בית פורומים עצור כאן חושבים

מכתב מהג"ן המשך...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/10/2004 19:21 לינק ישיר 

אולי במקום ההתפרצות הזאת תואילי בטובך להסביר לי את מכתבו של הג"ן? כולי אוזן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 19:24 לינק ישיר 

דוד, עוד דבר

כתבת:

"בכל אופן, ההבדל בין נשמה לנפש ישן כששת ימי בראשית, אלא שמשמעות הבדל זה נדרשת בשבעים פנים. מה עוד חדש?"

תחדש לנו, ואל תתרץ שהויכוח עתיק כששת ימי בראשית- אתה עוד לא במעלת התניא שתדבר איתנו ברמזים.תסביר איך אתה דוד12 מבין את ההבדל בין נשמה לנפש.

על דבריך אלה, אתה צריך להיות אחראי ולהוכיח לפחות פן אחד משבעים הפנים, ואני מבחינתי אציג פן אחר, ונראה איזה פנים יקבל הרמב"ם את אלו שאתה תתאר לנו, או את אלה שאני אסביר במקום צו'טונג.

אתה זורק ליבוביץ' בלי שום קשר לכלום, ובסוף אני המתפרצת? ועל זה נאמר: "הרצחת וגם ירשת"?

תוקן על ידי - איקה - 17/10/2004 19:26:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 19:27 לינק ישיר 

שמא התכוון הרב שכוונת הגמ' שהארון לא תמיד היה חפץ טבעי אלא התרשמות נפשית וציור מושכל, וזה אינו מפריע אלא את הרגל החשיבה... וצ"ע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 19:27 לינק ישיר 

לא תירצתי דבר, רק הערתי שההבחנה שהבאת בשם הג"ן בין נפש לנשמה שמעתי' ממקורות קדומים יותר. ואני הקטן אין לי עסק בנסתרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 19:32 לינק ישיר 

אוי ברוריא אחותי!
לו היה לך בית מדרש וירטואלי

אין יום שלא חושבת עליך

איקה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 19:47 לינק ישיר 

ואימתי נקבל תשובה לגופו של ענין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 19:54 לינק ישיר 

מצטערת דוד,

אני מזמן לא נשכבת על הגדר , מבלי שאני יודעת טיב התחמושת שיש לצד השני, אתה הצהרת שאתה יודע הבדל בין נשמה לנפש - אתה קודם תאמר לי מה ההבדל, או לפחות תגדיר נפש, ונשמה.אחרת איך אסביר את דברי הר"ן, איך הוא פירש , לומדים לאט לאט לא קופצים ישר למסובך, קודם פותרים את הפשוט, אני אחריך!

קדימה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 20:43 לינק ישיר 

שש! שש! אסור לומר שהמלך הוא ערום. זהו נגד המושכל ראשון...

מצד אחד דברים נראים בנאליים מדי. דברים ידועים לכל מתחיל/משכיל. האם חידש משהו? ומצד שני במישור פילוסופי הרי הוודאות שלו כפילוסוף ולא כמאמין - בטח לא תתקבל אצל שום פילוסוף.

(איקה, כמובן לא אלייך הדברים מופנים, וממילא אנא תחסוך ממני חכמת מלכת שבא)

תוקן על ידי - מסתברא - 17/10/2004 20:47:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 20:48 לינק ישיר 

שש,,שש... קבלו את ליצן החצר הקדושה של אלה שבגללם המציאו את הביטוי "המלך הוא עירום"

משיח משיח משיח אי אי אי

מסתברא לא חזרת אלי בעניין אי ההבנה באשכול על הפיקציה, אפשר להבין מזה ששתיקה כהודיה - מאז אתה מבין שהמלך הוא עירום?

או אולי נזכרת מי הבריח אותך פעם מהפורום (זה מה שאמרת באחד האשכולות אם אצטרך אני אחפש ואביא אותם)

תוקן על ידי - איקה - 17/10/2004 20:55:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 20:52 לינק ישיר 

יותר משנתיים אני כותבת בפורום הזה בלשון נקבה, ורק חסידי חב"ד הקדושים פונים אלי בלשון זכר

אלוקים ישמור! אנשים מנותקים, תורה לחוד החיים לחוד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 21:08 לינק ישיר 

אי מסתברא,

פיספתי את התיקון,כתבת:
"מצד אחד דברים נראים בנאליים מדי. דברים ידועים לכל מתחיל/משכיל. האם חידש משהו? ומצד שני במישור פילוסופי הרי הוודאות שלו כפילוסוף ולא כמאמין - בטח לא תתקבל אצל שום פילוסוף."

לאור דבריך החדשים בלי קשר באם דבריך היו מכוונים לאיקה או לא, אני מעבירה את ההצעה שהצעתי לדוד12 אליך, או שניכם גם יחד תסבירו. נפש נשמה, ומה ההבדלים בניהם, אחר כך נראה אם המושכל הראשון הוא ברור לך עד שאתה מזלזל באדם - ועוד מפריד בין מאמין לפילוסוף - לומדים שיעור יומי ברמב"ם עלק!

איך אתה רוצה שמאמין יחדש בתורה מסיני? הפילוסוף הוא זה המבין הבדלים בין מה אפשר לחדש, ומה שהוא בבחינת "לא תוסיף, ולא תגרע" ואותם אפשר רק להסביר!

המחכה להסבר נפש ונשמה ומה ההבדלים ביניהם, מאיזה 'ראש המדברים מנציגי חסידות חב"ד. אני אחריכם!
ונראה מיהו המלך הלבוש, ומיהו העירום!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 21:56 לינק ישיר 

שני מלכים בעטרה אחת? (או בלי עטרות?)

[למען ההגינות: א) השחלת חב"ד לאשכול זה היא מעשה ידי איקה, שהזכירה פתאום את התניא ללא שום קשר. ב) את הביטויים המזלזלים וההכללה היא ירשה ישירות מפי ליבוביץ', אם כי לחריפות שלו יש יותר כיסוי. ג) כמובן ביאור דבריו של הג"ן עדיין חוסה בצל חוכמתה הטהורה].

תוקן על ידי - דוד12 - 17/10/2004 22:00:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 22:32 לינק ישיר 

דוד,

כל כך אופייני סוג התשובות כמו זו האחרונה, יש לך ללמוד הרבה מליבוביץ' על יחס וכבוד לבני אדם למרות שהיו קטנים עליו, גם כשענה בחריפות, שאני מודה שעוד לא הגעתי לקרסוליה -

זאת לא היתה תשובה לשאלתך בתשובתי הראשונה אליך, נטפלת להערה שנאמרה אגב אורחה, ולעיקר לא התייחסת,ולהזכירך זאת היתה תשובתי:

"כשאדם ישן- הכוח המדמה פועל בו,ולאדם אין שליטה עליו. ולכן ידיעתו פחותה מזו של האדם הער שיכול ומסוגל לחשוב עם כוחו השכלי, לחוש עם חלקו המרגיש = 'חמשת חושיו'< הרי כשאתה ישן,אינך רואה בעזרת עיניך, וכו'

אדם 'רגיל' לא הגיע לדרגת הנביא שהשליט כוחו השכלי על המדמה כך שגם בשעות שהוא ישן הוא רואה מראות אמיתיים/אלוהיים."

זה לא הסבר שמספק לשאלתך? אתה רוצה שאמשיך לתת לך תשובות בעוד שאת הראשונה עוד לא הבנת?

אנא, הסבר פרט ונמק, מה לא מובן בהבדל בין אדם ישן לאדם ער?

מה כל כך קשה לך להסביר נפש נשמה וההבדלים בניהם, הרי אתה יודע אותם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 22:35 לינק ישיר 

כדוד, אני מחכה להסבר על דברי ר' גדלי'. ושאר הדברים אינם שייכים לענינו.

(להצהיר: אי המענה קשור עם הציוו של אל תען... וכל השתלחיות על חב"ד ואישי לא תזכה בתגובה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 22:49 לינק ישיר 

מסתברא,

אל נא תדבר בשם דוד, מפני שמהתכתבות שלו איתי באישי, הוא לא בדיוק מחזיק בעמדות שלך.

אתה ממני לא תזכה למענה, מפני שכנראה כמו דוד לא הבנת את תשובתי הראשונה כמו שציינתי בתגובתי לדוד לעיל, איך אתה ממתין באמת? אתה מראש אינך מעוניין לקבל תשובה, אלא, מעוניין להתנצח, וללגלג - מה שבטוח הוא שאפשר לומר שהכי טוב למדו חסידי חב"ד את ה'יהירות' ואהבת ישראל בתכלס רחוקה מכם כמרחק השמים מהארץ...

ללגלג על הר"ן זה לגיטימי ושייך לעניין, ולהעיר על יהירות חסידי חב"ד זה אסור, חס ושלום!

ממתינה לתשובה שתבהיר נפש נשמה, וההבדלים.
אז להמתנה שלך יהיה טעם להסברי על דברי הר"ן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מכתב מהג"ן המשך...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.