משיח בן יוסף שנהרג,

איזה משיח נהרג בזמנו  שלרבי דוסא בן הורקנוס  ישו

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רבי יהונתן אייבשיץ היה שבתאי והרפתקן ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.