בית פורומים עצור כאן חושבים

אברהם ה"עברי"---האמנם???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/10/2004 19:26 לינק ישיר 
אברהם ה"עברי"---האמנם???

חז"ל דורשים ה"עברי" הוא מעבר אחד ושאר העולם בעבר אחר,
באותו פסוק מספרת התורה על שיכונו באלוני ממרא האמורי,אחי אשכול וענר,בעלי ברית אברהם,בחז"ל הם מופיעים גם כ"רעי" ו"אוהבי" אברהם,

[ראוי לציין שמלבד איוב אשר הוזכר בתנ"ך כשוכן בחוג ידידיו,אין בזכרוני דמויות,כ"כ לא בודדות כאברהם העברי]

מי הם אותם אמוריים רעי אברהם,הבודד??היכן נתידדו עימו,ומה פשר ידידותם?
אשמח אם יוכל מ"ד להעלות מספר קווים [רצוי מחז"ל]
לדמותם העלומה,מה..

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2004 19:59 לינק ישיר 

מדשתקו רבנן דהכא ש"מ לא שמיעא להו [לא סבירא להו?]
שאלתיה מחכמי פורום מקורות,זו תגובתו של *אמתער*שם,
מלוקט מפרויקט השו"ת,

חמרא למריה,וטיבותא לשקיה

רמב"ן בראשית פרק יב פסוק ו

ודע כי בכל מקום שיאמר הכתוב "אלוני ממרא", שם "ממרא" הוא על איש אמורי שהמקום ההוא שלו, כמו שנאמר והוא שוכן באלוני ממרא האמורי אחי אשכול ואחי ענר. וכל אלון מורה ואלוני מורה" נקרא המקום ההוא על שם איש ששמו מורה אבל זה כנעני הוא מארץ הכנעני היושב בערבה. וכשיזכיר הכתוב ממרא סתם הוא שם העיר כמו שנאמר ויבא יעקב אל יצחק אביו ממרא קרית הארבע היא חברון, על פני ממרא היא חברון. כי האיש אשר לו אלוני נקרא על שם העיר. וכן שכם בן חמור כשם העיר שכם. ובבראשית רבה על דעתיה דרבי יהודה אתרא הוא דשמיה ממרא, ועל דעתיה דרבי נחמיה גברא הוא דשמיה ממרא:

רמב"ן בראשית פרק כד פסוק ח

ונקית משבועתי זאת - לא הרשה אותו לקחת לו אשה מבנות כנען, אבל שיהיה הוא פטור, וה' הטוב בעיניו יעשה. ורש"י כתב וקח לו אשה מבנות ענר אשכול וממרא . ואם כנענים הם חלילה לו, ובאמת שהם מזרע כנען, שהכתוב אומר ממרא האמורי אחי אשכול ואחי ענר. ובבראשית רבה אמרו אשר לא תקח אשה וגו' הזהירו בבנות כנען ענר אשכול וממרא, כי עליהם אמר אשר אנכי יושב בקרבו כי הוא לא היה יושב בכל הכנעני, כי עמים רבים היו, אבל הזהיר על אלה בעלי בריתו וכל שכן על האחרים:

בראשית רבה (וילנא) פרשה נז ד"ה ג ויהי אחרי

אשיאנו מבנות ענר אשכל וממרא שהן צדקניות וכי מה איכפת לי מיוחסים א"ל הקב"ה אין אתה צריך כבר נולד זוגו של יצחק הנה ילדה מלכה גם היא

בראשית רבה (וילנא) פרשה נח ד"ה ד ותמת שרה

ולמה הוא קורא אותה קרית ארבע שדרו בה ד' צדיקים ענר אשכול וממרא אברהם, ונמולו בה ד' צדיקים אברהם ענר אשכול וממרא,

מדרש תנחומא פרשת וירא סימן ג

באלוני ממרא ולמה באלוני ממרא יתברך שמו של הקב"ה שאינו מקפח שכר של בריה שלשה אוהבים היו לו לאברהם ענר אשכול וממרא , וכיון שאמר לו הקדוש ברוך הוא שימול הלך לקחת מהם עצה הלך אצל ענר אמר כך וכך אמר לי הקדוש ברוך הוא, א"ל ענר בעל מום רוצה אתה לעשותך שיהיו קרוביהן של המלכים שהרגת באין והורגין אותך ואין אתה יכול לברוח מפניהם, הניחו והלך אצל אשכול אמר ליה כך וכך אמר לי הקב"ה, א"ל אשכול אתה זקן אם אתה תמול יצא ממך דם הרבה ולא תוכל לסבול ותמות, הניחו והלך אצל ממרא, א"ל כך וכך אמר לי הקב"ה מה תיעצני, א"ל ממרא בדבר הזה אתה מבקש עצה הלא הוא שהצילך מכבשן האש ועשה לך כל הנסים והצילך מן המלכים ואלולי כחו וגבורתו היו הורגין אותך והציל רמ"ח אברים שבך ומקצת אבר אחד אתה מבקש עצה עשה כמצותו, אמר הקב"ה יתברך אתה שנתת עצה שימול איני נגלה אליו אלא בתחומך הה"ד וירא אליו ה' באלוני ממרא,

זוהר חדש כרך א פרשת לך לך דף מב עמוד ב

ועוד אומר לו לא אני לבדי אחזיק באלו אלא ענר אשכול וממרא שהם האבות הם יקחו חלקם:

(באדיבות פרוייקט השו"ת גירסא 10 + - בר אילן).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אברהם ה"עברי"---האמנם???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext