בית פורומים עצור כאן חושבים

ממשגיחת כשרות לנשיאת מדינת ישראל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/7/2013 18:55 לינק ישיר 

רציוסקפטי כתב:
דרלצ,
אנחנו קוראים את אותן פנטזיות ברשת, אבל הן לא ריאליות, ולרוב הן נכתבות בידי גברים, גם אם מנוסחות מנקודת מבט של אשה כביכול. נסה לשכנע את האסיסטנטית ה(חנונית?!) של רופא השיניים שלך שסטוץ אתך הוא נורא מרגש. אולי הכובע והחליפה יהיו מדליקים מבחינתה. אפילו יש פנטזיה כזו ברשת  - 'סקס עם בחור ישיבה - סיפור אמיתי!!!', שם כתוב במפורש שזה היה מאוד מדליק.
גם מליארדי סרטי הפורנו ברשת משוחקים בידי גברים? והאתרים שמגלגלים מליארדים על הצעות סטוצים, עוסקים בסטוצים בין גברים?
נ.ב. אני לא סבור שהסיבה שנשים 'עומדות בפני הלחצים' מגיעה כולה (אם בכלל) מדחף מיני חלש יותר (יש לי תיאוריה שלמה בנושא, לא מאוד פוליטיקלי קורקט), אבל בפועל, זה המצב.
אינני סבור שלנשים יש בהכרח דחף מיני חלש יותר, אבל בניגוד לגברים יש להם גם שכל, דהיינו הם משתמשות גם בשכל כשמדובר באופציות של פעילות מינית. גברים בפירוש לא משתמשים בשכל במקרים כאלו, ואולי אפילו אין להם אפשרות. 

אגב, אני מתנצל בפני ציבור הגברים שאני נשמע כאחרונת הפמיניסטיות הזקנות, אבל ישנה כאן איזו הדחקה כללית של הגברים, שלא כל נגיעה קשורה למין וכו' (והמהדרין מוסיפים: לא כל נשיקה קשורה למין, רק חסר שיגידו שלא כל בעילה קשורה למין..), והנשים התמימות אכן קונות את זה, כי נח להם לחשוב שלא רואים אותן כאובייקטים. אבל האמת: הכל שקר ואחיזת עיניים, אכן כן, נשים יקרות, כשאשה שרה על הבמה, הגבר לא מסתכל על הפה שלה, ואפילו לא מסתכל לתוך העיניים שלה לראות בהם את הים, הוא מסתכל על העינטוזים שלה, חד וחלק. אל תדמיינו. כשאתן יושבות באוטובוס לפני הגבר, הוא מחכה שתתכופפו, נסו נא להתכופף ברדיוס של קילומטר מגבר, ותראו שהאישונים שלו מוגדלים פי מאה, והראש שלו נדרך כמו קפיץ. גם גבר שבע כיבושים שהיה עם כולן בכל סיטואציה, עדיין יכבד את עצמו בלהסתכל על כל אשה ראשית כאובייקט. אל תדמיינו שגבר שמחייך לאשה עושה זאת מטעמי לב טוב. צר לי לאכזבכן.

תוקן על ידי ד_ר_ל_צ ב- 10/07/2013 18:56:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 18:57 לינק ישיר 

ואתה רציו, בחור פיקח ונבון כמוך, לא קונה את המסכנות שלך, אני בטוח שיש לך הרבה הצלחות בחיים. בכלל מקומך היה איתנו, על אנשים כמוך יש להצטער שעזבו. אתה ממצה דברים מאד מהר, אני בטוח שגם את החילוניות תמצה מהר, מה שאחרים עושים בשבעים שנה, תעשה בזריזות, ותחזור הביתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 19:59 לינק ישיר 

דרלצ

אתה דיי מכריח אותי להעלות את התיאוריה שלי, למרות שאין דרכי להשתמש בתיאוריות שלא הוכחו אמפירית. אני מתייחס אליה כרגע בתור מודל היפותטי שעד כה ראיתי לו אישושים רבים ואפס הפרכות, שמנבא דיי טוב את חיי היום יום שלי. כמובן, נסיון אישי אינו הוכחה אמפירית, יתכן שאני נופל בהטיית אישוש, ובכלל, N=1 אינו מספק סטטיסטית. מבחינתי כרגע זו היפותזה בלבד, אם קיים מודל אחר שמסביר את התופעות האלו באמצעות משתנים אחרים, אפשר, עקרונית (לא יודע עד כמה זה ריאלי בעולם הפוליטיקלי קורקט של היום) למצוא מקרה מבחין ולהכריע איזה מהמודלים אינו מנבא טוב את המציאות.
דיסקליימר: ההיפותזה אינה מתייחסת לכל הנשים, אלא להבדל סטטיסטי מובהק בין המינים, ואין הכוונה להבדל בגודל 0.1% (יתכן הבדל קטן אך מובהק), אלא לעשרות אחוזים.
יש שאלה מאוד בסיסית, בנוגע להתנהגות של נשים: הרי הן מקדישות הרבה יותר זמן, אנרגיה וכסף, מאשר גברים כדי להראות מיניות ולמשוך את בני המין השני, אבל בפועל - נראה שהן הרבה פחות בעניין של סקס. רבאק, יצאת עם מכנסונים שמבליטים את הישבן הנאה, וגופיה שמאפשרת הצצה לשני העופרים המקסימים, בשביל מה? 
ההיפותזה שלי היא כזו: יחסים רומנטיים הם בסופו של דבר מקרה פרטי של יחסי חליפין, או במילים אחרות החלפת משאבים (זו כמובן לא תיאוריה שלי). במונחי הצע-ביקוש, הביקוש לסקס מהצד הגברי הוא עצום, וחלק מהנשים משתמשות במיניות זו כמשאב, ומתמחרות אותו בהתאם: אם הן יכולות להשיג הרבה מאוד משאבים תמורת סקס, או אפילו יצירת פנטזיה כזו (טיזינג בלע"ז), למה להן לתת אותו בחינם? זהו המשאב החזק ביותר שלהן. נטרל אותו, והן נכנסו לעמדה נחותה בהרבה ביחסי החליפין: עליהן להתאמץ רבות כדי שאדם אחר ירצה לשהות בחברתן (למה לעזאזל שאדם יהיה מוכן לסבול שגיונותיו של אדם אחר? אל תחפור לי, אל תאמר לי מה לעשות, אין לי כוח להקשיב לסיפורי הספתא שלך. כל מה שגבר ממוצע צריך לעשות כדי לרכוש את 'ליבה' של אשה... פשוט, לגברים רבים, הכל שווה בשביל הבטחון המיני). הרבה יותר קל ללבוש חולצה עם מחשוף מאשר לעשות תואר שלישי או אשכרה להשקיע בזוגיות - בהקשבה, בתרומה אינטלקטואלית, 
זו הסיבה שתראה חלק מהנשים בימי חורף הולכות עם מכנסונים וגופיה (ובתיק יש 'שאל' להתעטף בו אם קר ולהמשיך לרעוד מקור). מבין המינים, חום הגוף של גברים גבוה יותר, ויותר קשה להם להתמודד עם חום. ובכל זאת - גברים לבושים טוב (בשיא הקיץ, מכנסיים קצרים וטישרט. גבר לא מגיע לאוניברסיטה עם גופיה, אלא אם כן הוא הומו, או ערס), וחלק מהנשים ממש לא (ואז בחוצפתן דורשות לכבות את המזגן). יש להן משאב, הן משתמשות בו. אפשר להשיג הרבה דברים על ידי שימוש מוצלח במיניות, ואולי יגיע 'האחד' שבשבילו היה כל הטררם מלכתחילה (ברור שלא מושכים את 'האחד' על ידי הפגנת השגים באוניברסיטה, או רגישות לבעלי חיים... גם הן יודעות את הכללים שהן מתלוננות עליהם אח"כ). אבל כל מי שאינו האחד, ומסתכל או מחמיא על אותם דברים שמלכתחילה נועדו לגרום לגברים להסתכל ולהחמיא ולהמשך ו'להתאהב', זו הטרדה מינית. אני קישטתי את הבית, אבל לא כל הולכי הרחוב מורשים להסתכל עליו. רק מי שבא לי עליו. זה מוזיל את המשאב שלי, אם כל אחד יוכל להשתמש בו! ככל שהמשאב שלי יהיה יותר בלתי מושג, ערכו עולה, ואוכל להשיג בעזרתו עוד. נשים יודעות שגברים מסתכלים על ישבנן החטוב, בשביל זה בדיוק הן מחטבות ומדגישות אותו, הן רוצות לתפוס את החבל בשני קצותיו - גם להשתמש במשאב באופן ישיר וגם להשתמש בו כעילה להשגת משהו נוסף מאדם שהשתמש במשאב שהוצא לרשות הרבים. ובכלל להאשים אנשים אחרים זה כיף. 
וזה לא משהו של פרחות בחוף הים - גם סטודנטיות חרשניות 'מבתים טובים' שלומדות איתי באוניברסיטה מתנהגות ככה. זה מופנם אצל נשים עמוק מאוד, אולי כבר שכחו את ההגיון שעליו הדברים מבוססים, וכיום רק נשאר מנהג אמותיהן בידיהן שבחורה צריכה ללכת עם מחשוף. 

בהשערה יותר מרחיקת לכת, לא אתפלא אם ההתנגדות של נשים מסוימות לפורנו ולזנות מגיעה מאותם המניעים - אם סקס יוצע לכל דכפין, ערך המשאב ירד (הן טוענות שיש לאכוף יותר את החוקים נגד זנות (עד כדי הטענה המגוחכת שיש להעניש גברים שהולכים לזונה בעונשים פליליים כבדים ולפטור את הזונות) ולאסור את הפורנו; לטענתן, זה בגלל ניצול נשים בתעשיית הפורנו והזנות, אולם הנתונים אינם מעידים שכל הנשים בתעשיות אלו מנוצלות או אפילו רובן, ובכל מקרה, לגבי הזנות, הצד השני טוען שאדרבה, יש למסד את התעשיות האלו ולהעניק להן לגיטימציה חוקית, כי ניצול הנשים אם וכאשר הוא בגלל שזה לא חוקי ולכן נתון למרותם של עבריינים, ואם ברצונו של מישהו להפחית את הסיכוי לניצול נשים בתעשייה, יש למסד אותה כך שהיא תהיה תחת פיקוח חוקי. ומעולם לא נתקלתי בטיעון נגד לטיעון הזה, הן רק חוזרות על מנטרות ('נשים מנוצלות! ראה סיפורה של זו וזו! אתה אומר את זה כי אתה גבר שהולך לזונות ולא רוצה שיקחו לך את האופציה!') שלא מתייחסות לשאלת היעילות של הפתרון שהן מציעות מול הפתרון האחר).

מתי אותן נשים מתחילות להתעניין בסטוצים, מתחילות לחזר וכו'? בשנות השלושים. אז יחסי ההיצע ביקוש מתאזנים מאוד, אולי אפילו מתהפכים: הנשים כבר לא מושכות כמו בשנות העשרים, המשאב המיני שווה פחות. אותם גברים חנונים בשנות העשרים בד"כ הגיעו להשגים גבוהים יותר בשנות השלושים (פיננסית, אקדמית, מעמד חברתי) ונשים נמשכות אליהם (נשים נמשכות לכוח, זה ללא ספק), כולל נשים צעירות מהן. יש הרבה הצע. הנשים לחוצות לרוב, השעון הביולוגי מתקתק - הגברים לא. יחסי הכוחות התהפכו. 

איפה זה שונה? במגזר הדתי (ובפרט החרדי). שם אשה לא יכולה להשיג סקס יותר בקלות מגבר, שניהם צריכים להתחתן בשביל זה. לגירושין עלות כבדה מאוד. המשאבים המוחלפים שקולים, לכן לא האשה היא זו שמסננת מבין המחזרים, אלא לרוב להפך.

לא קשה לראות שהן נמשכות בעיקר למי שהמשאב הזה לא גורם לו להתפתל - זה אומר שערכו רב יותר.

לא קשה לראות שנשים יפות לא נוטות להיות פמיניסטיות רדיקליות. זה נפוץ יותר אצל מי שאין לו משאב להשתמש בו, אז הוא מנסה למנוע גם מאחרים ובכך לשבור את השוק.

נשים שמשחקות בסרטי פורנו מנצלות היטב את המשאב הזה, זה עולה בקנה אחד עם התיאוריה (האמת היא שזה הגיוני לפי כל מודל שהוא, להוציא הזיות של פמיניסטיות מטומטמות שכל עובדות הפורנו מנוצלות. הכי מצחיק שאחת בפייסבוק שמדקלמת את המנטרות האלו כל הזמן, פתאום התפלק לה בשיחה איתי שהיא צופה בפורנו. או פמיניסטית ידועה (ומכוערת) שמחפשת סטוצים באתר מתאים).

לי אין בעיה עם השימוש של נשים במיניות שלהן, אם זה עובד על בני מגדרי הטפשים (שלא מבינים שכדי לשבור את השוק הם חייבים להתגבר על עצמם קצת, אחרת מחיר המשאב רק יעלה) רק שתהיה הוגנות, ובלי תלונות לא הגיוניות (והאשמת מי שמצביע על העובדות כמיזוגן).

----

מנהלי משנה:

אני מבין שאזכור מילים כמו 'סקס' 'פורנו' 'זנות' מטריד אותך, אבל הקטע הזה אינו פורנוגרפי, אלא דעה, אפשר להסכים איתה ואפשר שלא - מה שבטוח, היא לא גורמת לגירוי מיני. יהיה יותר בוגר (ופחות חרדי!) מצדך לגלות בגרות ולא למחוק.

תוקן על ידי רציוסקפטי ב- 10/07/2013 20:00:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 20:26 לינק ישיר 

ד_ר_ל_צ כתב:
  אגב, אני מתנצל בפני ציבור הגברים שאני נשמע כאחרונת הפמיניסטיות הזקנות, אבל ישנה כאן איזו הדחקה כללית של הגברים, שלא כל נגיעה קשורה למין וכו' (והמהדרין מוסיפים: לא כל נשיקה קשורה למין, רק חסר שיגידו שלא כל בעילה קשורה למין..), והנשים התמימות אכן קונות את זה, כי נח להם לחשוב שלא רואים אותן כאובייקטים. אבל האמת: הכל שקר ואחיזת עיניים, אכן כן, נשים יקרות, כשאשה שרה על הבמה, הגבר לא מסתכל על הפה שלה, ואפילו לא מסתכל לתוך העיניים שלה לראות בהם את הים, הוא מסתכל על העינטוזים שלה, חד וחלק. אל תדמיינו. כשאתן יושבות באוטובוס לפני הגבר, הוא מחכה שתתכופפו, נסו נא להתכופף ברדיוס של קילומטר מגבר, ותראו שהאישונים שלו מוגדלים פי מאה, והראש שלו נדרך כמו קפיץ. גם גבר שבע כיבושים שהיה עם כולן בכל סיטואציה, עדיין יכבד את עצמו בלהסתכל על כל אשה ראשית כאובייקט. אל תדמיינו שגבר שמחייך לאשה עושה זאת מטעמי לב טוב. צר לי לאכזבכן.
speak for yourself.

תוקן על ידי יהיאור ב- 10/07/2013 20:26:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 20:37 לינק ישיר 

יהי אור,

הכוונה לגבר שפועל לפי רצונותיו, לא לאחד שנמנע מכך בשם ערך דתי או מוסרי כלשהו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 20:47 לינק ישיר 

אני לא חושב שזה כל רצונו של כל גבר, או שזה כל מה שמעסיק אותו כל הזמן או כל פעם שהוא רואה אשה.

אני גם לא מסכים לזיהוי בין שימת לב למיניות לאובייקטיביזציה של האשה.

תוקן על ידי יהיאור ב- 10/07/2013 20:47:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 20:54 לינק ישיר 

יהי אור: דבר בשם עצמך
אין ספק שיש אנשים נעלים יותר ונעלים פחות, וסביר בהחלט שאתה מהנעלים יותר
אבל אני איני מדבר בשם עצמי אלא בתור אבחנה על המין הגברי בכללו
כל עוד קיימת הזכות להביע דעות, זו דעתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 20:54 לינק ישיר 

אף כי נכון ששימת לב למיניות אינה שוה עם אובייקטיביזציה, אפילו אם נגיד שיש מלה כזו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 20:57 לינק ישיר 

כמי שעובד במקום אינו תחת השגחת הבד"ץ, נראה לי שדרלצ קצת נסחף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 21:02 לינק ישיר 

רציוסקפטי כתב:

בהשערה יותר מרחיקת לכת, לא אתפלא אם ההתנגדות של נשים מסוימות לפורנו ולזנות מגיעה מאותם המניעים
ההבדל בין פורנו לזנות הוא עצום, פורנו הוא האסון של כל גבר, זנות לא כל כך. הפורנו זמין כל כך, ופותח לגבר את העיניים, מי היא בכלל אשתו מול מליון הנשים היפות שיש לו בהישג יד, וכל הדברים המוזרים שהם מוכנים לספק? הפורנו מחנך את הגבר שהאשה היא סמרטוט שיש לקפל אותו, לחנוק אותו, לקנח בו, להכות בו, כמובן רק בהסכמה.... וכי האשה המסכנה לא תסכים  להיות כמו הנשים שבפורנו? מה היא תהיה פחות מהן? הזנות, מבחינת האשה אופציה הרבה יותר טובה מאשר אשה זרה, שיש בה גם איום על מעמדה

איפה זה שונה? במגזר הדתי (ובפרט החרדי). שם אשה לא יכולה להשיג סקס יותר בקלות מגבר, שניהם צריכים להתחתן בשביל זה. לגירושין עלות כבדה מאוד. המשאבים המוחלפים שקולים, לכן לא האשה היא זו שמסננת מבין המחזרים, אלא לרוב להפך.
המציאות לא כך, רוב התשובות השליליות באות מהנשים, והסיבה: אותו דבר, לגבר קל מאד לדמיין את עצמו בחיקה של בחורה נחמדה שיושבת עמו בלובי במלון, לאשה קשה מאד לדמיין את עצמה בחיקו של בחור, ואפילו אם הוא מוכשר ושפיץ ושנון ואמר וורט יפה על הפרשה. ואז הן מפעילות את השכל. לולי שהיה אחד הצדדים שמפעיל את השכל, היו אחוזי גירושין הרבה יותר גבוהים, עקב היסחפות של הגברים לשידוכים לא מתאימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 21:04 לינק ישיר 

דרלצ
בסוף גם אתה פמיניסט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 21:06 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
כמי שעובד במקום אינו תחת השגחת הבד"ץ, נראה לי שדרלצ קצת נסחף.

כמובן שהגזמתי קצת 
אבל גם אם תקלף חצי 
עדיין יש פה סיבות טובות להלכות צניעות החרדיות
שאומרות: אין אפוטרופוס, יודעים מה אתה חושב, אז לפחות אל תעשה
ועדיין: נסה נא למצוא סטטיסטיקות על הטרדות מיניות (אלו שמדווחות) ותראה את המצב
נשים מוטרדות בכל מקום כל הזמן
ומדובר על אלו שמתלוננות לא אלו שרואות בכך מחמאה
וחוץ מזה אצלכם במשרד כולם אנשי מחשבים טכנוקרטים, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 21:12 לינק ישיר 

מצאתי פתרון ליצר הרע, בראתי יצר הרע, בראתי לו מחשב תבלין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 21:17 לינק ישיר 

ד_ר_ל_צ כתב:

בהשערה יותר מרחיקת לכת, לא אתפלא אם ההתנגדות של נשים מסוימות לפורנו ולזנות מגיעה מאותם המניעים
ההבדל בין פורנו לזנות הוא עצום, פורנו הוא האסון של כל גבר, זנות לא כל כך. הפורנו זמין כל כך, ופותח לגבר את העיניים, מי היא בכלל אשתו מול מליון הנשים היפות שיש לו בהישג יד, וכל הדברים המוזרים שהם מוכנים לספק? הפורנו מחנך את הגבר שהאשה היא סמרטוט שיש לקפל אותו, לחנוק אותו, לקנח בו, להכות בו, כמובן רק בהסכמה.... וכי האשה המסכנה לא תסכים  להיות כמו הנשים שבפורנו? מה היא תהיה פחות מהן? הזנות, מבחינת האשה אופציה הרבה יותר טובה מאשר אשה זרה, שיש בה גם איום על מעמדה
לא יודע, לרוב נשים הם אלו שמתנגדות לפורנו ולזנות (נאמר יחס של 20:1 לפחות). לא מסתדר עם התיאוריה שלך.
אגב, יש כל מיני סוגים של פורנו, יש פורנו מעולה לא אלים. דבר איתי ואשלח לך לינקים באישי (מנהל משנה: בדיחה!)

המציאות לא כך, רוב התשובות השליליות באות מהנשים, והסיבה: אותו דבר, לגבר קל מאד לדמיין את עצמו בחיקה של בחורה נחמדה שיושבת עמו בלובי במלון, לאשה קשה מאד לדמיין את עצמה בחיקו של בחור, ואפילו אם הוא מוכשר ושפיץ ושנון ואמר וורט יפה על הפרשה. ואז הן מפעילות את השכל. לולי שהיה אחד הצדדים שמפעיל את השכל, היו אחוזי גירושין הרבה יותר גבוהים, עקב היסחפות של הגברים לשידוכים לא מתאימים.
זו ההתרשמות שלי לפחות ממה שנחשפתי אליו (לא הייתי אף פעם 'בשידוכים'). ההצע לבחורה חרדית מבייש להפליא, היא צריכה להיות ממש מושלמת כדי שבכלל יציעו לה גרבצן ישיבתי ממוצע עם רמה של גרביל בן שבועיים (לא שהרמה שלהן בשמים, כן?). גם אם בתחום הסינון אתה צודק (לא יודע, לי ולך אין סטטיסטיקות), המצב ללא ספק מוטה להחריד. מי מציב את התנאים?
אחוזי הגירושין הנמוכים יותר במגזר החרדי נובעים מעלויות גבוהות של הגירושין
 בחברה שמרנית פרימיטיבית (בפרט אם יש כמה ילדים) שגדולות על התועלת, מציפיות נמוכות שמקטינות אכזבות, ומאחוז נמוך יותר של בגידות (כך אני מאמין, לפחות).
אני אשמח לראות תגובות מנשים, בעיקר מאמשלום וכדו' - כמו בכל דיון כזה (ובדומה לנושאים שאני מעלה כאן, אני לא באמת מצפה שמישהו יאמר: נכון, אתה צודק), מעניין אותי ורלוונטי לי לראות אם יש טיעוני נגד טובים, אם אתקל בכאלו אעדכן את תפיסת המציאות שלי בהתאם (בדיונים עצכחיים ודיונים עם פמיניסטיות זה כמעט ולא קורה)

תוקן על ידי רציוסקפטי ב- 10/07/2013 21:27:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 21:44 לינק ישיר 

רציו,

תתפלא.

נכון, אתה צודק.

בתחום ההיצע והביקוש בשוק השידוכים חרדים יש עוד פקטור חשוב מאד.

"קל" בהרבה להיות בחורה טובה, מאשר להיות בחור טוב.

יש היצע נמוך של בחורים טובים, לפי ההגדרה החרדית, מה שמייקר פלאים את מחירם בשוק.

אם היו יותר נשים יפות, מאשר גברים מוצלחים, זה היה משליך גם על השוק הכללי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ממשגיחת כשרות לנשיאת מדינת ישראל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.