בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אנחנו נמצאים על סף של מלחמת אחים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/10/2004 21:07 לינק ישיר 

בב"ר

אתה מזכיר לי את אותם רבנים שאומרים שיש דין "רודף" על מי שעומד בראש ממשלה שמחזירה שטחים - אבל מיד מוסיפים שכמובן שכל דבריהם נאמרו רק על דרך של עיון ובוודאי שלא להלכה למעשה ...

על כל פנים, אתה סותר את עצמך מרישא לסיפא. הרי ברור שאתה לא רוצה שתהיה מלחמת אחים - כלומר שאתה רוצה שהממשלה לא תחזיר את השטחים ואז ממילא לא תהיה שום עילה מוצדקת למלחמת אחים, בזה הרי אין חדש.

אלא, שלפי דבריך שאכן החזרת השטחים היא עילה מוצדקת למלחמת אחים, ובנוסף דבריך שבהם אתה אומר שחור על גבי לבן שאינך מבין כלל את אותם שמזדעזעים מאפשרות של מלחמת אחים - אני מסיק שבמקרה ואכן הממשלה תחזיר את השטחים, ואכן ח"ו תפרוץ מלחמת אחים, אתה לא תהיה מזועזע מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 22:07 לינק ישיר 

רבצי,
גירוש אנשים מבתיהם אינה עילה למלחמת אחים.

היא עצמה מלחמת אחים (אלא אם האחים יסכימו לפשוט את צוארם להישחט ל"שם שרון" , כדברי ידידנו גו"ג)

גו"ג,
אם על תכני השאלה, על הניתוח ההסטורי על הצדק ועל המוסר, לא ראוי לדון, על מה כן יש לדון באשכול כזה?

דיון שלא חודר אל עומק השאלות משאיר אותנו בבאנליות העיתונאית הרדודה, שחושבת בססמאות.

לגבי אדם חושב, אמנם מלחמת אחים היא דבר לא רצוי, אבל לעיתים היא מוצדקת ואולי מחויבת המציאות. (בגבולות מסוימים, שבשיל לברר אותם צריך לפתוח את הנושא, מה שאתה כ"כ חושש מלעשות...)
וגם גירוש או פינוי אנשים מבתיהם (ודו"ק שאין זהות בין שני המושגים) הוא דבר רע (טוב אולי לגבי האנשים ה"חושבים" של ימינו גירוש של יהודים זה לא כ"כ
נורא... ) אלא שלעיתים הוא מחויב המציאות ואולי אפילו מוצדק.

הרדידות המוכתבת מתרבות ההמונים של העיתונות אומרת
שכל זה שייך ל"פוליטיקה" ולא לעולם של תכנים וערכים, ואתה מחרה מחזיק אחריה...
חבל.
לעיתים זה מעלה חשדות שיש לך ממה לפחד... (גילוי האמת לעיתים כואב)

מייציץ,
אתה מומחה למה אפשרי ומה לא ?
על פי מה אתה קובע את האקסיומות שלך?

ערב טוב לכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 22:37 לינק ישיר 

אישציפור,

האם אתה מכיר רמטכ"ל, ראש שב"כ או מוסד או אלוף בצה"ל שסבור שיש ביכלתה של ישראל להמשיך בכיבוש לנצח?

העובדה היא שכמה קלגסים מהרייך השלישי, אתה יודע, כאלו שהקיזו קצת דם בשביל המדינה הזו ותמכו בעבר בהפצת התנחלויות, חושבים היום קצת אחרת (ואולי יש מן ה'שכר והעונש' בכך שדווקא הם צריכים להתמודד מול השד שגידלו בחצר שלהם).

כמו כן, אתה הוא שממשיך להתחמק מהשאלות שמופנות אליך -

האם המחיר המוסרי של החזקת ישובי גוש קטיף על 7000 תושביהם הי"ו, שכולל הרג ילדות (מחוסר ברירה) והתעללות באוכלוסיה קל בעיניך?

המשך שהיה במקומות האלו מחייבת אירועים כאלו באופן שוטף. בעיני, להרוג ילדה, גם אם כספק הגנה עצמית, זה יותר קשה מוסרית מאשר לפנות אדם שהמדינה בנתה לו וילה וחממות ובמתמורה תבנה לו וילה וחממות במקום אחר ואשר בחר ביזמתו לגור במקום שאינו מהווה חלק ממדינת ישראל ושעתידו תמיד היה מוטל בספק.

כמו כן, זה מאוד נחמד לדבר על "פטור" למי שלא רוצה לשרת בעזה כשכולנו יודעים שאת הנטל הזה ימשיכו לשאת חיילי המילואים ללא הבדל דעה פוליטית.

אם אתה סבור שהמצב הזה ימשך לנצח, אתה ממש טועה. גו"ג אמר לך שתישאר עם החיילים הדתיים. מהיכרותי הדלה עם החומר הרלבנטי, צר לי לבשר לך שגם עם חלק מהם לא תישאר.

חמור מכך -

שמעתי הערב את אחד ממנהיגי יש"ע אומר שהם לא יקבלו גם הכרעה לגטימית של העם לפנות ישובים (ודוק, לא מדובר בתושב גוש קטיף) כי זו הכרעה פסולה בכל מקרה. מי שם אותו לכפות על הרוב את ה'אקסיומות' שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 23:12 לינק ישיר 

ממללא,
שנינו יודעים שלכל השאלות האלו יש תשובות, לא מאוד קשות, אלא מה? הם מצריכים חשיבה ישרה ויצירתית, עקביות
אמונה ואנושיות.

לא אאריך בשאלה למה כל זה לא קיים במערכת הפוליטית ובתרבות של תקשורת ההמונים.

אני מניח ששנינו יודעים בדיוק מה התשובה לכך. (גם אם אחד מאיתנו יגלגל עיניו השמימה ויפטיר ש""אין מה לעשות"
שכך היא דרכו של עולם ,שכל ה"מומחים" חושבים כך, ואולי אף יגרד איזו סטיטסטיקה מרגשת שתגבה את הענין...)

ובדיוק כאן קבור הכלב (וללויה באו הרבה הרבה כלבים אחרים ...)

אחרי שלא עונים על זה . או יותר נכון משתדלים להחביא ולהתחבא כמה שיותר טוב ומהר, את האפשרות לתשובה על השאלה הזו.

א י י כ ה ?

אפשר לבנות מגדלים של תירוצים והצטדקנויות לכל עוולה מתוך צדקנות מוסרנית, על ילדות נהרגות ופלסטינים מורעבים.
כאילו שהרעבתם היא תוצאה של אזרחים שמגדלים חסה בחממות, ולא של מנהיגות שלא עונה על השאלה/ות שגם אנחנו כ"כ רוצים לא לענות עליהם...

לא אקשקש לך בתשובות רלוונטיות לקושיות שהעלת (ולא שאין...) אם לא תענה על השאלות שלמעלה, שום תשובה לא תועיל .

יש אנשים/תרבויות אצלם הקונספציה חזקה הרבה יותר מהמציאות. (לצעיר אין צורך להכביר בדוגמאות מהעבר)
עד שיבוא המבול וישטוף את הכל...
אבל אז כבר יהיה מאוחר
מאוחר מדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 23:15 לינק ישיר 

בר בי, הו בר בי,

אנלא מקנא בך

מה לך ולכל זה? איך הגעת לזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 23:39 לינק ישיר 

אישציפ

שקר שחוזרים עליו אלף פעמים אינו הופך בכך לאמת. ודי בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 23:41 לינק ישיר 

אישציפור,

אני מבין שזו דרישה מוגזמת מצדי לבקש ממך התייחסות בלשון השווה לכל נפש, ולא בסימבולים הנשגבים מבינתם של אנשים שטופי תקשורת המונים שכמוני.

להזכירך, את המציאות בגוש קטיף אני מכיר מצויין גם בלי תקשורת ההמונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 23:46 לינק ישיר 

מייציץ,
אני בהחלט מסכים איתך.

ממללא,
הנושא אינו המציאות בגוש קטיף.
הנושא הוא המציאות שלנו כבני אדם,
ממנה נובעות התשובות לשאלות שדורשות הכרעות בעניני צדק מוסר, יושר וההכרעה בינהם במצבים מורכבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2004 23:57 לינק ישיר 

אישציפור,
לי אתה מבשר שאני חושש מלענות על שאלותיך וזה מעלה חשדות שיש לי ממה לפחד (וזה בתגובה לדברים שאמרתי עוד בפתיחת האשכול, לפני שנכנסת אליו במטרה מוצהרת להסיט את נושאו מהסרבנות לאי מוסריותה של ההתנתקות).

לממללא אתה מספר ששניכם יודעים שיש תשובות פשוטות לשאלותיו, רק שהוא (כמסתבר) לא מוכן להפעיל "חשיבה ישרה ויצירתית, עקביות אמונה ואנושיות". מה חבל שממללא אינו יודע את מה ששניכם יודעים.

על מציץ ונפגע אתה תוהה האם הוא מומחה למה שאפשרי ולמה שלא.

עד מתי תהיה אתה מומחה למה שאחרים חושבים, יודעים, לא מעזים לחשוב ואין להם יושר אינטלקטואלי כדי להודות בו? מתי תתחיל לכתוב מה אתה חושב ולא מה נראה לך שמציץ, ממללא או אנוכי חושבים - ואם אפשר, בעברית ברורה ונטולת "שנינו יודעים", "ואכמ"ל", ושאר ביטויים הפוטרים אותך מלמלא אותם בתוכן? עד מתי תמשיך להימנע מ-"לקשקש בתשובות רלבנטיות"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2004 00:00 לינק ישיר 

גם וגם

שחכת אותי,את מרת איקה, לא יפה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2004 00:22 לינק ישיר 

גו"ג,
וכי במומחויות עסקינן?

אם נזקק אתה לעצת מומחים כדי להזדקק להתמודד עם שאלות שמלוות אותנו כעם לפחות מאה שנים, זה מראה שאתה משתדל להתעלם משאלה יסודית.

אם אתה אחרי עשרות פעמים בהם הוצהר בגלוי מטרת קבוצות הטרור (כולל זו ממנה הוקם הרש"פ) הפלסטינאיות, אתה ממשיך לגלגל עיניך בטיעונים מוסרנים, זה מראה שאתה מעדיף להתפלפל מאשר להתייחס למציאות ישירות.

אם אחרי שנעשו הסכמי "שלום ופשרה" הגיע לכאן "אינטיפאדה" רצחנית שלא ראינו כמוה לפני כן.
אתה ממשיך לדבר על כך שצריך לחתור לפשרה מבלי לתת תשובה יסודית לבעיה היהודית, זה מראה שמאוד קשה לך להתמודד עם השאלה הזו.

אם בכל פעם כששאלות קונקרטיות עולות , אתה מעדיף לחפש ולמצוא את המטבע תחת הפנס , ולא איפה שהיא אבדה, ולנסות לשכנע אותי שזו המטבע.
אני מסרב, להשתתף בזה, זו לא מטבע, ולמלך שלך אין בגדים ...
וממש לא אכפת לי שתציג את מי שחושב כך כטיפש.
המלך עירום,
ואפילו שאתה ושאר מנציחי ה"אמיתות" מטעם ,
יסבירו כמה חכם לחשוב אחרת, אמשיך לומר את האמת, כדי שהמעטים שעוד מעיזים לחשוב באופן עצמאי ידעו שיש דרך אחרת.
תנסה לחשוב על דרך יותר אלימה להשתיק אותי...
אני בטוח שיש כאלו. (תוכל לכנות את זה בשם "דמוקרטיה מתגוננת" וכד', ככה זה יראה מאוד צודק...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2004 00:24 לינק ישיר 

איש ציפור,

ההנושא שלנו הוא בהחלט המציאות - בארץ בכלל ובגוש קטיף בפרט. הצדק, היושר, המוסר וכל שאר העקרונות הכלליים למיניהם - אלה שנמצאים כידוע בכיסם של "נאמני ארץ ישראל", הם גם חשובים, אבל לא יותר, ואולי פחות מהשרדותה של מדינת ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2004 00:36 לינק ישיר 

אבהו,
א. אני לא בטוח שהעקרונות האלו נמצאים בכיסם של נאמני ארץ ישראל. (אם הם היו ב"כיסם" המצב לא היה נראה כמו שהוא היום.)
ב. אני לא חושב שהאדם בא לעולם כדי לשרוד.
ולכן אם בלתי אפשרי לקיים את הסיבות למענן האדם הגיע לעולם , מוטב לא שלא יחיה. (ח"ו) ויש הרבהה דוגמאות כאלו מהעבר היהודי.

עם זאת אני לא חושב שזה המצב כרגע, אפשר לשרוד גם יחד אם שמירה על נאמנות לאמת לצדק וכו'.
שלא לדבר על כך כל העובדות מורות ש"הסכמי פשרה ושלום" על בסיס של ויתור על תביעות מוסריות בסיסיות מהאזרחים הפלסטינאים, מביאה לשפיכות דמים חמורה ביותר, ולמצב חמור יותר גם במימד ההישרדותי בשמו אתה מדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2004 01:13 לינק ישיר 

גו"ג,
לצערי דווקא צדקת (בפרדיקציה שלך בהתחלה). ואני ברוב נאיביות חשבתי שבכל זאת לא נגיע לשיח כזה.

אם רוצים להמשיך כאן משהו מועיל, וכנראה שלצאת מהשאלות הפוליטיות לא אפשרי, אז לפחות כדאי לחלק את הדיון לחלקיו, ולדון בכל אחד לחוד (אל דאגה אני לא הולך להסתבך עם עוד יושבות ראש של אשכול מתוכנן ובלתי נגמר).
1. ישנה שאלה של הערכה פוליטית-בטחונית.
2. ישנה שאלה מוסרית של פגיעה בערבים וביהודים, בגירוש ובהריגה, והיחס ביניהן.
3. ישנה שאלה של מחוייבות לחוקים, מצד האזרחים ומצד השלטון.
4. ישנה שאלה של גירוש ערבים מול גירוש יהודים.
5. ישנה שאלה דתית של מחוייבות לאחוז בשטחי ארץ ישראל, ומי המחוייב, ומהי ארץ ישראל לגבולותיה.
6. ישנה שאלה של מחוייבות הציבור להגן על חלק שאין מסכימים עמו.
7. ישנה שאלה של זכות המיעוט לכפות על הרוב.
8. ישנה שאלת הלגיטימיות של מלחמת אזרחים.
9. ישנה שאלה של הערכת הסיכוי שהיא תפרוץ, והערכת התוצאות.
10. ישנה שאלה של מחוייבות לחוק, ולגיטימיות של סירוב לפקודה בלתי חוקית, וסירוב מצפוני.
11. ישנה שאלה של לגיטימיות הקריאה (הסתה?) למעשים כאלו.

כל שאלה כזו מחולקת לסעיפי משנה, ואולי (ובעצם בטוח) יש עוד שאלות נוספות. ובכלל, לא עברתי על האשכול כעת כדי לאסוף אותן. זה רק מה שעלה בידיי מקופיא.

לענ"ד אם רוצים להמשיך בדיון הטעון הזה, ושגם תהיה בו תועלת כלשהי (האם זו דרישה מגזמת?), אז כדאי לעבור על הנקודות הללו אחת לאחת, ולהפסיק להתלהם. אם לא כן תמשיכו לצרוח אחד על השני עד לאחר מלחמת האזרחים שלא תפרוץ, על אלפי נפגעיה, ועד לאחר התמוטטות המדינה הבלתי לגיטימית שבה אנו חיים, על כל מורדיה הנאצלים, ושלטונותיה הרקובים, או להיפך.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2004 01:24 לינק ישיר 

אני אישית חובב מושבע של דיונים אקטואליים ופוליטיים, אבל הנסיון מורה שדיונים כאלה יש בהם פוטנציאל להפוך ידידים טובים לאויבים מושבעים. השאלה היא האם ניתן לדון בדברים באופן אקדמי ללא רגשות?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אנחנו נמצאים על סף של מלחמת אחים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.