|
|
| נשלח ב-23/9/2004 16:40 |
|
| |
מרנן ורבנן אל תיקח את זה אישית,
מה הקשר לאנשים טובים ואלי, ומה הקשר למה שאני אישית עושה מול אנשים כמוך או אחרים אני מדבר כללי על רעיונות ודעות.
ואני מדבר בעיקר על הנערים.
חשוב לדעת שאם יש עבריינים שבאים מפתח תקוה ומתחברים לילדים שלנו שלא מוצאים את עצמם צריך בתחילה לדאוג לאותם נערים שלא יהיו פרצה קוראת לגנב, ולא יהוו שום פוטנציאל להתחברות לעבריינים. וזה בעיקר הדיון.
אם יש עבריינים הבאים מחוץ לעיר זה כבר עניינה הישיר של המשטרה, אבל אני מקוה שברור לך שהבעיה האמיתית שלנו כעיר זה לא רק איך מונעים פשע, אלא איך מונעים שעירנו תגדל פושעים ואת זה ניתן לעשות באופן שתיארתי. בכך שילדים שכבר גדלים בעיר וזרוקים בה ללא מעש לא יהיו כאלה. ואת זה ניתן לעשות רק אם תהיה מספיק פתוח להבין שזה מה שיש ובזה צריך לטפל. ואני מקוה שאתה מבין ששום עבריין שגר בפתח תקוה לא יבוא לאלעד ללא סיבה לשרוף את המשרדים של הרב מלכה אתה חייב להבין שזה משהו שבא מהעיר (ואין זה משנה אם הצטרפו אליהם עבריינים מבחוץ).
אם תידע שיש לך בעיה בתוכך רק אז תוכל לפתור אותה. והפתרון הוא לא לקרא להם חולרות ועוד כל מיני מרעין בישין אלא לחפש פתרונות מתוך פתיחות הלב. ממש כמו שמרנן ורבנן לימדו אותנו אם באים על האדם יסורין יפשפש במעשיו, ולא יאמר נחתו עלי צרות בחינם.
עכשיו כשהעלבת את ברסלביותי אומר לך שאתה חייב להתבודד עם עצמך ולחשוב על העניין ביתר שאת. ואם ענית לי ככה סימן שפגעתי בך, ואני מבקש ממך סליחה בערבו של יום כיפור זה. ומי ייתן וניכתב וניחתם כולנו לחיים טובים וארוכים לששון ולשמחה וכל מילי דמיטב השתא בעגלא ובזמן קריב ונאמר אמן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2004 20:45 |
|
| |
ברסלב,
אני מתחיל לחוש כטוחן מים.
הבהרתי באר היטב את ההבדל התהומי בין הנערים המסכנים להם אתה כה דואג, לבין חבורת הפורצים/מציתים/מטרידים העבריינית.
מהיכרותי את אותם נערים, אני יודע, כי הם הראשונים שחשים נפגעים מהקשרים בלתי מחמיאים, דוגמת זה שהנך עורך בינם לבין העבריינים.
כשתרד ממרומי האולימפוס, עליו הנך ניצב, לשטח, תבין היטב מה אני שח.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2004 01:04 |
|
| |
תוקן על ידי - פוילישער - 24/09/2004 1:23:22
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2004 02:09 |
|
| |
השאלה הנשאלת היא מדוע מנהלי קופ"ח 'לאומית' ו'זול למהדרין', שאחדים מהם ידעו טוב מאוד כיצד להרחיק את השבבניקים מאיזורים שונים בעיר כשהתופעה הפריעה להם אישית, נאלמים דום לפתע כשאותם שבבניקים משתוללים מידי ערב במבנה קופת חולים "לאומית" וברחבת 'זול למהדרין' שתחת הנהלתם?
אם באיזור 'זול למהדרין' אך טיבעי הוא שההנהלה הלא מעורה תתחמק ממתן פתרונות הרי שבנוגע לקופ"ח 'לאומית' הייתי מצפה מההנהלה החרדית, למינימום של יחס והטיית אוזן קשבת.
ובפועל, גורם בכיר בהנהלת "לאומית" השיב לפניה אישית שהופנתה אליו בנידון בזה הלשון:
"זה לא מזיז לי"!
במקום לאיים ולנקוט "מעשה בעלים" כלפי אותם נערים המפריעים לחייהם של תושבי האיזור, מתנערים מנהלי הקופה מאחריותם המניסטריאלית וטומנים את ראשיהם בחול.
רבים וטובים, תולים זאת בעובדה הלא נעימה שרוב הורי הנערים והמשפחות הבעייתיות נמנים על חברי קופת חולים "לאומית".
העובדה החד משמעית היא שמבנה קופת חולים 'לאומית' והמתחם הסמוך הפכו למגדלור של פעילות שבבניקית עויינת ואין פוצה פה ומצפצף.
אז תגידו, אתם שם ב'לאומית', מתי זה יתחיל "להזיז לכם"???
האם רק כשמבוטחים יתחילו "לזוז" לכם מהקופה???
מה עוד שאין ספק שבמוקדם או במאוחר אותם שבבניקים יהרסו גם לכם את המקום!
עשו משהו בנידון ויפה שעה אחת קודם...
תוקן על ידי - פוילישער - 24/09/2004 2:31:22
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2004 10:46 |
|
| |
* נסיון דקירה, אמש, בפאתי הרחובות בן זכאי-בן קיסמא *
עבריינים, שניסו לפרוץ באישון ליל, לבית המרקחת של קופ"ח לאומית "נתפסו על חם", ע"י עובר אורח, תושב האזור, שחלף במקום.
העבריינים, שהבחינו כי "האזרח המודאג" מתקשר מהסלולרי שלו למשטרה, מיהרו לתקוף את האיש שהחל לזעוק לעזרה.
דיירי האיזור שהקיצו מתרדמתם למשמע קריאות ה"הצילו", מיהרו לחוש לעזרתו של האזרח המותקף.
בתגובה, שלף אחד העבריינים סכין ארוכה וחדה והחל לדלוק אחרי "המתלונן".
מיותר לציין כי שוטרי משטרת רה"ע ומתנדבי מד"א, הגיעו לזירת האירוע, רק לאחר סיומו כשהעבריינים האלימים כבר הספיקו "להתנדף" מהמקום.
סיוריהם הממושכים של השוטרים באיזור בנסיון נואש לתפוס את הפושעים, העלו חרס.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2004 22:23 |
|
| |
פולני! לא הבנתי מה הקשר בין קופ"ח לאומית ונהרי ובין הנוער העברייני?ושוב אנו חוזרים לנושא:לדעתי, אין קשר בין העברינים שמסתובבים באלעד לבין נוער השוליים, רק מטבע הדברים מכיון שאין להם למי להתחבר אז העברינים היא כתובת בשבילם, לצערי.
הנה ימים באים נאום ה''''
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2004 23:33 |
|
| |
צפלין,
אין עיר בארץ, ודאי לא נתניה המוזכרת בכתבה, בה קיימות מסגרות כה רבות לטיפול בנוער הבעייתי כמו בעירנו, אלעד.
אך כפי שכבר ציינתי ואני מתרשם שאף אתה, כמי שיצא לו להתקל באותם עבריינים, מעיד על כך:
עברייני הרכוש והמין העושים בעיר כבתוך שלהם, הם ממש לא "נערים מסכנים", אלא עבריינים מועדים על כל המשתמע מכך.
אין כל קשר בין אותם פושעים שמקומם מאחורי סורג ובריח, לבין בני הנוער המסכנים והמשועממים המסתובבים בחוצות העיר. אדרבה, אותם בני נוער, הם הראשונים שחוששים לעורם מאימת אותם "עבריינים".
ובכל הנוגע ל"עבריינים", הרי שהם אינם מבינים כל שפה אחרת, זולת שפת הכוח!
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 25/09/2004 23:41:23
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2004 23:33 |
|
| |
* אלימות ברח' בן קיסמא *
עבריינים שהשתוללו באחת מחצרות הבתים המשותפים ברח' בן קיסמא והטרידו נשים שחלפו לתומן באזור, הוכו קשות על ידי אחד מדיירי המקום.
המשטרה וכוחות ההצלה שנקראו לזירת האירוע עיכבו את המכה לחקירה.
אמבולנסים של מד"א פינו את שני העבריינים הפצועים לביה"ח.
חבורות חבורות של עבריינים, תושבי העיר והאזור, התקבצו ובאו לזירת האירוע ופרקו את זעמם על תושבים שחלפו ברחוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2004 02:50 |
|
| |
יש שמות של הפצועים או של המכים???????
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2004 13:57 |
|
| |
חברה לא נראה לכם שגלשתם מנושא הפורום הזה בואו נחזור לעניננו.
ונתעדכן
1. מה עם הלשכה כעת?
2. האם כל תכולת הלשכה עלתה באש או שיש דברים שניצלו?
3. איפה הלשכה כעת מתפקדת?
4. ומה חושבים לעשות לשפץ או למצוא מקום חילופי?
5. והאם יהי מיקום זמני ללשכה עד היסדר העניין?
תעדכנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2004 12:07 |
|
| |
המרא דאתרא הורה לנעריו, לסור הערב ל'כיכר העבריינים' בפינת הרחובות בן קיסמא-בן זכאי ולמחות ברוב עם, על חילול השבת ההמוני הנערך במקום מידי שבת.
נערי המרא, אף רמזו למנהל קופ"ח לאומית, מר אשר נהרי, שהביע בראשית השבוע, את נכונותו להצטרף למאבק, כי נוכחותו במקום אינה רצויה.
יצויין, כי "נערי המרא", מנסים זה תקופה להטיל את האחריות לנעשה במתחם קופ"ח "לאומית", לפתחו של מר אשר נהרי ובכך לרחוץ את ידיהם ואת ידי פטרונם, בנקיון כפיים.
מיותר לציין, כי מר אשר נהרי הוא הניזוק העיקרי ממעשי הוונדליזם של העבריינים המתפרעים והורסים כל חלקה טובה במתחם.
לאור זאת, טענתם של "נערי הרב", באשר ל"אשמתו" של מר נהרי, נראית יותר ממגוחכת והיא מדיפה ניחוחות של "חיסול חשבונות" פוליטי...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2004 12:17 |
|
| |
מיני-עצרת המחאה אמורה להערך הערב, ליל חג סוכות, כמובן...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2004 12:47 |
|
| |
ידידי.
מי מכר לך את הלוקשים שנהרי כביכול רוצה להרתם למאבק?
ניחוש אחד שלי...
נהרי בכבודו ובעצמו!!!
אני צודק???
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2004 12:51 |
|
| |
בהמשך להודעתי הקודמת:
נהרי עד היום, זילזל בכל הפניות של תושבי הרחוב שביקשו ממנו לגרש את נוער השוליים מהשטח שבבעלותו.
התגובה השגורה על לשונו היא:
"זה לא מזיז לי"... (סו"צ)
עד היום, (אא"כ קרה משהו דרמטי מיו"כ, ועפ"י מה שידוע לי לא קרה...) הוא הגיב לפניות הרבות בזילזול מופגן.
תוקן על ידי - פוילישער - 29/09/2004 12:54:12
|
|
|
|
|