| נשלח ב-28/10/2004 13:20 |
|
| |
אופס, סליחה אמשלום. חשבתי שמגי כתבה את ההודעה שלך.
לא נורא, כנסי לשם!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2004 13:51 |
|
| |
אֵם-שלום. איזה שם יפה.
אזרחי, אתה כותב: "יהודי איננו יכול לבחור אם להיות יהודי או לא.
להיות יהודי זה סוג של מהות שאיננה ניתנת לשינוי."
מסכימה לגמרי. אני חושבת שזהות יהודית אינה דבר שניתן ליפטר ממנו, כמו צבע עור, ולא משנה כמה שמנסים (אלה שמנסים).
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2004 13:56 |
|
| |
מגי
זה קשה אבל אפשרי.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2004 14:02 |
|
| |
אזרחי,
קראתי, ואני מכירה את הדברים.
אני חושבת שהפירוש הזה הוא בעייתי ומסוכן, ובנוסף, סותר במהותו את המסר של סיפור הבריאה.
המבנה הביולוגי והנפשי של כל בני האדם חד הוא, וצלם א-להים קיים בכולם. אפשר לאהוב יותר ולהרגיש אחראים יותר לאלה הדומים לנו מבחינת אורח חייהם והגנטיקה שלהם (בני משפחתנו, היהודים), אבל אין אנו יכולים להוציא מכלל "אדם" את מי שאינו שייך לעם היהודי. זו רשעות ואולי אף גזענות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2004 14:12 |
|
| |
קעלעמר, הנה אתה כמעט הצלחת.
אמשלום, מה הקשר בין נשמה לביולוגיה? נשמה היא לא חלק מהבריאה- היא חלק מהבורא! אין לנו שום דבר נגד אף נברא. יש לנו פשוט צורך לשמור על הזהות הפנימית שלנו כחלק משליחותנו עלי אדמות.
מגי, יהודים כמעט תמיד היו ככבשה בין 70 זאבים. כך זה גם בפורום הזה השורץ מיסיונרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2004 14:21 |
|
| |
אזרחי,
בורותי ותמימותי הובילוני לחשוב שיש טעם בדיון איתך. דבריך האחרונים הוכיחו, לצערי, כי טעיתי.
קעלעמר,
אשרי שהוכנסת לסירתי. עכשיו צריך למצוא שלישי/ת וכלב.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2004 14:27 |
|
| |
אזרחי, הפורום הזה אינו "שורץ", כי אין כאן שרצים, וגם מיסיונרים אין כאן. יש כאן יהודים טובים שמנסים לדון ביהדותם. מדי פעם יש כאן גם כאלה שנכנסים לכאן וממהרים להעליב את כל מי שהם רואים בסביבה. זה באמת מצער
נראה לי שעוד יש לך זמן למחוק את ההתבטאות בעצמך - אחרת, סביר להניח, ההנהלה תמחק אותה. להיות יהודי, אגב, כולל גם לא לבזות יהודים אחרים - או שמא נשמת אדם הראשון שבך לא הספיקה ללמוד כמה דברים שניתנו לצאצאיה בסיני.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2004 14:30 |
|
| |
אני מצטער , זה קורה לי לפעמים [ורולי בגלל ששמעתי לשון הרע על הפורום הזה שהוא כזה]. באמת סליחה! אין כוונתי לפגוע, וגם אינני בטוח שדברי היו נכונים.
סליחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2004 14:41 |
|
| |
.
אזרחי, לא הבנתי משהו:
כאשר גוי מתגייר, אונקלוס למשל, המבנה הגנטי שלו משתנה? נוספת לו נשמה אחרת?
מתי בדיוק מבנה הכרומוזומים שלו משתנה, עם ביצוע ברית המילה? בשלב אחר של תהליך הגרות?
השינוי הוא בהדרגה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2004 14:58 |
|
| |
נוספת לו נשמה אחרת.
עד עכשיו לא היתה לו נפש אלוקית.
לגבי נושא הכרומוזומים וכדומה וגם לגבי השלבים אינני יודע לגבי גרים אבל לגבי יהודי מולד יש שלבים שהם רגע הלידה, ברית המילה, בר מצוה [ואולי יש עוד שלבים שאינני יודע עליהם]
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2004 15:05 |
|
| |
פעם ניהלתי לתומי שיחה עם כמה חברות על גלגול נשמות (באותו מפגש לא דנו בעצם הענין, אם יש או אין גלגול נשמות, היתה הסכמה שיש), ואמרתי שיהודי - גם אם בגלגולים אחדים היה נוצרי - יהדותו מלווה אותו כמשהו מהותי ועמוק, ואינה עוזבת אותו.
אחד הבעלים (יהודי דתי חם-מזג) שהיה שם הסתובב אלי בבת אחת, וממרחק מיקום הגברים אלינו, ציטט לי בשצף קצף רבן אחד ועוד אחד שאמרו שיהודי - לעולם ועד הוא מתגלגל אך ורק ביהודי, החל ממעמד הר סיני, ואין דברים כאלה כלל ועיקר, שאפשר ליהודי להיוולד בדת אחרת, ושאני ואפסותי נפסיק לבלבל את המוח.
המומה במקצת, אמרתי לו 'טוב טוב' ורצתי להציל נפשי ולשתות מים.
ואז אמרה שם אחת הנשים משהו שמצא חן בעיני:
היא אמרה שזה כמו אילן. אילן של, נניח, נשמות יהודיות; ואחר דרוזיות; ואחר אינדיאניות; ורבים אחרים שאינם מזוהים דווקא עם דת זו אחרת.
אבל יש כאלה שהם בחלק הפנימי של האילן, ואינם באים במגע עם אילנות אחרים, ויש כאלה (כמוני) שהם בחלק החיצוני יותר, וכך יכולים מידי פעם גם לנסות משהו אחר, להעשיר עצמם או להתנסות באחר, ולשוב למקור...
מה דעתכם? (כמובן, רק אם מסכימים אתם לעצם הענין של גלגול נשמות, כי לא זה הנושא).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2004 15:22 |
|
| |
.
אזרחי
חוששני שבשל קוצר דעתי ומגבלותי, לא ירדתי לעומקם של דבריך, על כן אשאל, ואקווה כי תאריך רוחך ותסביר לי כך שאפילו אני אבין:
נושא ראשון: שאלת העיתוי.
תהליך הגיור, ממה שאני מבין, הוא ארוך והדרגתי. מגיע גוי, משכנע את האמורים לגייר אותו כי כוונותיו כנות, ומתחיל בהליך הדרגתי של לימוד וקבלה.
ברית המילה היא חלק מההליך, ובמקרה של גוי שנימול, הרי שיש לבצע, למיטב זכרוני, הטפת דם ברית בלבד.
מתי בכל ההליך, מקבל הגוי את הנשמה הנוספת שאתה מסביר שיש לו? באיזו דרך?
האם "הנשמה האלוקית" מתווספת לגוי בהדרגה, ככל שהוא מתקדם בהליך הגיור? האם היא מתווספת בבת-אחת?
אם היא מצטברת בהדרגה, הרי ש"הנשמה האלוקית" ניתנת לחלוקה, שזה תמוה בעיני. בנוסף, אם בהדרגה, הרי שגוי שהחל בהליך גיור שהופסק באמצע (אולי מחמת אונס), ממשיך להסתובב עם "נשמה רגילה" שהיתה לו מקודם, ועם אי-אלו אחוזים של "נשמה אלוקית" בלתי שלמה. גם זה, קשה לי להבין.
מה משמעות רסיסים של "נשמה אלוקית" ?
מנגד, אם "הנשמה האלוקית" מתווספת אל הגוי ברגע מסויים, צצות לי שאלות אחרות, גם לאחר שתיענה שאלתי הראשונית, שאלת העיתוי. מתי, בדיוק, מתווספת "הנשמה האלוקית".
והנה שאלתי:
קראנו לא מזמן כי גוי שנתגייר ונמצא כי אינו מקיים תומ"צ, יש הסוברים כי יש לבטל את גרותו.
מה קורה עם "הנשמה האלוקית" בה זכה גוי שנתגייר, כאשר הרב המקומי יבטל את גרותו. אם חזר להיות גוי, מה תעשה "הנשמה האלוקית" שקיבל? לאן תלך?
אני מאד נבוך, וגם אינני מבין כל-כך בענייני נשמות. ב-DNA אני מבין יותר, אך ההודעה גם כך כבר נתארכה לה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2004 15:31 |
|
| |
אני שמעתי זאת לפני שנים מחומש רש"ע מהאדמו"ר מקלוזנבורג זצ"ל שאמר כשהיה על הפיגומים לבנות בנינים וירד גשם שוטף ולא יכלו לעמוד ולבנות במצב זה ואז מי שלא בנה חטף מכות רצח מההיטלריסטים ימ"ש ושאל אחד שעמד ליד האדמו"ר בעת בנין הנ"ל רבי האם עתיד אתה עוד לומד אתה בחרתנו וענה לו האדמו"ר רק כעת אומר שאם לא הייתי נראה כמו הרוצחים האלו שאינם מרחמים על יצורים מחומר
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2004 15:36 |
|
| |
בנוגע לרדיפות כהתגשמות הנבואות:
אין צדיק בארץ שלא יחטא. ואין דור שלא עשה גם רע- וגם טוב. אז לאו דווקא שהנבואה התגשמה, אולי זה אנחנו המחפשים להצדיק אותה למפרע- תמיד יהיה על מה להצביע.
בנוגע לכותרת האשכול- מדוע להשאר יהודי מול רדיפות ואנטישמיות:
סיפור שקראתי מאת אלי ויזל: סיפר לו בן אל אביו, שהיה במחנה השמדה לקראת השחרור, ונאצי היה מבקש, מאיים עליו לקלל את שם אלהיו. אם יעשה, יקבל אוכל, טיפול רפואי, ויישרד. האב סרב, הכריז וחזר "השם הוא האלהים, השם הוא האלהים" ופעמים רבות הנאצי ירה בו עד שהץליח להשתיק אותו.
הסיפור מסיים: "אבי היה ממש גיבור..... אבל הוא לא היה איש מאמין."
תגובת אמי שליט"א על הסיפור: האב אכן היה גיבור, אבל הוא לא נאבק למען האמונה היהודית אלא על כבוד האדם ומוסר אנושי. אם היה נדרש ממנו לקלל את אביו ואמו, למשל, היה בטח מגיב באותה צורה.
אני הקטנה מוסיפה: אין פלא שבוחרים להשאר יהודים מול רדיפות, אבל אז לאו דוקא למען אמונה נאבקים. האם, ואיך, להשאר יהודים, בלית רדיפות ולחצים כאלה, וכאשר אנשים שמסביבינו שותפים פחות או יותר לערכים שלנו?
|
|
|
|
|