בית פורומים עצור כאן חושבים

ממה אתם מפחדים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/10/2004 02:49 לינק ישיר 

מצורף קובץ

טוב, אז ברור שבאגס באני הוא לא שפן, שהרי אזניו ארוכות לתפארת ! (ושמעתי שכבר ב"דעת אמת" הקשו כך )

בעניין אכילת גזר מחוץ לסוכה, אני רק רואה שהוא נגס קלות בגזר, ולכן בשיעור של פחות מכביצה מותר לאכול מחוץ לסוכה גם אם נאמר שגזר חשיב כפת לשפן ... הממ זאת אומרת לארנב.

וכן יש לדון מדין מצטער פטור מסוכה, שהרי פשיטא שאינו זוכה להבין את הכוונות הנסתרות שבאכילת הגזר דייקא בסוכה ולכן שרי ליה.

! That's all folks

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2004 09:49 לינק ישיר 

בכלל יש לעיין האם יצור המעלה גרה (והרי גם לגבי שפן וגם לגבי ארנבת מציינת תוה"ק שמעלי גרה הם) מחויב לבלות בסוכה כל ימי החג ולא לצאת ממנה, שהרי לא פסק פומיה מגריסה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2004 11:08 לינק ישיר 

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=6&topic_id=425071

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2004 19:15 לינק ישיר 

טוב

אז נתחיל בזה שהניק הזה הוא לא הניק הראשון שלי.

זאת על שום מה ?

זאת משום שהיו מפגשים בין חברי הפורום.
הספקתי להשתתף באחד.
ואופס, הנה, יהודי מוכר אנוכי. ד"ש מפלוני, הערה מאלמוני.
וגם: "העלת נקודה כאובה לפני שבועיים".

לא רוצה ! לא מתבייש מאיש. את דעותי אכריז בפני כל מי שארצה, אבל, אינני מעוניין לדבר עליהם עם כל אחד.

זאת, לא בגלל החשש מ"משטרת המחשבות", אלא מ"צבא הנדנודים".

יתרונה של הפלטפורמה הזו הוא בזמינותה, אך לא פחות חשוב באופציית הדיון הבלתי מחייב. באפשרות שלא לגרור על הגב כל אמירה שאמרת.

מבחינתי, זה כל העניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2004 20:02 לינק ישיר 

יהודי נודד

בכל זאת, אלמלא האשכול הזה כיצד הייתי מצליח להשחיל את באגס באני לפורום עצכ"ח ? אילולי לא נפתח האשכול אלא לשם כך - דיינו !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2004 20:21 לינק ישיר 

ולא סתם באני,אלא באני ת"ח המקפיד על קלה כבחמורה..

יהודי נודד ,דברי טעם אמרת.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 01:36 לינק ישיר 

רב_צעיר וקעלמער יקרים,

למען הסר כל ספק, רציתי לחדד ולהזכיר
ש"באני" בלשון הקודש פרושו ארנב (ועל אותו
משקל יש לקרוא :דונלד-דאק, מיקי-מאוס וכיו"ב).

בנוסף, אני שמחה שמצאתי בארכיון מסמך
שיכול בימים קשים אלה לשפוך אור חדש
על הניצוץ היהודי שבבאגס באני...
הייתכן שבאגס באני יהודי?!
http://web.archive.org/web/20000604122900/members.aol.com/TheGriffon/ETHNI.html#EBUGS

ותודה אחרונה לרב_צעיר,
שבהביאו את התמונה שלעיל עזר לי סוף סוף
להתמודד עם שאלת הסוכה העגולה.
וע"ע-
http://www.cs.biu.ac.il/~tsaban/HTMLPapers/exactpi.html
וכן-
http://www.cs.biu.ac.il/~tsaban/Pdf/succa2.pdf

חג שמח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 05:30 לינק ישיר 

כדרכם של אשכולות בפורום זה (אמנם נדמה לי שעדיין לא מותיקי הפורום אני, אך יורשה לי במחילתם) נושא הפורום חורג לאחר כמה הודעות מן הנושא לשמו הוקם, כמו"כ בפורום זה הפך הנושא להאם באגס באנני הוא או היא ארנב או שפן -

ולעצם הרעיון שהעלה שוטאנג - מדוע עלתה בדעתו המחשבה מלכתחילה כי יראים אנו מפגישת פרצופים - ולחשש שנזרק בחלל החדר על דור ההמשך שיסולק מבית ספרם - מה יענו אותם רווקי עמך השרויים בלא אשה ושמחה שאותה יראה אינה קיימת אצלם?!

אדרבה! אולי באישורו של אבי הרמב"ם נוכל להקים אשכול מיוחד בו כל המעוניין יוכל לפרסם את שמו, כתובתו, גילו, ומינו.

(הערת אגב ממש - מיימוני - בעניין כפירה בגילגולים - הרשה לי להפנותך - תוך תקווה עמוקה כי לא לנושא זה יהפך האשכול - לרש"ש בבבא מציעא סבורני בדף קי ע"א שכתב בערך בלשון זו:"מכאן סתירה קצת לבעלי הגילגולים" ואמנם קמו עליו כמה מגדולי דורו, וביותר שעד עצם היום הזה נהגו רבים מכנופיות החסידות להתנזר מפירושו. אך בנושא זה יש על מה להיתלות וסמכינן על אילנא רברבא כהרש"ש שיעמוד בכל משקל התלוי על ענפיו, ולא כהנושא של כפירה בתורת הקבלה שמהחשש החמור לי מאוד שבאצבע צרידה תעיפני מן הפורום ולכן לא אתבטא בחריפות כנגד רב_צעיר ואף כנגדך, אף שיש בידי הרבה מן המזומן והמוכן בנושא זה, אך ירא אני מאוד לנגוע בנושא קדוש ומרומם זה שהוא הרבה מעל לראשינו הדרדסים).

תוקן על ידי - עצכח - 05/10/2004 7:30:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 07:23 לינק ישיר 

יודע לשון,
אין לי ממי לחשוש, וילדי, ממילא, לא ילכו לבי"ס ממנו יוּצאו בשל דעות הוריהם, ולמרות זאת, איני ששה לפרסם שמי, כתובתי ומספר נעלי ברחבי הפורום - לשם כך קיימות התיבות האישיות. אחת ממעלותיו של המרחב האינטרנטי,הוא האנונימיות שהוא מאפשר. זו נעימה לאנשים שונים מסיבות שונות. באופו אישי, אני אוהבת את הפרטיות שהיא מעניקה לי. למרות שלא חוויתי טורדנות, כפי שמתאר היהודי הנודד, ואיני נושאת יותר מניק אחד (חוץ מ"שחרית" ), אני חשה הזדהות עמוקה עם דבריו.

אתה רוצה לפתוח אשכול שכזה - בבקשה. למצטרפות/ים ינעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 07:54 לינק ישיר 

חפרפרת,

מי כמוך?
איך את עושה את זה?!! איך את תמיד מוצאת את כל הקישורים הללו. שמך נאה לך

להוסיף לקביעה שבאגס הוא יהודי - הרי אם באגס הוא יהודי ברוקלינאי סטראוטיפי, הרי שהאויב האולטימטיבי שלו, הצייד האינפנטילי הוא הסטראוטיפ של "אדום הצוואר" (תשאלו את סיינפלד מה זה), הגוי הבור ושונא היהודים, זה שבלילה עשוי ללבוש גלימה לבנה ולשרוף צלב בחצב ביתו של יהודי/אפריקאי אמריקאי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 09:15 לינק ישיר 

יודע לישון

א. אני מצטרף להמלצתה של אמשלום. לא כדאי לאדם לפרסם את זהותו האמיתית באינטרנט גם אם אינו חושש מתגובת שכניו בבני ברק.

אבל הרשות בידך לפרסם את עצמך באשכול מיוחד. פתח נא, כתוב נא, פרסם נא.

ב. תודה על הלינק. לא עיינתי ברש"ש זה "בפנים", למרות שקראתי על אודותיו. לגביו ולגבי הקבלה בכלל, אנא, אין לי אלא לחזור על בקשתי. פתח נא, כתוב נא, פרסם נא.
כמובן, בקשות לי שתים.

ראשית, כתוב נא בעדינות. זה שאנכי בער ולא איש אינו מצדיק שימוש בביטויי גנאי, אפילו לא "דרדסים".

שנית, במקום להטיח מילים, מוטב להציג טיעונים. ובוודאי לא נעלם מעיניך הבדולחיות האשכול הגדול על "קדמות הזוהר" אשר הינו במועדפים, ויש עוד כמה כאלה תחת הנושא "קבלה".

אני משער ששני כללים אלו גלויים וידועים לך, אלא שטרחתי לכתוב אותם רק משום החשש הרחוק שמא יש כאן מישהו שעדיין אינו יודע שאצלנו בפורום העיקר הוא בחינת הטיעונים ולא שמו של אומרם.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 09:31 לינק ישיר 

אחרי שיש לי את התמונה של קעלעמר, מדוע אני צריך גם את שמו המדויק?
תודה לרב"צ על כך. תליתי אותה בסוכה, במסגרת פינת ה'גדוילים'.
אגב, הגזר מרמז לי גם על זהותו הדתית (זה כנראה חשש מפני צילום כעשיית פסל ותמונה).

ווטסון יקירי, האם תוכל לפטם שוב את מקטרתי?...

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 09:33 לינק ישיר 

לא נעים לי כ"כ להפריע לדיון החשוב על יהדותו של באגס באני. אבל הרשו לי נא להגיד כמה דברים בנדון אחר לגמרי.

הגמרא אומרת, כינוס צדיקים יפה להם ויפה לעולם, כינוס רשעים רע להם ורע לעולם. כוחו של קבוצה, ולא משנה אם הקבוצה היא טובה או רעה, גדלה לאין ערוך מצירוף כוחותיהם של כל חבר מהקבוצה ההיא בנפרד. וכמאמר החכם, The whole is greater than the sume of its parts. הדעה שאנחנו יכולים לפעול יותר לבד מאשר ביחד נראית לי מופרכת לחלוטין.

כולנו מודעים לצורך החיוני של החברה החרדית להשתפר. כולנו שואפים לחברה תקינה יותר. אם אנחנו רוצים שהמצב תשתנה, היא לא תשתנה לבד, רק אם נעשה משהו. אני לא יודע עם אסיפה תועיל לשנוי, אבל לפחות ניסינו.

ולבסוף אני רוצה להעיר שגם לי לא נוח לפרסם את השם ואת הכתובת שלי ברבים, אבל זה לא מפריע לי ליפגש בצורה אישית עם החברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 09:41 לינק ישיר 

חפרפרת,

כדאי לפרסם את הודעתך בבד"ד. אני מציע כותרת: 'בעית הסוכה העגולה, כפרדיגמה לתורה, מדע, ואפולוגטיקה: קירוב לפי תיאוריית באגס ובאני מסדר שלישי' (שכולה רמוזה כבר בקרי וכתיב באופנישדות, שהרי ליכא מידי דלא רמיזא בחרתאייתא, בתר זיבולא בתרייתא).

אגב, אני מכיר אלפים שיחזרו בתשובה בגלל מאמרך הנ"ל, שכן עד כה הם תהו על השאלה התיאולוגית של ערך פאיי המקורב.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 09:56 לינק ישיר 

רב צעיר,
תמה אני עליך שנזקקת לאשכול זה בכדי לפרסם את תמונתו של קעלמר (הידוע בניקו באגס באני), והרי כבר קיים בדיוק למטרות אלה אשכול מאורות הפורום (וכיצד לא נזעקו המנהלים והפנוך לשם, אף זו תהיה). ושמא מן השמים העלימו אשכול זה מעיניך כדי לגלגל זכות ע"י זכאי (chouteng) ולהעצים את שמחת החג.

chouteng,
וכי מדוע אתה מניח שהשפעת הרבים תהיה רבה מזו של יחידים? אם נניח לרגע שאתה משתייך לציבור הליטאי, מה יקרה אם תבוא יד ביד עם מסתברא, נניח, שהוא חסיד חב"ד, ויחדיו תנסו לשכנע במשהו - האם השפעתך תגדל, או שמא דווקא תקטן? ואם אצטרף אליכם אנוכי, שבגדי אינם שחורים וכיפתי סרוגה, האם זה יועיל? ואם תצטרף אלינו שחרית, האם התמונה תשתנה? יתכן בהחלט שאתה לבדך, מצויד ברעיונות שאולי שמעת ממסתברא או משחרית או ביררת לעצמך מולם, תוכל להשפיע יותר מאשר כולנו יחד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ממה אתם מפחדים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.