בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אנחנו נמצאים על סף של מלחמת אחים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/10/2004 10:28 לינק ישיר 

שלמה

סבורני שכבר בצמצום השאלה והעמדתה על פיקוח נפש מול האחיזה בכל חלקי ארץ ישראל, יש הכשלה עצמית.

אף אחד עוד לא המציא מחשב שבו אפשר להזין את כל נתונים הצבאיים והמדיניים ולקבל כפלט את המדיניות האידיאלית שבה תוחלת אובדן חיי אדם תהיה הנמוכה ביותר. אבל גם אילו ניתן היה להמציא מחשב שכזה , ברור לי שמעט מאוד אנשים היו מסכימים לנקוט במדיניות שמחשב היפותטי כזה יציע. לצד הערך של חיי אדם , יש עוד דברים שעליהם מוכנים לשלם בדם.

יש מרחק עצום בין הערך של עצם קיומם של חיים יהודיים ריבוניים בארץ ישראל, לבין הערך בכך שהריבונות הזאת תתפרש דווקא לאורך הגבולות של הים והנהר ומתפסח ועד עזה. חלק מהבעיה עם ההשקפה הקיצונית היא באי הערכת המרחק הזה. משתלטת גישה ילדותית של או הכל או לא כלום, דווקא כאשר אין לה מקום. ערכה של עצם קיומה של ריבונות כזאת ב83% משטח א"י אינה שקולה ל83% מערך השליטה על 100% מהשטח, אלא ל99.99% . על הראשון , אני מניח שכל מי שרואה את עצמו כציוני מוכן לשלם אפילו בחיי אדם , אבל זה לא מחייב מוכנות כזאת גם על השני.

אבל הבעיה איננה בהחשבת השליטה ב100% מהשטח על פני חיי אדם. הבעיה היא בקביעתה כערך מוחלט ששום דבר אינו עומד בפניו. בוא נאמר, שזה אכן ערך חשוב לקיים ריבונות בכל השטח. אבל מה משמעותה של ריבונות? ריבונות איננה רק היכולת להניף דגלים , לחוקק חוקים ולהכניס אנשים לכלא. ריבונות זה גם תרבות, גם שלום ומנוחה, גם מעמד וכבוד ועוד דברים רבים שיכולים להתממש רק בקיומה של עצמאות וריבונות.

מהי, למשל, הערך של ריבונות במדינה מצורעת, עם חברה מיליטריסטית ומשוסעת , עם כלכלה הרוסה, עם בטחון אישי השואף לאפס, שכל כולה מגויסת רק לדבר אחד והיא , להמשיך ולקיים את הריבונות? אם תעמוד בפני המדינה סכנה של התדרדרות למצב כזה (אם עוד איננה בדרך לשם) , האם גם אז ערך השליטה ב100% של השטח אינו נדחה?

זוהי דוגמא מובהקת לתופעה שידידנו מיכי קורא לה בספרו, שני כדורים ועגלה פורחת, בשם "בוקנוניזם". גישה שבה הופכת קיומה של המסגרת לדבר היחיד שחשוב , ללא שימת לב כלשהי לתוכן פוזיטיבי. מהי הריבונות אם לא מסגרת שיש למלא אותה בתוכן? ואם הריבונות המורחבת סותרת את התוכן החשוב ממנה, האם אין דינה להידחות מפניה.

איני בא לעסוק כאן בהערכה המציאותית , למה יוביל מדיניות X . אני רוצה לתקוף רק את קידושה של עיקרון השלטון על כל חלקי א"י כעקרון מוחלט שפוטר מכל צורך לדון בהשלכות המדיניות של "אף שעל".

שיקולים של מדיניות מורכבים יותר מאשר השאלה החישובית של המחיר בחיי אדם של אסטרטגיה מסוימת. למשל, קיומו של מצב שבו האזרחים חיים בפחד מתמיד ונמנעים מלחיות את חייהם בחופשיות הוא הרבה יותר חמור מ"סתם" מצב של אובדן חיי אדם . לאיכות החיים ולחוסן הנפשי יש ערך בפני עצמם. לשלום והאחווה האזרחית יש ערך בפני עצמו. לאופי הדמוקרטי ולחיים אזרחיים יש ערך בפני עצמם. כל אלה מושפעים באופן מורכב ביותר מנתונים מדיניים, צבאיים, כלכליים ובינלאומיים וכל מדיניות חייבת להתחשב באופן משולב בכולם. כל זה שלא לדבר על האפשרות שיש צורך לכרות איבר מהגוף כדי להציל את הגוף ממוות ולא רק מחולי כרוני. אי אפשר לקחת ערך אחד, גם אם נכיר בו כערך, ולקדשו כמשהו מוחלט. מדינה פשוט אינה יכולה להתנהל בדרך כזו.

ממללא

לבי עזרת ישראל מיד צר, אני פשוט לא מבין מה הצורך בכל ההתפלפלויות האלה. האם יש למישהו ספק אם יש לעזור לישראל מיד צר? השאלה היא כמובן מה יעזור את ישראל מייד צר, האם ההיאחזות בשטח או הנסיגה. הבעיה היא לא במציאת מצוות הכרוכות במדינה, שאפשר להתווכח עליהם ואפשר להסכים אתם. הבעיה היא עם העמדה שמכיוון שיש מצווה שתהיה מדינה , הרי שבאופן עקרוני אסור לה למדינה הזאת לנהל מדיניות נבונה, אם זה מתנגש עם עקרון האחיזה בכל א"י. יש כאן קפיצה למסקנות שכלל אינן מתחייבות מהמקורות , כי בשום מקום לא נאמר במקורותינו דבר כזה (אדרבה, במקורותינו נאמר ששני המקדשים חרבו בגלל אי ויתור על מה שלא ניתן להשגה) . כמובן שאפשר לטעון שהמדיניות הנבונה היא לא לוותר על אף שעל , אבל בנושא כזה לא מתווכחים בכלים הלכתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2004 23:28 לינק ישיר 

לא הבנתי מהי שאלתך באבא

תחזור עליה

אעשה כמיטב יכולתי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2004 23:35 לינק ישיר 

בתחילת האשכול כתבת:

"איך אפשר יהיה שישלימו עם המציאות כמו שהיא? הבטיחו להם משיח! הם לא יוותרו על המשיח שהובטח להם על ידי כל מחשבי הקיצין

מה עם ההבטחה של הרבי מלובביץ' והוראתו לא להחזיר "אף שעל" ככה יבגדו בו המון מעריציו?הרבי הבטיח הוא יקיים.

ומה עם הרב קוק? שאפילו השווה את הרצל למשיח בן יוסף? אז כבר התחילה הגאולה - ככה לותר על משיח בן דוד?

בחלום הלילה- שום כלום הם הבטיחו! הם יקיימו - אנחנו לא נוותר גם במחיר דמים

מה ערך "הדמים" לעומת "ביאת משיח" אה תגידו?
"

משמע מדבריך שלמתנגדי ההתנתקות לא אכפת משפיכות דמים העיקר "האדמה" (הטענה הזאת מרגיזה אותי !).
באחד העמודים האחרונים ציטטתי ממעריב שדעת מערכת הביטחון שההתנתקות עלולה לסכן יותר את בטחון עם ישראל וח"ו לגרום ליותר שפיכות דמים.
האם לאור הדברים את חוזרת בך מתמיכתך בהתנתקות ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2004 23:39 לינק ישיר 

באבא,

טומאת הכלים קשה עליהן על ישראל יותר משפיכות דמים, זה חדש לך, הרי אני יכולה לצטט מעיתונים הערכות הפוכות מזו שהבאת.

מותר לך להחזיק בדעתך, כמו שמותר לי להחזיק בדעתי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2004 00:01 לינק ישיר 

אם את יכולה אז תצטטי נראה אותך !

ציפיתי לפחות ל "צ"ע" (א"כ הייתי קצת תמים שתחזרי בך, ולא רק את) ולא שתפטרי אותי בזה שאת יכולה למצוא הערכה הפוכה... עקשות !

מה זה מותר לך להחזיק בדעתך כמו שלי מותר להחזיק בדעתי ?
מישהוא אמר שאסור ?! מותר, אבל בכוח ?!
אני מביא לך ראיה חזקה נגד שיטתך ומה את אומרת לי שמותר לך להחזיק בדעתך ?!

(אישית, אני מאמין שאם זה היה הפוך והייתי בדעה שלך ח"ו והיית מביא לי ראיה כזאת הייתי חוזר בי, אני נאיבי שאני מצפה להתנהגות כזאת גם מאחרים ? ...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2004 00:05 לינק ישיר 

באבא, תרגיע,

אני מודעת לזה שאני מרגיזה, ואותך במיוחד, מה לעשות, תלמד לחיות עם זה, אתה מרגיז לא פחות.

אני אביא הערכות הפוכות לשלך, ממערכת הביטחון כמובן, דונט ווארי! תמתין... זה יבוא..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2004 00:33 לינק ישיר 

מייציץ,
בסיסית אני מסכים אתך באשכול הזה (מעניין!). אולם דומני שיש לחלק בין שני אספקטים של הדיון. יש המאמינים שמדינת ישראל היא ייצוגו של כלל ישראל, ומוטלת עליה חובה לכבוש את ארץ ישראל. ועל כך כ' המנ"ח שכיבוש הארץ הוא מלחמת מצווה, ובזה אין דין שפיקו"נ דוחה אותה, שכן מטבע העולם שנהרגים במלחמה.
ויש טיעון בטחוני, או טיעון שרואה ערך בהחזקה בארץ ישראל, אולם לא ערך של ייהרג ואל יעבור.
אותם רבנים שמובילים את הקו הניצי כתבו לא פעם שיש 'ייהרג ואל יעבור' על החזקה בא"י, ולכן זהו ערך טוטלי בעיניהם.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2004 08:25 לינק ישיר 

אני מודע לעובדה שבתגובה זו אני מבצע מעשה המנוגד להגיון, בעיקר בגלל שרק עכשיו, אחרי 2 בבוקר בנ.י. ראיתי לראשונה את האשכול, ואין לי את הזמן לעבור עליו, מכיוון שיום עמוס לפני מחר. ועוד חזון למועד. אבל ראיתי כמה מהתגובות של איקה ואחרים, שאם הבנתי אותם נכון, בהקלקה מהירה על פני אחד עשר העמודים, הם תומכים בעקירת המתנחלים מבתיהם. ואיקה עוד מוסיפה ומזכירה את הרבי מלובאוויטש, שכאילו קישר בין התגלות המשיח הצפויה, להחזרת שטחים.
נדמה לי שבדיוק פה מתגלם, למרות הלשון הכאילו למדנית, המושג דמגוגיה.
הרבי אכן לחם ללא לאות נגד כל החזרת שטח לערבים. והוא גם הבטיח שמשיח עומד להגיע. בדורנו. אבל הוא מעולם לא אמר שאם, חלילה, יחזירו שטחים, משיח לא יגיע, או אפילו יתעכב. להפך, הרבי אמר, שאין יותר כל מניעה הגיונית המעכבת את התגלותו. ואכן, את העובדה שלצערנו, נכון לכתיבת הדברים, הוא טרם התגלה, יש לייחס לסיבות נשגבות ש"גדולות" עלינו. אין זה אומר, כמובן, שלנו אין מה לשפר ולתקן, כבודדים וגם כציבור, אבל לתיקונים שלנו, אם הבנתי את מה שאמר הרבי, אין, בניגוד לעבר, כל השפעה על זמן ההתגלות.
יחד עם זה, כאמור, הרבי לחם נגד מסירת שטחים לאויב. והסיבות לכך מורכבות בכללות מכמה טעמים עיקריים.
א) אין לאף אחד סמכות לוותר על אדמת קודש שנמסרה לנו, כלומר, לעם היהודי לדורותיו, ע"י ה', לאף אחד.
ב)הפרה של הציווי הזה, מסכנת באופן מוחשי את תושבי הארץ, בהתאם לנאמר בתורה. וכפי שהדבר הוכח במשך עשרות בשנים.
ג)מסירת שטחים, לא רק בארץ, אלא גם בחו"ל, אם הם נושקים לאזורי גבול, ואפילו על רקע של סכסוך עיסקי בלבד, מסכנת את היהודים. ולכן, כפי שעולה מהלכה מפורשת בשו"ע (שכ"ט), במקרה שהגוים צרים על הישוב, יוצאים עליהם, אפילו בשבת, בכלי זין.
איך יהודים יכולים לשבת בחיבוק ידיים ולנהל דיון אקדמאי קר על גורלם של אלפי יהודים אחרים, שהולכים לעבור טראומה כה קשה. ואפילו להצדיק את המעשה. מדובר כבר על דור שלישי שנולד שם. בבתי הקברות שם טמונים ילדים ומבוגרים, שנולדו במקום, ונרצחו בידי מחבלים.
הטיעון כי עשרת אלפים יהודים לא יכולים לגזול את כבשת הרש של שני מיליון פלסטינים היא זריית חול בעיניים בידי התקשורת ותומכי ההתנתקות שבקרב הפוליטיקאים.
היהודים לא התיישבו בתוך השטח שבו חיו הפלסטינים, אלא הפריחו אדמות שממה, שלמרות הצפיפות שהייתה שם כבר ב48 ו 67, איש מהם לא חשב לגור שם. כמו ביו"ש. אבל הם לא מוכנים שיהודים יחיו שם. והם ימשיכו להתנגד כל עוד נשבעל פיסת אדמה במרחב. בדיוק כמו שהם התנגדו לישוב יהודי בחברון, הרבה לפני הקמת המדינה, וכמו שהם לחמו נגד היהודים שחיו בצד המערבי של הקו הירוק, הרבה לפני מלחמת ששת הימים.
אבל נניח רגע לויכוח הישן והעקר שלא מוביל לשום מקום.
גם תומכי ההתנתקות, מודים שהטרור לא יפסק, ולא רק משום שהוא מתבצע באופן חד צדדי, אלא גם מכיוון שהערבים רושמים לפניהם שמדובר בהישג ענק של פעולות ההתנגדות שלהם. למה שהם לא ימשיכו בו, שבעתיים, אחרי שהם יקבלו את מה שאנו נעניק להם בחינם?
גם הרווחה הדמוגרפית הזמנית, שתבוא בשחרור נטל האחריות והפסקת ה"כיבוש", רק תדחה את התפרצות הבעיה מחדש, בגליל ובאזורים אחרים בארץ. האם המגמה תהיה לתת להם, באופן חד צדדי, כמובן, שהרי אריק לא סומך על אף גורם שם, כל מקום שבו הם יהוו רוב? כי אם כן, זו תהיה רק שאלה של זמן עד שישראל תיסוג לגבולות גוש דן, ואז יבואו עליה, עם התראה בצורת צפצפה, כמו ששמו עכשיו בשדרות, מיליארד, מילארד טועים.
תומכי הגירוש אומרים שנפסיק להלך עליהם אימים, ומביאים את לבנון כדוגמה. גם משם, הזהירו, שאסור לסגת. כי זה יסכן אותנו, והנה, חלפו כמה שנים, ושקט יחסי.
אבל מדובר בעוד בלוף. ישראל נמנעת היום מלהכות ולהגיב לפרובוקציות של החיזבאללה, שחטף חיילים וצולף בנו בכל הזדמנות, והתחמש באופן חסר תקדים, רק כי היום יש להם שם, בלבנון ממנה נסוגנו, טילים המכסים את כל צפון המדינה. כל פעולה רצינית שישראל תבצע היום בלבנון, תגרום לנפילת טילים על בתי הזיקוק בחיפה, ועל ערים מאוכלסים בצפיפות בצפון. זה בדיוק מה שגם יתרחש בעזה. וביו"ש. ובדיוק כמו בלבנון, ישראל לא תוכל להגיב, כי אז אשקלון ות"א ופ"ת, חלילה, יופגזו.
איקה מזכירה את מחתרת בת עין, ואת העובדה שהאנשים האלה אינם אחים שלה. זה בסדר, איקה, אני לא חושב שהם רואים בך, בהכרח, אחות שלהם, ואני גם לא תומך בנקמה שרק תסלים את המצב, אבל את יכולה להסביר לי מה הקשר בין המעשה החמור שהם התכוונו לבצע, כמו גם המעשים החמורים של עקירת עצים ורצח של חקלאים חפים מפשע בידי מיעוט שולי, לבין ההכללות שאת עושה, והתמיכה שלך בגרוש יהודים מאדמותיהם?

תוקן על ידי - י_כוכבי - 22/10/2004 8:37:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2004 09:12 לינק ישיר 

כוכבי,

איך אומר ההוא מהטלויזיה - אין לי זמן - שבת היום, המון הכנות....

אבל מרפרוף קל בהודעתך מסתבר שאתה מכחיש את הודעתו של הרבי במעמד חלוקת הדולרים לפני 12 שנה לערך, כשהודיע עוד בתקופת ממשלת שמיר, בנוכחות השר משה קצב - שהחזרת שעל מאדמת הקודש פירושה יציאה נגד ה' ותורתו - אני אשתדל למצוא את ה'נאום', ואביא אותו.

עד כאן להפעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2004 09:19 לינק ישיר 

מכיר את השיחה, למה מתכחש? הרבי אכן סבור, כמו שאמרתי, שהחזרת שטחים מנוגדת לרצון ה'. זה לא אומר שבגלל זה משיח לא יבוא, חלילה, או אפילו יתעכב.
אבל תעשי שרות לא רע בהבאת השיחה, ואני מודה לך, כי אולי זה יגיע לעיניים של אנשים שיושפעו ממנה, ויצטרפו למאבק נגד התכנית המסוכנת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2004 09:24 לינק ישיר 

כוכבי,

אם אתה לא מתכחש, הבעיה נפתרה,פתרת אותי מחיפוש מייגע, שכן המשמעויות שנובעות מהכרזתו של הרבי על אי החזרת שטחים באופן גורף ועל ה'איום' של היציאה נגד ה' ותורתו, מנוגדת לעקרונות התורה הקדושה שלנו, יש סדרי עדיפות ברוך השם שה' הציב לנו בתורתו זו שנשלחה על ידי משה מסיני.

כרגיל,תוקנו שגיאות כתיב, ומקלדת...

תוקן על ידי - איקה - 22/10/2004 9:38:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2004 11:25 לינק ישיר 

http://www.nrg.co.il/online/1/ART/803/109.html

שתיקת הכבשים/אבישי בן חיים/מעריב

פסק ההלכה של הרב אברהם שפירא ושל רבנים נוספים לפיו יש לסרב פקודה ולא לפנות יישובים, מביכה רבים בציונות הדתית. עמדתם המדינית היונית של רוב רבני החרדים, מנוגדת לעמדת מרבית הציבור החרדי, הימני מאוד בעמדותיו. השאלה היא מה יעשו החרדים, אם יוחלט על משאל עם. האם יצייתו לרבניהם ויצביעו כהוראתם? ובמידה ויוחלט על החרמת משאל העם, שהחרדים מתנגדים לו מנימוקיהם, כמה ממצביעי ש"ס יצייתו לכך? המכנה המשותף של כל אלה הוא הסוגיה המרתקת - עד כמה גדול כוחם של הרבנים? עד כמה הציבור מקשיב להם? מי מוביל את מי?

השאלה הגדולה ביותר שעומדת על הפרק, היא מה יעשו החיילים הדתיים עם הוראות הסרבנות מרבניהם? ראש ישיבת הסדר חשובה, דיבר השבוע על "שתיקת הכבשים" שלו ושל חבריו, שלא מביעים עמדה בנושא, ומותירים את תלמידיהם נבוכים. מעטים מהם חתמו על העצומה התומכת בפסיקת הרב שפירא. הרב אבינר שוב הדגיש השבוע, כי לא חזר בו מפסיקתו, וכי הוא מתנגד לסירוב פקודה. רוב הרבנים שתקו.

כדאי לשים לב: למרות שהרב שפירא פסק שהחיילים צריכים להודיע למפקדים על סירוב הפקודה כבר עכשיו, עוד לא שמענו על הודעות מסוג זה. מצד שני, צריך להקשיב לקולות שקיבלו מהפסיקה את הכוח לסרב, כשיגיע רגע אמת. הדיונים על מידת הציות הנדרשת לרבנים, בעיקר בקרב הציונות הדתית, די מבלבלים.

חובש כיפה סרוגה, שניסה לסנגר על הרבנים, טען השבוע כי בדרך כלל הם דווקא כן מתחשבים בדרישות הציבור והסביר: "רבנים הם כמו המקל שמוביל עיוור. המקל הוא זה שמנחה את הדרך, אבל העיוור קובע לאן הוא רוצה ללכת".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2004 15:04 לינק ישיר 

עכשיו זה אני שחייב לרוץ, אבל בעמוד 6, איקה, את מזכירה את התנגדות הרבי מלובביץ' להחזרת שטחים עם עיכוב של התגלות המשיח, בגלל הסמכות של אישיותו על העם. אני חושב שאת הלינקג' המלאכותי הזה את מייצרת באופן דמגוגי, כי גם אם התנגדותו להחזרת שטחים הינה גורפת, ולדעתי היא לא, אלא היא מדברת על נסיבות מוגדרות, כמו שהיו בכל הפעמים בהם השאלה עלתה על הפרק, הקשר עם התגלות המשיח מקרית בהחלט.
לא אכנס פה גם לעומק הטיעון והאבחנה שאת עושה במשנת הרב קוק, סוג הציונות שלו, ומקור אהבתו לעם ישראל, אבל אגיד לך, מאד בקיצור, את הסיבה לחובה של כל יהודי לאהוב יהודי אחר, גם אם הוא גר בבת עין. ולראות בו אח: העובדה שמובאת במקורות בלתי מעורערים, שלכולנו יש גם נשמה אלוקית, הקשורה מהותית עם ה'. ולא רק הנשמה, גם לגוף של היהודי יש קדושה, אבל על כך בפעם אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2004 15:48 לינק ישיר 

כוכבי,

בוא לא ניכנס לדקויות, אם דברי נכללים בכלל דמגוגיה או דבריך שלך, ואל תטיף על אהבת ישראל...וקדושת נשמת היהודי..

נסמוך על צלם ה' שבאדם - אינטליגנצית חכמי הפורום!

שבת שלום יהודי יקר באשר הינך גם אם אתה תושב בת עין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2004 17:10 לינק ישיר 

אני לא מטיף לשום דבר, איקה. רק נימקתי את הסיבה העומדת מאחורי הצורך לאהוב יהודי אחר, לאחר שאת טרחת להבהיר שאת לא רואה בהם אחים.
שבת שלום גם לך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אנחנו נמצאים על סף של מלחמת אחים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.