בית פורומים אחרדים-אלעד

הצתה באישון ליל שבת בלשכת המרא דאתרא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/9/2004 14:01 לינק ישיר 

אני לא רוצה כסף שהושג בדרכים לא כשרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2004 14:05 לינק ישיר 

כמה אתה מקבל מהרבונו, על הדיברור, שאלתי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2004 14:10 לינק ישיר 

אוי סליחה לא הבנתי אותך.
אני לא מדברר את רבונו. אלא שואל שאלות.
כל יהודי צריך לעשות חשבון נפש ולשאול שאלות
על הקורה אותו.
מי שרוצה לטמון ראשו בחול ולהגיד הכל מקרה זב"שו
אבל אותנו למדו רבותינו אחרת.
אם כך עלה לבית הוראה משם אמורה לצאת התורה לתושבי העיר, ועוד בעיצומה של שבת תשובה זה אומר משהוא.
זה הכל!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2004 14:12 לינק ישיר 

מקובל עלי לחלוטין.

עשה אתה את חשבונך!

אך מה לך כי תחשבן את חשבונו של הגר"מ מלכה???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2004 17:44 לינק ישיר 

שיננא
אתה שונא ידוע של הרב מלכא לכן דבריך אינם נשמעים שכן השנאה מקלקלת את השורה. מספיק לסקור את כל תגובותיך כדי להבין שחלית, ומחלתך: הרב מלכא. רק אם תכניע את עצמך אליו תרפא ותעלה על דרך יותר פרודוקטיבית.
מרנן ורבנן
על שאלה א -ענית לי, תשובתך לשאלה ב תמוהה, וכי רב העיר גייסות יש לו? שוטרים יש לו? איזה נורמה תשרור בעיר אם "יופעל כח"? ובכלל ממתי פותרים בעיות מסוג זה בכוח? האר את עיני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2004 18:23 לינק ישיר 

ידידי,

בפרפרזה מאשכול אחר,
אומנם אני אבי הסיסמה "רק לא כח"...
אך בכל הנוגע לנגע השבבנקיאדה הפשה בעירנו, הרי שאין חולק על כך שאלימות היא הדרך היחידה לפתרון הבעיה.

אין מדובר כאן בנוער בעייתי, עברייני בפוטנציה בלבד, שניתן עם מעט חום ואהבה, להחזירו לדרך הישר.

החבר'ה האלה, הם עבריינים מועדים לכל דבר, ולצערם של כל הגורמים הנוגעים בדבר, הם פשוט לא מבינים שפה אחרת.

כשניגשים לדבר עמם בנועם הם ממשיכים, "להכעיס", במעשיהם.

כשמדברים מעדנות על ליבם, הם תוקעים בתגובה סכין בלב...

במצב שכזה, אין ברירה, חייבים לטפל בתופעה, ולדבר עמם בשפתם.

מדובר בבעיה כלל ארצית ועד היום שפת הכוח, זו השיטה המוכחת היחידה שהביאה למיגור התופעה.

אלא מאי? שבשביל לעשות כן יש צורך בהסכמה שבשתיקה מצד רבני הקהילה ובפניה מוקדמת מצידם (גם היא בשתיקה, כמובן...) לרשויות החוק. וד"ל...

פעולה אקטיבית זו, מסרב הרב מלכה לנקוט, כמו גם המרא האשכנזי, איש איש מסיבותיו. וחבל...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2004 18:33 לינק ישיר 

מרנן אני מסכים איתך לחלוטין לגבי דרך הטיפול באותו נוער

אבל אולי תאיר את עיני ותסביר לי מה סיבת ההתנגדות של הרב גרוסמן ומלכה לטיפול בנגע הרע הזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2004 18:44 לינק ישיר 

שני רבנינו הם אומנם לוחמים הירואיים וגיבורים גדולים, אך מסתבר שרק על חלשים...

עם כל מי שאינו עונה להגדרה זו, הם מפחדים להתעסק...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2004 18:47 לינק ישיר 

מכובדי מרנן ורבנן,

(ובעצם כל מי שיש לו חוות דעת בעניין, מוזמן להגיב בעניין, וראוי הדבר לאשכול נפרד - רק שאיני רשאי ככותב חדש על פי התקנון):

מצד אחד אתה אומר "כח" כפשוטו, מצד שני אתה כותב:
"ובפניה מוקדמת מצידם (גם היא בשתיקה, כמובן...) לרשויות החוק." - כלומר חוק ומשטרה.

השוטרים יפקחו איך האברכים מכניסים לשבבניקים מכות??

הצלחת לבלבל אותי.

חוץ מזה, משטרה באלעד זו חגיגה למפקד משטרת ראש העין. רק שיעז מישהו מהקהילה לפנות למשטרה ב"שתיקה", ותפקידו כמנהיג בקהילה תם. "שיקום סמכות", היא כידוע משימה קשה מאוד.

ושוב אני חוזר ל"כח". מעולם בעיות כאלו לא נפתרו בכח. הן נוצרו מנסיבות חברתיות עמוקות, שהראשונה בהן, שבר בתוך התא הקטן ביותר - המשפחה.
צריך למצוא מסגרות לשבבניקים, צריך לצייר להם עתיד, שכן העתיד שמציעה להם אלעד - עתיד של תורה, לא מדבר אליהם יותר. לצערנו.

איך מתמודדים באמת? באמת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2004 19:31 לינק ישיר 

אתם מעלים בעיה כאובה שמחר היא יכולה לפגוע בכולנו. אומנם ילדינו צעירים מי פחות ומי יותר, אבל צריכים לדאוג כבר מאתמול לפיתרון, וזה לא קשור דווקא לאלעד(למי שיטען).דוגמא אחת מני רבות: בשכנותי גרה משפחה טובה, יש להם בן כבן 14+ שנכנס באלול לישיבה ולא הסתדר, אז היום הוא בבית עד שיסדרו לו ישיבה ובל נשכח שלבנתיים הוא מסתובב עם כל המשועממים ברחוב. מאיפה יהיה לו חשק למצוא ישיבה ולהתאמץ להתקבל וכו' וכו'.

הנה ימים באים נאום ה''''

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2004 22:46 לינק ישיר 

הנושא הכאוב הזה נמצא בדיון כבר מאות שנים אצל כל הרבנים ושומרי התורה. ואסביר.
הדיון הוא מה עדיף רק טוב ורע או עדיף קצת פחות טוב והרבה פחות רע.
למשל ?
דיון שאני שמעתי פעם בין ראשי ישיבות הסדר.
מה עדיף לעשות מוסדות קד"צ (קדם צבאי שבו לומדים שנה תורה ואז הולכים לצבא) או להשאיר במתכונתה את ישיבת ההסדר או צבא. אמרו רבים אם יהיה קד"צ רבים ילכו אליו ולא לישיבת ההסדר שבה לומדים תורה 3.5 שנים. אמרו חסידי הקד"צ לא נכון אלה שלא יכולים ללמוד 3.5 שנים ילמדו שנה. בסוף החליטו כן קד"צ והוא מלא בנוער מישיבות תיכוניות. בס"ה המספר של ישיבות ההסדר והקד"צ גבוה בהרבה ממספר ההסדרניקים לפני הקד"צ, ומאידך מספר ההסדרניקים ירד קצת.
דיון זה נכון גם לגבי ציבור חרדי שאומר יש רק מסלול אחד והוא להיות בן תיירה (לא בן תיירה שלנו) ואם לא אתה מנודה , מה לעשות שגם במקום אחר הוא מנודה שהרי הוא לא הוכשר לחיות שם ?? עדיף כף הם אומרים מפני שיראו אנשים כמה רע להם ולא יברחו לשם.
אז מה עדיף ? חשבו בעצמכם איש איש לפי נטיית ליבו.
אני בכל אופן רוצה להציע.
יש צורך לאפשר לאנשים שקשה להם ללכת קצת הצידה ולא ליפול לבור. ומאידך יש לבנות ארגונים שימשכו את האנשים לדרך התורה ע"י תגמול חזק.
מה מפסידים מכך? קצת + שיהיו כאלה שלא ילמדו לשמה אלא לשם התגמול.
מה מרויחים ? מי שנופל מהעץ נופל קרוב אליו ולא מתרסק מדי + ארגוני תורה לשמה.
ארגוני תורה לשמה מה זה ?
יש לימוד תורה לשמה של הלומד עצמו, אבל כידוע ישנו מבט פרטי ומבט כללי. במבט הפרטי מספר לומדי התורה לשמה יפחת, במבט הכללי ארגוני לומדי התורה יפעלו כך שככל שהם יתגמלו יותר יהיה יותר לימוד תורה, ואז הארגון עצמו יהיה זה שעובד לשמה כי ככל שיש אצלו יותר תורה הוא משלם יותר ומכאן מוכח שהוא מגדיל את התורה לשמה כי לכאורה הוא מפסיד מכך כסף. ואז יהיה לימוד תורה לשמה כללי.
מה תאמרו על הפילוסופיה המוזרה הזאת ?
נראה לי שהנערים ברחוב יאהבו אותה . אחרים לא יודע. אולי אתם תגידו לי מה דעתכם על המחשבות המוזרות שלי

לא נפסיק לשיר ולרקוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2004 23:05 לינק ישיר 

אם היית מוריד את השורה האחרונה שלא נפסיק לרקוד וכו'
הייתי תומך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2004 23:54 לינק ישיר 

לא יכול זה צרוב על השם שלי
במחשבה שניה אני עכשיו רואה שאני יכול פר Item לבטל את זה אז הנה בשבילך ברצינות ובלי ריקודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2004 00:44 לינק ישיר 

moong123,

מבלי להכנס לעומקו של דיון, ולסברות ה"פסיכולוגיה בגרוש" שהועלו כאן, אבהיר בראשית דברי כי "בגדול" אני מסכים עם טענתך ולפיה בעיית נוער השוליים זקוקה לפתרון שורשי הרבה יותר.

אגב, ישנם כמה ארגונים וולונטריים בעיר, אשר חלקם החלו לפעול בתקופה האחרונה, שמטפלים בנושא ומקרבים את הנוער בגילאים הצעירים יותר (14-16) והתוצאות בהחלט ניכרות בשטח.

אך ישנה שכבת גיל מפוספסת, חסרת תקנה.

כוונתי לחבר'ה המבוגרים יותר שהתדרדרו למצבים כדוגמת פריצה לרכבים, בתי ספר, אופטיקה, פיצריה, הצתות למיניהן, רדיפת נשים וכדו', אירועים שזה לא מכבר אירעו בעירנו.

בפושטקים האלו אי אפשר לטפל בכפפות של משי.

נסיון להדבר עמם בדרכי נועם, כמוהו כמתן אקמול לחולה סופני.

את האנשים האלו יש לסלק את תופעת כנופיות הרחוב יש למגר.

הדברות עמם כמוה, להבדיל, כהדברות עם גופי טרור, שמשמעותה אחת, מתן לגיטמציה למעשיהם.

הראשונים שישמחו לשתף פעולה (שוב, בשתיקה כמובן), עם פעילות פנים-קהילתית, בעלת אופי פיזי מתון ומדוד, אך בעל רושם, נגד עבריינם אלו, הם שוטרי משטרת רה"ע, אשר קצה נפשם מלעקוב ולרדוף אחר מעשי הוונדליזם והפשע של חוליגנים אלו.

הגיע הזמן שנתעורר, לפני שיהיה מאוחר מידי.

הארלם זה כאן. אם לא נפקח את עינינו ונפעל, נהפוך עד מהרה ל"פרדס כץ החרדית"...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/9/2004 01:16 לינק ישיר 

מרנן
אני עדין לא מבין מי מונע ממשטרת ראש העין לטפל באותם חוליגנים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > הצתה באישון ליל שבת בלשכת המרא דאתרא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.