בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אפשר וראוי ללמד ילדים פילוסופיה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/1/2007 09:06 לינק ישיר 

ישנו מאמר מאלף בשם 'תום הילדות' להרב טאו שנוגע בבסיסו בשאלה זו,
לא באופן ישיר כמובן. ועיקרו כמסקנת mdabraham.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 09:51 לינק ישיר 

מה יש לי נגד דמוקרטיזציה של הדעת? כלום, זה פשוט לא עובד. הרמב"ם ואחרים חשבו כיצד למנוע אותה מן ההמון. היום אנחנו רואים שאין צורך למנוע, והמנגנון עובד מצויין מאליו: דעת מונחת בקרן זווית וכל הרוצה לבוא וליטול יבוא וליטול, ומשום מה אין כ"כ הרבה קופצים.

אין לי בעייה ללמד ילדים פילוסופיה, כמו שאין לי בעייה ללמד מבוגרים פילוסופיה, הכל בכפוף להתאמתו של הנמען. יש לי בעייה עם עמדה הרואה את זה כדבר אפשרי לכל ילד, כמו עם עמדה שרואה את זה כדבר אפשרי לכל מבוגר. כל חד כפום שיעורא דיליה.

אגב, אני מאוד בעד לימודי לוגיקה כחלק מחומר החובה בבתי הספר היסודיים, ואולי אפילו מן הכיתות הנמוכות. גם זה, כידוע, ברוח מסלול הלימודים שהציע הנשר הגדול.

אידך גיסא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 10:35 לינק ישיר 

א"ג
איזה אליטיזם !
ואם ילמדו לוגיקה ידברו דברים הגיוניים? הרי הלוגיקה היא מדע הגזירה, אבל אם ההנחות שגויות מה תועיל הלוגיקה?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 21/01/2007 10:35:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 11:15 לינק ישיר 

מאידך גיסא אני חושב שדווקה לילדים יש מחשבה ישרה ולא מעוותת. עם משפטים מפוצצים שלפעמים נאמרים רק לשם הרושם וגילוי הידענות המופלגת של אומרו. את הילד אי אפשר לסבן
אם אמירות כאלו. הוא שואל למה? ולא מסתפק בבירבורים מלאים מילים נשגבות הוא ממשיך לשאול למה? וכאן בעצם לפילוסוף אין תשובה. כי הוא לא למד לחשוב פשוט וישר.

מספרים על רבי מאיר שפירא שהגיע לביקור בעיר גדולה. התאספו כל הרבנים והבעלי בתים החשובים לשמוע את דרשתו בבית הכנסת, כי הוא היה ידוע כדרשן מופלג גם במה וגם באיך.
כשהוא גמר את דרשתו החלו התלמידי חכמים להתוכח אתו על הדרשה זמן רב. לפתע ראה רבי מאיר שפירא ילד קטן יושב בקהל ומקשיב. קרא לו ושאל- ילד האם הבנת את הדרשה שלי ? כן ענה הילד הבנתי היטב. ומה אמרתי בדרשה שלי המשיך לשאול? שאתה רוצה שיתנו כסף לישיבה.
אתם רואים אמר רבי מאיר- רק הוא הבין את הדרשה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 13:05 לינק ישיר 

אנסה את הבלתי אפשרי...
מה בעצם כל כך חסר במחשבה של ילדים שיש אצל מבוגרים?
1. תחומי עניין שונים, (את המבוגרים הרבה יותר מעניין האם תורה מן השמים או לא),
2. מבוגרים תורגלו יותר פעמים בחשיבה לוגית וכתוצאה מכך הדרך שהם צריכים לעשות כדי להגיע למסקנות פשוטה הרבה יותר, בדיוק כמו שבבעיות מתימטיות למתימטיקאי מנוסה מספיק רבע מהזמן שדרוש למתימטיקאי מתחיל למרות שהוא לא בהכרח יותר מוכשר,
3. מסתבר שכמו שהגוף לא מספיק מפותח "שרירית", גם המוח לא מספיק מפותח "שרירית", כלומר היכולת הטכנית לביצוע הפעולות עדיין לא טובה דיה,

האם למישהו יש עוד מרכיב חוץ מאלו?

תוקן על ידי גוונא ב- 21/01/2007 13:07:01

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אפשר וראוי ללמד ילדים פילוסופיה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.