|
|
| נשלח ב-8/10/2004 10:43 |
|
| |
<"גיבור ישראל עלק, כזבן זו מחמאה בשביל פסיכופט כמוהו">
לתומי חשבתי שגמרנו עם הפסיכוזה של בר כוכבא, באשכולי על מלחמת בר כוכבא, הפסיכומניה של בר כוכבא מקורה בעתון הארץ, החושב שיאסר עראפת הוא רודף שלום שפוי.
אין ספק שתוצאת המרד היתה אסון, אך אין לשכוח שגם השלום והלקלק שלאחריו, הביאו את השואה, לפני דור.
קל להיות חכם אלפיים שנה אחרי שהדבר קרה, לשבת באיזו אוניברסיטה ולהחליט מה היה קורה אם, אבל אין זו ממדת החכמה.
גם מדינת ישראל קמה לאחר מלחמה, האם עלינו לצפות לאסון, שהבטיחו לנו ממתיני הגאולה המשיחית?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2004 10:51 |
|
| |
מאירקה
אתה שואל או קובע?
[אם תעיין באשכולו של ווטו במומלצים בענין ג' משמעויות החג, הובא גם באתר במדור המועדים, תבין מהו "חג השנה" שהזכרתי]
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2004 12:26 |
|
| |
ניצלתי את זמן ההקפות לקריאת ספרו הגדול של אברהם יערי על שמחת תורה, מקריאתו הבנתי שאין כל ספק שהחג התפחת ללא תוכנית מתאר, כל אחד הוסיף משלו לאופי החג, עד שהוא הפך לחג שמחת תורה, ספרו הזכיר לי את הגמל שהתחיל בתכנון של סוס ע"י וועדת תכנון.
את הספר ניתן לסכם במספר מלים:
איש אינו יודע את מה הוא חוגג, אך אין ספק שהשיכור חוגג את המשקאות החריפים.
הערה קטנה:
כל אחד מכיר את החתן תורה ואת החתן בראשית, לדברי יערי התחיל הדבר ב"חתם תורה", והיינו מסיים התורה, ואיך שהוא זה השתנה לחתן תורה, ולאחר שכבר היה חתן תורה הוסיפו גם חתן בראשית, ואם יש חתנים הוסיפו גם כלות. ואין לי אלא להוסיף, שאם יש נישואין חייבים לשמח חתן וכלה, ואין שמחה אלא בבשר ויין, ואם יש יין ישנם גם שיכורים.
דניאל שפרבר המביא את דבריו במנהגי ישראל (נדמה לי בחלק ב), טוען שהששינוי החל בארץ ישראל, שבו ה"ן" מחליף את ה"ם" בסוף מלה, ומשם הגיע לאירופה.
תוקן על ידי - נישטאיך - 08/10/2004 12:28:56
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2004 15:38 |
|
| |
יהי רצון שיהיו כל חטאי ישראל כחטא זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2004 15:51 |
|
| |
נישטאיך?
שנחזור לאשכול על בר כוכבא? אני הבנתי שאתה אינך מתייחס יותר לדבריי, אז נטשתי, דווקא היה לי עוד הרבה מה לומר!
לא סתם פסיכופט מצוי, אלא, פסיכופט מסוכן לציבור! קשה לשפוט אדם שנותן לדודו הצדיק הזקן שהיה חכם מחכמי המשנה ר' אלעזר המודעי בעיטה והורג אותו גם אם עברו אלפיים שנה? יהיו מניעיו אשר יהיו? אתה עוד מתלוצץ ואומר שאם היה הורג אותו בסיף, אי אפשר היה לבוא אליו בטענות, הוא היה נוהג על פי "החוק". קשה לשפוט אדם אכזר, רע לב, וטיפש שבכדי לבחון את גבורת אנשיו, מורה להם לכרות את אגודליהם? לא יתכן שאדם בעל מעלות כל כך פחותות יהיה משיח!ואתה עוד מתיימר ל"הציג" את עמדתו של הרמב"ם, כמובן רק במשנה תורה, למילה דימוי אין משקל אם היא כתובה במשנה תורה, רק אצל הרמב"ם הפילוסוף תמצאו את המשקל הרב שיש לתת ל"דימו" בכל מקום שהוא מופיע - וזה בלי קשר למה שנכתב בעיתון הארץ!
הדמיון, וההתעסקות בחישובי הקץ של רבי עקיבה וכל חבריו שדימו איתו שבר כוכבא הוא המשיח , עלו לעם ישראל ביוקר!
אתה כנראה חי על הירח אם עוד לא הבנת באיזה ברוך מדינת ישראל שרויה, אתה עוד מצפה לגאולה? אופטימיסט בלתי נלאה, המשיח וספיחיו זרקו את חב"ד לקנטים- במקום לקבל גאולה - הם קיבלו אסון, תסביך משיח!
תוקן על ידי - איקה - 08/10/2004 16:26:45
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2004 20:06 |
|
| |
איקה,
קראת פעם את דברי הרמב"ם על אותם שקוראם מדרשי חכמים וחושבים אותם לפשטות???
בכל אופן כדי שתקראי שוב...
שבוע טוב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2004 20:15 |
|
| |
אישציפ,
לא מחפשים פה הצעות, מחפשים פתרונות....
אפשר לקרוא גם אלף פעמים את דברי הרמב"ם ולא להבינם- על כן קרא אותם שוב אתה....
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2004 20:30 |
|
| |
טוב,
אז תקראי שוב לפחות את מה שאת כתבת...
למשל :
"קשה לשפוט אדם שנותן לדודו הצדיק הזקן שהיה חכם מחכמי המשנה ר' אלעזר המודעי בעיטה והורג אותו"
וכן:
"קשה לשפוט אדם אכזר, רע לב, וטיפש שבכדי לבחון את גבורת אנשיו, מורה להם לכרות את אגודליהם?"
שבוע נפלא! 
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2004 20:47 |
|
| |
אישציפ,
בקשר ל: א) לפחות תדייק, הניסוח המדויק הוא:
! קשה לשפוט אדם שנותן לדודו הצדיק הזקן שהיה חכם מחכמי המשנה ר' אלעזר המודעי בעיטה והורג אותו גם אם עברו אלפיים שנה? יהיו מניעיו אשר יהיו?
האמנם? קשה לאדם 'מן השורה' לשפוט ולהגיע למסקנה?! למה האל חנן את האדם בחלק שכלי שיפוטי?אולי כדי שישתמש בו, יכול להיות? להבחין בין טוב לרע! - על אדם מסוגו של בר כוזבא , יאמר: ל"בהמה ידמה"
ואם כבר תזכורת קטנה
נישטאיך לפייגלע:
"אך תמה אני עליך שציטטת את דברי הרמב"ם ולא שמת לב אליהם ואל דברי הכ"מ שם, שאילו הית שם לב אליהם הייתה מגיע לאותה מסקנה שאליה הגיעה איקה.."
כמובן שמסקנתה של איקה בגדול היתה שזו השפעת הדמיון על הדעה….
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=4&topic_id=774334
תוקן על ידי - איקה - 09/10/2004 20:59:53
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2004 13:27 |
|
| |
לאיקא.
איני יודע איך הגעת דרכי לחב"ד ולמשיח, התייחסתי באשכול זה רק ל"פסיכופט" שבדברייך, לשאר דברייך עניתי לך כבר באותו אשכול, ולא אחזור עליהם.
מדינת ישראל נמצאת בברוך שהוא הרבה יותר קטן מהברוך שבו היו היהודים והיהדות לפני קום המדינה.
הפוגרומים היו לפני קום המדינה, השואה היתה לפני קום המדינה, אם את חושבת שחיסול מדינת ישראל יפתור את הבעיה היהודית, תחשבי גם על חיסול העם היהודי שיפתור את בעיית מדינת ישראל.
לא היהודים הם הבעיה של מדינת ישראל, אלא הערבים שאת מדברת בשמם, עוד לפני ששאלת אותם ל דעתם על פתרון הבעיה היהודית, גם הרמב"ם קורא לו "מלך גדול", ראי רמב"ם הלכות תעניות פרק ה הלכה ג: "והיה להם מלך גדול ודימו כל ישראל וגדולי החכמים שהוא המלך המשיח". וזה הרבה יותר ממה שהוא קרא לאחרים.
האם לדעתך היה הרמב"ם קורא לפסיכופט "מלך גדול"?
תוקן על ידי - נישטאיך - 10/10/2004 13:29:55
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2004 13:59 |
|
| |
הרמב"ם לא , אבל הרעבע של איקה אולי כן...
בכל מקרה נישטאיך אני איתך בענין הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2004 14:47 |
|
| |
אישציפ,
מצא את ההבדלים בין המקרה בו נישטאיך תמך בדעתי, לבין דבריו פה בהם אתה תומך?
כותב 'דימו' ולא יודע מה הוא כותב!
ולדעתי הרמב"ם לא קורא לבר כוזיבא מלך גדול אלא, כותב שכך חשב/דימה רבי עקיבה , וכל גדולי ישראל
האם לדעתך שבתאי צבי לא נתמך על ידי כל/רב גדולי ישראל? ואם הם קראו לו משיח זה הופך להיות נכון רק בגלל שהם 'דימו' ואמרו?
ואל תכניס לכאן פוליטיקה ערבים/יהודים אני דברתי על רבי עקיבה/ ובר כוזיבה הפסיכופט!
גרוייסה חויכם!
תוקן על ידי - איקה - 10/10/2004 15:09:06
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2004 15:27 |
|
| |
לא הבנתי בדיוק על מה הדיון פה.
אם הפואנטה היא שאיקה צודקת תמיד,
הרי זו הלכה פסוקה מזה דורי דורות