|
|
| נשלח ב-20/10/2004 17:30 |
|
| |
כנראה שיש שקורעים שני פרקים האחרונים מהרמב"ם מספריהם. הרמב"ם אומר במפורש על משיח "שהרי התורה העידה עליו...אף בפרשת בלעם נאמר ושם נבא בשני המשיחים..".
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 17:31 |
|
| |
לאיקה
ההפטרה: "עוד היום בנוב לעמוד". (ישעיה י' ל"ב).
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 17:35 |
|
| |
תודה נישטאיך
אני אקרא!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 17:40 |
|
| |
הלבן, האם אתה סבור שאפשר לסמוך על כתביו ההיסטורים של הריי"ץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 17:47 |
|
| |
כזה ניתוח מעמיק לא ראיתי מעודי: בנצרות יש "אמצעי" ובחסידות הרבי הוא "אמצעי".
כנראה זה קשור עם ההבדל בין "בכתב" ובעל פה, או משהו כזה. או שמא הנפש היא האמצעי בין הנשמה והגוף?
תוקן על ידי - דוד12 - 20/10/2004 17:49:08
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 17:49 |
|
| |
הלבן,
מנין לך בדיוק מה השיבה הכנסי'? יש מסמכים מזה?
לא סיפורי בדים יש כאן, אלא כפי שכבר ציינו מאמרו של דוד אסף בציון ששם אסף כל החומר הידוע כולל מאמרי ש. קראוס בהערות.
1)אך לפועל, למרות שאסף כל החומר מכתבי משכילים מכתבי משומדים - לא הביא שום מסמך אותנטי ממקור כנסייתי שאכן התנצר. בינתיים הכל גל של שמועות. והוא עצמו מתפלא על העדר שום מקור נוצרי המאשר השמועה. שאלה גדולה ועצומה.
2) מאידך, מביא מעדיות שראו מכתבי משכילים כגון גוטלובר שראו את ר' משה מתגלגל והם בבחינת עדות. וכל קושיותיו של אסף על עדיות קלושות לאין ערוך ממהקשיים על השמועות האחרות.
3)אך מדבריך נראה שיש לך חומר שחסוי הי' מעיני אסף. האמנם?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 17:58 |
|
| |
"בגלל שבהפטרה שאותה קוראים ביום האחרון של פסח בחוצה לארץ, עוסקת במשיח."
נישטאיך,
ההסבר/המשפט הזה מישעיה, הוא כמו הרבה משפטים כפי שכתב מסתברא כל התורה מעידה עליו,הרי אני כבר רמזתי לכך בעמוד הקודם, אולי מסתברא לא שם לב, או שהוא חושב שהרמב"ם מתכוון לדברים מפורשים על משיח במובנו הרווח אצל החסידים, חובבי תורות הקבלה למיניהם כיום. להביא פה את כל הדוגמאות המופיעות בתנ"ך כולו? הרי זה ברור שהחסידים לקחו את המשפט הזה כסמל, כמו שרבי עקיבה לקח את ה"דרך כוכב..." מפרשת בלקעליהם מדבר הרמב"ם בשני הדפים האחרונים שמופיעים אצלי בספרייתי שבביתי - השאלה היא מה כל הביג דיל עם הסעודה? מאיפה זה לקוח?
מפרשת אברהם אבינו שלושת המלאכים? איזה נביא עשה סעודות וחגג 'יום המשיח'?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 18:01 |
|
| |
דוד,
זה לא היה ניתוח, זה היה בקיצור נמרץ, חכה עד הניתוח ואז תאמר אם ראית מעודך.
אני מחכה להסבר שלך על ההבדל בין שבכתב לבע"פ שזה ההבדל בין נשמה לנפש.
זוכר? שאלה אני שאלה אתה, אי אפשר שרק אני אסביר, כל אחד בתורו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 18:15 |
|
| |
קעלעמר
שמחתי לשמוע שדם בעל התניא זורם בך. אמנם עליך להבין כי
מחלת נפש היא כמו כל מחלה אחרת בגוף, שאינה גנטית ומרפאים אותה בתרופות.
אין ספק שהיתה לו מחלת נפש בשנים האלו, עד שאת תמיכת כלכלת הבית הוצרכו לתת ע"י האשה, ובלשון אחיו, כ"ק אדמו"ר האמצעי "עבור אחי משה ... ע"י אשתו שפרה".
אין ספק שהסגנון "חזר לאיתנו כמקדם" שכותבת אמו, פירושו הבריא ממחלת הנפש (הרמז לזה הוא במילה "כמקדם").
אין ספק שכל השמועות אודותיו התחילו מיד כשנעלם, מיד אחרי מכתב אמו הנזכר.
כל השאלה היא רק אחת, אם במצב נפשי זה הצליחה הכנסיה להביא להתנצרותו כביכול, או שרק העלילו עליו כן.
מסתברא
א) טענת הכנסי' שהתנצר מוזכרת בכתבי המשכילים משנת תק"פ. הטענה שהוא מת שם, ראיתי במסמך רוסי.
ב) הקשרים הרומנטיים, כביכול, של ר' משה, שהביאו להתנצרותו, הם כמובן סיפורי בדים בכוונה זדונית.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 18:25 |
|
| |
הלבן,
סליחה שאני מטריד אותך. אך אולי תפרט יותר על המסמך הרוסי. מאיפה המסמך ומי כתב אותו? הכנסי'?
על התאהבות וכו' גם מופיע בכתבי משכילים מאוחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 18:26 |
|
| |
תשמעו חברים,
אני חוזרת בי, שום התנצר, מחלת נפש גנטית חס ושלום, מחלת נפש היא מחלה ככל המחלות רק שאין הן באות לידי ביטוי ב"פיזי" זה לא מאוד כואב נגיד שחוטפים דלקת ריאות ואז הבן אדם מת מכאבים, למשל בדכאון, סתם בדכאון, לאדם נדמה שהוא נחנק, הולך לרופא הרופא אומר אתה בריא, אין לך שום דבר תלך לעבוד, זה משיעמום.
אמא שלו כתבה ממש שחור על גבי לבן שהוא הבריא לגמרי ממחלת נפש קלה, זה עבר לגמרי הוא נקי - עקרו לו את הסרטן מהשורש, יותר לא יתפרץ. ככה אמא שלו כתבה.
רומנים שיהיו לאדם לא יציב בנפשו? מה פתאום לא היה בו שום מום, הכל תילי תילים של ספקולציות באם הוא התנצר, או, היו לו רומנים
כאילו שזה באמת מה שחשוב - אוי הכביסה המלוכלכת מה יהיה איתה?
יש יותר מאמא שלו? אין, אין בעולם כמו אמא אוהבת ודואגת לשמו הטוב של בנה.האידישאמאמא
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 18:51 |
|
| |
יש שהשגעון נכנס באשה אחרת כמין דיבוק.....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 18:55 |
|
| |
מסתברא,
זה מעניין
תפרש לי? אני חלשה בדיבוקים....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 19:29 |
|
| |
מסתברא
כמדומה שהמסמך הוא מיהודי מלומד שכתב סקירה, ובה כותב ששמע שמת אז בפטרבורג.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2004 19:58 |
|
| |
ומה זה "שאלה אני שאלה אתה"?!
|
|
|
|