בית פורומים עצור כאן חושבים

הרהורים על המנטליות הגרמנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/5/2007 11:19 לינק ישיר 

אני כן חושב שיש תכונות של גזע, הגזעים השונים בעולם יש להם תכונות שונות. כל גזע עם התכונות שלו,
 בנות הברית לאחר המלחמה דאגו לביטולו של המדינה הפרוסית בגרמניה, שממנה יצאה הרע במלחמת העולם הראשונה. הקיסרים הרומים השתמשו בשרותיהם של הברברים הגרמנים, לכל מבצעי הטבח האכזרים שהם ביצעו.

מגילה דף ו. אמר יעקב לפני הקדוש ברוך הוא: רבונו של עולם, אל תתן לעשו הרשע תאות לבו. זממו אל תפק - זו גרממיא  של אדום, שאלמלי הן יוצאין מחריבין כל העולם כולו.
היעב"ץ כבר לפני מאות שנים כתב שזו גרמניה של היום, ראה הגהות יעב"ץ על האתר.

אבהו
גם אני מכיר את הגרמנים הנחמדים כדבריך, הם גם תרבותיים מנומסים, תענוג לשבת אתם.
זה נכון- כי כך הם תוכנתו היום, עם התיכנות ישתנה גם זה ישתנה.

אני קשור  בקשרים עסקיים עם הרבה חברות גרמנים,
באחד הפגישות שנערכו בבית קפה מפוארשוחחנו שיחה חופשית על תכונות העמים שלנו, תוך כדי כך ניגש המלצר, ובנימוס גדול שאל.
האם האדונים הנכבדים ירשו לי להגיש את החשבון? ונסוג בנימוס אחורה,וחיכה. נפעמתי מהנימוס ומעדינותו של המלצר, אבל לאחר שניה, פניתי לבן שיחי, ואמרתי לו,- בהמשך לשיחה על תכונות העמים השונה-
בא נעשה ניסיון, תגיד למלצר, לא אני לא מרשה לך להגיש לנו את החשבון. ולא רק זאת, אנו גם לא רוצים לשלם. ונראה מה יקרה? פרץ בן שיחי בצחוק, ואמר לא זה בלתי אפשרי
שאלתי למה ? אתה מפחד שכל הפיוזים והדיסקים ישרפו?

אני לא עושה את החשבונות של הקב"ה, אני כבר גם לא דורש ממנו כלום., אבל כאדם  יהודי היתי מצפה ממנהיגו של העולם שינהיג אותו , לפי ספר החוקים שהוא הכתיב לנו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 11:49 לינק ישיר 

.

"
ואמר רבי יצחק: מאי דכתיב (תהילים קמ) "אל תתן ה' מאויי רשע זממו אל תפק ירומו סלה" ?

אמר יעקב לפני הקב"ה: רבונו של עולם! אל תתן לעשו הרשע תאות לבו. זממו אל תפק - זו גרממיא של אדום, שאלמלי הן, יוצאין מחריבין כל העולם כולו.
ואמר רבי חמא בר חנינא: תלת מאה קטירי תגא איכא בגרממיא של אדום, ותלת מאה ושיתין וחמשה מרזבני איכא ברומי. ובכל יומא נפקי הני לאפי הני, ומקטיל חד מינייהו, ומיטרדי לאוקמי מלכא.
...

אמר עולא: איטליא של יון, זה כרך גדול של רומי. והויא תלת מאה פרסה על תלת מאה פרסה, ויש בה שס"ה שווקים כמנין ימות החמה, וקטן שבכולם של מוכרי עופות והויא ששה עשר מיל על ששה עשר מיל. ומלך סועד בכל יום באחד מהן, והדר בה אע"פ שאינו נולד בה, נוטל פרס מבית המלך. והנולד בה אע"פ שאינו דר בה נוטל פרס מבית המלך. ושלשת אלפים בי בני יש בו, וחמש מאות חלונות מעלין עשן חוץ לחומה. צדו אחד ים וצדו אחד הרים וגבעות צדו אחד מחיצה של ברזל וצדו אחד חולסית ומצולה:
"

לעניות דעתי, הדרשות על כך שגרממיא של אדום אומרת להשמיד את העולם, הן בגדר נבואה לאחור.

מפשט הכתוב, מדובר בכך שבזכות הנסיכים הגרמאניים, רומא לא מסוגלת להמשיך ולהתפשט, להמשיך ולכבוש עוד טריטוריות כפי שעשתה עד אז.

מה יש לנו כאן:

אל תתן לעשו הרשע תאוות לבו. עשו=אדום=רומי, זה אנו מכירים כבר ממזמן.

תאוות הלב של עשו הרשע - להמשיך ולכבוש, להמשיך ולהטיל מסים, לבנות שווקים כדי להושיב בהן זונות וכו'.

ומה מונע מהם להמשיך ולעשות כן?

המרידות של השבטים הגרמאניים, ההונים, הטאוטונים וכו'.

וכך יש לקרוא את הגמרא שם, לענ"ד:

זממו אל תפק - זו גרממיא של אדום. המחסום בפני יצר ההתפשטות של אדום, הוא שהם עסוקים במלחמות מצפון. לולא היו עסוקים בהגנה על גבולים הצפוני/המערבי בפני הגרמאנים, היו מתפנים להמשיך ולכבוש. גרממיא של אדום, זה מה שמונע מעשו להפיק את זממו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 12:51 לינק ישיר 

מואדיב,
 אין שום דבר גזעני בלהניח שגרמניות היא תכונה גזעית כל עוד לא נקטתי שהיא מקנה עליונות או נחיתות כלשהי. ההנחה מוטעית בלי קשר כי אין קירבה גזעית או גנטית בין גרמני לגרמני אחר יותר מאשר בן אחד העמים האירופיים הסמוכים וגבולות הלאומיות הגרמנית הם די מקריים. אכן גרמניות היא תרבות. בקשר לגזענותי שלי, הסר דאגה מלבך, אני גזען לא יותר ולא פחות מכל יהודי אורתודוקסי. ומכל מקום:
א. היטלר ועוד רבים ולא טובים לפניו ראו בגרמנים בני זמנם גזע, ולכן היכחדות צאצאי הגזע הנ"ל היא לכל הפחות נקמה בהם.
ב. כאמור אני מטיל ספק רציני ביכולתם של הגרמנים להנחיל למהגרים את גיתה או את הניבלונגים כתשתית תרבותית שלהם. חשבתי קצת, ואיני מכיר שום מקרה בהיסטוריה ששינוי דמוגרפי לא לווה בשינוי תרבותי משמעותי אלא האוכלוסיה החדשה המשיכה לשאת אותה תרבות. כמובן הרבה שינויים תרבותיים לא קשורים בשינויים דמוגרפיים. (כתבתי שאני חושב שזה אפשרי באמריקה, כי זו אומה שאינה מוגדרת ע"י "תרבות" במובן הרחב אלא רק ע"י תרבות פוליטית:מי שלא שמע על מרק טווין וולט ויטמן, קשה לומר שנפגמה האמריקניות שלו. אבל אם הוא לא שמע על וושינגטון וג'פרסון דווקא כן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 14:17 לינק ישיר 

ירוחם,
בענין גרממיא של אדום פירושו של מואדיב הוא הפשט היחיד. היעב"ץ לא חולק על זה, הוא  כותב "גרממיא היא אשכנז שלנו", ותו לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 15:26 לינק ישיר 

זילבר ומואדיב
מכובדי, אני לא חולק על הפרוש הנכון והיפה של מואדיב, הבאתי את הגמרא רק כאסמכתא שולית.את דעתי על גרמניה. לא היתי משנה אפילו אם הגמרא היתה כותבת. שיפת אלוקים ליפת זו גרמניה. היעבץ אכן כותב שזו אשכנז של היום. אבל לא כותבים על ארץ עם אנששים טובים הגונים מוסרים ותרבותיים את הפסוק "אל תתן ה' מאויי רשע זממו אל תפק

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 15:42 לינק ישיר 

ירוחם,
 בעניין יפת אלוקים ליפת זו גרמניה לא הרחקת לכת: " 'בני יפת גומר ומגוג ומדי ויון ותובל ומשך ותירס'  גומר זה גרממיא " (יומא י.)
 אכן רש"י במגילה מפרש שגרממיא היא מלכות מאדום, והמהרש"א שם מדייק שאין זו גרממיא שביומא. (ע"ד הדרש: הגרמנים הם מעורבים מעשיו ובפרט עמלק מצד אחד, ומיפת מצד שני. כוחם בפילוסופיה, במוסיקה ובספרות הוא מצד יפת ודברים אחרים מצד עשיו.אבל כמו שהודיתי למואדיב ה"תורשה" היא בעיקר תרבותית ולא גנטית)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 15:52 לינק ישיר 

זילבר
האמן לי שזכרתי את זה, אני לט מודה למואדיב. נכון שסביבה תרבותית יש לה השפעה חזקה על התנהגותו של האדם, אבל הגנטיקה היא דומיננתית.
ראה למשל את ילידי בריטניה אולי אפילו דור שני, ממוצא פאקיסטני. למרות שלמדו בבתי ספר תיכוניים וכן השתתפו גם פעילות תרבותיות אנגליות טהורות. את הפיצוצים ברכבת התחתית הם ביצעו,  (אני בטוח שמואדיב יסביר גם את זה)

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 15:55 לינק ישיר 

.

ירוחם:

המדרש עוסק בגרממיא של המאה השלישית לספה"נ. איזה גרמני היה תרבותי אז? התרבות היתה של אטילה ההוני, של אלריך...

המעשה הכי תרבותי שלהם היה לתקוף את הלימס הרומאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 16:10 לינק ישיר 

מואדיב
אני לא ציטטתי את המדרש. רק את הגמרא, שבעל המאמר כנראה לא בדיוק היה בקי בשבטים הבלונדים, ולא אליהם כוונו דבריו. הוא קשר פסוק לעם מסוים ,
היעב"ץ הוא חי בגרמניה לפני כמאתיים שנה, , והוא לקח את הגמרא עם גרממיא וקשר אותה לגרמניה, של זמנו. הוא כנראה ידעה גם למה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 17:33 לינק ישיר 

מואדיב

זכיתי לכוון לפירושך, ואפילו להשתמש בו כדוגמא לפרשנויות שונות המבוססות על "טווח" של מונחים וחלקי משפט. "טווח" כמו בלוגיקה.

נדמה לי שזה אפילו מופיע פה או שם בפורום.

ולכן תבין שכאשר אני חולק לך איקון ירוק, אני גם מחמיא לעצמי...

מעניין, או מטריד, שבהוצאת שוטנשטיין מביאים אך ורק את הפירוש ה"היסטורי", שרומא בלמה את גרמניה, בניגוד למציאות ההיסטורית שעליה התבססה הדרשה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 18:21 לינק ישיר 

ירוחם,

המסקנות שלך אינן נתמכות על ידי ההסטוריה. ברוב שנות השלטון הבריטי נמנעו בני הודו (מה שהיום הודו, פקיסטן ובנגלדש) ממלחמות - מה שנקרא pax britanica. כך נולדה אגדת השאנטי. עכשיו הם בתקופה לוחמנית יותר. לעומתם בני אירופה ב 60 השנים האחרונות הם רודפי שלום, זאת לאחר הסטוריה עקובה מדם של מאות שנים.

יתכן שהתורשה דומיננטית, אבל אז אתה כמעט מייתר את החינוך שהוא גאוותנו ומשוש ליבנו כשומרי מצוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 21:20 לינק ישיר 

אבהו
נדמה לי שאת קצת לא מעודכן. הודו פאקיסטן ובנגלדש,  מונים מעל מיליאר וחצי תושבים היום.
שהם מחלוקים ביניהם למעלה ממאות עמים שפות וניבי שפות שונות. להכליל את כולם בכלל אחד זה קצת מוגזם בלשון המעטה. ההודים  שביניהם יש גם כעשרות עמים, אבל עליהם אפשר להכליל וגם זאת בזהירות גדולה את השאנטי. התושבים הגרים בצפון התת יבשת, ובעיקר בצפון הרחוק יותר, הם בעלי תכונות תוקפניות ורצחניות, האזור רובו ככולו מוסלמי.
חינוך הוא כלי חשוב ביותר. בתור בחור ישיבה לשעבר אסביר לך בשיטה למדנית

ומה! למרות החינוך  הרב עדיין נשארים שיריים של תכונות האופי הרצחני.
אם לא נחנך  לא כל שכן..

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 21:56 לינק ישיר 

בזמן השלטון הבריטי בהודו המוסלמים היו שוחרי שלום כמו ההינדים. מי שלא היססו להשתמש בכוחם היו הבריטים. אני לא רואה סיבה לזהות מוסלמים באופן אוטומאטי עם תוקפנות ורצחנות. אאל"ט היה פוסט של מואדיב בעניין הזה אבל איני יודע איך למצוא אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 10:41 לינק ישיר 

בהנחה שקושיית מואדיב מופנית גם אלי: אני הנחתי שחז"ל יכולים להתייחס גם למציאות רחוקה מזמנם ,כמו באגדות פרק חלק, ואין זה נושא האשכול.
האם "עמלק" הוא תכונה גזעית או תרבותית : באשכול עשיו, אדום, עמלק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 10:57 לינק ישיר 

.

ירוחם

אתה טוען כי הגנטיקה היא הדומיננטית, וכי החינוך שולי ;

אתה רוצה לספר לנו משהו על הגנטיקה של אונקלוס? של דוד המלך?  של אברהם אבינו?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרהורים על המנטליות הגרמנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.