בית פורומים עצור כאן חושבים

רק 10% נשים. למה בעצם ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2010 15:39 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[מטפחת,

פעמים רבות מדי שמעתי את הביטוי "פמיניסטית-רדיקלית" מכוון כלפי כל אישה שמעזה לפתוח פיה ולהוציא שתי מילים ברצף. איני טוענת, ח"ו, שזו כוונתך כאן, אבל באופן אישי נמאס לי לשמוע את ה"תואר" הזה בכל דיון על נשים ונשיות.
אני איני מאמינה לעולם לתיאוריות קונספירציה (אני פשוט חושבת שבני האדם הם טיפשים הרבה יותר מאשר הם רעים), ובכ"ז ברור לי שבמשך אלפי שנות תרבות נעשו לא מעט עוולות מגדריות בעולם (ודוק - כתבתי "מגדריות", כיוון שלהבנתי אפליה של נשים ופגיעה בהן, פוגעת גם בגברים ומזיקה להם לא פחות). אם אינך מסכים לטענתה הספציפית של הדוברת כאן, אמור זאת - אין שום צורך בחלוקת תארים פיקטיבית שיש ביסודה (גם אם אתה אינך מכוון לכך) זלזול שוביניסטי מן הסוג הנחות והמגוחך ביותר.]

לא סתם "פמינסטית-רדיקלית" אלא "פמינסטית-רדיקלית-מקצועית".
אגב, יש גם יהודים-מקצועיים, ספרדים-מקצועיים,  ערבים-מקצועיים, מרקסיסטים-מקצועיים, ירוקים-מקצועיים וכו', כולם נשמעים אותו דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 15:42 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
 אגב, שהולכת ומשתנה לצערינו בשנים האחרונות).]

אמשלום:
אני מקווה שזה לא מסיבות עקשנות של נשים להיות כמו הגברים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 15:43 לינק ישיר 

ומה ההבדל לדעתך בין פמיניסטית רדיקליתלופמניסטית רדיקלית מקצועית?

(אגב מי המציא את הסלנג האידיוטי הזה-יהודי מקצועי מרקסיסט מקצועי וכו')

תוקן על ידי צענערענע ב- 17/11/2010 15:45:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 15:48 לינק ישיר 

פמינסטית-רדיקלית זו אחת שמאמינה בתיאור מסוים של יחסים מגדריים. פמינסטית-רדיקלית-מקצועית (יותר נכון אובססיבית אלא שבדרך כלל גם נגזרת מזה קריירה) היא אחת (או אחד) שרואה את כל העולם אך ורק דרך תיאור זה ורואה בכל מאורע אישוש לעמדותיה.
(כך גם אובססיביים/מקצוענים אחרים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 16:12 לינק ישיר 

מקס
מילוי תפקידי הגברים על ידי נשים- דורש את מחירו.

אםשלום
שיקוליהם של חברות התרופות והחוקרים עבורם, היא כלכלית גרידא, האידיאלים נשארו נחלת יחידים ובתנועות נוער,
אנסה את כוחי להסביר לך בבדיחה ישנה.
יהודי טוב עלה למרום ומיד נכנס לגן העדן, הכל היה בסדר גמור ארוחות מסודרות אויר טוב וכ', אבל הבן אדם השתעמם.
ביקש מהמלאך רשות ללכת לבקר את החברים של בגיהנום, הסכים המלאך וליוה אותו לגהנום, והנה מה רואות עיניו ארוחות שחיתות סטייקים  בר ברקיו- ועשרות שפים מבשלים את הארוחות לתושבי הגהנום, ותזמורת כלי נשיפה מנעימה את הזמן.
שאל היהודי את המלאך- תגיד למה אצלנו  בגן העדן אנו אוכלים רק אוכל קר, ואין תזמורת,
 ענה לו המלאך- תראה בשביל כמה אנשים בודדים לא כדאי להפעיל מטבח ולהזמין תזמורת.

אםשלום הביני- הכל זה ענין של כדאיות כלכלית, מי שחולים יותר אלו גם הצורכים יותר תרופות, אני משוכנע שהנשים לא מתלוננות על מחסור בתרופות גנקולוגיות פרופר,
 וכן יצור התמרוקים וקוסמטיקה שהנשים הן לקוחותיה העיקרים. לא לוקה בחסר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 20:23 לינק ישיר 

[ירוחם,

כיצד השיקול הכלכלי נפגם אם לא בודקים נשים? אם מאשרי התרופה מסתמכים על מחקרים שבדקו רק גברים והוכיחו את יעילות התרופה שם, במה זה יפגע בחברת התרופות?
רק משהתגלו יותר ויותר מקרים בהם זה אכן פגע ביעילות התרופות על נשים, וחברות התרופות החלו להפסיד מכך (כי תרופותיהם לא עמדו במבחן התוצאה ולכן הוסר מהן האישור), הן שינו את שיטת המחקר, או דייקו אותה.

מטפחת,

אלה המכנים בתואר "מקצועי" למדברים בשם או למען מיעוטים שונים (כדבריך), הם תמיד מן ההגמוניה החשה מותקפת.
זה נראה לך מקרי?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 20:33 לינק ישיר 

אםשלום
היום אמנם הדבר שונה- בגין הדברים שציינת- אבל מלכתחילה לא רצו לבזבז כסף גם על מחקר  על  נשים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 21:17 לינק ישיר 

[ירוחם,

נדמה לי שאין בינינו מחלוקת.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 00:47 לינק ישיר 

חברים,

פשוט תענוג לראות אנשים מן היישוב משוחחים זה עם זה על נושא כה אמוציונלי בדרך ארץ ובטוב טעם. ולוואי היה זה גורלם של אשכולות אחרים.

תודה רבה לכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 10:14 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[מטפחת,

אלה המכנים בתואר "מקצועי" למדברים בשם או למען מיעוטים שונים (כדבריך), הם תמיד מן ההגמוניה החשה מותקפת.
זה נראה לך מקרי?]

זה אכן אופייני למיעוטים מקופחים, בדרך כלל קמים אנשים ותנועות שמנסים להילחם בקיפוח (זה חיובי מאוד) וחלקם עושים מזה קריירה ומעדיפים לראות את כל העולם דרך משקפי הקיפוח שלהם.
אגב, רוב האנשים הם מיעוט בהקשר מסוים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 10:18 לינק ישיר 

[מטפחת,

שמת לב שלא ענית על השאלה שלי?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 15:15 לינק ישיר 

מכיוון שהאשכול התגלגל לכיוונים שונים נראה לי שהשאלה הבאה שייכת לכאן.

בידוע שהאשה חדלה להיות פורייה בסביבות גיל 50-40 ואילו הגבר נשאר פורה עד גיל מאוד מבוגר. כיצד היה נראה עולמנו אילו הדבר היה הפוך?

תוקן על ידי אליעזרט ב- 21/11/2010 15:22:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 16:15 לינק ישיר 

עם הרבה פחות ילודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 16:46 לינק ישיר 

אפשר אולי שהיינו רואים זקנה בת 70 מסתובבת עם בחור צעיר כבן 20 כפי שהיום אנו רואים את ההפך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 17:00 לינק ישיר 

אליעזר

רואים את זה גם היום ולא להפך- זה לא קורה בבני ברק,ו אצלכם בקריה. אבל בקו אוירי של5 ק"מ אתה בהחלט יכול לראות, התנאי היחיד לזה שהאשה תהיה עשירה מאד והבחור עני מאד- להפך זה לא עובד.

ההבדל הוא בערים- אם תראה בת"א אדם זקן הולך יד ביד ברחוב עם בחורה מעירה היכולה להיות בתו- תהיה בטח שזו לא בתו.
לעומת כמה ערים אחרותכשאתה רואה  את אותה תמונה- תהיה בטוח שוו בתו. הכל ענין של גאוגרפיה וקפיטל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רק 10% נשים. למה בעצם ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.