בית פורומים עצור כאן חושבים

רק 10% נשים. למה בעצם ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/10/2004 13:36 לינק ישיר 

מצו"נ

לא כל דבר שאינו פ"ק הוא בהכרח נכון, אבל בהחלט יש הרבה מאוד דברים שאינם פ"ק ובכל זאת הם נכונים. כמו כן במידה ודברי לא הובנו, אני טוען ששלילת ה"עובדה המדעית" שכביכול אותם ערכים מודרניים מבוססים עליהם אינה גוררת אחריה בהכרח את שלילת הערך עצמו. כך למשל הפמניזים המוקדם טען שאין שום הבדל מהותי בין גברים לנשים, אלא רק השפעת החינוך, ושלפיכך יש לתת לנשים מעמד שווה לגברים. כיום אנחנו יודעים שזה אינו נכון, אבל אין זאת אומרת שעלינו לשלול את הערך שדוגל בשוויון בין נשים לגברים, וזאת משום שאנו מזהים ערך זה כערך מוסרי.

אגב, יוצא לי לגלוש לפעמים וגם להשתתף באתר "האיל הקורא" (למי שלא יודע, זהו פורום\אתר כתבות שמוקדש לדיונים אינטלקטואליים), ואני בהחלט יכול להעיד שאחוז המששתפות שם הוא הרבה פחות מ50%. כך שממש קשה לי להסכים את ההסברים לתופעה זו בפורומינו שמקשרים זאת לחברה הדתית.

http://www.haayal.co.il/index

תוקן על ידי - רב_צעיר - 29/10/2004 13:40:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 14:00 לינק ישיר 

שחרית

באופן אישי אני סולד מכל גילוי של פונדמנטליזם וחוסר יושר אינטלקטואלי שנובע מנסיבות רגשיות\נורמיטיביות. ממש כמו שאני שולל את גילויה של התופעה בעולם הדתי, כך גם אני שולל אותה בעולם החילוני ("חילוני" במובן של כל שנמצא מעבר לד' אמותיה של הדת, ולא דווקא בתור מה שמתנגד לה).

בדברי לעיל אינני מתכוון דווקא לאיש\ה זה\זאת או אחר\ת (), אלא לעצם קיומה של התופעה בקרב החוג האקדמי המשכיל. הרי זה מן המפורסמות שאדם שהינו למשל חוקר סוציולוגיה אינו יכול לפרסם כל מסקנה שהוא מגיע אליה במחקרו, וכבר היו מקרים מעולם שמחקרים מדעיים שטענו שיש הבדלים ברמת האינטיליגנציה בין יוצאי עמים שונים - הוקעו מיד על ידי משטרת החשיבה האקדמית ובכל כלי התקשורת. כמו כן בדרך כלל מחקרים מהסוג הזה לא מקבלים מימון ורבים מסרבים אף לפרסמם.

או למשל דוגמה אחרת, כל הדיון סביב השאלה האם הומוסקסואליות היא תכונה מולדת או לא (שמבחינתי אגב הינה לא-רלוונטית לחלוטין לעצם שאלת הלגיטימיות של התופעה ואכמ"ל) הינו טעון מאוד מבחינה ערכית, ואיזה פלא שתמיד כל חוקר דתי יטען שמדובר על אחוזים נמוכים מאוד באוכלוסיה, בעוד שהחוקר החילוני יטען שמדובר על לפחות 10% מהאוכלוסיה (וכאן כמובן שאני בא בטענות כלפי שני הצדדים)

תוקן על ידי - רב_צעיר - 29/10/2004 14:03:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 14:00 לינק ישיר 

רב צעיר

כבר כתבתי שלתופעה אחת יכולים להיות כמה גורמים שכל אחד מהם אחראי על חלק מהתופעה. ברור לי לחלוטין , ואינני מבין כיצד מישהו יכול להכחיש זאת, ששני הגורמים שמניתי , יש בהם כדי לצמצם באופן משמעותי את נוכחותם של נשים. לכן יש לצפות שבפורום חרדי שעוסק בחקירות בענייני אמונה יהיו פחות נשים ביחס לפורומים אחרים. אבל דבר זה אינו שולל את האפשרות שגם בפורומים אחרים יש פחות נשים ביחס לחלקם באוכלוסייה. וק"ל.

ועם זאת אי אפשר להכליל מפורום אחד, שכן יתכן שיש שם משהו ייחודי. למשל , ייתכן שפורום שעוסק בניתוח נושאים מדיניים/צבאיים ימשוך פחות נשים, ואילו פורום שעוסק בעניינים חברתיים ימשוך יותר נשים (זו רק דוגמה אז נא לא לתפוס אותי על המילה) .כלומר יתכן שיש תחומי עניין שגברים מתענינים בהם יותר ותחומי עניין שמעניינים יותר את הגברים. עדיין, אין כאן ראיה על האופי הפאסיבי של נשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 14:03 לינק ישיר 

.

chouteng :

בברה"מ, נלמדו בשיעורי ההיסטוריה דברים שונים במעט מהמוכר לנו. ממציא הטלויזיה, למשל, היה רוסי, וכך עוד גילויים רבים וחשובים המוכרים לעולם המערבי תחת שמם של אנשים מסויימים, שוכתבו.

איך נכתב ב-1984 ? מי ששולט בעבר, שולט בעתיד. אכן, מי שכותב את ההיסטוריה, קובע מה תדע, ובלשונן של נשים שקדמוני בכך, המלה האנגלית היא History , הסיפור שלו - His-Story , ולא Shestory .

בקיצור, כמה נשים גאוניות שהקרדיט על דבריהן נלקח על ידי אחרים היו? כמה אחרות, שהפוטנציאל שלהן מעולם לא היה יכול לבוא לידי ביטוי בשל עכבות חברתיות?

יש לך בכלל מדד אובייקטיבי לגאונות אצל גברים? ניוטון ולייבניץ "המציאו" את המתמטיקה האינפיניטיסימאלית פחות או יותר באותו הזמן, ובאופן עצמאי. מי משניהם מוכר יותר? מי משניהם היה מיסטיקן מחורפן שניסה למצוא את אבן החכמים כדי לייצר זהב מעופרת?

וכפי שאמרה אחת מבנותי לאחד מהבנים בשכונה שהסביר לה ש"כל הבנות מטומטמות" :

"אמא'שך מטומטמת ? "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 14:17 לינק ישיר 

מצו"נ

אני נדהם מכך שאתה תולה בי את הסברה שיש הבדלים בין האגרסיביות אצל גברים ובין אצל הנשים, כאילו מדובר על "תיאוריה" שהמצאתי. קרא למשל כאן על הטסטוסטרון:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2971495,00.html

ציטוטים קצרים משם:

טסטוסטרון הוא מרכיב גורלי בחיינו. הוא מעצב את מי שאנחנו, אף טרם הולדתנו. הוא מה שהופך את העובר לגבר, את הילד לנער ואת הנער לבוגר – ולא רק זאת. ההורמון חיוני גם לנשים. הוא מצוי אצלן בכמות מזערית, אך משתתף בפעילויות רבות, שחיוניות לתפקוד היומיומי.

אצל אבותינו הקדמוניים הטסטוסטרון היה המפתח להישרדות. ההורמון הזה מעניק שרירים, תוקפנות, שאיפה לנצח, מכין את המוח ואת הגוף לקרב. בעברנו האבולוציוני, גברים בעלי רמות גבוהות של טסטוסטרון היו לוחמים וזכו בבנות הזוג.

"טסטוסטרון הוא הורמון שמיוצר באשכים אצל הגבר ובשחלות אצל נשים", מסביר פרופ' נפתלי שטרן,מנהל המכון האנדוקריני במרכז הרפואי תל אביב. "הוא מכונה ההורמון הגברי משום שרמתו בגבר גבוהה בהרבה מאצל הנשים. בין היתר אחראי הטסטוסטרון לבניית השרירים,להתחזקות העצמות, להופעת סימני מין משניים כמו שיעור גברי ולשימור התשוקה המינית. חוסר בטסטוסטרון יכול להביא להשלכות משמעותיות – בין היתר לתשישות, לעייפות, לשינויים בדפוסי חשיבה ולירידה במרץ ובחשק המיני".

מומחים סבורים כי הטסטוסטרון מגביר אסרטיביות, דומיננטיות וביטחון. הם סבורים שהוא יוצר מנצחים בתחומים התחרותיים ביותר בחיים – בקרב ספורטאים, פוליטיקאים ואנשי עסקים.

על פי חוקרים הולנדים, הטסטוסטרון הופך אותנו למסתכנים. הם בדקו האם תחת השפעת ההורמון הגברי נשים יתפתו להתנהג בחוסר זהירות. הם נתנו למחצית מהנשים טסטוסטרון, למחצית השנייה תרופת דמה (פלסבו), ושלחו אותן למשימות הימורים. עם מינון קטן של טסטוסטרון השתנתה לגמרי התנהגות הנשים, והן הפכו למסוכנות ופזיזות, ובעיקרון – דומות יותר לגברים. למרות הפסדים וקנסות, הנשים שקיבלו טסטוסטרון המשיכו ליטול סיכונים חסרי היגיון. אפילו הידיעה על עונש צפוי לא הועילה, והנשים המשיכו להסתכן.

תוקן על ידי - רב_צעיר - 29/10/2004 14:19:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 14:25 לינק ישיר 

רב_צעיר:

אכן נכון שיש עמים שיותר חכמים מעמים אחרים. בספר השיאים של גינס מופיעים היפנים כמדינה החכמה ביותר עם IQ ממוצע של 110. אבל כל זה אינו עניין לויכוח שלנו. כי שמה נטען שהמדד הגבוה מקורו בחינוך המעולה של הילדים ביפן. וגם כאן אפשר לטעון שמעמד הנשים נובע מההתייחסות של הגברים.

מואדיב:

מצחיק לשמוע הטענה הזאת שהועלתה על ידי הפמניזם שהישיגים רבים המיוחסים לגברים אינם אלא של נשים.

שני המקרים המפורסמים בנושא הם מציאת המודל של ה DNA עלי ידי וטסון וקריק. שם נטען שהצילומים שעזרו לפענח את המודל צולמו על ידי אשה שמתה מאוחר יותר ולכך לא זכתה בפרס נובל.

המקרה השני הוא תיאורית ההתייחסות של איינשטין שמזכיר את התאוריה במכתב לאהובתו כתיאוריה שדברנו עליו. ומכאן הכריזו הפמניסטיות שתורת ההתייחסות היתה הישג שוה של שניהם, של איינשטיין ושל חברתו.

לא כאן המקום להפריך טענות אלו. אבל מה שיותר חשוב שאפילו נניח שכל ההישגים שהפמניסטים טוענים שמגיע לנשים הם אכן צודקים בזה. עדיין ההישגים המרשמימים של הנשים דלים למדי. ומכאן המסקנה שגאונות היא הנחלה הכמעט בלעדית של הגברים.

בקשר לניוטון הרי אני מחסידיו הכי אדוקים. ואכן אני יודע שרוב חייו בילה בכל מיני תאוריות רחוקות. שבוע שעבר דברתי עם חוקר אחד שכתב כמה מאמרים על הכתבים האלו של ניוטון שדרך אגב נמצאים בספרייה הלאומית והוא סיפר לי שניוטון מצטט את הרמב"ם ואת אליהו ביישיצי וקורא לו Elijas oria.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 14:39 לינק ישיר 

מואדיב -
[אחד לך ואחד לבתך]

מייציץ,
שלושה דורות של נשים קוזקיות וגברים בטלנים? תגיד, אנחנו קרובי משפחה?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 14:42 לינק ישיר 

רב צעיר ידידי

יש הרבה הבדלים בין נשים וגברים , השאלה הנידונה כאן היא האם יש לנשים נטייה להשתתף פחות בדיונים אינטלקטואליים . לעניין זה לא רלוונטית, למשל, העובדה שנשים נוטות לגדל שיער ארוך. אם לנשים יש אומנם נטייה כזאת, השאלה הבאה היא האם זה קשור או תלוי במערכת ההורמונלית או בסביבה התרבותית/חברתית.

מה לזה ולטסטוסטרון ואגרסיביות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 14:47 לינק ישיר 

.

chouteng :

יש לי תשובה ארוכה ומנומקת לדבריך, הכוללת פירכות רבות, דוגמאות מופלאות וארגומנטים נוצצים, אך סיבות שהזמן גורמן, מדירות אותי מהדיון הזה (יום שישי, שבת נכנסת מוקדם, עוד לא סיימתי את הספונג'ה... ) .

והנה, הריני מודר מדיונים פילוסופיים עמוקים בשל סיבות שהזמן גרמן, ואידך, זיל גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 14:48 לינק ישיר 

עד כמה שאני זוכר אין הבדל משמעותי באלימות בין גברים לנשים.

קראתי באיזה שהוא מקום שרוב הנשים שנמצאות במעונות לנשים מוכות באים ממערכת יחסים חד מינית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 14:53 לינק ישיר 

מואדיב:

אני מצפה בכליון עיניים ובקוצר רוח לתשובה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 15:03 לינק ישיר 

צ'אוטנג,

חוששתני שמקורותיך לא מאוד מדוייקים (באנדרסטייטמנט היסטרי).
זה לא שאין אלימות גם בזוגות חד-מיניים, אבל היא פחותה באחוזים רבים מזו שבחברה הכללית, ויש נתונים מחקריים שיוכיחו זאת. אגב, זה נכון גם לזוגות חד-מיניים של גברים, כך שיש כאן כדי להקשות גם על תאוריית הטסטוסטרון (שאינו נמצא ברמות פחותות אצל גברים הומוסכסואלים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 15:15 לינק ישיר 

מסיבות שהזמן גרמן (ע"ע מואדיב) איני יכולה להאריך עתה (אולי זה גם כי אין לי מספיק טסטוסטורון ולעומת זאת יש לי הרבה אסטרוגן ופרוגסטרון וגם שיער ארוך), אבל רק הערה אחת לך, רב צעיר ידידי, הנה בדבריך על הטיותיהם של חוקרים, דתיים וחילוניים, בנושאים טעונים כמו שורשי ההומוסקסואליות הראית שאין זה פונדמנטליזם חילוני חמום מוח אלא נטייה אנושית טבעית

ועוד הערונת לפחית הקינלי,
בקוראי את הרפרנס המופלא והעמוק מיני ים של הבלוגר יהודי נודד, המשקף את דבריך על נחיתות האישה, עולה בי השאלה המציקה: האם לפי הגדרתו של בעל הבלוג המלומד גופו את הנשיות ושטחיותה, יש מקום לחשוש שמא מצטט הבלוג עצמו אינו איש?!...

תוקן על ידי - שחרית - 29/10/2004 15:19:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 15:24 לינק ישיר 

שחרית

לא זכיתי להבין מה דבריך אמורים להוסיף על מה שכתבתי בתחילת דברי:

"באופן אישי אני סולד מכל גילוי של פונדמנטליזם וחוסר יושר אינטלקטואלי שנובע מנסיבות רגשיות\נורמיטיביות. ממש כמו שאני שולל את גילויה של התופעה בעולם הדתי, כך גם אני שולל אותה בעולם החילוני"

מצו"נ

אינך רואה קשר ? האם קראת לעיל את דברי החוקרים בנוגע להשפעת הט' על יצר התחרותיות, השתתפות בעסקים, פוליטיקה וכו' ?

אגב, אחת מהגולשות כאן בפורום (לא אציין את שמה כמובן) פנתה אלי בתיבה האישית לפני שהיא התחילה לכתוב בפורום, שאלתי אותה מדוע היא לא מצטרפת לצוות הכותבים והיא אמרה שהיא לא מרגישה בטוחה מספיק כדי "להכניס את ראשה בין ההרים הגדולים". לעומת זאת אצל הגברים אני נתקל שוב ושוב בעמי ארצות גמורים (בפורום ושלא בפורום) שלא חוששים כלל להביע את דעתם בנושאים שונים בהם הם פשוט לא מבינים כלום - וגם זה קשור כמובן למידת הבטחון העצמי המופרז שמאפיין את השפעת הט'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 15:25 לינק ישיר 

שחרית,

אולי זה לא פ"ק, אבל:
יש לי חבר טוב, שדיבר כך (כמו בעל הבלוג) במשך זמן רב, ואז יצא מהארון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רק 10% נשים. למה בעצם ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.