|
|
| נשלח ב-29/10/2004 16:18 |
|
| |
רב"צ
כנראה שיש כאן שימוש מדי נזיל במונחים. מקודם דובר על פאסיביות ואחר כך על אגרסיביות, כאשר למלים האלה אפשר לצקת כל תוכן שרוצים. לא ברור לי כלל שיש קשר בין אגרסיביות לבין השתתפות בדיונים אינטלקטואליים. כמו כן סבורני שאפשר להבחין בין כמה וכמה סוגים שונים של תכונות אופי שלכולם אפשר לקרוא בשם אגרסיביות ושחלקם אולי מצויים אצל נשים יותר מאשר אצל גברים.
אני חושב שזה פשטני מאוד, בכל פעם שעומדים על דפוס התנהגות שונה, לומר "זה הטטוסטרון כמובן" .
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2004 19:06 |
|
| |
אמשלום,
איני באה להתווכח עם הניסיון שלך (חסתי על חיי...).
לעומתך, ניסיון חיי שלי מעיד על כך, שבמקרים לא מעטים ראשי הדוברים על נחיתותה של האישה, טפשותה, צחקנותה, ריקנותה וכו', הם לאו דווקא הומואים לטנטים, כפי שגרסת, אלא אנשים שיש להם קושי רציני הקשור לביטחון עצמי בתחומים מגוונים, בין היתר בתחומים הקשורים בכשירוּת האינטלקטואלית שלהם ו / או בגבריות של עצמם ודומה שאין להאריך בנדון.
רב צעיר,
כנראה לא הבנתי אותך כראוי, חשבתי שעשית הפרדה בין פונדמנטליזם דתי ובין פ' חילוני, כשהאחרון מתבטא בהטיות אקדמיות. סורי.
תוקן על ידי - שחרית - 30/10/2004 19:14:21
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2004 19:10 |
|
| |
שחרית,
אין בינינו וויכוח כלל.
אגב, ביטויים דומים מאוד לנאמר בבלוג, בכיוון ההפוך (נשים גם הן מדברות כך על גברים, לעיתים), מעצבנים ומעליבים אותי באותה המידה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2004 19:32 |
|
| |
אמשלום נראה לי שהמידע שלך בקשר לאגרסיביות של נשים לעומת גברים יותר מדוייק משלי ועל כן אני חוזר ממה שאמרתי קודם. אם אפשר ציטוט מקוון הייתי מודה לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2004 20:08 |
|
| |
שחרית
הדגשתי שכשאני אומר "חילוני" אני מתכוון לכל החורג מד' אמותיה של הדת, היינו המחקר האקדמי בנידון דידן. בכל אופן, עקרונית אינני מבדיל בין דין לדין ובין פונדמנטליזם לפונדמנטליזם, מבחינתי מדובר על אותה תופעה בשינוי צורה בלבד. השורש לבעיה הוא אותו השורש, הווה אומר חוסר ההפרדה בין 'עובדות' ובין 'ערכים'.
אגב, משום מה באשכול זה צוטטו דעות שונות בקשר ל"נחיתות" האשה כביכול לעומת הגבר, חשוב לי להדגיש שלא מדובר על "נחיתות" או על "עליונות", אלא על אופי שונה שתלוי במערכת פיזיולוגית שונה. אדרבה, דווקא בעניין הטסטוסטרון אפשר בהחלט לומר שמדובר על תכונה שלילית אצל הגבר (ראי למשל הניסוי שהבאתי לעיל כיצד התנהגו הנשים כאשר הם נטלו מנה של ט').
תוקן על ידי - רב_צעיר - 30/10/2004 20:32:43
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2004 20:14 |
|
| |
רב צעיר, הסברים על רקע פיזיולוגי להבדלים בין נשים וגברים כוללים לא רק את עניין הטסטוסטרון אלא גם הסברים על מבנה שונה של המוח. אני חושבת שאין לזלזל בהם, אבל כמובן השאלה היא לא השאלה התיאורית אלא מה מפיקים מן ההבדלים הללו. אני זוכרת למשל מרצה מסוים שהרים ידיים במין "אין ברירה" עצוב כזה כשאמר: "אין מה לעשות, זה שהמוח של האישה קטן מזה של הגבר זו עובדה. הנחיתות האינטלקטואלית שלה נגזרת מכך מניה וביה". מאז עברו הרבה מים בנהר [בביצה?] האקדמי, אוששה הבחנת הגודל, אבל נטען גם שהוא לא קובע...
אני חושבת שהסברים סוציו-ביולוגיים הם מעניינים ביותר (גם אם קצת מדכאים). ואולי יש מי שיוכל להביא לנו פה את וילסון.
אמשלום, בתור המשק"ית שלנו לענייני החוכמ'ס של אישציפור, ראי נא, הוא הרים לך להנחתה, אז קדימה...
תוקן על ידי - שחרית - 30/10/2004 20:34:26
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2004 20:23 |
|
| |
נשים עליך אישציפור!!!
[אפילו באשכולות כאלה רבים הגברים מן הנשים. אל תתן לפרנויה שלך להסיח מבטך מן העובדות]
--------
נכתב לפני שקראתי את דברי שחרית.
תוקן על ידי - אמשלום - 30/10/2004 20:31:39
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2004 20:29 |
|
| |
טוב,
כיון שכבר התכנסנו כאן הערב.
אולי שחכמות הפורום באמת תסברנה לי, איזו תועלת צומחת מאשכול כזה?
איזה דבר חדש אפשר ללמוד ממנו, שעדין לא הוסכר באחיו/יותיו הרבים?
בתודה מראש.
**** ההודעה מופנית לגברים ונשים כאחד , ונכתב בלשון נקבה מטעמי נוחות בלבד ****
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2004 20:45 |
|
| |
שחרית
בעניין גודל המוח, כפי שכתבת בעצמך אע"פ שיש הבדל קטן בגודל הממוצע בין גברים לנשים, אכן איש קשר בין גודל המוח ובין האינטיליגנציה.
אכן, ברור שיש עוד הבדלים, כמו למשל כך שאצל הגברים הצד הימני (או ליתר דיוק ההמיספירה הימנית) של המוח יותר דומיננטי מאשר השמאלי, בעוד שאצל הנשים המצב הפוך, מה שכמובן גורם להבדלים בנוגע ליכולת החזותית והמילולית של נשים וגברים.
אולם כאן הבעיה שאנו חוקרים היא מדוע יש מעט מאוד משתתפות פעילות בפורום, אף על פי שבעצם יש הרבה יותר נשים שאכן קוראות את הנכתב כאן ומתעניינות בדיונים, אך בוחרות ב"זכות השתיקה" ?
לדעתי הואיל וזוהי עובדה מדעית שאחוז הטסטוסטרון אצל הגברים גבוה יותר מאשר אצל הנשים, וכן הוכח שיש קשר בין הט' ובין מידת האסרטיביות - המסקנה המתבקשת היא שזהו לפחות אחד ההסברים לתופעה הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2004 20:54 |
|
| |
רב צעיר,
אני חושבת שדבריך מעלים שוב את שאלת המליון דולר: טבע או תרבות?? (ובלשון עמי העולם nature or nurture).
נניח שמידת האסרטיביות נובעת באופן ישיר מרמת הטסטוסטרון של אדם, עדין אין הדבר עונה על כל צדדיה של הסוגיה העומדת לדיון.
דוגמה אחת מיני רבות -
במוסדות חסידיים מסוימים לא מלמדים בנות אפילו חומש, אפילו חומש [אני כותבת פעמיים, כי מתקשה אנוכי להאמין למה שיוצא ממקלדתי, אבל כנראה כך הוא הדבר ויאשרו אחינו בני חסידות סאטמער] ולא נותנים להן כלים אינטלקטואליים בסיסיים - איך נוכל אחר כך לדרוש מהן לבוא ולפתוח פיהן בציבור מעורב וכו'?
זו הסיבה שאני סבורה שתיאוריות סוציו-ביולוגיות יכולות להאיר את עינינו (חברות הלקט והציד בהתגלגלותן ההיסטורית וכו').
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2004 21:02 |
|
| |
חבל שהדיון סטה מהשאלה המקורית של המיעוט של נשים בפורום זה, ועוד יותר מיעוטן של נשים אורתודוכסיות (ובכך הכוונה לאורתודוכסיות דתיות, כמובן).
מאידך גיסא, מניה וביה נשפך קצת אור על הקושיה (שהתייחסו לה מעטים). בחברה שלגיטימי בה לומר שלגברים עליונות אינטלקטואלית טבעית על נשים (מה שנבדל,כנראה, מן הטענה לפיה לבני הגזע הבלונדיני תכול העיניים עליונות טבעית על בני גזעים צפופי פיגמנטים), אם הנשים רוצות לשרוד חברתית, כנראה עדיף שישתקו. שלא לדבר על כך שחיים בצילם של אנשים המביעים דעות אילו, אי אפשר שיהיו מפרים או משרים בטחון עצמי או עושר רוחני.
שבוע טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2004 23:34 |
|
| |
.
"... אולם כאן הבעיה שאנו חוקרים היא מדוע יש מעט מאוד משתתפות פעילות בפורום, אף על פי שבעצם יש הרבה יותר נשים שאכן קוראות את הנכתב כאן ומתעניינות בדיונים, אך בוחרות ב"זכות השתיקה" ?
לדעתי הואיל וזוהי עובדה מדעית שאחוז הטסטוסטרון אצל הגברים גבוה יותר מאשר אצל הנשים, וכן הוכח שיש קשר בין הט' ובין מידת האסרטיביות - המסקנה המתבקשת היא שזהו לפחות אחד ההסברים לתופעה הנ"ל."
======================================
והנה דוגמא עבורנו לקורס החדש שיפתח אי"ה בפורום, תחת הכותרת "הסקה סטטיסטית":
דוגמא מיוחדת עבור התלמידים:
מ' ביצע תצפיות ומצא כי בין האנשים השותים משקאות קלים בפחיות מתוצרת 'קוקה קולה' , אחוז האנשים הסובלים מעודף משקל השותים 'דיאט קולה', גבוה מאחוז האנשים הסובלים מעודף משקל השותים קולה לא-דיאט.
(או בעברית פחות פ"ק: שמנים שותים דיאט יותר מאשר רזים.)
לפיכך הסיק מ' כי משקאות דיאט, משמינים.
חוו דעתכם על תקפות המסקנה של מ' .
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2004 08:27 |
|
| |
מואדיב
דינוזאורים שמינוזאורים ?
|