|
|
| נשלח ב-31/7/2005 05:20 |
|
| |
רבותי.
הדיון כאן מזמן איבד את התאמתו לפורום. אם ניתן יהיה לחזור לדיון רציני מה טוב, ואם לאו אאלץ לסגור אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2005 10:30 |
|
| |
צודק, צריכים לסגור את הדיון בנושא זה.
האיש פטשוקי חושש מאד מהמידע שיש למאן-דהוא שיפריך את כל "המחקר" שהוא עומד להו"ל. אשר על כן הוא מנסה בכל כוחו לדלות את אותו מידע, כדי שיוכל להתגנון בפניו.
אבל את המידע הוא יקבל יום לאחר הופעת הספר.
המידע שנמצא ברשותנו יפריך מכל וכל את כל סיפור ההתנצרות - זאת הבטחה, בל"נ.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2005 15:30 |
|
| |
או שאני לא ברור, או שלא אכפת לך. התגובה הזו היא בדיוק מה שהאשכול לא זקוק לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2005 18:04 |
|
| |
מישקי חבד
הרשה לי להצטרף לעמיתי קעלמער. ואציין כי תגובתך מתמיהה ביותר בעיני.
אתה טוען כי פטושקי שלנו עומד להוציא מחקר או ספר על ר' משה המתנצר. ובידך להוכיח שהראיות שיסתמך עליהן הן שקריות.
אבל אינך רוצה לפרסמן עתה, כי אתה סבור שהוא ישכיל לטמון פחים ומלכודות ויתחמק מהן. ולא בגלל שהוא מחפש את האמת, אלא כדי להחזיק בטענה שאינה אמיתית. האם למטרת כבוד וכסף או למטרה אחרת, איני יודע.
זו האשמה נכבדה ביותר. ואיני יודע על מה אתה מבסס אותה.
ואם הבנתי נכון מה שאתה מבקש לטעון, הרי אתה אינך מסתפק בזה שפטושקי יפרסם את ספרו או מחקרו, ואז "תמתין לו בפינה" ותוכיח את שקריו. אלא שאתה מזהיר כבר עתה שזה מה שצפוי לו.
היודע אתה איזה רושם מתקבל כאן? הרי אילו היית באמת חפץ לביישו, האם היית טורח להזהירו מראש? ואם אתה רוצה להזהירו מראש, מדוע לא תפרסם מה שבידך?
הרושם המתקבל הוא שבאמת אין בידך הוכחות, אלא שאתה פוחד מהפירסום ולכן אתה מבקש להפחידו.
סליחה שאני כותב לך בחריפות כזו, אבל בתור מתבונן מהצד, גם אם לא חסיד וכזה שאין סיפורו של ר' משה מעלה ומוריד מאומה עבורי ועבור אמונותי והנהגתי - צר לי שזה הרושם המתקבל אצל מי שהופיע בפורום ונראה כרב ידע היכול לתרום לכולנו.
לדעתי, אם באמת יש בידך סתירות למה שהוא כותב, פרסם זאת כבר עתה.
ובזאת הנני מצטרף לדעתו של קעלמער, שאם האשכול ישמש לניגוח ולא למידע - וניתן להבדיל בין השנים - כדאי לסגור את האשכול. וזו אף דעת מנהלים אחרים בפורום. אלא שאין ידינו מהירה לשלוף את מחק הצנזור ומפתח בריחי האשכולות. וחבל שאנשים חכמים כפי שכתבו כאן יסיימו בנימה זו את האשכול.
אשמח על הבהרה שתראה כי טעיתי בכל המסקנות שהוצאתי כאן בחופזי. ואני מתנצל מראש על הסגנון החריף.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2005 21:52 |
|
| |
סלח לי, אתה וידידך קעלעמער, או שלא קראתם את מה שכתבתי עד עתה, או שפשוט לא הבנתם את מה שכתבתי. וחלילה לי מלזלזל בכושר ההבנה שלכם. הבעיה היא בי, כתיבה נאותה והתנסחות ראויה אינם הצד החזק שלי.
כשהתחלתי לכתוב כאן בפורום לפני ימים אחדים, היה בכוונתי להעלות את כל מה שידוע לי על אותה פרשה, והאמינו לי שיש לי חומר רב. אבל לפתע צץ לו כאן אינטרסנט, שאין לו שום ענין לחקור או לבדוק את האמת, כל מטרתו היא להשמיץ ולהעליל.
אני נתקלתי באותו אינטרסנט בפורום אחר, שם הוא השתמש בניק אחר, אבל עם אותה אג'נדה: לתת פומבי לכל מיני משמיצים ומעלילים.
כך שבמקום שאביא בפני הגולשים חומר מענייין ומרתק, כיצד נרקמה עלילה זדונית ומי היו הכוחות ששיתפו פעולה באותה עלילה, נאלצתי להתנגח עם אותו אינטרסנט.
אז תהיו בריאים, ותסלחו לי על שלעיתים נאלצתי להשתמש בסגנון בוטה, כי במקום חילול השם אין חולקים כבוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2005 00:30 |
|
| |
מישקי
צר לי לשמוע שהדברים התפתחו באופן כזה. יש לי הצעה: באשכול זה, או באשכול אחר, הצע נא את סדר הדברים כפי שהם בידיך. ואנו, שמספרי הצנזור בידינו, נוודא שלא יפריעו לך. אמנם מדרך הפורום היא ששואלים על ראיות לכל דבר, אך אפשר לומר שהתשובה היא שיש מסורות על פה או השערות המתקבלות על הלב, וגם זו תשובה היא.
ולדעתי, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם מה שאינו אמת היא להציג את האמת. ואין דרך אחרת.
איני בא לומר שאני מכריע במחלוקת זו - שאפילו פרטיה אינם נהירים לי - רק לפי דבריך. אולם אני סבור שמן הראוי שתציג את דבריך דבר דבור על אופניו, ותהיה בזה תועלת עבור כולנו.
ותודה על הסבלנות והרצון הטוב.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2005 07:34 |
|
| |
בדור הקודם היה חסיד גדול בשם ר' יצחק הורביץ הי"ד, שנודע בפי החסידים בשם "ר' איצ'ע דער מתמיד". יהודי מנותק מכל הוויות העולם הזה.
בשנותיו האחרונות הוא התגורר בעיר ריגה. פעם הוא עבר ברחוב וראה זוג צעיר היושב על ספסל ציבורי "בקירוב גדול" אחד לשניה. הוא פנה אליהם ואמר: "ניט דא איז דער ארט, און ניט איצטער איז די צאייט".
בעיברית פשוטה: לא כאן המקום ולא עכשיו הזמן. וד"ל.
תוקן על ידי - מישקי_חבד - 01/08/2005 7:37:43
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2005 06:58 |
|
| |
בס"ד
באם להסתמך על מ"ש מישקי חב"ד הרי שמוכח בעליל שהוא מסתמך
רק על ספר אחד וזה לא מספיק הוכחה חותכת שר' משה לא התנצר אפילו אםנאמר כדבריו שהסיפור נבדק והוכח כלא אמין
ע"מ לפרוך את הטענות על אמינות סיפור שיביא טענות משכנעות שהסיפור בדותא,דבר נוסף בקשר לגניזת חרסון הרי הדבר ברור שאי אפשר לסמוך כלל על העתקים מבלי לראות את מקור הדברים יכול להיות שיש שינויים גדולים בין המקור
להעתקה ומסתבר שכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2005 09:17 |
|
| |
מישקי
מדוע לא כאן המקום ולא עכשו הזמן?
במיוחד אם יש כה הרבה שמחכים לשמוע את ראיותיך?
ועל אחת כמה וכמה אם מתעורר רושם שאתה, חלילה, מאלו שעליהם נאמר שהם מרחיקים עדותם, כפי שהשתדלתי לבאר לעיל?
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2005 09:37 |
|
| |
גם הזוג הצעיר הנ"ל לא הבינו מדוע לא כאן ולא עכשיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2005 09:40 |
|
| |
נכון מאד.
ולכן, אם זה לא עוזר, היה צריך להסביר להם, ולא להסתפק בחידוד יפה.
אני יודע איך מסבירים להם מה לא היה בסדר (אולי זה נחשב בעיניהם ל"בסדר" בחברה המודרנית). אבל קטונתי ולא הבנתי מה גרוע, בנידוננו, להסביר כאן ועכשו.
מה גם שאם לא מסבירים, נותנים מקום לחשד. ומומלץ לקיים "והייתם נקיים".
אם תעדיף, כמובן, אפשר סתם לסגור את האשכול.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2005 10:38 |
|
| |
למימוני ולכל קוראי האשכול
חבל על הזמן ואין טעם להתנצח עם 'ההיסטוריון' ו'החוקר' מטעם עצמו המכונה 'משקי'. אין בכוחו להתמודד ישירות עם טענות ענייניות ולכן בחר לו דרך לבזות ולהתנשא, ולתקוף אחרים בדברי הבל של 'אינטרסנטיות' ו'חילול ה' (העבודה אם אי-פעם הופעתי כאן או במקום אחר בניק שונה וזו לי פעם ראשונה בהיכל קודש זה!).
ובאשר לספר 'חליפות מעזבוז' שעליו סיפר JEBO - בכל הביבליוגרפיות המוכרות (הקטלוג של הספריה הלאומית,CD-ROM אוצר הספר העברי, ברסלב - ביבליוגרפיה מוערת) אין לו זכר ולא נרשם מעולם. ואם יש לך, כדבריך, בספרייתך הדלה ספר זה - הוציאהו לעולם ונראה את דף השער, ועל כל פנים מחזיק אתה ספר נדיר שבנדירים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2005 10:41 |
|
| |
לקעלמער ולמיימוני,
תמהני עליכם שאתם ממשיכים לדון עם מישקי חב"ד ברצינות רבה, כאילו אכן יש בידו 'מסמכים', 'תעודות', 'מסורות' וכל המלים היפות שה'חוקרים' הפסוידו-היסטוריים אוהבים לזרוק באויר.
לדעתי אין בידו מאומה, ורק משמיע קולות, כרגיל בהאגיוגרפיה ובסיפורים בעלמא. גם אם אין זה המקום ואין זו השעה (הסיפור עם ר' איצ'ע מתמיד מתאים לכאן, כמו שהיו אומרים באידיש 'עס קלעפט זאך אזוי ווי ארבעס צום וואנט', כלומר השייכות של המעשה לענייננו הוא כמו חומוס הנדבק לקיר). אילו היה בידו ולו שמץ של עובדה היסטורית, היה לפחות מציג דוגמה אחת קטנה להוכיח את רצינותו.
עד עתה כל הטענות וההתקפות נגד מחקרו של דוד אסף, אינן אלא מסך עשן, כשם שכל הטענות בעניין הגניזה החרסונית מהבל ימעטו. לפי מה שנודע לי צפויות אכזבות קשות לכל המתלהמים, מהמסמכים שנתגלו, שביניהם יש כמה שהם בגדר סנסציה.
לידיעה בעלמא, לחוקר אקדמאי, יש אחריות כבדה מצד מעמדו, משרתו, והחברה בה הוא פועל. חוקר אקדמי, אף על פי שהוא עלול לטעות, עלול שלא להבין או שלא לפרש היטב, אך הוא לא יסתכן בחוסר אמת או בבדיות, מה שאין כן ב'חוקרים חסידיים', הצצים כפטריות, שטאינם מסתכנים בכלום, ואדרבה הם צופים רק לטפיחה על שכם ולתרועות שמחה, על הצלת כבוד הקסטה, אפילו אם ידיהם כזב מלאו, והלא הכול לשם שמים.
דוגמה בעלמא, אחד מהכותבים החבדיי"ם הפוריים ביותר, פרסם פעם מחדש בספר נכבד (ספר חברון של עודד אבישר), מאמר שכתב אביו, ופורסם לפני שנים רבות בעתון הבוקר. ה'היסטוריון החבד"י', לא חשש לזייף ולסלף את הסיפור שבמאמרו של אביו, וכל זה אך ורק כדי להמנע משבח שיגיע לאישיות שעליה נסוב הסיפור במקור, ולהופכו לסיפור סתמי, אנמי וחסר משמעות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2005 11:00 |
|
| |
כשם שפתיחתו של אשכול זה שלא בקדושה [אין בו ערך ענייני בפרט לפי ניסוח הכותרת] כך המשכו.
הוא נסגר ואם תהיינה למאן דהו דברים נכוחים להוסיף בו, יפנה להנהלה שתכניסם ברצון.
ווטו
|
|
|
|
|