בית פורומים עצור כאן חושבים

ממה אתם מפחדים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/10/2004 10:44 לינק ישיר 

אני לא חושב שמוטל עלי לבסס את הדעה שהשפעת קבוצה מגובשת רבה מזו של היחידים בנפרד. יהיה איך שיהיה, אני לא רואה, לפחות לא בטווח הקרוב, שהמטרה תהיה להשפיע על הקהילה הרחבה. המטרה המיידית היא לגבש סביבה מצומצמת סביב כל אחד מאתנו שתפעל לפי הכללים שאנחנו חושבים הם נכונים. ברגע שקבוצה כזאת פועלת, ויותר חשוב מועילה לקדש שם שמים, אז, ורק אז, אפשר לצאת ולנסות לפעול בציבור הרחב.

בקשר לצירוף חברים עם דעות שונות. אני חושב שכל עוד שאנשים מאמינים בקיום האל ובתורה מן השמים (תורה שבכתב ותורה שבע"פ), אז המשותף הוא הרבה יותר גדול ממה שמפריד, ואפשר לפעול למטרות משותפות. בקשר לצירוף חברים/ות שאינם מאמינים כנ"ל, רבות חשבתי על זה, ואין לי על זה תשובה ברורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 11:14 לינק ישיר 

צ'וטנג

האם יש לך הצעה מעשית מה ואיך לעשות, ברגע שמתגבשת קבוצה אשר כזו?

מה יהיה סדר היום? האם יהיו פגישות? מה התוכנית שתציע לחברים? פעילות לצירוף חברים נוספים? הפצת דעות ואמונות נכונות? חיזוק בעבודת ה'?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 11:46 לינק ישיר 

צ'וטנג,
מה דעתך על נוכחותם של כאלה בפורום? מה ההבדל בין זה לבין נוכחותם בקבוצה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 14:39 לינק ישיר 

אוי! מימוניל'ה מיימוניל'ה!

לא עלה לפני רגע של מחשבה לפתוח בויכוח נמהר על הנושא.

רק כשם שלא אפתח אשכול על מציאותו של הקב"ה בעולמינו כך בעיני הוא הנושא של תורת הקבלה. ואקווה שנסיים בכך.

בעינין הדרדסים, מוכרח אני להסביר שלא נתכוונתי ח"ו להגמיד אי מי מאתנו, אלא כוונתי היתה לדורנו אנו ביחס לענקי הרוח בדורות הקודמים.

היה שלום, ונפגש בנושאים מרוממים יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 14:56 לינק ישיר 

יודעלישון

בעניותי, יש לי שתי השגות על דבריך.

א. לא הבנתי מדוע לא לדון גם במציאות האלקים בעולם, וגם בנכונות הקבלה.

אדרבה, מסתבר שיש לי מה ללמוד ממך.

אולי אתה אחד מאלו שסבורים שנושאים כאלו אינם יפים לדיון, מפני שהנזק שבדיון רב על התועלת. על כל פנים, גם זה עצמו נושא - מטא-נושא - שאפשר וראוי לברר.

בלי זה, הדברים נראים כהתחמקות, שאינה יאה לא לך ולא לנושא.

ב. שתי פנים להגמדה. יש המגמד בזה שהוא מזלזל בבני השיח שלו. ויש שמגמד בכך שהוא מעלה אותם על נס, אך בה בשעה טורח להדגיש בפניהם כי הם עדיין רחוקים מאישים כלשהם שהוא מחשיב יותר מהם - בלי להסביר עליונות זו של האחרים למה.

כמובן, לא כאן המקום. אך כשם שאני מזמין אותך להסביר את הקשיים המרובים שאני נתקל בהם בשעה שאני מנסה להבין את הנושאים המופלאים מעולמה של הקבלה, כך אני מזמין אותך לפתוח אשכול אחר ולהסביר מה יתרון לענקי הרוח של דורות קודמים על דורנו זה.

תודה מראש.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 14:58 לינק ישיר 

אהממ.. לא רוצה לתקוע ראשי הדרדסי בין שני ענקים, אבל במחילה:

התיבה דרדס מציינת בלשון חז"ל מה שאנו מכנים בשפתנו שלנו גרביים.

לדוגמה: ירושלמי כלאיים מג, ע"ב - מד, ע"ב.

אף אנשי תחיית הלשון העברית סברו בתחילה לקרוא ל"בתי הרגליים" בשם זה, וסופם של הגרביים שניצחו את הדרדסים (אם כי, אחרי קרב קשה. חלק מהמחדשים התנגדו לכך נחרצות, מפני ש'גרב' הזכירה להם את מחלת העור הידועה...).

איני באה חלילה לעמוד על שורשיך התרבותיים פה, אבל אשאל בדחילו ורחימו האם ייתכן שכאשר אתה משתמש במילה דרדסים בהוראה של גמדים, אתה עושה כך בהשפעת סדרת הטלוויזיה [טפו] המצוירת הידועה לילדים? [שם תרגמו את שמם של הגמדים הכחלחלים בעלי הכובע הלבן ל'דרדסים' ממילה בגרמנית שהוראתה כזו].

תוקן על ידי - שחרית - 05/10/2004 15:04:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 15:13 לינק ישיר 

מצורף קובץ

שחרית

ראשית, תודה רבה על ההבנה המעמיקה בדמותו של אלמר פאדג'. כעת כשאני מבין שהוא Redneck אני חושב שאני אראה את באגס באני באופן אחר לחלוטין, דהיינו כמעין משל אקזיסנטציאליסטי על המאבק האין-סופי בין היהודי הנצחי ובין הגוי המגושם ...

לגבי הדרדסים, אכן כפי שציינת בצדק זוהי מילה שחודשה בעיקבות סידרת הטעלעוויזי"א על ה Smurfs (מצ"ב תמונה). אבל נראה לי שהמילה בעברית היא מעין שיבוש של המילה הארמית "דרדקי" שרווחת בתלמוד.

לאלה שלא מכירים את הסדרה אפשר ללמוד באתר הזה:
http://www.tvclassic.net/programs/dardasim/dardasim.htm

תוקן על ידי - רב_צעיר - 05/10/2004 15:41:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 15:24 לינק ישיר 

בקרוב האשכול הזה יגיע רחוק [בזוקה # 9090]

שחרית אח... כמה שזקוקים היינו לרפורמה מקיפה ב-cartoons

ותודה על הדרדסים [נראה לי שהפעלים בעיתים "דורס דרדסים..." מיד עוצרים אותי בעון הסתה..]

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 16:42 לינק ישיר 

מחדשי המלה "דרדסים" התכוונו בסך הכל למזג בין "דרדק" ל-"קונדס". אין ספק שהם לא היו מעלים בדעתם שדרדקים קונדסיים אלה ישמשו בסיס לויכוח בין גדולי הפורום בנושא "ירידת הדורות - האמנם?". וברוח הדיון על יהדותו של באגס באני, ניתן גם לדון האם הדרדסים הבורחים תדירות מגרגמל הרשע וחתחתולו גם הם סמל ליהדות, האם דרדסבא ארוך הזקן הוא אדמו"רם של הדרדסים או שמא הוא דווקא "גדול" ליטאי שסביבו נוצרה "חצר" (בר-מוח הוא, כמובן, המשמש-בקודש), וכמובן, כיצד עלינו להתייחס לאפליה כנגד דרדסיות, שתת-היצוג שלהן בסדרה הוא מחפיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 16:45 לינק ישיר 

אני דווקא מתחבט בדמותו של קונדסון. האם הוא שבבניק מחצרו של דרדסבא, או שמא ראוי היה לו להפוך לדתי-לאומי ולפוצץ את הפתעותיו בגבעות השומרון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 16:58 לינק ישיר 

גו"ג,
התרשמתי עמוקות מתשומת ליבך המגדרית, ופטורה בלא כלום איני יכולה (בעצם, יכולה אבל לא רוצה ):

בממלכת הדרדסים היה ייצוג יחיד לכל טיפוס אנושי כמעט - המבוגר החכם, המנהיג, השובב, הטבח, הרשע והאשה. אין צורך לומר, שדרדסית היוותה ייצוג מופלא לתכונותיו של הטיפוס האנושי מסוג "אשה": בלונדינית, יפהפיה, קלת דעת ומושא אהבתם, תשוקתם ויצירתם של כל שאר הטיפוסים המיוצגים בסדרה.
אכן, סדרת מופת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 17:13 לינק ישיר 

כבר קדמונו רבים וטובים בניתוח מעמיק של הדרדסים.

אתר הטוען שדרדסבא הוא קומוניסט:

http://www.geocities.com/CapitolHill/Lobby/1709/index.html

אתר על קונספירציית הדרדסים:
http://www.iamlost.com/features/smurfs/index.shtml

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 17:19 לינק ישיר 

שים לב, ר"צ, שהאתר הטוען שהדרדסים הם קומוניסטים סובר שדווקא גרגמל הוא דמות של יהודי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 17:35 לינק ישיר 

גו"ג,
תמיד חשבתי שגרגמל הוא דמות קלאסית של כומר חשוך שונא יהודים, בשל תלבושתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 17:35 לינק ישיר 

גם_וגם,

אמנם רמזתי לאפשרות גיורו לחומרה של הבאני הנ"ל
אבל לא הייתי מסחיפה לכת עם גיור המוני של כפר שלם
(ויסלח לי יהודה אריסטובולוס הראשון). אתה בהחלט צודק,
זה פשוט מתבקש לעשות הקבלות סוציולוגיות, אבל האמת היא שנמנעתי מכך בעצמי משום שלרוב אוהבים הסוציולוגים
לעשות השלכות מהדרדסים על הקומוניזם, הנאציזם ו KKK (ודאי שמת לב למצנפות על ראשם, הצבעים, דרדסית ה"ארית" הטיפוסית ונעלי העקבים..) כך שהיהודי בד"כ מיוצג במקרה זה ע"י גרגמל - היהודי הסטריאוטיפי (אין צורך להסביר) גם
את השם שלו קושרים בקשר גרמני-יהודי,והחתול שלו- "חתחתול" התמים בגירסתנו הוא עברות של שמו בלעז "עזראל" וד"ל.

מממ...חוצמזה, אולי ניתן לומר (בנימה הרמונית רוחנית
ומאנפפת משהו, וזוהי אזהרה אחרונה בהחלט לפני הפלצנות לשמה:)כי בכל אחד מאיתנו מצויים דרדסים רבים הבאים לידי
ביטוי ברצף חיינו והתנהגותנו מושפעת מכל אחד מהם.
לעיתים האחד גובר על השני, לפעמים אפילו ישנם מאבקי דרדסים בתוכנו אך למעשה אנחנו פעם קונדסון ופעם חרוצון
יש יום שאנו דרדס שיר ויום גנדרני ולעיתים בתקופות חגים אנו חוטאים בדרדס זללני.
במקרים חריגים של התפרצות "בר-מוח" (בעיית שיכול אותיות נפוצה בשפה, היה צריך להיות הרב-מוח) אנחנו לפעמים מוצאים עצמנו בפורום...

דבר אחרון, ממליצה לכולכם לקרוא את ספר המוסר "המשקפים
הוורודים של הדרדסים", כבר קשה להשיגו אבל משתלם ללמוד
שיעור טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ממה אתם מפחדים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.