|
|
| נשלח ב-26/7/2005 18:03 |
|
| |
מישקי חב"ד -
אני עדיין ממתין לקבל ממך את מראה המקום בעיתון פארווערטס שבו מספרים תלמידיו של הגר"ש גינזבורג זצ"ל, שאמר להם שהסיפור במשה איננו אמין, ולכן לא הכניסוהו לספרו 'משומדים'
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 18:40 |
|
| |
ואני עדיין ממתין לשמוע ממך מה הקשר בין ביקורו של אדמוה"ז בבית ר"י צייטלין לעלילה על התנצרותו של ר"מ.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 19:08 |
|
| |
מישקי
לא ברור לי למה אני צריך לענות על חידות שאתה בעצמך חד, ואינני רואה איך הן קשורות בכלל לעניין.אבל כיוון שאתה מתעקש אענה לך בכל זאת:
ר"ח הילמן בספרו בית רבי מספר שנתן נוטקין משקלוב, שהיה שתדלן בפטרבורג ומראשי המתנגדים, סייע לשחרורו של האדמו"ז מהמאסר השני - השנה היתה 1800. אבל הוא הציב לר' שניאור זלמן תנאי שאחרי שישתחרר מהכלא ילך ויבקר שלושה מגדולי המתנגדים. אחד מהם היה הגאון ר' יהושע צייטלין, שמלכתחילה לא כיבד את ר' שניאור זלמן אך לאחר שעמד על טיבו כגדול בתורה 'נתפעל הגאון ר"י מאד, ונסע רבינו גם משם בכבוד גדול'.
אתה בטח תספר לנו שבגלל זה המתנגדים הרשעים העלילו על בנו של האדמוה"ז שהשתמד עשרים שנה אחרי כן.
(יש סיפורים חסידיים שאומרים שבגלל שאדמוה"ז סירב להחרים את הגר"א, לכן קיללו אותו חבריו הצדיקים שבנו-שלו ישתמד - אז כנראה אתה מכין לנו משהו בסגנון הזה)
ועכשיו אולי סו"ס תספר לנו איפה נדפסה השמועה על שאול גינזבורג
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 19:29 |
|
| |
<אתה בטח תספר לנו שבגלל זה המתנגדים הרשעים העלילו על בנו של האדמוה"ז שהשתמד עשרים שנה אחרי כן>
קשה לי להמשיך את הדו-שיח אתך כאשר אתה חושד בי בכאלו דברים אינפנטיליים.
חשבתי שאתה יודע על אותה פגישה בין אדמוה"ז לר"י צייטלין, קצת יותר מהמובא ב'בית-רבי'.
אני בכ"ז רוצה להשאיר אותך במתח.
אני אמתין עד שיתפרסם הספר החדש שיכלול את אותם 50 עמודים מזוייפים שהגיעו לאחרונה ממינסק, ואז אפרסם את החומר הנמצא ברשותי שיוכיח קבל עם ועולם מי היה מעוניין לזייף את אותם מסמכים. אילו כוחות שיתפו פעולה ביניהם ומה היו האינטרסים של כל אחד מהם.
ואז יהיה מעניין...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 23:33 |
|
| |
נישט איך
בקשר למה שכתבת בדף הקודם אודות ר' יעקב ספיר.
האם ברור לך שהוא לא מזכיר מזה בספרו?
לפי זכרוני הוא כותב שם אודות משולח אחר שהי' במעלברון בזמן שהוא הי', ועשה לו בעיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2005 10:26 |
|
| |
באראפארקער
<"לפי זכרוני הוא כותב שם אודות משולח אחר שהי' במעלברון בזמן שהוא הי', ועשה לו בעיות">
אף אם(?) הוא מזכיר משולח שני במלבורן, אינו מזכירו בשמו, את הארגון אותו ייצג, או מרבה בפרטי המחלוקת.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 14:09 |
|
| |
בס"ד
אותו חסיד חב"ד אמר לי במפורש שרבנו בעל התניא (האדמו"ר הזקן) ציוה עליו לגלות כדי לתקן את מה שאירע לר'משה בויכוח הכמרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 14:34 |
|
| |
משקי
כבר עברו 48 שעות והמתח הורג אותנו.
בטח בילית את היומיים האחרונים בחיפוש המאמר בפארווערטס.
ועדיין העולם ממתין לחצי-ראיה של ממש על הזיוף הגדול של המסמכים ממינסק, שכמותו לא היה מאז העיזו האפיקורסים להאשים את חסידי חב"ד שהתעודות הקדושות של "גניזת" חרסון הם חס וחלילה מזויפות ולא אמת לאמיתה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 17:08 |
|
| |
כבר עניתי לך לפני 48 שעות. איני נוהג לחזור על דבריי.
אבל מכיוון שמדובר כאן בפיקוח נפש - "המתח הורג אותנו", חייב אני לחרוג ממנהגי, ולחזור ולומר שגם קטע העיתון, שנמצא תח"י, יתפרסם רק לאחר צאתו לאור של הספרון עם המסמכים המזוייפים.
שתה כוס מים וצא מהמתח.
באשר לגניזה החרסונית, לא הייתי נסחף לכנות את "מכחישי הגניזה" כאפיקורסים, אני הייתי מגדיר אותם "אנשים שלא ניחונו בחכמה יתרה".
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 17:45 |
|
| |
"מכחישי הגניזה"
ממש כמו מכחישי השואה, להבדיל. הכל מותר?
מה הפלא שמתנחלים בגוש קטיף לובשים טלאי צהוב ובגדי אסירים ממחנות ריכוז.
וכדי שלא יחשבו קוראי האשכול הזה שיש כביכול איזה ויכוח על "מסמכי" גניזת חרסון, בין אנשי "החכמה והדעת" לבין מתנגדיהם "חסרי הבינה", הנני להודיע בשער בת רבים את מה שכבר ידוע לכולם, שאפילו חסידי חב"ד בעלי הבינה כבר הסירו ידיהם מזמן מהזיוף הכושל והאינפנטילי הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 17:51 |
|
| |
מישקי
סיפורו של ר' משה אינו מהווה נושא ראשי בחיי.
אני יכול לשער שהוא מהותי מאד עבור חבדניקים.
לפי מה שכתבת, יש לך עדות מעיתון כלשהו שיכולה לסייע למכחישי ההתנצרות.
אך אחר שהכרזת על עדות זו, חזרת והודעת שאינך מתכוון לפרסם זאת עד שיגיע הזמן הנכון, כאשר יתפרסם מחקר או דבר דומה.
יתכן שזה עלול לפגוע בקרדיט שלך בפירסום המחקר, ואז אבין מדוע לא תרצה לפרסם זאת. אך בינתים, נוצר רושם - אצלי ואולי אצל אחרים - שנראה שלילי. וכי מה היית אומר על מי שטוען שיש לו ראיות שהצד השני טועה, אבל הוא מסתיר אותן? האם זה לא נראה כמי שמתנגח לשם ההתנגחות ובעצם אין לו מה לומר? זה חשד מאד טבעי.
פטושקי
איני יודע אם היה אשכול על הגניזה החרסונית. אולי כדאי לספר את הסיפור המלא, בהתחשב בכך שאני, למשל, איני יודע יותר משטענו שהיתה כזו גניזה ואחרים טענו שהיא מזוייפת. אולי תוכל להביא את הפרטים, ואפשר גם באשכול אחר?
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 18:36 |
|
| |
על גניזת חרסון
לאחר המהפכה הקומוניסטית נפוצו פתאום מאות מכתבים שנטען כי נמצאו בביתו של האדמו"ר ישראל מרוז'ין שעה שנלקח למאסר וחקירה. המכתבים הללו נשתמרו כביכול בארכיון משטרתי רוסי בחרסון ונרכשו בכסף רב על ידי חסידי חב"ד. רובם פורסמו בחוברות 'התמים' (אבל גם במקומות אחרים) ואדמור"י חב"ד סמכו עליהם את ידיהם. אבל מהר מאוד התברר שמדובר בזיוף מגושם וגס - יש שם מאות מכתבים מהבעש"ט, מאביו ומכל תלמידיו, ואפילו מכתבים מאדם בעל שם - דמות אגדית שמסופר עליה בשבחי הבעש"ט.
סיכום מצוין של גלגולי הפרשה והדעות השונות שנאמרו יש במאמר של יצחק רפאל שנדפס בספרו "על חסידות וחסידים" (מוסד הרב קוק)
כל החוקרים מימי שמעון דובנוב ואילך כתבו על זה והוכיחו את זיופו הפרימיטיבי, אבל עלה על כולם הרב דוד צבי הילמן, בספרו 'אגרות בעל התניא ובני דורו'. הוא בדק אחת לאחת את כל האיגרות וחשף את הזיוף (תאריכים בלתי אפשריים, ועוד).
מני אז גם חסידי חב"ד אינם מרבים להשתמש במכתבים אלה, ויעויין בספר החב"די 'אגרות קודש' של הרב שלום דוב לוין, ששם את האגרות הללו במדור מיוחד. ומי שיודע לקרוא שם בין השורות מבין דבר לאשורו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 18:57 |
|
| |
<אפילו חסידי חב"ד בעלי הבינה כבר הסירו ידיהם מזמן מהזיוף הכושל והאינפנטילי הזה>
אין בין חסידי חב"ד, בעלי הבינה, שהסיר את ידו מהגניזה החרסונית.
אם בכ"ז תמצא חסיד חב"ד כזה, דע לך שהוא אינו בעל בינה.
נמחקו כמה הערות שאינן מנושא האשכול.
תוקן על ידי - עצכח - 28/07/2005 19:17:36
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 23:53 |
|
| |
צריך הרבה עזות מצח לכתוב:
<מני אז גם חסידי חב"ד אינם מרבים להשתמש במכתבים אלה, ויעויין בספר החב"די 'אגרות קודש' של הרב שלום דוב לוין, ששם את האגרות הללו במדור מיוחד. ומי שיודע לקרוא שם בין השורות מבין דבר לאשורו.>
הדברים דלעיל אינם אמת:
א. חסידי חב"ד מרבים להשתמש במכתבים אלו.
ב. הרב שלום דוב לוין בספרו הנ"ל, כותב את ההיפך המוחלט מהדברים שלך. הוא מביא את מכתביו של הרבי מליובאוויטש, בהם הוא דוחה אחת לאחת את כל שטויותיו של הילמן.
|
|
|
|
|