|
|
| נשלח ב-17/11/2010 12:53 |
|
| |
הגב' טלי רוזין מדברת שטויות- גבר לבן במשקל 70 קילו הוא צרכן התרופות הקטן ביותר, כאמור חב' התרופות מעונינות להרויח כסף, ולכן הם יפתחו תרופות למודל בעייתי- שהוא צרכן תרופות..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 13:00 |
|
| |
ירוחם,
לא הבנתי אותך הפעם. עד כמה שהבנתי מדובר בתרופות למחלות שכיחות והשאלה היא מי הוא האדם ה'ממוצע' שעליו עורכים את הבדיקות.
טלי רוזין יחד עם אנשי מקצוע הוציאו לאחרונה ספר בשם 'המדריך הישראל לבנות 40' ואני מניח שהיא יודעת על מה היא מדברת.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 13:03 |
|
| |
אדם במשקל 70 קילו- עלול לחלות פחות מיתר הפלחים באכלוסיה- ןלכן יש להניח שלא הוא יהיה המודל לתרופות חדשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 13:17 |
|
| |
ירוחם,
אבל הדברים באמת פשוטים. נניח שחברת תרופות מנסה תרופה חדשה לכאב ראש או תרופה נגד עצירות. החברות מחפשות 'גברים לבנים ממוצעים השוקלים 70 קילו'. כך לדברי טלי רוזין שהוציאה עתה מדריך רפואי וכנראה היא יודעת על מה היא מדברת.
טלי רוזין טוענת שמאחר שמן הבחינה הגופנית הזכר והנקבה שונים. יוצא שלא תמיד התרופות מותאמות לגוף האשה.
הדברים באמת תמימים לגמרי ואין כאן שום עניין של 'פמיניזים לוחם'
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 13:24 |
|
| |
אליעזר גם אני יודע על מה שאני מדבר- אני דירקטור בחברת תרופות- וער לדיונים ולהחלטות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 13:32 |
|
| |
ירוחם ידידי,
נסה לשכנע אותי שבדירקטוריון שאתה מכהן בו מתקיימים דיונים מקצועיים מעין אלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 14:12 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | ירוחם,
לא הבנתי אותך הפעם. עד כמה שהבנתי מדובר בתרופות למחלות שכיחות והשאלה היא מי הוא האדם ה'ממוצע' שעליו עורכים את הבדיקות.
טלי רוזין יחד עם אנשי מקצוע הוציאו לאחרונה ספר בשם 'המדריך הישראל לבנות 40' ואני מניח שהיא יודעת על מה היא מדברת. |
|
זו לא הנחה שכדאי להניח על פמיניסטיות-רדיקליות-מקצועיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 14:16 |
|
| |
מטפחת,
כשכתבתי את דבריי הראשונים לא ידעתי כלום על טלי רוזין, רק לאחר מכן מצאתי עליה לא מעט חומר. אבל לו יהא כדבריך. כאן אין מדובר כלל ועיקר בפמניזם אלא בעובדות יבשות.
וחזקה על אדם שמוציא ספר על רפואת נשים שיודע היטב על מה מדובר.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 15:02 |
|
| |
אליעזר תתפלא אבל לא בכל ישיבת דירקטוריון רק שותים קפה ואוכלים בורקס, נמסרים שם דוחות מעמיקים, וכו בתנאי שחכם או רשע שואלים. אם לא ודעים לשאול. אז גם לא מקבלים תשובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 15:08 |
|
| |
ירוחם,
טוב, מלה שלך מול מלה של טלי רוזין? הבא ונשאל את אנשי המקצוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 15:11 |
|
| |
[אליעזרט,
אני מתנצלת על התפרצותי לשיחה המלומדת ("היא פמיניסטית, אז למה שנקשיב לה?!"), ובכ"ז - איני יודעת מה המצב כיום, אבל עד לפני לא הרבה שנים, התרופות שיועדו לקהל הרחב (כלומר, לא אלה שהן ספציפיות למחלות של נשים) נבחנו על גברים בלבד, או לפחות על רוב של גברים. למה? ככה. אני משערת שלא היתה כאן אפליה מכוונת, אלא סוג של בורות וחוסר מחשבה, ואולי גם הנחה ש"מה זה משנה - הרי מה ההבדל בין לב של אישה ללב של גבר? אם תרופה תעזור לזה היא תעזור גם לזה". ייתכן גם שקל יותר להגיע לגברים (בודאי בגיל מסויים) ולהשפיע עליהם להשתתף בניסויים מסוג זה, ואם אין עניין מיוחד לבדוק דוקא נשים, למה שמישהו יתאמץ לעשות זאת? בפועל, יש הבדלים בין נשים לגברים ותרופות שעוזרות ללב של גברים, לא תמיד עוזרות ללב של נשים ולהיפך. דוגמא מעניינת לבעיה שהתגלתה לאחרונה, באותו התחום - בעולם ניכרה תופעה מעניינת לפני שנים אחדות - בניגוד לעלייה במודעות של גברים לסימפטומים של התקף לב, ובעקבותיה גם הגעה מוקדמת יותר לטיפול והצלת חיים, אצל נשים לא חלה שום עלייה כזו והן לא גילו מוקדם את התקפי הלב שלהן ולא הגיעו בזמן לטיפול. בדיקה מקיפה של עניין זה גילתה שהעלייה במודעות נבעה גם מפרסומים של גורמי רפואה וממשלה (במדינות השונות) שהסבירו את הסימפטומים להתקפי הלב ואת האופן בו אפשר לאבחן שאדם עובר התקף. הבעיה היתה שהסימפטומים שתוארו שם היו כאלה שחווים גברים בלבד. מסתבר שלנשים יש סימפטומים אחרים לחלוטין. כיוון שסימפטומים אלה לא תוארו בפירסומים, נשים עדיין לא הצליחו לאבחן מוקדם את ההתקף שהן עוברות.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 15:15 |
|
| |
אמשלום, לא אמרתי "פמינסטית" אלא "פמיניסטיות-רדיקליות-מקצועיות" זה קצת שונה, לעיתים קרובות שומעים מהסוג הזה דכל העולם אינו אלא קונספירציה ענקית כלפי נשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 15:24 |
|
| |
אםשלום עובדתית נשים לוקות פחות בהתקפי לב מגברים, על כל מאה צינטורים שנעשים בארץ, רק כ15% הן לנשים ואולי פחות. האשה חזקה יותר מהגבר מכל הבחינות- נוח להן לשחק את המין החלש- שאנחנו נסחוב את החבילות- שיהיה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 15:30 |
|
| |
[מטפחת,
פעמים רבות מדי שמעתי את הביטוי "פמיניסטית-רדיקלית" מכוון כלפי כל אישה שמעזה לפתוח פיה ולהוציא שתי מילים ברצף. איני טוענת, ח"ו, שזו כוונתך כאן, אבל באופן אישי נמאס לי לשמוע את ה"תואר" הזה בכל דיון על נשים ונשיות. אני איני מאמינה לעולם לתיאוריות קונספירציה (אני פשוט חושבת שבני האדם הם טיפשים הרבה יותר מאשר הם רעים), ובכ"ז ברור לי שבמשך אלפי שנות תרבות נעשו לא מעט עוולות מגדריות בעולם (ודוק - כתבתי "מגדריות", כיוון שלהבנתי אפליה של נשים ופגיעה בהן, פוגעת גם בגברים ומזיקה להם לא פחות). אם אינך מסכים לטענתה הספציפית של הדוברת כאן, אמור זאת - אין שום צורך בחלוקת תארים פיקטיבית שיש ביסודה (גם אם אתה אינך מכוון לכך) זלזול שוביניסטי מן הסוג הנחות והמגוחך ביותר.]
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 15:36 |
|
| |
[ירוחם,
אז מה אם הן לוקות פחות מגברים בהתקפי לב? נניח שעל כל חמישה גברים שלוקים בהתקף לב, יש רק אישה אחת שחווה זאת - האם זו סיבה שלא ללמד אותן (ואת הגברים שלצידן) כיצד לאבחן זאת בזמן? הסיבה שהבאתי את הדברים לא היתה כדי לזעוק על כך שהרופאים רוצים להרוג נשים, אלא כדי להראות שלפעמים "אפליה" אינה תוצאה של מעשה מכוון ושנאה, אלא של הלך רוח של עיוורון מסוג מסויים. במקרה זה, אף אחד לא חשב להפלות את חולות הלב או לגרום למותן, אבל כשביקשו לעשות מעשה טוב של הקדמת תרופה למכה, החולה שעמד למול עיני המפרסמים היה ממין זכר (וזה לא רק בגלל שיש יותר גברים שלוקים בהתקפי לב - עובדה, אגב, שהולכת ומשתנה לצערינו בשנים האחרונות).]
|
|
|
|
|