בית פורומים עצור כאן חושבים

רק 10% נשים. למה בעצם ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/10/2004 00:48 לינק ישיר 

רב"צ

בוא תספר את כל זה לשוויגער שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 07:07 לינק ישיר 

רב צעיר,
אנא, ספר גם לי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 09:33 לינק ישיר 

וגם לי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 09:34 לינק ישיר 

א. ברור שדיברתי על המצב בקרב הרוב. תמוה בעיני מדוע תמיד אמירה לא פ"ק נדרשת להתנצל ולהסביר את עצמה.

ב. יש להבדיל בין וויכוח אישי בין שני בני אדם, לבין וויכוח ציבורי בו רבים נוטלים חלק, וקל להבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 10:13 לינק ישיר 

ובנוסף, רציתי לציין את תופעה הדמיון המדהים בין הפונדמנטליזם הדתי ובין הפונדמנטליזם החילוני הנאור. ואני אסביר:

הפונד' הדתי לא נותן לעובדות לבלבל אותו. כך למשל מי שמאמין שכל דברי התורה כפשוטם הם אמת גמורה לא מוכן לקבל את דעת המדע בעניין גיל העולם וכדו' ("דינוזאורים שמינוזאורים !"), גם אם יראו לו באותו ומופתים גמורים שהמדע צודק הוא פשוט יסרב לקבל זאת בשם הדת.

כך גם אצל הפונד' החילוני. ברגע שיש ערכים מסויימים שנחשבים לחלק מה"נאורות" שכל אדם משכיל ומודרני חייב לקבל על עצמו, אסור בשום פנים ואופן לחלוק על הנחות היסוד המדעיות שכביכול עומדות בבסיס אותם ערכים.

כך למשל הערך של שיוויון בין העמים והגזעים מבוסס כביכול על כך שאין הבדל בין בני האדם, אבל האמת היא שמבחינה מדעית בהחלט יש הבדלים כאלה, והם נוגעים לרמה השכלית, לכושר הפיזי וכו' (זה נשמע אולי איום ונורא, אבל זוהי המציאות).

וכן הערך של שיוויון בין גברים לנשים מבוסס כביכול על כך שאין הבדל פיזיולוגי אמיתי בין גברים לנשים, אולם גם זו טעות גמורה, שהרי בהחלט קיימים הבדלים כאלה, כמו למשל המערכת ההורמונלית, וכן מבנה המוח שהוא שונה בין גברים לנשים (מי שלא מאמין לי יכול לשאול אנשי מקצוע), ולא כפי שחשבו בטעות בעבר שכל ההבדלים נובעים רק מחינוך שונה.

גם בחיי היום יום אנו רואים שגברים הרבה יותר אלימים, הן פיזית והן מילולית מאשר הנשים. הם נוטים יותר להגיב באלימות, בצעקות, באיומים, בדיבור גס ובוטה וכו'.

הטעות הגדולה של הפונד' החילוני היא ממש אותה טעות של הפונד' הדתי, הווה אומר חוסר ההפרדה בין ערכים ובין מדע. מי שמבין את ההבדל התהומי בין שני תחומים אלה, וליתר דיוק את חוסר ההשקה ביניהם, לא יטעה באותה טעות ולא ינסה "לעקם" את המדע כדי שיתאים לעולמו הרוחני, אלא ידע שערכים רוחניים אינם זקוקים כלל למדע שיתמוך בהם, אלא הם הכרעות אישיות של האדם ואינם תלויים כלל במציאות הפיזית.

תוקן על ידי - רב_צעיר - 29/10/2004 10:28:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 10:20 לינק ישיר 

היות ואין לי היכרות עם החברים הוירטואליים, קשה לי לענות על השאלה הטובה הזו. שכן אינני יודע, מהו הפרופיל של הגברים המשתתפים בו.
האם יש בין חברי הפורום שני בני זוג? אם לא, יוכל כל אחד לפרט מדוע בן/בת זוגו איננו משתתף כמוהו בפורום.

זוגתי שתחי', עובדת במשרת הוראה מלאה לפני הצהריים. לאחר הצהריים, היא עסוקה לא מעט בהעסקת ילדינו היקרים והשובבים. בערב היא נדרשת להכין שיעורים למחר ולנוח. גלישתה באינטרנט ובהייד פארק נועדה להרפיה, ולא להתדיינות על דברים ברומו של עולם. היא נהנית לשמוע ולקרוא, אבל מכאן ועד להשתתפות פעילה הדרך רחוקה.
מטבע הדברים, גם ידיעותיה בספרות חז"ל איננה רחבה. ועל כן, איננה רואה את עצמה מתאימה לוויכוחים הדורשים סימוכין והוכחות.

עבורי, מהווה הפורום בית מדרש חילופי לכולל. בו אינני מוצא אנשים שיאותו להתדיין ביושר אינטלקטואלי, בעניינים היסודיים הנידונים בפורום. הפורום נראה לי מקום מקלט ל"אנוסי התבונה", שמספרם אצל הגברים גדול בהרבה. שכן הגברים החרדיים, נחשפים הרבה יותר לשאלות אלו, הן בשעת לימודם, והן בבואם לתהות על דרך חייהם. כמו כן, כמדומני שבקרב הנשים ישנה פתיחות יותר גבוהה לדעות שונות, שכן הן אינן רואות ב"השקפה" חזות הכל. נראה לי שהעובדה היא, שבין נשים מכל החוגים והעדות, [חסידים וליטאים, אשכנזים וספרדים, חרדיים ודתיים לאומיים] ישנו קשר חזק בהרבה, מאשר בין גברים מחוגים שונים ומעדות שונות.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2004 10:23 לינק ישיר 

וכבר האריך בכך בעמחב"ס 'שתי עגלות וכדור פורח' שם,שם, ודומני שהביא כדוגמא מצב שבו יוכח במחקר מדעי שגברים חכמים מנשים או שהומוסקסואליות מקורה בוירוס - המחקרים ידחו ע"י הקהיליה הליברלית כיוון שמסקנתם מנוגדת לנקודת המוצא הערכית שלהם.

באותה מידה, האינטליגנציה הישראלית היא בעלת עמדוןת שמאליות, ועשרות 'פרופסורים לחוסן לאומי' או איך שקוראים להם, הם חבורת מתמטיקאים הזויים, כידוע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 10:46 לינק ישיר 

כמי שהשתתפה רבות בתחילת ימי הפורום (כי רתמו אותי הגברים), פחות בהמשך ונדירות כעת, אני יכולה לאשר את כל הנימוקים שהביאו כאן (חוץ מהאחרון שהביא ממללא מאיזה מחבר שתיבל את ספרו). אני גם מניחה מהיחס שלי בין קריאה לכתיבה, שכללית אחוז הקריאה של הבנות, גבוה יותר מאחוז הכתיבה.

בן זוגי הוא גם בין המשתתפים כאן והפורום משמש עבורו בית מדרש אידיאלי וכמו שכתב בןציון. לכן לטענת פגית שיש כאן בריחה משעמום, אומר, שהבריחה משעמום לבית מדרש אידיאלי עדיפה מהבריחה לבתי מדרש ומקומות שמובלים אליהם מסיבות הכרחיות שאינן רצויות לכתחילה.

תוקן על ידי - יענטע - 29/10/2004 10:51:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 11:22 לינק ישיר 

רב"צ

יתכן שהפונד' החילוני הוא כמו הפונד' הדתי וכו' , אבל לא הבנתי מה זה נוגע לכאן. אא"כ כל מה שאינו פוליטיקלי קורקט הוא אמיתי באופן אוטומטי.

לא ראיתי שמישהו ביקש ממך להתנצל. נסיון החיים שלי (כמה נשים אני כבר מכיר...) סותר את דבריך. לכן, למרות שזה פוליטקלי קורקט אני סבור שדבריך פשטניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 11:51 לינק ישיר 

לע"ד הנשים ברובם יותר עסוקות מאיתנו הגברים.
במיוחד מאלו שיושבים "ולומדים".
ותשעה קבין אפשר מהטלפון בזמן ההחתלה...ושאר מטלות נשותינו החרדיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 12:09 לינק ישיר 

רב צעיר,

לצערי, ובנבדל מדבריו של מייציץ, נסיון חיי אכן מאשר את דבריך. הרבה פעמים נשים נוטות להימנע משיח בציבור, בעיקר אם השיח הוא כוחני או ווכחני, ובעיקר אם גברים "מנהלים" אותו.
אולי זו הסיבה שיש כיום רבים המצדדים בחינוך נפרד לבנות, לאו דווקא בהקשר אורתודוכסי. באופן זה, כך נטען, יהיה לבנות כר נרחב יותר להתפתחות ולהשתכללות חשיבתית.

איני יודעת אם זה שהשלכת עלינו עצי חרוב והטית אמות מים בדמות פונדמנטליזם חילוני [סמיילי] היה ממש מתאים כאן.
עם זאת, אני חושבת שיש לזכור שאחת הדרכים האפקטיביות לקעקע ולמסד מצבים חברתיים היא חזרה עליהם שוב ושוב בבחינת חוק טבע. על כן יש להיזהר מאמירות גורפות כמו כמה מאלה שהובאו כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 12:37 לינק ישיר 

לדעתי נשים הן פחות מעמיקות מגברים ופחות אינטלקטואליות מהם. זה לא נכון לגבי כל אישה ואישה (ובטח ההיפך לא נכון לגבי כל גבר וגבר) אבל זה נכון כממוצע.

משהו ממש יפה שנכתב על זה:
http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=6988&blogcode=107406

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 12:41 לינק ישיר 

מה קרה לו? החברה שלו עזבה אותו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 13:01 לינק ישיר 

אני לא יכול להסכים להכללה הזו. יש הרבה נשים מאד מוכשרות שאני מכיר באופן אישי. אני לא יכול להגיד שאני מכיר יותר גברים מוכשרים מנשים מוכשרות.

אני כן חושב שגאונות הוא תכונה גברית בלעדית כמעט. אבל מדובר באחוז קטן אולי 0.1% של גברים הם גאונים. בעוד שאצל נשים שיעור הגאונות שואפת לאפס.

וכדי שלא יגידו שאיני יודע אביא רשימה קצרה של נשים גאוניות.

Madame Curie
Emmy Noether
Lise Meitner
Simone de Beauvior מרשימה מאד. מכתבי אהבה שלה מרגשים מאד. החלק הרגשי לא החלק הרכילותי.
זה מה שעולה בראשי כרגע. בטח יש עוד, אבל הם יותר נדירות מבני מאה עם פה מלא שיניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 13:07 לינק ישיר 

לגופו של עניין , צריך קודם כל לבדוק מה קורה בפורומים לא אורתודוכסיים/חרדיים , האם גם שם בולט מיעוט השתתפות נשים.

לגבי נשים חרדיות יש שני גורמים גלויים ובולטים לעין שאחראיים לפחות לחלק מהתופעה:

א. פער בהשכלה התורנית.

ב.חוסר עצמאות יחסית לגברים. גבר חרדי יכול להכניס אינטרנט לבית גם אם אשתו לא כל כך מסכימה, אבל אשה חרדית לא יכולה לעשות זאת. כמו כן, הגבר החרדי המסתובב ברחוב יש לו הרבה יותר הזדמנויות להיפתח לעולם מאשר לאישה חרדית המקיימת את "כל כבודה בת מלך פנימה" , אם בגלל אינדוקטרינציה אם בגלל לחץ חברתי ומשפחתי.

שני דברים אלה מספיקים כשלעצמם לצמצם באופן משמעותי את נוכחותם של נשים, אבל זה לא שולל את האפשרות שיש גורמים אוניברסליים שתקפים גם לגבי נשים לא חרדיות. ולזה צריך לבדוק גם פורומים אחרים. אבל גם בזה יש להזהר מהכללות פשטניות. ישנם הרבה גורמים אפשריים,גם בלי להזדקק להסברים על האופי הנשי או ליחסים בין גברים ונשים, כמו למשל תחומי עניין ודפוסי גלישה.

לגבי האופי הפאסיבי של נשים, כמי שמתיחס על שושלת מפוארת של נשים "קוזקיות" וגברים בטלנים (3 דורות שהצלחתי לבדוק אחורה) , אין לי אלא לחלוק בתוקף. ואולי בחברה החרדית המצב שונה (תורה מתשת כוחם וכו').

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רק 10% נשים. למה בעצם ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.