בית פורומים עצור כאן חושבים

ממשגיחת כשרות לנשיאת מדינת ישראל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/7/2013 08:42 לינק ישיר 

ומדוע בעצם לא להתפלל עירום, אם אני אמור להתוודות לפני הקב"ה ולעמוד לפניו כמות שאני מבחינה נפשית, מדוע עלי להתלבש מבחינה גופנית? ואם תאמר שזו בעית נקיות, ניתן להתקלח.

תוקן על ידי צופרהנעמתי ב- 11/07/2013 08:53:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2013 08:59 לינק ישיר 

נראה לי שנתנאל, שפיקח היה, קצת הגזים.
כמובן שההשוואה לעירום מופרכת, כי אין להביא ראיה ממה ששנוי במחלוקת למה שלא שנוי במחלוקת.
אבל ההשוואה לחב"ד גם מופרכת. חב"ד מאמינים בתורה כדבר קדוש ומחייב, וזה שיצא להם שהרבי משיח, או לסטמאר שאסור להיות ציוני, או לברסלבר שצריך להיות קוקו וכו', זה חבל מאד, אבל לא שולל מהם את הזכות להישאר בתפיסה שהתורה דבר קדוש ומחייב, ולכן הכותל באמת אומר להם בדיוק כמו לי ולך. ולכן העובדה שהם "מה שהם" בכותל לא פוגעת באף אחד, מה אתה רוצה, שיתאבדו?
נשות הכותל לעומת זאת, לא מאמינות בתורה משמים, בכל אופן לא כדבר קדוש ומחייב, לא מניחות תפילין כי הם חושבות שצריך או שזה חלק מהתורה שלהם, לא מכיר אותן אישית אבל העמדה שהן מייצגות לא קשורה כלל לרעיון שיש מצוה להתפלל / להניח תפילין. בודאי חלק מהן הן חילוניות גמורות, שבאות רק לשם מטרה אחת: להראות לעולם שהקונצנזוס הפנימי בין שומרי התורה לא מוסכם עליהן, הן לא מניחות תפילין תמיד, וגם בכותל כי זכותם לבא גם לכותל. הן באות ויוצרות כאן מעשה פיקטיבי של הנחת תפילין, כדי לשלוח מסר תקשורתי (לאו דוקא במובן הזול והפופוליסטי, ייתכן שהן נשים ערכיות וכו' והמסר הוא עדין ותרבותי ומופנה בעיקר לעצמן ועוד הרבה מלים יפות) שההלכה לא קובעת את צורת הדת.
ולכן כשחילונים באים לכותל, ואפילו אם נודיסטים היו באים לכותל, זה לא היה משדר שום מסר חוץ מ"אני X Y" ובאתי לבקר בכותל שלכן כי בא לי, כי זכותי לבא לבקר. אבל כשהן באות  לכותל הן אומרות: אנחנו נגד העובדה ששומרי התורה קובעים אופי מסויים לתורה, אנו רוצות לבטל את המצב בו רבנים קובעים הלכות על פי ההלכה המקובלת.
כמובן שזו זכותן וכו', אבל זה לא דומה כלל למשיחיסט שבא לכותל להיות גם שם. זה לא אומר שיש 'קיס' למנוע אותן, כי כל הפגנה היא פרובוקציה, וזכותם של אנשים לעשות פרובוקציה עדינה שה'התגרות' שבה עקיפה ואלגנטית (הרבה יותר מהפגנת הבהמות של ברוך מרזל למשל). אני רק מסביר למה זה באמת מרגיז אינטואיטיבית כל חרדי בשונה ממשיחיסט שבא לכותל.
הדרך היחידה להתנגד היא בהצגת תקדימים משפטיים של בתי משפט שמנעו מטעמי סבירות ושמירה על השקט והסדר דברים דומים. סביר מאד שאם הייתי מנסה לבא למסגד ולהוכיח שם שאפשר לקיים את מצוות האיסלם בצורה שונה, כגון לאכול ברמאדן ביום ולצום בלילה וכדו', היו מונעים ממני, משום שמדובר בסתם התגרות מכוונת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2013 11:43 לינק ישיר 

אמשלום,
זהו בדיוק סוג התגובה שגם אני חשתי בקריאה ראשונית. אבל דבריי נאמרים במחשבה שנייה אחרי התגובה הזאת. אין שם תשובה לזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2013 15:04 לינק ישיר 

הרב מיכי
כשקראתי את תגובתך בעמוד הקודם (המצדיקה את דברי הלברטל) הבנתי כיצד עם פלפול משפטו-פילוסופי אפשר לטהר כל שרץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2013 15:07 לינק ישיר 

ירוק, אז כבר הרווחנו משהו. אבל רק אבהיר את שכבר כתבתי: לא באתי להצדיק את דבריו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2013 15:11 לינק ישיר 

דרלצ
השאלה החשובה ששכחת לעסוק בה הוא מי החליט שהכותל המערבי שייך לחרדים, או אפילו לדת היהודית האורתודוכסית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2013 15:13 לינק ישיר 

יהי
הכותל הוא שריד בית המקדש, בית המקדש היה שייך לדת הריפורמית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2013 15:16 לינק ישיר 

לא, לצדוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2013 15:17 לינק ישיר 

יהי
סבר וקבל, אך ממה שאני יודע על ההלכה הצדוקית, הם לא היו פמיניסטים במיוחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2013 15:20 לינק ישיר 

גם הצדוקים התקדמו מאז..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2013 15:27 לינק ישיר 

בעל

<הכותל הוא שריד בית המקדש, בית המקדש היה שייך לדת הריפורמית?>

הכותל הוא שריד בית המקדש  ?! ?! ?!

ראה הרב יחיאל מיכל טיקוצ'ינסקי בספרו "עיר הקודש והמקדש" חלק ד פרק ב, עמ' יח-כד.

http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=9436&st=&pgnum=20&hilite

תוקן על ידי נישטאיך ב- 11/07/2013 15:55:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2013 15:31 לינק ישיר 

הכותל הוא מקום שאמור לאחד בין כל חלקי העם .

יחד עם זאת הוא חייב להישאר בקדושתו .

אמנם פעם היו יותר מקומות מעורבים ולא חששו לכך .

אבל בדורנו הפרוץ חייבים לעשות ''גדרים'' וסייגים בשביל להיזהר .

כבר מצינו בחז''ל לגבי ניסוך המים בסוכות .

ותיקון גדול עשו שם - ששמו את הנשים בנפרד ואת הגברים בנפרד .

אז מה נאחר אנו בדור כל כך חלש .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2013 15:51 לינק ישיר 

יהי
ע' בספרי מחקר רח"ל ותראה שהצדוקים היו יותר שמרנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2013 15:59 לינק ישיר 

נו, ספרי מחקר, רחמנא ליצלן. אנחנו הרי יודעים את האמת שאנחנו השומרים את המסורת העתיקה הנצחית והצדוקים היו חסרי עמוד שדרה שהמציאו כל הזמן דברים מדעתם בדיוק כמו הרפורמים. (הערת אגב: כל הדיאלוג הזה בינינו כבר חזיתי מראש מתגובתי הראשונה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2013 16:00 לינק ישיר 

אז למה לא פרטת אותו מלכתחילה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ממשגיחת כשרות לנשיאת מדינת ישראל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.