בית פורומים עצור כאן חושבים

רק 10% נשים. למה בעצם ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/10/2010 14:25 לינק ישיר 

[אליעזרט,

שאלת - "כלום לא היה אפשר מלכתחילה לתכנן אחרת את הגלולות. דהיינו שהגבר יקח גלולה שמפחיתה את כח הגברא ואילו האשה תקח גלולה שמגבירה את השמחה?"

אני ממליצה לך להיזהר בשאלות כגון דא. מישהו כאן עוד עלול לחשוד בך שאתה פמיניסט...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 14:33 לינק ישיר 

אין כהיום בפורום 10% נשים וחבל כי אני אוהב נשים\בינה יתרה + השקיפות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 14:40 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
טוב, מבין אתה שהנושא רגיש וחייבים אנו להתבטא ברמזים ובצניעות. אני מסכים עם דבריך האחרונים. אבל לא ענית על השאלה הראשונה. מה מנע מהמדענים להמציא גלולה 'משמחת' לנשים וגלולה 'מדכאת' לגברים. זאת השאלה.

מכיון שאמשלום חושבת שאתה נשמע כמו פמיניסט, אשאל: מדוע אתה חושב שה'מדענים' המציאו, הלא ישנן גם מדעניות? או שאתה שובינסט שחושב שרק מדענים יכולים להמציא משהו. או שאתה פמיניסט שחושב שיש קנונה גברית נגד כל הנשים..
בכל אופן השאלה שלך ממש לא במקום: ישנן תכשירים שונים שנועדו לשמח את הנשים, אלא שאין שוק לדברים כאלו. הנשים בהתאם לאפיין לא תמיד מפעילות את עצמן בצורה כזו. ויש אומרים שתכשירים לשמח נשים על כל המשתמע מכך מוצאים בחנות פרחים או תכשיטים. ומכאן שמה שקובע הוא הביקוש של הנשים עצמן, בדיוק כמו העובדה שזכות בחירה יש לכל איש ואשה במדה שוה, ויש אפילו יותר נשים, ובכל אופן רוב הנבחרים הם גברים, משמע הנשים לא בדיוק נמשכות לזה. לכן לא מדענית ולא מדעניות קשורות לסיפור.
כאן תבא אמשלום ותאמר שאין דבר כזה אופי נשי, כך או כך, אפילו אם אין מדובר במשהו גנטי, הנשים בתוך המצב הזה. ומה שיוציא אותם ממה שאני (וכל אדם שפוי אחר) קורא 'אופי נשי' לא יהיה ויאגרה נשית.
והוא הדין לכדורי הדיכוי, הכדורים מותאמים ספציפית למניעת הריון, ואינם קשורים לדיכוי הנאה, (אם כי יש מהם שעלולים להגביר נטיה לדיכאון, כתופעת לואי. ואילו ויאגרה יכולה להזיק לחולי לב). ולכן אין טעם להמציא כדורים מפחיתי הנאה, למי שלא מעוניין בכך, יכולת להמליץ על פרישה ולפתור את הבעיה יותר טוב. ולכן מניעת הריון נורמלית אמורה  להתמקד במקום בו מתפתח ההריון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 22:22 לינק ישיר 

דינו, רצית שאכתוב 'הדברים מנוסחים בלשון זכר מטעמי נוחיות בלבד, אבל הכוונה לשני המינים' או משהו בסגנון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 22:28 לינק ישיר 

[דינו,

כתבת - "ולכן מניעת הריון נורמלית אמורה  להתמקד במקום בו מתפתח ההריון".

דא עקא שמניעה כזו מחייבת התערבות בתוך הגוף ממש - בין באמצעים כימיים, שיש להם השפעה רחבה ולעיתים מזיקה, ובין באמצעים חודרניים שלא כאן המקום לפרטם - בעוד מניעה בצידו של הגבר היא קלה הרבה יותר וללא השפעות לוואי (אם לא מחשיבים כאן פרשנויות הלכתיות מסויימות שממילא אינן רלוונטיות לדיון הזה).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 22:35 לינק ישיר 

נדמה לי שיש הבדל גדול בין  גלולה למניעת הריון שאשה אמורה לקחת. לבין גלולה להחלשת או להעלמת כח הגברא- אצל הגבר.
נדמה לי שמי שהציע  הצעה כזו אינו יודע על מה הוא מדבר.  אולי גלולה להפסקה זמנית של הפוריות? לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 22:38 לינק ישיר 

ירוחם, השאלה היא עקרונית ואנו מתמקדים במה שהמדע עושה ובמה שהוא מסוגל לעשות. ואנו מתעסקים בעיקר מדוע בחרו המדענים (דינו, בשבילך: נים/נות) לפתח אמצעים אלה לנשים ואמצעים אלה לגברים.

אמשלום, אני פמיניסט מוצהר עם שטריימל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 22:46 לינק ישיר 

אליעזר-נדמה לי שיש לך טעות המדענים לא עוסקים בפגיעה בכח הגברא- אלא רק בפוריות, ואת  זה באתי להבהיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 22:56 לינק ישיר 

ירוחם, אבל מלכתחילה למה לא המציאו המדענים את האחריות על הגבר, ולמה לא פיתחו גלולה כלשהי שאותה הגבר צריך לקחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 22:57 לינק ישיר 

[אליעזרט,

ששש... אם אתה לא תגלה גם אני לא אגלה]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 23:04 לינק ישיר 

אמשלום, בגילי כבר איני צריך לחשוש מהשכנים ומהרכלנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 23:05 לינק ישיר 

אליעזר
אם שלום לא תגלה אני אגלה- אמא  לבן בוגר- אינה חוששת שבנה יכנס להריון, אמא  לבת כן חוששת, וכן אשה חוששת מהריון וגבר לא.
כמו בכל דבר מסחרי כוחות השוק הן הקובעות, הדרישה החלה מצד הנשים כאמור- המדע סיפק את דרישת השוק.
 אין לזה ולפמניזם או לשובינזם ולא כלום, אלו כוחות ודרישות השוק הצרכני, שאחר כך הפך לצרחני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 23:08 לינק ישיר 

חבריה אפשר קצת הסבר על מה אתם מדברים כאן ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 23:11 לינק ישיר 

כדי לנסח תשובה לדבריך אני צריך קצת זמן לנסח את דבריי. אבל כתגובה ראשונית אוכל לומר לך שמדובר כאן בבעיות קשות שנוגעות לחברה בכללותה ולא לגבר או לאשה כאלה או אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 23:21 לינק ישיר 

מקסמן, ראה דבריו הראשונים של אליעזרט בעמוד קודם, ומשם התחיל כל הדיון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רק 10% נשים. למה בעצם ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.