|
|
| נשלח ב-8/6/2006 11:40 |
|
| |
.
אמא שלום, למה לעצור במחקר הזה?
לעניות דעתי, חסר המחקר המראה כמה נשים דתיות מכהנות כפרופסוריות באקדמיה.
אחר כך, גם כמה נשים ערביות-מסלמיות מכהנות כפרופסוריות מן המניין.
וכדאי גם לבצע חיתוכים בין הקבוצות. למשל: כמה נשים דתיות ממוצא מזרחי מכהנות כפרופסוריות באקדמיה. או אולי, הקבוצה החמורה מכל - כמה נשים דתיות ממוצא מזרחי שהן גם ערביות-מסלמיות, ממחזיקות בקתדרא באקדמיה הישראלית הקסנופובית.
(ולא דיברנו אודות פרופסוריות חרדיות שהן גם דוברות רוסית, פרופסוריות ממוצא אתיופי שדוברות, בנוסף לאמהרית, גם טיגרית, פרופסוריות למדעי המחשב ילידות מלטה, דוקטורנטיות למגדר בוגרות חורב ירושלים, סטודנטיות לפילולוגיה שהן גם אמהות, ועוד כהנה וכהנה.)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2006 11:58 |
|
| |
מואדיב,
מי דיבר על "לעצור"? אני באמצע התנופה... 
[אגב, דומני שפרופ' פדיה המרואיינת בכתבה, אינה רק אישה מזרחית, אלא גם דתיה, כך שאפשר יהיה לראיין אותה גם במחקרים הבאים...]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2006 12:55 |
|
| |
אמשלום, האם את בעד מינוי 25% פרופסריות ממצוצא מזרחי גם אם הן לא סיימו בגרות?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2006 13:04 |
|
| |
בעל בעמיו, לא שאמשלום זקוקה להגנתי, אבל היא לא טענה דבר, רק הביאה הפניה למאמר שהתפרסם בעתון יומי ידוע.
אבל אני אשאל אותך: האם מנימת דבריך אפשר להבין שאתה סבור שלאשה ממוצא מזרחי ולגבר ממוצא אשכנזי, בעלי כישורים אינטלקטואלים זהים, אותם סיכויים בדיוק להגיע לפרופסורה? או אפילו סיכויים דומים?
אתמהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2006 13:23 |
|
| |
חבצלת, להיות ראש ישיבה בישיבה ליטאית אני מסכים, פרופסורה, מסופקני.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2006 14:48 |
|
| |
נראה לי שאחוז הנשים המזרחיות בעצכ"ח קטן עוד הרבה יותר מ-5%. הגזענות של מנהלי הפורום ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2006 15:02 |
|
| |
בע"ב,
א. צודקת חבצלת, שלא טענתי כלום, אלא רק הבאתי מאמר, שנראה היה לי מעניינו של האשכול הזה.
ב. אני לא יודעת בעד ונגד מה אני. איני מצויה בעולם האקדמי ובפוליטיקה האוניברסיטאית. אני מניחה שאין כאן זדון (זו הנחה יסודית שלי, כמעט בכל תחום בו מעורבים בני אדם), ובכ"ז דומני שיש כאן בעיה. בכל מקרה, הנתונים הפתיעו אותי, וחשבתי שיש בהם עניין.
ג. לפני שאתה מתקיף אותי בהצעות (שבעיניך מצחיקות, מגוחכות ואפילו אבסורדיות) לפיתרון, אמור לי, האם אתה בכלל חש שזה מצב בעייתי/משונה/שיש להתמודד עימו?
בוקר טוב,
גם באשכול הזה לא נשמעו טענות על גזענות. ובצדק. העובדה שיש כאן גם מיעוט של גברים מזרחיים היא באמת מעניינת ואולי זקוקה לעיון ולניתוח (אולי בעולם החרדי, ממנו צמח הפורום הזה, יש הפרדה תרבותית ברורה בין אשכנזים למזרחיים, אבל בעולם הדת"לי, ממנו באים הרבה מאוד מן הכותבים, הפרדה כזו אינה קיימת, למיטב הבנתי).
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2006 16:00 |
|
| |
אמשלום,
מנין לך שיש כאן מיעוט גברים מזרחי?
את יודעת שאני פרענק גאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2006 16:12 |
|
| |
.
דוקא שמתי לב שיש כאן הרבה מעדות המזרח אירופה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2006 16:24 |
|
| |
קעלעמר,
האמנם אאוטינג? 
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2006 16:31 |
|
| |
קעלעמער, זה שאתה ערס לא עושה אותך מזרחי...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2006 16:43 |
|
| |
נאך,
גם אתה מכיר אותו?! 
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2006 16:47 |
|
| |
לא, אני לא. אבל הוא מוחק כמו שבוזגלו שוחט..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2006 16:55 |
|
| |
אמשלום כתבת:
אני מניחה שאין כאן זדון (זו הנחה יסודית שלי, כמעט בכל תחום בו מעורבים בני אדם)...
משפט יפה. חן חן.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2006 16:50 |
|
| |
בעלבעמיו,
בספר זיכרון לפרופ' שאווה (פרופ' למשפטים שנפטר בשנים האחרונות בגיל לא מבוגר) טען באחד המאמרים פרופ' דני פרידמן ש(אי) קידומו של פרופ' שאווה בקצב המצופה בהיררכיה האקדמית נבע, בין היתר, ממוצאו העדתי, יעו"ש.
בכל אופן, כיון ששכבת הפרופסרים של היום היא למעשה הסטודנטים של תקופה אחרת שרווחו בה בין היתר פערים בסיסיים משמעותיים, אני מסכים שהמחקר הזה לא אפקטיבי.
מה שחשוב לבדוק הוא את היחס בין סטודנטים צעירים ממין/עדה/אמונה וכו' שונה כיום:
א. האם אכן הקבלה והקידום הם על בסיס הישגי.
ב. האם נקבע סף כניסה שלא מייצר עיוות בקבלה לטובת קבוצה מסויימת (בעבר היה חלק של 'ידע כללי' בבחינות הפסיכמטריות, שבוטל כיון שנטען שם שלא מוצדק לדרוש מאנשים בעלי רקע תרבותי שונה את אותו ידע כללי).
לפחות באניברסיטה שבה למדתי, היה שויון בין מספר האשכנזים/ספרדים וגברים/נשים גם בקבלה וגם במסלולי ההמשך למצטיינים. בודאי שלא היתה שם, משום מה, אפליה ביחס לדתיים...;).
|
|
|
|
|