|
|
| נשלח ב-22/5/2007 18:18 |
|
| |
מספרים שכשביקר וילהלם ה2 בא"י ב1898 לא הסכים הגר"ח זוננפלד לצאת לברך עליו "שנתן מכבודו לבשר ודם". הוא אמר כי יש לו קבלה שגרמניה היא עמלק,ועל מלך עמלקי אין מברכים. (האם באמת יש מקור שעל מלך עמלקי אין מברכים או שזו סברה? אולי שמואל בירך על אגג לפני שהרגו? )
כתב סיינפלד: "שמה שמאפיין את הגרמנים הצעירים של היום, היא תכונה הפוכה והיא סקפטיות פתולוגית חסרת תקנה ורצון כפייתי לאיזון וללכת בין הטיפות".
אני שמעתי מניצול שהיה סולח לקב"ה אם היה מפזר את הגרמנים לכל רוח וזורה את ארצם מלח,אבל לא ייתכן שגרמניה נשארה אחרי השואה. ואפילו שמיסתפינא, אני אומר שזה אכן קורה לאט לאט: השקיעה של אירופה וגרמניה בפרט בספקנות, ניהליזם, מיעוט ילודה ורצון חיים אישי ולאומי ,היא בבחינת עונש שבדרך הטבע על השואה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2007 21:03 |
|
| |
זילבר,
לאחר מספר ביקורים בגרמניה בשנים האחרונות אני יכול לדווח לך שהגרמנים חיים לגמרי לא רע. שבוע העבודה קצר, החופשות ארוכות והחנויות מלאות כל טוב. הגרמנים מקיימים מדינת חוק ונהנים מחופש פוליטי. אין פלא שאזרחי ארצות רבות מהגרים לגרמניה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2007 21:29 |
|
| |
אם תעיין בדברי תראה: הוא שאמרתי. ויש עושר שמור לבעליו לרעתו.
ודאי הם נהנים מהחיים ,אלא שאין להם עתיד כעם ולו מהבחינה הדמוגרפית. "אזרחי ארצות רבות המהגרים לגרמניה" יחליפו את הגרמנים המקוריים כ"עם הארץ".
(שמעת על "התאבדות רומית"?: נכנסים לאמבטיה חמה ,חותכים את הורידים, ועוצמים עיניים. אומרים שאין בחיים כיף כזה)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2007 23:19 |
|
| |
זילבר,
רוב הגרמנים של היום דוחים את התפישה הגזעית של המושג עם. הם מקבלים מהגרים רבים שמאמצים בשמחה את הזהות הגרמנית. עבדתי שם עם מהגר מצרי שהגיע לגרמניה בגיל 4. הוא בעל אזרחות גרמנית, דובר גרמנית שוטפת, בוגר מערכת החינוך של גרמניה ונשוי לאשה "לבנה". כמוהו יש יוצאי מזרח אירופה, סינים ועוד. הם מפצים בהצלחה על הריבוי הטבעי הנמוך.
קבלת מהגרים היא דרכו של עולם ולא התאבדות. כיהודי וישראלי אתה אמור לדעת זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2007 23:27 |
|
| |
זילבר.
אם יש צדק ונקמה יופיע מיד.
ואם לאחר מותם של ניצולי השוא יופיע
ימוגר שמו לעד
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 00:11 |
|
| |
ירוחם,
אם נקמה היא צדק אז היה הרבה צדק והוא הופיע מיד. גרמניה איבדה מילויוני אנשים במלחמת העולם השניה. עריה הגדולות נהרסו ותושביה הגיעו לפת לחם. מיליונים מהם נשארו תחת משטר קומוניסטי במשך כ 40 שנה, עונש קשה במיוחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 00:26 |
|
| |
אבהו
אתה מנהל הנחלת חשבונות. גרמניה לא נהרסה בכל מובן מעל 25% היא היום אחד מהמדינות העשירות והמבוססות ומהמדינות המשפיעות בעולם.
עריה ותושביה חיים ברמת חיים מהגבהות בעולם, הם גם ממטיפי המוסר הגדולים בעולם. אם זה צדק היסטורי בעייניך. על מה שהם גרמו לעמך וגם לעולם בשתי מלחמות במאה הקודמת?
אתה מכיר אותם, גם אני לדאבוני הרב אני נאלץ לעבוד איתם, אני לא יכול לנהל מלחמה פרטית בכלכלה העולמית היו. אני מכיר אותם האמן לי הרבה יותר ממך הרבה יותר שנים, והרבה יותר טוב. לפני כמתיים שנה רבי אליחלך מליזנסק, עשה תיקון לגלות את דרגת רוחניותם של אומות העולם- או משהו דומה. והוא כותב כבר אז. העם הגרמני אין לו כל צלם אלוקה ממעל.
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 00:30 |
|
| |
ירוחם, צדק ונקמה זה איזה ישות שעובדים אצלך?
יש צדק אם עושים צדק, כשלא עושים, לא יופיע גם אם תאיים עד מחר על מיגורו. אע"כ, איזה נקמה אתה מצפה שייעשה בגרמנים?
אבהו, אכן נקמה היא חלק מהצדק. ראה הרב ש"ר הירש בבראשית ד'
"שהרי בלי נקמה על הסבל והעינוי אין שמו של הקב"ה שלם, הנקמה אינה מחייה את הנרצחים, אבל היא מקימה את הצדק הנרמס, ולכן נקמה מלשון קום".
תוקן על ידי טיפוס ב- 24/05/2007 0:28:54
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 00:47 |
|
| |
טיפוס
דובר כאן על נקמה שאנו מצפים ממנהיג העולם.
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 01:02 |
|
| |
ירוחם,
דובר כאן על צדק שמנהיג העולם מצפה ממונהגיו. ושוב אשאל, איזה צדק אתה מצפה שייעשה בעם הגרמני?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 01:17 |
|
| |
ירוחם,
הגרמנים שהכרתי הם אנשים רגילים ורובם נעימים וידידותיים.
טיפוס,
מניין הנספים בהפצצות על גרמניה מוערך בכחצי מיליון אנשים, נשים וטף. רובם הגדול לא עשו רע לאיש ואני לא מבין מהו הצדק שעליו אתה כותב ועם מי הוא נעשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 01:30 |
|
| |
אבהו,
אני האחרון שיגנה קבלת זרים. עם זאת, ואם כל הכבוד לגרמנית של חברך המצרי אני מטיל ספק אם גרמניה שרובה טורקים מצרים וסינים תהווה המשך תרבותי כלשהו לגרמניה שמימי קרל הגדול עד לימי היטלר, ולכן אני רואה בכך נקמה בגרמניה כאומה. (על ארה"ב למשל אין לי ספק כנ"ל, וברור שהתרבות האמריקנית יכולה להמשך לאו דוקא ע"י אנגלו-סקסים).
לגבי הנספים בדרזדן ושאר ערים שרובם לא עשו רע לאיש כדבריך. אם אכן לא הייתה בכך תועלת מלחמתית, אסור היה לבריטים מצדם לעשות זאת. אבל כיוון שעשו זאת, נעשו שליחים שלא מדעת לנקמת ה'. הנקמה היא באומה ככלל על עולליה וטפיה כפי שמצאנו פס' מפורש :"אשרי אשר יאחז וניפץ עולליך על הסלע". נכון שזה בידי שמיים, אבל אצלנו "איש בעוונו יומת". אם הנקמה באומה ככלל לא מובנת לנו זה בגלל שאנו רואים את הכלל כסכום של פרטים. אבל באמת כללים קיימים וניתן להענישם כפי שמענישים את הגוף כולו על מעשי יד. אלא שאנו איננו יודעים באיזו מידה בדיוק פרט אכן "שייך" לכלל המשפחתי/לאומי ולכן העונש לבנים על עוון אבות הוא בדיני שמיים.
כיוון שפנית אלי כיהודי וישראלי, אומר: כיהודי וישראלי הזדהותך עם גרמניה מקוממת אותי
תוקן על ידי nmzilber ב- 24/05/2007 1:28:18
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 09:13 |
|
| |
.
זילבר, אתה מקבל את תורת הגזע?
לדידי - וחושבני שכך - להבדיל - לדידם של תושבי גרמניה כיום, גרמניותו של אדם אינה נמדדת במטען הגנטי שהוא נושא.
אדם שנולד בגרמניה, דובר גרמנית, עבר את מערכת החינוך הגרמנית, למד בבית הספר את הניבלונגים ואת היינה, עבר את סדרות החינוך לדמוקרטיה וכו' - הוא גרמני לכל דבר ועניין.
כפי שבעיני הצרפתים ניקולה סרקוזי הוא צרפתי ולא מהגר הונגרי, כך גם בגרמניה כיום.
טענתך היתה כי העובדה שבעתיד אוכלוסיית גרמניה תורכב מצאצאי מהגרים, מהווה נקמה בגרמנים. מדובר בטענה גזענית, משום שהיא קובעת כי הגרמניות שלהם נקבעת על ידי זהותם של הוריהם. אתה בטוח שנכד של כורדי שהיגר לגרמניה ונטמע לגמרי בה ובתרבותה, הוא כורדי?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 09:16 |
|
| |
[קורט וונגוט, "בית מטבחיים 5".
לא פשוט לקריאה, אבל שווה את המאמץ.]
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 10:03 |
|
| |
זילבר,
כל עם של עשרות מיליונים נוצר מערוב עמים שונים. ההגירות של היום הן המשך של תנועות אוכלוסיה שנמשכות מאות שנים. התרבויות משתנות כל הזמן לא רק אצלנו בישראל אלא גם בארצות אחרות.
באשר לנקמה בגרמנים, אני לא מסוגל לעשות את החשבון של הקב"ה. כבן אנוש קשה לי לתמוך במעשים כאלה.
|
|
|
|
|