|
|
| נשלח ב-3/11/2004 23:58 |
|
| |
אישציפור,
שלוש מדרגות בחינוך:
לקרוא בלבד, "כסוס, כפרד אין הבין" - לרובם של הבנים והבנות;
לקרוא ולהבין - אשרי מי שזכה לחינוך כזה;
לקרוא את הודעותיך ולהבין - בזה אין דורשים אפילו ביחיד, ואפילו היה חכם ומבין מדעתו (כלומר, שאם חושב שהוא חכם ומבין - הרי זה "מדעתו", ולעומק דעתך לא ירד).
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2004 00:07 |
|
| |
אשריך גם וגם שנכנסת בשלום ויצאת בשלום.
או במילים אחרות, רצית לאמר משהו ,
כי אם כן לא הבנתי בדיוק מה.
בתודה מראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2004 00:19 |
|
| |
אם כן, אשרי פעמיים: גם שנכנסתי בשלום ויצאתי בשלום, וגם שזכיתי להדגים לך את אשר אני חש לא פעם בקוראי את הודעותיך... וזו גם התשובה לשאלתך. ועיין בהודעתי הקודמת ותמצא שם סודות גדולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2004 00:49 |
|
| |
אנסה להבהיר,
שלא עשני אשה, וכן ברכת המינים הם ברכות.
ולא קללות.
למרות שהם באים לשלול מציאות מסוימת . (ובזה כמובן יש להבדיל הבדל חריף בין שתי הברכות, שכל בר דעת יבנהו)
הם ברכות.
אני יודע שלברך על דברים רעים, זה חידוש יחודי לתפיסה של אל אחד. (שמבינה את משמעות תפיסת אחדות ויחידות הא-ל) ולכן למי ששייך לתרבויות אחרות קצת קשה להבין את זה ו/או לשים לב לזה.
זה מה שניסיתי להבהיר לשחרית.(בסגנון טיפה הומוריסטי)
מקוה שעכשיו הדברים יותר מבוארים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2004 07:05 |
|
| |
ברוך שלא עשני ציפור.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
תוקן על ידי - קעלעמר - 04/11/2004 7:06:52
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2004 07:05 |
|
| |
אי"צ,
למרות אזהרתו של גו"ג (אין דורשין וגו') אנסה לבדוק מה הבנתי מדבריך:
א. הברכות שלא עשני גוי/עבד/אשה, הן ברכות על דברים רעים. כלומר, המברך 'שלא עשני עבד' מברך על הרעה, שכן שאיפתו של אדם מן השורה היא להיות עבד (וכנ"ל גם לגבי גוי ואשה).
ב. אלו שמזדמנים לבית הכנסת, יודעים לקרוא, אך אינם מבינים את האמת והעמקוּת שבסעיף א', שייכים, כנראה לתרבויות אחרות. לגבי גוים ועבדים, אין טעם להרחיב כאן, ותרבותם האחרת של נשים ברורה לכל מי שעיין מעט בספרו המופלא של האיש והציפור: "גברים מכאן, נשים מרחוק, רחוק מאוד".
ג. שחרית, בידיעותיה התורניות מגיעה לדרגת רעבעצן (אולי כי בעלה שיח' טרח ללמדה ולהשכילה ולא חש לעניין כל המלמד בתו - ויש אומרים 'בֵיתו' - תורה וגו'), ובו בזמן היא בכל זאת שייכת לתרבות אחרת (כי לא הצליחה לרדת לעומק אמיתותן של ברכות שלא עשני וגו').
אזהרה:
כל המעיינ/ת בהודעתי זו, ומוצא בה סודות גדולים, עושה זאת על דעת עצמו/ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2004 09:18 |
|
| |
"ברוך שעשאני אישה." אלף פעמים ואחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2004 09:51 |
|
| |
אמשלום,
אותך כנראה לא לימדו הבנת הנקרא כיאות....
קעלעמר,
אמן. (בכונה מליאה וברצינות גמורה)
מגי,
אמן גם לך. (כנ"ל)
נ.ב. הסבר קטן, לשם הבהרה : לדעתי בהחלט יש לאיש סיבות טובות לרצות לא להיות אשה, מאידך יש לאשה סיבות טובות לרצות להיות אשה.
לי חוסר הסימטריה לא מפריע, ואינו נוטה בהכרח ל"טובת" צד אחד. (פשוט אני לא רואה את שני הבחינות שיש באדם, [דהיינו זכר ונקבה], כשני צדדים שמתחרים על משהו, ולכן ממילא כל צד יכול להתייחס אל המציאות כפי דרכו ועינינו,
גם אם היא שוללת את דרכי הצד השני במובן מה.
תוקן על ידי - אישציפור - 04/11/2004 10:12:16
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2004 13:38 |
|
| |
לאיש ציפור.
אין ספק, שכשאתה מברך "שלא עשני אשה", אתה מברך את הנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2004 14:45 |
|
| |
"לדעתי בהחלט יש לאיש סיבות טובות לרצות לא להיות אשה, מאידך יש לאשה סיבות טובות לרצות להיות אשה."
לע"ד, אם תשאלו את הגבר בכנות למה לא רוצה להיות אשה, הוא לא יצביע על אחת מאלפי התירוצים שנאמרו לענין זה, אלא על תחושת דחייה אקסיומתית. ובעוונותינו הרבים הדחייה מעצם היותן עצמן, קיימת אצל מספר לא קטן של נשים.
(הפמיניזם מאוד עזר לי להפטר מזה)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2004 14:48 |
|
| |
מה דעתכם לגבי "המבדיל בין קודש לחול, בין ישראל לעמים" בפני גוים?
ולגי כל איזכורים לבחירה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2004 15:23 |
|
| |
נישטאיך,
אם אתה רוצה לפתוח שרשור ירידות עלי אתה מוזמן...
מנהלים,
חשבתי שזה פורום של דיונים , פורום שחושבים בו וכיו"ב.
לדעתי הודעתו האחרונה של נישטאיך ראויה להימחק .
לטובת שמירה על הרוח הטובה בפורום.
לעיונכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2004 15:36 |
|
| |
kisarita,
הבדלה כשלעצמה אינה סיבה לעלבון. העובדה שאני מכיר בקיומו של הבדל בין אור לבין לחושך אינה גוררת יחס היררכי ביניהם. כיוצא בזה, איני סבור שההבחנה בין ישראל לבין העמים משפילה את העמים; כשם שלי יש משפחה משלי ולך יש משפחה משלך, ואין זאת אומרת שאחת מהן היא טובה מהשניה, כך יש הבחנה בין ישראל לבין העמים. מתי הבחנה הופכת להיות משפילה? כאשר אינה סימטרית; אילו הגבר היה מברך "שלא עשני אשה" והאשה היתה מברכת "שלא עשני איש", לא היתה בעיה מיוחדת. הואיל ולא כך הוא, נוצר מצב פוגעני.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2004 15:53 |
|
| |
נראה לי מהקשר הברכה, שישראל= השבת, הקדש, האור
והעמים= ששת ימי המעשה, החול, החשך
|
|
|