| נשלח ב-12/12/2004 13:42 |
|
| |
בענין 'כתב האישום'
א. צריך להכיר את סגנון דיבורו, ולהבדיל בין טפל לעיקר ובין בדיחה להגזמה. ולפעמים הוא יכול גם להיסחף, להחליק, ולהיכשל, כמו כל אדם רגיל.
שלא כמו שאר החצרות, האדמורים למשל, בהם הרבי הוא קדוש מרחם, אשר על כל רבי בנפרד רוב הציבור (כלומר, אלו שיש להם רבי אחר...) יאמרו שהוא 'גורנישט' אם לא 'שייגעץ', תשמעו מה חושבים על הבעלזער, הגערער, הקרלינר, וכו' וכו'. במתמידים יש גם ביקורת, אך יש גם כבוד לקו המחשבה שלו.
ב. אנסה להשיב על כמה שאספיק לפי הסדר:
'יציאה מהכלים' הוא אומר שבכל הנהגה שבמלכות שמים צריך למצוא את ה'מלכותא דארעה' שכנגדו, כלומר, גם אם כמובן הכל בהשגחה פרטית (ויש הרבה מה ללמוד ממנו באמונה פשוטה), במובן מסוים ישנם הנהגות של כאילו יציאה מכלים, כמו מה שידוע שבשעת גזירה לפעמים נפגעים גם צדיקים (הלשון פרח מזכרוני). והדברים עמוקים. אני חושב שההגדרה כיציאה מה'כלים' באה לרמז גם על משהו דומה בקבלה. וד"ל.
'טבילה'. כדרך בעלי הפשט יש בכל ענין גם רובד חיצוני של 'איך זה עובד' למשל, גם אם במרור יש 'הויכע ענינים' הוא בא כ'צובייס' (תוספת) למצה, כך הוא אמר פעם וכן אי' באור החיים, כך גם כאן, הוא טוען (ולא שאני בטוח מסכים) שהטבילה לא רחוקה מהמושג של רחצה, ו/או התרעננות, אין זה סותר כלל וכלל לדרוש את העומק. ה"ה נט"י.
'פרה אדומה'. אכן לטענתו יש בדור הזה גילויים שלא היו בדורות קודמים, הקבלה למשל, ניתן למצוא הרבה שאמרו כדבריו (גם בעוד נושאים) ומצאו פירושים לפרה אדומה וכדו' אלא שעשו זאת בסגנון שונה, ואולי היו גם בנשקים...
הרעיון של ה'סט' המברשת, הוא יפה מאוד, שוב, זה בא רק ללמד על 'איך' זה עובד, מהו הצירוף של הדברים, ואין זה סותר את כל הרמזים.
בענין רחל ולאה אני מחכה שתצטט ביתר אריכות.
בענין שירת שלמה אינני מבין על מה יצא הקצף, רק על הסגנון? למה לא לומר שזה כמו הענין של שונה מאה ואחת פעמים, שכל המפרשים מסבירים שזה מאה פלוס...
מספיק להיום.
יש אולי בעיות, אבל אמצע לך כאלה וכפלים מכך בכל שאר החצרות (לאחרונה הסתובבו סיפורים שאין להעלותם על הכתב על אנשים מכל מיני חצרות, רק תארו לעצמכם מה היה קורה אם אחד מהם היה חצי מתמידים'דיגר, הקנאים לא היו שוכחים זאת לדורות...
אני מבהיר, אינני ממתמידים, אבל מעורה קצת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2004 15:39 |
|
| |
שלמה
אתה בחור חכם ומוכשר מה שזה מוזר ואינו מתקבל על הדעת (ואולי אפיקרסות)
אתה מבין. לא נורא. אפשר להסביר. תפרט יותר.
המכתב המזויף של הגרי"ט וויס שכל ירושלים רועשת תגובתך: הסיפור לא נכון,
העיקר בסוף ההודעה אני לא מכת קלי הדעת ירושלים,
לפי כל התכתובת נראה לי שבבתחלת הויכוח אתה וחביריך תלימדיו של הגרא"ל מינצברג. בהתחלה
טענתם מזויף. זה לא נכון. וכו'
ראיתם שאין החי מכחיש את החי אי אפשר לומר על יום שזה לילה
הסברים ותירוצים שונים ומשונים שאין הדעת סובלם.
ומה שקרה אתמול זה לא היה לא נכון
חברה תתעורו אל תטמינו את ראשכם בחול.
אתם הרי יודעים את הבראך האמיתי מה קורה אצלכם
כל העדות והחוגים שדפקתם על דלתותיהם לא רוצים לקבל אותכם.
אפילו חברי הקהילה של קלי דעת ירושלים אינם רוצים לקחת חתנים מהישיבה שלכם
אז מה לכם ללין על אנשי העדה החרדית שאינם רוצים אותכם לחברים ולשותפים
תעשו בדק הבית תתחזקו באמונה וד' יהיה בעזרכם
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2004 15:44 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2004 13:30 |
|
| |
תגובה אחרונה בהחלט:
ליברטי - "קיבלתי באי-מעיל" - פשוט מגוחך כי אתה הוא זה ששלחת לי את ההודעה באישי...
ציטוט נוסף מרבינו - "אתה מתנהג כמתמיד" - מעניין איך אתה יודע איך אני נוהג ושוב אני ממש לא נמנה על "קהל עדת ירושלים" (בפעם המי יודע כמה - ולא חלילה שיש להם במה להתבייש, ההפך).
פרישער - מה קרה פתאום? אין יותר חדש בחזית לוצק-פינסק-קארלין? כל הלכלוך על חסידות דושינסקי נגמר? וההכפשות על מרן הגאב"ד שליט"א?
אשכול עצוב! 
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2004 15:23 |
|
| |
יהופיץ
תכתוב מה שאתה רוצה, אבל אל תכתוב דברי שקר, מעולם לא שלחתי לך דואר אישי, ולא באי-מעיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2004 19:06 |
|
| |
פרישער
תהיה קצת עניני יותר.
טענת שאי אפשר להתייחס רק לפאשקווילים ומשלחיהם, צריך להתייחס לגוף הדברים, ל'כתב האישום'. אז הנה, התייחסתי, די במפורט.
למה אתה בורח, המשפטים הראשונים שלך ממש לא ברורים ומיד אתה פונה לתגובות אחרות שלי.
בענין הסיפור עם הגאב"ד, אולי היה איזשהו חוסר בהירות לגבי מה שסיפרו לו מהגאב"ד, מי שמכיר את הנפשות העושות יודע שהם רחוקים כרחוק מזרח ממערב מלזייף (זה הרי לא קלצקין, אלו יראים ושלמים שמפחדים מהתרחקותה של מתמידים מהעדה, ומבקשים לשמור שלא יטו המתמידים יותר מידי לצד ה'לא קנאים', ורק כמה רשעים ו/או אינרסנטיים מצרים את דרכם. מאיר בלוי זייפן? חיים יוס'ל גפנר? הבלים).
ומצד שני אני יודע ממקור מוסמך שהגאב"ד לא כעס מעולם, וודאי שלא כועס עכשיו, מצדו אפשר לחתום היום.
אבל שוב, לא זה הנושא, בא נלבן קצת את העיקר, כתב האישום... עניתי לכמה נושאים, אתה לא מסכים? תסביר, מסכים? נמשיך הלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2005 13:47 |
|
| |
עוד יש מקום לתקווה? הנה עדכון מאתמול:
"אמש ביקר רב קהילת המתמידים הרב לייבל מיינצברג אצל גאב"ד העדה החרדית הרב וויס.
הנהלת העדה החליטה לפני כשבועיים כי לא יהיה שלום בין 'העדה' ל'מתמידים' בגלל שאלו נוטלים כסף מהמדינה.
עדיין, חברי הבד"ץ יכולים להחליט אחרת מחברי ההנהלה".
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2005 23:19 |
|
| |
אמת הדבר
הרב מינצברג ביקר אצל הגאב"ד להזמינו לשמחת השבע ברכות של נכדו, הגאב"ד מקבל בביתו כל יהודי ובספנ"י, אבל לשבע ברכות גופא לא הלך, כדי לא לתת לו לגטימצי'ה.
זאת אומרת שגם ההנהלה החליטה וגם הרבנים החליטה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2005 23:30 |
|
| |
אכן, הרבנים החליטה.
|
|
|