בית פורומים עצור כאן חושבים

ממשגיחת כשרות לנשיאת מדינת ישראל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/7/2013 23:43 לינק ישיר 

היכולת של בעל לעגן את אשתו אנו פוגעת בנשים?

האיסור על מינוי ציבורי, אינו מפלה?

אמירת "שלא עשאני אשה", אינה פוגעת?

רשימת הדברים הלא רלוונטיים, השורדים רק בגלל שמורכב מאד לשנות, ארוכה מאד.

אם תרצה לקיים עליהם דיון ענייני (לא לעסוק בלמי יש זכות לדון ולמי אין. אני מוכן לדון גם בזה, כמו בכל דבר, אין לי חורים שחורים, אך בנפרד) אפרטן.

חשבתי שאתה מצטט לשון החזו"א.

בעניין השיעורים החזו"א מאד מתייחס למנהג, אך טוען שהמנהג היה כשיעורו.

אני מסכים שפה ושם שינו דברים, אך זה מתוך הכרח, לא באופן ישיר וברוב הדברים לא שינו.

הנה, גם החזו"א ששינה פאה (למרות שאולי לא היה מקום לבטל, אלא לתרגם לכסף וכו') לא העז לגעת בתרו"מ, למרות שזה הולך לגני חיות.

לא עלי להסביר מתי העז ומתי לא.

אני מצביע על העיקרון, כי בשונה מכל מערכת חוקית שיש לה מנגנון מסודר של עדכונים, דווקא המערכת של אסתכיל באורייתא וברא עלמא, סובלת מהיעדר מנגנון עדכון מסודר וכנראה תסבול ממנו עד זיבולא בתרייתא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2013 06:03 לינק ישיר 

מיכי 

<מה שידוע לי ולרוב האנשים הוא שהחלק התחתון (וגם מתחת לקרקע) הוא מחומת הר הבית, והחלקים העליונים הם תוספות מאוחרות. האם זה לא נכון?>

זה נכון. 

"לא הבנתי מה הנקודה שבאת לעדכן כאן?>

הודעתי היתה תגובה לדברי "בעלבעמיו" שכתב שהכותל הוא שריד מבית המקדש, והערתי לו, שהכותל הוא שריד מחומת הר הבית.

לא לקחתי את זה קשה, אלא שאני תמה מדוע אתה מניח שאני מניח שאנשים מעודכנים בידע של תקופת הרב קלישר והרידב"ז, שהם יודעים מיהו הרידב"ז, או שהרידב"ז אינו הרדב"ז, ושהדברים ידועים לכולם כיום.

יגלה לך, שאפילו בזמננו ישנם רבים, מכל החוגים, ולא רק ממשרד התיירות, משרד הדתות או לשכת רב הכותל, כותבים שהכותל הוא "שריד בית המקדש".

העליתי דוגמה כאן:

http://db.tt/BPTn4oc3

הרב זאב דב סלונים (רב מרכז העיר ירושלים) במאמרו "קדושת רחבת הכותל המערבי", (הקשור לענין הנידון כאן באשכול), כותב בסיכום:

"... וא"כ בנדוננו רחבת הכותל המערבי יש על רחבה זו דין קדושת בית הכנסת ויש להתנהג במקום זה מבואר בגמ' מגילה כ"ט ושו"ע או"ח סימן קנא אין נוהגין בהם קלות ראש כגון שחוק והיתול וכד' ואין אוכלין ושותין בהם וכד' והנה כל הנ"ל הוא מצד דין קדושת בית הכנסת אולם נוסף על כ"ז הרי פשוט שכותל המערבי שריד בית ה' בית בחירתנו ותפארתנו אשר שכינה לא זזה משם מעולם, בודאי שרחבת מקום זה קדוש ומקודש הוא".

אם בארזים נפלה שלהבת, מה יעשו אזובי הקיר?

תוקן הלינק לנוחות הקריאה

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 14/07/2013 18:49:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2013 13:38 לינק ישיר 

יתכן
חשן משפט נגנז כבר מזמן.. זה אחד השינויים המשמעותיים בהלכה בדור האחרון. כיום אי אפשר לעשות שום דבר עם חשן משפט, ונוצרה מערכת בוררויות של 'הן לפשרה', עד שמי שלא מסכים לחתום על 'הן לפשרה' נחשב כפושע, ובצדק, שכן 'דין תורה' המקורי לא רלבנטי למורכבות המשפטית של זמננו.

על פי ההלכה אין לבעל יכולת לעגן את אשתו, הוא חייב לחיות איתה, ואם אינו מעוניין לחיות איתה מחטיפים לו מכות עד שהוא מגרש. החוק המודרני קבע את הנוהל הזה לכל עם ישראל, אבל גם לא מרשה להחטיף מכות, שיבושם לו.

החזו"א לא טוען שהמנהג היה כשיעורו, אלא בליטא ובאשכנז, אבל מודה שהיה מנהג ספרדי לסמוך על הדרהם וכותב 'טעותא הוא', שהונהג על פי דלת העם וכו'.

ברכת שלא עשני אשה לא פוגעת באף אשה שטוב לה עם המערכת הדתית, אם יש לך ילדה שלומדת בבית יעקב תשאל אותה, היא תסביר לך את זה כל כך יפה, ואני מבטיח לך שלא תראה שמץ של פגיעה.

מניעת מינוי ציבורי, אי אפשר לדבר על נושא זה בהתעלם מהתרבות והערכים, אם מאמינים שיש סוג של מינויים ציבוריים שמנוגד לערכי הצניעות, אין כאן שום 'אפליה', זה כמו שתטען שהעובדה שהחוק מחייב את האשה ללכת עם בגד ים גדול יותר משל הגברים ולכסות גם את חלק גופה העליון זו אפליה. והרי באפריקה החלק העליון אינו נחשב כלא צנוע. אפליה יכולה להיות רק כשאין שום התנגשות עם מערכת ערכים, שכמובן הנשים עצמם מאמינות בה.
בכלל, אין שום מינוי ציבורי שהאשה מנועה ממנו, מלבד חברת כנסת, אז זה לא באמת מטריד מישהו.

ההבדל בין פאה לתרו"מ ברור, פאה מטרתה לעניים, התרו"מ אסורה בטבל, היא קודם כל חלק שצריכים להביא לה', ולכן אוכליו חייב מיתה בידי שמים. אין זה אומר שאם אין לך יכולת לתת לה' תאכל בעצמך, זה לא שלך ואסור לך לאכול. את החלק שמגיע ללויים שהוא חולין, באמת לא נותנים להם.
היה מקום לומר שגם האיסור נולד רק כדי להחזיק את הכהנים, אבל זה לא כל כך פשוט, וכאן ההבדל בין השועל לדגים, לשועל לא אכפת לבטל כל מה שלא מוצא חן בעיניו. אבל הדגים מעדיפים לשמור מאה מצוות שאולי לא צריך, כדי לא לבטל אחת שכן צריך והיא רצון ה'.
וזה גם ההבדל בין כל שאר המערכות, שאינם אלא הסכם בין בני אדם, בין מערכת שחשובה למישהו והוא מאמין שהיא רצון ה', ולכן לא כל מה שנראה לו בשליפה יכול לאפשר לו שינוי. ואעפ"כ נעשו ונעשים שינויים כל הזמן, רק לא בקלות שאתה דורש. גם כשרפורמי אירופה דרשו לפני מאתיים שנה לבטל את הרעיון של שיבת ציון והחיץ בין גויי הארצות, זה היה נשמע סופר הגיוני. 
גם הנחתך הפשוטה שבכל מערכת יש כללים לעדכון ממש לא נכונה, במערכת המשפט יש סרבול גדול והרבה דברים לא משתנים לפי כללים, אלא צריכים פרשנויות מסובכות.

נישט
הר הבית גם כן היה קדוש, ואסור למעול בו, ולכן גם חומתו קדושה ואסור למעול בה, יש לה דין של הקדש.\

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2013 15:17 לינק ישיר 

זאת אומרת שכל חושן משפט ניתן ע"י ה' לתקופה קצרה מאד של ההיסטוריה?

אני מניח שגם אז אפשר היה לעשות בוררות, אז בשביל מה אלוהים הטריח את משה והזקנים?

על הנשים ואולי בכלל, אתה עונה נקודתית ומתעלם מהתמונה הגדולה.

מה אם הבעל ברח? אתה לא מכיר את כל ספרות העיגון הענפה?

השאלה היא, האם אישה שווה לאיש, או שלא.

זה יהיה בסדר אם תגיד שלא.

לומר שבמערכת ההלכה, היא שוות זכויות, לא לגמרי מסתדר עם המציאות, בלשון המעטה.

וברכת שלא עשני תוכיח. בפרט הצמידות לגוי ולעבד.

אני לא חושב שכשיש מנהל עם מזכירה, זה יותר צנוע מההיפך. אדרבה.

כנראה הסיבה לאי המינוי, אינה מבוססת רק על צניעות.

ויש עוד משרות חוץ מח"כ. חברי עיריה, ראש עיר, חברי מועה"ד וכו'.

ובכלל, כשיש בחירות פנימיות, שוללים מהם גם את הזכות לבחור. נכון. הן רוצות שהבעל יחליט. אלא מה.

אם כבר, הטלת כל מגבלות הצניעות (הראויות) רק על הנשים, זו גם אפליה.

ואל תשלח אותי לשאול את בתי.

זו תופעה מוכרת וידועה של משוללי זכויות, המזדהים עם השולל, בפרט כשהוא מדבר בשם אללה.

ראה, היכי דמי הדרת נשים.

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2934029&forum_id=1364

אז הדגים יפרנסו  את גני החיות עד סוף כל הדורות? מה ההיגיון בזה? תן למי שאתה רוצה, אבל למה סתם להשחית?

אני לא מדבר על שליפה.

אין לי בעיה שיהיה מנגנון מסודר ואפילו שמרני. הבעיה שלי עם היעדר מנגנון.

ויש עוד המון דוגמאות.

אפילו חזרת הש"ץ, שחוץ מהטרחא המיותרת היא גם כר נרחב לברכות לבטלה, לא מעיזים לבטל.

על החזו"א אומר רק שזה דרכו קדוש למו. מנהג שלו קודש ושל זולתו המון העם. נשמע מוכר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2013 15:53 לינק ישיר 

איך הגעת לתקופה קצרה של ההיסטוריה? המנהג לעשות את כל הדינים לבוררות הוא מהדורות האחרונים ממש. ה' לא נתן לתקופה קצרה, אלא הוא ממשיך לתת כל דור ודור את הדינים שמתחדשים באותו דור, ובדורינו נתן את ההלכה לחתום בוררות, שזו בעצם חזרה לשליטה המורחבת של השופט הקמאי. הבוררות כפופה גם היא לחוקי התורה, ומסתמכת על דברי משה והזקנים בין השאר.

התמונה הגדולה שלך שגויה לדעתי, מה לעשות.

מה לעשות אם הבעל ברח, בעיה חמורה, צריכים לחפש אותו. האם זו 'אפליה'? זה מקרה חריג, ומה עושים אם הבעל הרביץ לאשה לפני שברח? לתורה יש את ההגיון שלה בצורת הנישואין, וממנו נגזר שהגט ניתן על ידי הבעל, החוק מתמודד עם הצרכים של כל הצדדים, ואין לו כיסוי למקרה של בריחת בעל. דוקא כיום הרבה יותר קל לאתר בעל בורח.

"אשה שווה לאיש" אתה מתכוין מבחינת 'כמה היא שווה' או מבחינת שוויון. יש הבדלים הלכתיים שנגזרים ממערכת ערכים, אף אחד לא בא במטרה להעליב או להשפיל אשה, וגם לא לקחת ממנה זכויות שמגיעות לה. ההבדלים הם בהחלט לא "לטובת" הגבר, אלא בעלי השלכות שונות לשני הצדדים. גם בחוק המודרני קיימים הבדלים בין גבר לאשה שנגזרים מצרכים שונים.

אשה יכולה להיות מנהלת, והנישה של חבר כנסת / עיריה לא יכולה להפוך את כל המקום של האשה למופלה. הסיבה היא דוקא כן צניעות.

כל הבלבולים של תסמונת שטוקלהם, נאמרים בעיקר על ידי שועלים מן החוץ שאין להם מושג מה קורה בפנים. אם אתה עדיין זוכר מה יש בפנים, אתה יודע יפה את המציאות, שאף אשה לא מרגישה פגועה ונעלבת משלא עשני אשה, כי היא חושבת שזה משום שהגבר חייב ביותר מצוות.  
למה אתה חושב שהמעשרות יושלכו לפח עד סוף כל הדורות? יש כאלו בקרב הדגים שמאמינים בביאת המשיח, שמעת על זה?

אתה דואג לברכה לבטלה של חזרת הש"ץ?? דוקא אצלכם בישיבה במנחה לא עושים חזרת הש"ץ. כמובן שאין בזה ברכה לבטלה, וגם לא ברור שהטעם שבתלמוד בטל, היום אין אנשים שמתפללים ביחידות בעבודה שלהם או בבית או 'בשדות'. כל התפלה כולה התארכה באחוזים גבוהים הרבה יותר ממה שהיה פעם, כי מצאו ענין בלהאריך את העיסוק הרוחני הזה. כל עוד רוצים להאריך ולהתפלל ולהוסיף עוד מזמורים ועוד 'אמנים' שכל אחד מהם נחשב לזכות גדולה, מדוע לבטל?

ובנוגע לחזו"א, אכ"מ, לא זה הנושא, וכמובן שכך חושבים בפונוביז' מרובעים הייתם בתור חרדים, ומרובעים אתם גם אחרי שאתם יוצאים בשאלה, רק הפכתם את הריבוע..

תוקן על ידי ד_ר_ל_צ ב- 14/07/2013 16:29:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2013 16:41 לינק ישיר 

רציתי להוסיף עוד משפט בנוגע לתסמונת שטוקלהם.
התסמונת הזו היא אפשרות, משהו שיכול להיות, עובדה שזה קרה פעם בשטוקלהם. אבל זו לא סיבה שכל פעם שמישהו אומר "אני בסדר וטוב לי", אוטומטית ייטען נגדו שהוא בשטוקלהם. יש להוכיח שהוא באמת נפגע.
במיוחד כשהנושא לא בפגיעה פיזית ובשוד בנק, ענין די עובדתי, אלא בכך שאתה טוען שהוא נעלב ונפגע, הואטוען שלא, ואתה טוען שהוא בכל אופן נעלב אבל לא יודע, זה לא בדיוק קשור לשטוקלהם. אם בשורה תחתונה הוא לא נעלב, אזי מה אתה רוצה מהחיים שלו?
אדם דתי, לא רואה את הדת כמשהו שרוצה או יכול להעליב אותו, אף אשה חרדית לא תחשוב שהדת רוצה להשפיל אותה או שיתיחסו אליה כלא שווה. בעיני מי שמאמין בדת זה סותר את מהותה, והוא לא יכול להיעלב ממנה גם אם ירצה. רק אם הדת מייחסת לו חטא ועוון, הוא יכול להרגיש לא רצוי מנודה וכו' בעטי הדת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2013 16:47 לינק ישיר 

הדת לא משפילה נשים אלא מרוממת אותן .

אישה היא עקרת הבית .

בינה יתרה ניתנה בנשים .

חכמות נשים בנתה ביתו .

אשת חיל מי ימצא .

יחד עם זאת בגלל בעיות צניעות אין לה את היכולת להיות במוקדי כוח מרכזיים .

כל דבר שזה בתוך ביתה או בצניעות זה אפשרי .

אך החשיפה לציבור וחיכוך תמידי בין אנשים אינו מקובל לפי ההלכה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2013 16:58 לינק ישיר 

דרלץ,

העובדה שאנשים מורידים ראש בפני הדת, אינה עילה שהיא אכן תפגע בהם.

עם ההיגיון הזה ניתן להצדיק כל פשע בשם הדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2013 17:26 לינק ישיר 

יתכן, לא טענתי שהרכנת ראש בפני דת מאשרת כל פגיעה, אלא רק טענתי שאדם חרדי לא רואה את הדת כרוצה לפגוע בו, להכריז שהוא שווה פחות וכדו'. הוא לא חושב כך ולא נעלב, הוא לא מפרש את הדברים כפי שאתה מציע לו שיפרש.

רציו
יתכן דיבר מפורשות בכמה הזדמנויות על הישיבה בה למד. זה לא כזה פרט מגעיל, כולה פונוביז', יש דברים יותר מגעילים.
ואזכיר שהערתי באה בעקבות הערה אישית על החזון איש, כאילו נגד אנשים שמתו יש יותר קרדיט להעיר הערות אישיות? 
כל זה לרציו שבחיים לא מעיר הערות אישיות, והכל כמובן מגיע מטמטום הדת, אם הייתי נהפך לחילוני והייתי מעיר הערה אישית זה היה 'קוליות חילונית', עכשיו זה עדיין טמטום הדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2013 17:36 לינק ישיר 

צריך להרכין ראש בפני התורה ולומדיה .

כי למעשה בזכותם אנו קיימים .

אלמלא תורה לא נתקיימו שמיים וארץ .

ואנו גם מרויחים שגם אם חלילה נהגנו טעות על פיהם אין אנו נענשים על כך .

אפילו אומר לך על ימין שהוא שמאל ולהיפך .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2013 17:40 לינק ישיר 

יש לי חשד שאייזין הוא הבנתיירע-מטור (על משקל הגיספנומטור)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2013 17:41 לינק ישיר 

דרלץ,

לא טענתי כי אדם חרדי רואה את הדת כרוצה לפגוע בו.

אני טוען כי מעמד האישה, על פי הדת הנתונה למשה רבנו עליו השלום, הוא נחות.

ברכת שלא עשני אישה, היא אחת האינדיקציות היותר בוטות.

ואם כבר מדברים, לא מעט נשים חרדיות מתוסכלות מהאפליה.

הופתעתי פעם לשמוע מסבתי, אישה יראת שמים מהדור הישן, דברים קשים כגידין בעניין. ולא רק ממנה.

אז אל תהפוך את זה לאידיליה.

ובענין החזו"א אכן אכ"מ.

אני רק לא ממש משוכנע שלמדתי בפוניבז' את הביקורת עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2013 18:05 לינק ישיר 

היו עוד נשים שפירשו זאת כפגיעה, גם סבתו של מקור ברוך (עפשטיין), אבל זה חריג
גם את החוק המודרני שהמשמורת מגיעה אוטומטית לאם והאב משלם מזונות יש גברים שמפרשים כפגיעה
תשאל את "מפלגת זכויות הגבר" שסימנה ז'
זה חריג בכלל שגבר מודה שהוא נפגע, אבל זה קיים, ובכל אופן לא זה מה שאמור לקבוע נורמות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2013 18:57 לינק ישיר 

אז הסבתא שלך קובעת?

אובייקטיבית נשים מופלות בהלכה.

הפניתי אותך כבר לשו"ת העגונות שפרנס המון בתי דואר.

כולל עגונות חליצה, לא באשמת האח שהלך למדינת הים.

אם הזכרת כבר ענייני רכוש, אזי גם בזה נשים מופלות, למרות איני ניזונית ואיני עושה.

ועם ביאת המשיח, שלמען האמת, הופתעתי לשמוע שאתה עוד מצפה לו שיבא, מי יודע עוד איזה הלכות יחזרו ויעורו.

הצגת תמונה כאילו כל הנשים מרוצות ולא היא.

ואם כבר, אני מניח שגם חלק נשות גור דארי רביע עליה, מרוצות לפי המדד שלך.

שלא לדבר על כך שמתחנכות מקטנות, שאם ח"ו לא יהיו מרוצות, לא יזכו לסוך רגלי בעליהן בשמן המור בגן עדן.

כך שהנפנוף ברצייתם של (א)נשים מפוחדי גחלי רתמים אינה אלא לעג לרש.

וסבתי, ה' יכפר בעדה, על שלא עצרה כוח ואמרה מה שאמרה.

(אגב, אין קשר לשטוקהולם).

חוקי העכו"ם אינם מושלמים. בכלל לא.

אף אחד לא טוען לאלוהותם ושיח השינוי הוא לגיטימי לחלוטין. גם הדגים משיחין בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2013 19:09 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

כולל עגונות חליצה, לא באשמת האח שהלך למדינת הים.

[ספציפית לגבי חליצה - אני סבור שבמקור הייתה זו זכות לאשה; ראה את הדיאלקטיקה - מי זה שעלול להיות לא מעוניין (לישא גרושה עם ילדים שעה שיוכל לישא בתולה)? מי מושפל בטקס החליצה? נשמע לי רחוק להניח שהמחוקק כתב אפליה לנשים ואז ניסה ליצור את הרושם שהגברים הם אלו שלא מעוניינים. רק עם הפרושים והמתמטיזציה של ההלכה נוצר המושג הלמדני 'זיקה' לאסור יבמה לשוק, וביחד עם שינויי הזמנים שהפכו את העניין למיותר מבחינת שני הצדדים, יצא העגל הזה, המאפשר ניצול היבמה על ידי היבם לדרוש דברים בתמורה לטקס המשפיל שעליה להעביר אותו (שהיום כבר הפך לטקס הלכתי יבש שכמעט ואיננו משפיל את הגבר, במיוחד שהחברה איננה שבטית והפסוק "ונקרא שמו בישראל בית חלוץ הנעל" מתקיים במלמול של הדיינים באותו המעמד ותו לא).]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ממשגיחת כשרות לנשיאת מדינת ישראל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.