|
|
| נשלח ב-6/6/2006 18:20 |
|
| |
ב"ה.
נישטאיך,
אין מילים! "יישר כחך ששׂיברת"!
למעשה, לכך כיוונתי בכותבי ל- riv כי אולי יותר יש לדמות אישה הקוראת בתורה למי שאינו רופא ומרפא. וגם אני עיינתי במשנה לגבי מי שהיו אשה או קטן מקרין אותו, אלא שאני כמובן לא מצליח להגיע להיקפים כאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2006 18:24 |
|
| |
נישטאיך, אני רוצה לראות מנין שכולו כהנים (למשל, משפחת אדמו"רי תולדות אהרן) שיעלו אשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 04:43 |
|
| |
ראה הקב"ה שה... מועטים, עמד ושתלן בכל דור: http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=22674 "מפרוטקול המועצה, שהתכנסה לפני מספר שנים והגיע לידי 'בחדרי חרדים' עולה כי הרב הראשי הספרדי, הגרש"מ עמאר, התנגד באותה ישיבה לקרוא לאותן נשים משגיחות כשרות וטען כי צריך לקרוא להן מפקחות כשרות מחשש שבעתיד יקומו נשים וירצו להיות רבניות או דייניות ברבנות הראשית".
תוקן על ידי נישטאיך ב- 21/12/2010 04:51:42
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 11:33 |
|
| |
כאן החשש הרבה יותר הגיוני,כאשר יש מינוי מטעם הרבנות הראשית בעניני הלכה,אז בהחלט יש יותר חשש שזה יכול להתרחב. בפרט שהרי יש כאלו שמזמן היו רוצים שיהיו נשים בתפקידים כאלו,אז ודאי שכל פרצה יכולה לקרוא לגנבים כאלו,ולשמש להם סיבה למסיבה לממש את חלומותיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 11:46 |
|
| |
סגסג האם אתה חושב שאשה כמשגיחת כשרות תעשה את עבודתה פחות טוב מגבר? אם אתה חושב כך טעות בידך. מה מפריעה למישהו הגיוני שאשה תעשה את העבודה? הרי עד לפני חמישים שנה. ההשגחה על כל הכשרויות היו בידי נשים, הם לקחו את העוף לשחיטה הן בדקו והן הלכו עם העוף או האווז לרב כשלא ידעו לבד לפסוק, הרי העיקר שהבשר יהיה כשר, אז מה ההתנגדות המטומטמת הנובע מיצרים לא מובנים- דווקא מובנים-. מפחד האשה.
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 12:28 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | "מפרוטקול המועצה, שהתכנסה לפני מספר שנים והגיע לידי 'בחדרי חרדים' עולה כי הרב הראשי הספרדי, הגרש"מ עמאר, התנגד באותה ישיבה לקרוא לאותן נשים משגיחות כשרות וטען כי צריך לקרוא להן מפקחות כשרות מחשש שבעתיד יקומו נשים וירצו להיות רבניות או דייניות ברבנות הראשית".
|
|
[אני מודה שאיני מבינה את דברי הרב עמאר.
אם מדובר באיסור הלכתי על נשים לשמש כמשגיחות כשרות, שיאמר זאת בפה מלא.
אם אין זה איסור הלכתי כלל, שיסביר מדוע עניין זה שונה מהותית מן האיסור ההלכתי החמור על נשים לשמש בתפקידי רבנות ודיינות וימנע טעות אפשרית מן הנשים ש"יקומו" בעתיד.]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 12:50 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | "מפרוטקול המועצה, שהתכנסה לפני מספר שנים והגיע לידי 'בחדרי חרדים' עולה כי הרב הראשי הספרדי, הגרש"מ עמאר, התנגד באותה ישיבה לקרוא לאותן נשים משגיחות כשרות וטען כי צריך לקרוא להן מפקחות כשרות מחשש שבעתיד יקומו נשים וירצו להיות רבניות או דייניות ברבנות הראשית".
|
|
אולי יהיו גם נשים נביאות או שופטות רח"ל...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 13:24 |
|
| |
האם המילה מפקחות פחות מפחידה מהמילה משגיחות?
נדמה לי שמכבסת המילים כאן יוצרת בעיה יותר גדולה כי במילה פיקוח יש יותר מימד של שררה מאשר במילה משגיחה .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 15:48 |
|
| |
בענין כישוריהן של הנשים
יהודי שואל את חברו -אתה מאמין במכונת גלאי אמת? אם אני מאמין? אני נשוי למכונה כזו.
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 04:58 |
|
| |
סגסג <כאשר יש מינוי מטעם הרבנות הראשית בעניני הלכה, אז בהחלט יש יותר חשש שזה יכול להתרחב> אין מקום להתרחבות, הטמטום כבש כל חלקה פנויה.
________________ אמשלום <שיסביר מדוע עניין זה שונה מהותית מן האיסור ההלכתי החמור על נשים לשמש בתפקידי רבנות> היכן ראית על האיסור ההלכתי החמור על נשים לשמש בתפקידי רבנות? הייד פארק - מרכז פורומים ישראלי | נשים כפוסקות תשובה בעניין נשים כפוסקות הלכה
תוקן על ידי נישטאיך ב- 22/12/2010 05:35:44
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 06:48 |
|
| |
[נישט,
אכן לא ראיתי. זו בדיוק הנקודה...]
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 10:10 |
|
| |
איסור מינוי משגיחות אינו אלא נגזרת פשוטה של האיסור המוסכם על הכל למנות אישה למועצה הדתית (ל"ע ולא עליכם), שכידוע עיקרו מדברי תורה והמשכו בנביאים וכתובים חז"ל ראשונים ואחרונים, וכרוך ב-17 לאוין 28 ארורין ו-50 ביטולי עשה. וכל החולק על זה כחולק על השכינה. כמובן שכל זה רק כל עוד בג"ץ לא פסק אחרת. שהרי אחרי שבג"ץ הכריע אחרת, פתאום האיסור גז ונעלם ולקחו הרוח, וכל הפוסקים פתאום מתירים לכתחילה, והמיקל בארץ ומחמיר בחו"ל תבוא עליו ברכה, וכל המיקל מקילים עמו מן השמים, והמחמיר יישכנו נחש. ואל מקום שהרוח הולך שם המים חוזרים ללכת. מניסיון. כל מה שצריך כאן הוא עתירה לבג"ץ של אישה שלא מתקבלת לתפקיד השגחה. תראו שמייד הכל יהיו מותרים לכם/ן ושרויים לכם/ן, אין כאן לא איסור ולא ארור, אלא מחילה סליחה וכפרה. וכשם שמתירים בבי"ד של מטה כך יהיו מותרים בבי"ד של מעלה. וכל שופטני ובני שטיא כאין נדמו, וכעשן יכלו. ובא לציון גואל. ברוך שבחר בהם (=בבג"ץ) ובמשנתם. כבר סיפרתי כאן יותר מפעם אחת שבירוחם המעתירה, שם היה מעשה רבה של לאה שקדיאל שעתרה לבג"ץ הידוע, לאחר פסיקת מרנן הבג"צניקעס, פתאום הקהילה החרדית עצמה התנגדה למינוי של אדם דתי ותמכה במינוי של אישה מסורתית-חילונית. אז מי אמר שאין שופטים בירושלים? לא תסור מכל אשר יורוך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 13:18 |
|
| |
האיסור למנות אשה למועצה דתית היא נגזרת של שררה [ראה שם ושם..] האפשרות למינוי משגיחות היא נגזרת של עבדות..
לרבנים חשוב מאד להמשיך את המצב הקיים שבו לגברים יש אפשרות לכפל משרות בהשגחה וכיו"ב. ואילו הנשים יגדלו את ילדיהם ... ואלו שמסוגלות להלחם על דעתן או יותר מדוייק אלו שחשובה או חזקה מדאי [והמבין יבין] דרישת הבעל גם תביאי ילדים . גם תכבסי לי וגם תשיגי את המימון הדרוש שיעבדו בהי טק. אם האשה תוכל לבדוק ירקות איפה הבעל יציץ בנייעס....
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 15:08 |
|
| |
פי שררה ועבדות זה הינו הך
הוריות דף י כמדומין אתם ששררה אני נותן לכם? עבדות אני נותן לכם
גם כיום כשיש ששרר עלינו - יש כאלה שבמקום את עצמם- הופכים את האחרים לעבדים
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 15:15 |
|
| |
הרבנים של היום לא מקבלים שררה . הם לוקחים אותה!!! . וממילא הם לא מקבלים עבדות אלא נותנים אותה!!!
|
|
|
|
|