|
|
| נשלח ב-19/10/2004 05:43 |
|
| |
אסף הביא במאמרו שפישל שניאורסאהן, שהיה נכד האדמו"ר החב"די מרציצא, אמר שהיה ידוע במשפחתו ש(ר') משה נשתמד, ובשביל פגם משפחה זה לא רצו אדמו"רי פולין להתחתן עם אדמו"רי חב"ד. הרי שהיה גם מסורה אחרת בבית הרב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2004 05:48 |
|
| |
chouteng:
מה מקור הדברים שכתבת בשם ר' חיים ליברמן?
אולי תאריך גם כן על דברי האדמו"ר הריי"ץ שלפי דעתך ודעת המחקר אינם נכונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2004 06:00 |
|
| |
סתם אם כבר מדברים על צדיקים ובנים משומדים, אז בנו ואשתו של רבנו גרשון מאור הגולה השתמד ומת בחיי אביו. כך שנראה לי שאין אחד שיוריד מגדולתו את רבינו גרשון וכן נראה לי גם בנוגע לבעל התניא.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2004 06:06 |
|
| |
בנו ואשתו של רבנו גרשם היו אנוסים ולא עמדו בנסיון למסור נפשם על קידוש השם. משא"כ (ר') משה, לפי אסף, לא היה אנוס.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2004 11:07 |
|
| |
בציבור החרדי גם אברהם אבינו לא היה שידוך ראוי כי היה לו בן ישמעאל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2004 11:13 |
|
| |
אריק
שכחת את ייחוס אביו, היה בו "פגם משפחה". משני צדדיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2004 12:22 |
|
| |
ויעקב, שבתו נאנסה?!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2004 14:43 |
|
| |
גם לא עם דוד המלך
רות היתה נכדה של לוט ומה שעשה עם בנותיו אוי ויי
אני כ'חסיד'י יכול להעיד כי רוב החסידים אין מסתמכין בכלל על מאמריו של הריי"ץ. ולכן רוב המלקטים ומו"ל של כל מיני ספרים מתעלמים מכתביו
דוגמה
שמעתי ממומחים כי הריי"ץ המציא ה'חג' של 'חי אלול' שהוא 'יום הולדת' של הבעש"ט ובעל התניא וכי באמת לכל אורך ההיסטוריא של חב"ד לא שמעו על זה כלום ולא היתה מסורת כזה
עוד שמעתי כי לאחרונה מצאו בארכיון הדו"ח של החקירות של הפרוקורור בשפת רוסית ושם רשום כי במאסר שאלו את הבעל התניא מתי נולד והשיב כי נולד בחודש 'טבת' וכו' וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2004 15:05 |
|
| |
יוחי.
מדוע אינך יכול להאמין, שהרוסים שינו את תאריך לידתו בכוונה, מאחר שהם ידעו שבחב"ד יטענו שהוא נולד בח"י אלול.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2004 19:40 |
|
| |
נישטאיך
יכול להיות
אבל עד שבא הריי"ץ וטען כי יש חג כזה לא היה שום מסורה מחג כזה בין חסידי חב"ד, ואם שינו השולטונות את יום הולדת שלו לא עשו את זה לנגח את חסידיו.
אני לא יודע אם מה שאמרתי בשם הארכיון הוא אמת שהרי אני לא ה'כלי ראשון' של העובדה. ראיתי כי יו"ל תרגום של החקירה עם התנצלתו של בעל התניא על שיטת החסידות שהוא מפיץ אבל שם אין זכר מהשאלה הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 00:33 |
|
| |
ידיעה מרעישה הגיעתני - בנו של אברהם אבינו ע"ה נתפקר וסטה מדרכי אביו הצדיק. ולא די בכך שהדוד ישמעל פרא אדם ידו בכל ויד כל בו, אלא גם האחיין בנו של יצחק עולה תמימה קדוש מבטן, אף הוא הלך בדרכים נלוזות והיה לאיש ציד אדומי צמא דמים. אוי לאותה בושה ואוי לאותה כלימה ...מה שקורה במשפחות טובות... שה' ישמור!
כך שיש תקדים היסטורי לתופעת בן הרמב"ן ועוד ועוד. תופעה שכזו כלל לא מביכה אלא רק מלמדת שהבחירה נתונה ביד כל. אך מה לעשות שעובדתית לא זו הביאוגרפיה של הר"מ בן בעל התניא. נקודה. ועד שלא יוצגו מסמכים, עדויות, תעודים מתקופתו וכו' הכל בחזקת מצוץ מהאצבע.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 00:39 |
|
| |
באשר לח"י אלול המקור אינו הריי"ץ, אלא הרש"ב בכתביו בשם סבו הצמח צדק שאחר שנתייתם אומץ על ידי סבו שלו בעל התניא, ומשמו המסורה על ח"י אלול כיום הולדתו שלו ויום הולדת הבעש"ט כפי ששמע מהרד"ב ממזריטש (כמדומני כן המסורה גם בבית רוזין ובברסלב)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 01:19 |
|
| |
"הרש"ב בכתביו בשמו סבו הצמח צדק".
הואל נא ללמדנו היכן מצויים הדברים בכתבי הרש"ב. וכן אל תשכח שהרש"ב הי' בן 5 בעת פטירת הצמח צדק.
הערה זו היא על פרט זה בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 02:04 |
|
| |
אדרבא נא להביא המקור
בברסלב או ברוזין אין מסורה כזו בכלל
אדרבא תביא מקור
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 03:40 |
|
| |
אריק123:
אברהם אבינו היה חרדי? מה פתאום?
הוא עזב מסורת אבותיו והמציא פילוסופיה חדשה, פירש מן הציבור, התפלל על הרשעים, והיה חובב ציון, שרת בצבא, ולא עוד אלא שגם עסק במסחר. זהו חרדי?
תוקן על ידי - חוקר77 - 20/10/2004 4:31:37
|
|
|
|
|