בית פורומים עצור כאן חושבים

תהליך החשיבה[הנונקונפורמיסטי] ממתי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/11/2004 00:04 לינק ישיר 

אנחנו מסתובבים במעגל!

מחד אין ויכוח על מה שאת אומרת על הרמב"ם ולא פרשנותו של הרמב"ם לפרשת אברהם עומדת כאן על הפרק.
מה שהיה נראה לי בהתחלה שאת מביאה את הרמב"ם לחזק נקודה מסויימת בהבנת ההליך אצל בני האדם. ואותה לקחתי כמובן להאיר את דברי.
מאידך אני לא מבין איך את לא מזהה כאן את החשיבה
האחרת היכולת לפרוץ את גבולות החברה היא זו שעומדת ביסוד השינוי התהומי האדיר שעשה אברהם.
לא החשיבה ואפילו לא ההתבוננות , הסבירות היא שרבים חשבו ואותם דוקא זה הוביל לאמונה ברורה כשמש באלוהות השמש או במה שהיא מסמלת כמייצג האלוהים [ דעת הרמב"ם הטעונה ביאור בעת אחרת].
אבל מדרכו של הרמב"ם... להטות אשכולות..
נחזור לעניננו.
את בטוחה שענית על המתי והמה?

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 00:26 לינק ישיר 

ממללא
מה הייתי עושה בלעדיך.
כבר אמרתי לך שאתה מאיר את שאלתי מזוית שפחות מוכרת לי וזה ממש מועיל.
אני כמובן נוטה להאמין לך במניעים הכנים [יש לציין לשבח] שאתה מסביר ביחס לך. [אתה הראשון שאומר זאת.]
אגב אין הכונה שחייבת להיות טינה או כעס. מה שכן חייב להיות זה לפחות זהוי שזה לא מתאים לי לבן אדם הספציפי יהיה אשר יהיה .

וכאן תן לי דוקא לתרום לך משהו אני אמנם בא מבית חרדי קלאסי אבל שאלות אמוניות ובכלל, לא היו זרות כלל וכלל ההפך זה כל הזמן היה שם.
אבל מעולם לא היתה שאלה מנקרת, עוכרת. אלו היו דיונים ברמה פילוסופית, לא משהו שהתחבר, לא משהו שיכלת לחשוב על אפשרות שאם לא תהיה תשובה מספקת זה ישנה כהוא זה מהדרך שבה אתה הולך.

אני מודע לשוני בין אדם לאדם . אבל יש כאן תופעה שחשוב להבין אותה את מניעיה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 00:27 לינק ישיר 

קעלעמר,

הסיבה שדרכו של הרמב"ם להטות אשכולות היא אולי שהוא לא פופולרי בעידן הפוסטמודרני- אין שאלה פילוסופית שהרמב"ם לא עסק בה, הוא הקיף את כל השאלות האפשריות, זה שבני האדם אינם מודעים לזה זו בעייתם ועל כן זו תהיה תגובתי האחרונה באשכול זה.

הסבירות שרבים חשבו… זה מסקנה מרחיקת לכת יחסית לעובדה שכבר הדגשתי בתגובתי הקודמת, דהיינו, מספרם המועט של סך אלה שחשבו באמת מחשבה שכלית … מזמן אדם הראשון ועד לאברהם אז איך הגעת לזה שרבים חשבו והגיעו למסקנה וכו'?

וכבר אמרתי שחבריו של אברהם לא חשבו כלל, כי אם היו חושבים לא היו ממשיכים בעבודה הזרה, והעובדה שאברהם הצליח לשנות את דעתם הוא מפני שעורר אותם לחשיבה, וגבר עליהם בראיות הגיוניות שנובעות מחשיבה שכלית.

עניתי על ה'מה' כשאמרתי שהגורם הוא הרצון להפעיל את המחשבה השכלית העיונית כדי לגלות את האמת.
עניתי על ה'מתי' כשאמרתי שזה יכול לבוא לביטוי אפילו אצל ילד שחושב מחשבות על ה'עולם' וסיבת פועלו שמובילות בהכרח לתשובה אמיתית מפני שהאמת כפויה על האדם

לילה טוב,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 00:49 לינק ישיר 

קעלמער,

תודה רבה

איני טוען שהשאלה שאתה מעלה לא מעניינת. אדרבה, בעיני זה מרתק לשמוע מה מביא אנשים לעמדות כמו אלו הבאות כאן לידי ביטוי. אני רק סבור שלא ניתן להצביע על גורם קולקטיבי למהלכים כאלו.

אגב, למרות שאיני חרדי אני סבור שאני די מעורה בעולם החרדי, וחלק לא קטן ממכרי ובני משפחתי הם חרדים.

ובכל זאת, למרות שרובם אנשים חכמים שעסוקים במצות תלמוד תורה באיכות ובכמות, אני מתקשה לראות מי מהם מתחיל, בשלב כלשהו של חייו, 'לחשוב' במובן העכ"חי. משיחות שאני מנהל איתם אני חש שהם כלל לא מודעים ליכולת של העולם ה'חיצוני' לאיים על תפיסות היסוד שלהם. הם משוכנעים מלידה שכל מה שמחוץ לבני ברק הם רק תאוות וחולשת היצר, ולא קושיות ממשיות או מערכת ערכית אחרת. אלו בודאי לא 'חיים' במובן העמוק של המילה (באיזה מקום זה מזכיר לי את הסיפור על הנערה הבדואית דלעיל).

אם ניקח לדוגמה 'דיון פילוסופי', הרי שהמושג הזה כלל לא קיים בחשיבה שלהם - כיוון שהיא בנויה בצורה כזו שאין דיונים אלא רק תשובות ושמה שעלינו לעשות הוא לחפש אותן בדברי רבותינו. מאידך, כשמדובר בלימוד תורה, אזי שום דבר לא מובן מאליו ועל כל דבר צריך להקשות, לברר את המקור וכיו"ב.

זה מזכיר לי מה שסיפר פעם העיתונאי ישראל סגל, שנשאל ע"י הרב שך מה גרם לו להתפקר, והוא השיב לו שבעיקר שיעורי הגמרא של הרב שך, שלימד אותם לבחון כל דבר ולא לקבל שום דבר כמובן מאליו. הוא פשוט לקח את זה צעד קדימה.

לכן אני גם חושב שדוגמאות מהעולם הד"ל ראויות לדיון אחר. גם בחוגים היותר שמרניים של העולם הד"ל, חבר'ה צעירים יודעים שיש עוד עולמות מסביב ושהם לא רק יצרים ותאוות. גם היצרים והתאוות אינם משהו מופשט ומעורר חרדה אלא אפשר לגלות אותם דרך הטלויזיה בסלון. ממילא, אין ממש רגע שבו נולד הקונפליקט.

תוקן על ידי - ממללא - 11/11/2004 0:55:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 01:15 לינק ישיר 

היי ....איקא זו לא היתה הכונה... המשיכי ותדוני .

[אלא אם כן היתה זו ריב.לא רוצה לריב..]

יש כמה הנחות שכדאי לבדוק אותם . האם באמת הרמב"ם הקיף הכל? לא בטוח.
אבל אין זה מעניניו של אשכול זה. אתמקד במה שנראה לי קשור ונוגע ,ועומד ביסוד אי ההסכמה ביננו.
אני טוען ש לא עצם החשיבה היא זו שמביאה את האדם להטיל ספק ולהתקדם ע"י הטלת ספק [אישית אני אוהב ספקות שמקדמים אותי. אני לא נוהג להטיל ספק בלוח זמנים של הרכבת.] אלא הזיהוי הזה שהחשיבה היא שונה ומתנתקת ממוסרות החברה.
ואילו את -אם הבנתיך נכון- טוענת ההפך. אין זה משנה מהותית לנידון שלנו.

[ ההערה שהקפיצה אותך נאמרה בציניות. את לא מהמתרגשים..]

ממללא

את סיפורו של סגל אני הבאתי באחד האשכולות.
דומני שאילו סגל היה משתתף בעצור [אולי? מי יודע?]
סיפורו היה בהחלט תשובה ראויה לשאלתי.
[אגב סגל הוא חניך ה"יישוב" ובילדותו עוד פחות מזה.]
אם כי בהבחנה אחת לטענתו הוא לקח את המטען שהוא למד, צעד אחד קדימה, ואילו מאלה שאני דיברתי המחשבה הראשונה כבר עמדה בקונטרס למטען שעליו גדלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 12:04 לינק ישיר 

קעלעמר ידידי

הצדיקים במותם חיים כך אומרים

אנא אם רצונך לחוות דעתי שאל שאלותיך שוב?

מה אתה שואל, האם אתה חושב שמה שמנחה אדם לצאת נגד המוסכמות זה מן תכונה למרד שטבועה באדם, ועל כן זה מתפרץ אצלו בלי קשר לתוכן איתו הוא יוצא ופורץ? האם אין לאדם שליטה על הדחף הזה? הכל בשם מסר המיוחדות? האם אלה יחידי סגולה או תכונה שיש בכל אדם?

לפני שאני ממשיכה נבין בדיוק מה אתה אומר

לא קשורה באמת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 12:26 לינק ישיר 

בכל הדיון קיימת הנחת יסוד שנונקונפורמיזם היא תכונת חיובית. אולי זו טעות טוב להיות קונפורמיסט, וודאי שנוח להיות קונפורמיסט ויסיף דעת יוסיף מכאוב.
לעתים נונקונפורמיזם הוא אשליה, לדוגמא ילד שנהיה נונקונפורמיסט ביחס להוריו, לעתים זה נובע מתוך קונפורמיות עם החברה שהוא מצוי בה. פסקים מסוימים של בג"ץ שנראים לכאורה חדשניים אינם אלא התישרות של הבג"ץ עם הקו השליט בתקשורת (לדוגמא פסק הדין של ברק בנושא שני בני זוג מאותו מין).
הסביבה הכללית מעודדת לכאורה נונקונפורמיזם כביטוי לפרטיות ויחודיות של כל יחיד, אולם מאידך עוד לא היה בהיסטוריה כלי אוכף קונפומיות כמו הטלביזיה, כך שקונפורמי לנהוג ולחשוב על פי מה שאמצעי התקשורת מגדירים כנונקונפורמיזם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 16:34 לינק ישיר 

איקא

מה זאת אומרת שאל שוב?
הבנת אותי פרפקט. ותגובתך הראשונה מוכיחה זאת.
אחרי זה התחלנו להפליג בנושאת המטוסים של הרמב"ם.

ננסה עוד נקודת הבהרה. נעזוב את אברהם ונלך ליצחק.
ליצחק שלנו הורים הקוראים בשם השם, הוא נשלח לישיבת המצויינים של מרנן שם ועבר.
נאסר עליו לשחק עם הילידים הכנענים, ואפילו אחיו השובב
נזרק מהבית.
קיצור הוא נמצא בחברה מוגנת והומוגנית.
האם הוא לא חשב? חלילה! הוא כנראה נצטווה ע"י אביו כך:
"אייזיקל יקר שלי,שמע בני מוסר אביך! נכון שאביך חושב בכיון מסוים ובדרך מסויימת ומאד מאד רוצה שגם אתה תלך בדרך הזו .
אבל ,מחמל עיני אביך גם מאד רוצה שזו תהיה הדרך שלך שבאה ממך והכרתך."

ההבדל [מליצית] בין השנים הוא שאברהם היה בו משהו שהוביל אותו לחשוב בכיוונים הפוכים למטען שגדל עליו .
ספק אם ליצחק היה. אותו כבר עטפו בצמר גפן ,גם אם הורו לו לחשוב על כל דבר.

אריק
איקא כבר הזכירה שפעמים שהאמת [-האישית ?-] כופה עצמה על האדם.
והשאלה אינה נוחות.
[איך אתה דוחף את הבג"ץ לכל תגובה..]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 19:50 לינק ישיר 

תראו כמה קשה לנו לדבר על עצמנו, ישר רצים לתיאוריות, ישר מביאים ציטוטים, ישר מתחילים להתקוטט... אם הבנתי נכונה את מטרתו של פותח האשכול, הרי עד כה לא ממש עמדנו במשימה..

נאה דורשת, נאה מקיימת, ואני לוקחת על עצמי לנסות לענות לשאלה שהציג קעלעמר.

והסיפור שלי... [יותר נכון - סיפור שלי, יש עוד אי אילו ואולי עוד יבוא הרגע לספרם...]

סביב גיל הבת מצווה שלי התחלתי לשאול שאלות הקשורות בזהות היהודית, באמונה ובאורחות חיים יהודיים. לא הייתה לי דרך סלולה ללכת בה, שכן גדלתי בבית ישראלי חילוני רגיל (יחס חיובי למסורת ולחכמת ישראל אבל לא התייחסות אמונית ומצוותית). חיפשתי את דרכי כאן וכאן, וקשה לתאר רגע מסוים שבו הפכתי למה שאני. יש שלל רגעים וחוויות שהבהירו לי, עפ"ר על דרך השלילה לאיזה שביל לא כדאי לפנות.

כאן אני רוצה לחלוק אתכם התנסות שחוויתי כשהייתי בכיתה ט'. הלכנו כמה חברים וחברות לבית כנסת חסידי בעירנו המעטירה בערב שבת. בתקופה זו כבר הרביתי להתפלל, בעיקר בשבתות במסגרות שונות. ובכל זאת החוויה באותו בית כנסת הייתה יוצאת דופן ושונה מכל מה שהכרתי עד אז:
היתה מין התרוממות רוח בתפילה, איזה סוג של דבקות שלא ראיתי עד אז, לשון התפילה שהיגויה היה זר קיבלה נופך מיוחד שלא שיערתיו קודם לכן, איכות נדירה של קדוּשה מילאה את האוויר. אחרי התפילה (או אולי ב'לכה דודי', לא זוכרת) התחילו כל הגברים לרקוד וסחבו אתם את החברים שלנו שהיו קצת נבוכים בתחילה אבל עד מהרה נכנסו לעניינים. ראינו בעינים שלהם איזה אור חדש.
ואנחנו.... אנחנו הבנות ישבנו בעזרת נשים שלא היה אלא חדרון קטן ובו מן חריצי הצצה עלובים לכיוון בית הכנסת. ערמות של ארגזי קרטון ובהם ספרים ישנים עמדו על הרצפה וריח של אבק שרר באוויר. חוץ מאתנו ישבו שם עוד שלוש(?) נשים קשישות שהתפללו באין קול מסידוריהן. לא אור, לא שירת דבקוּת, לא היסחפות בריקודים נרגשים...

הרבה פרטים שכחתי מאותו ערב, אבל אור היקרות של בית הכנסת נחקק בי, אלא שלא פחות מכן, נחקקה בי עליבותו של המחסן המאובק והעלבון של היות כלואה בו.

אני חושבת שאז הבנתי שהיהדות שלי לא תוכל להיות כזו שתכניס אותי לתוך מחסן ספרים.

זו אבן דרך בדרך שעשיתי, דומה שאני עדין הופכת למה שאני בכל בוקר אני מקווה כך לפחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 20:07 לינק ישיר 

שחרית,

כבוד החברים במקומם מונח, אני מוחה על הביקורת עד כמה קשה לאנשים להיחשף... התורה היא "ספר תולדות אדם" ולא חייבים להיכנס לחוויות אישיות, או לספר סיפור אישי כדי להבין 'דוגמה' לפיה אדם מהפך את כיוון חשיבתו,ומסיפורים אישיים אין להסיק מסקנות 'מדעיות' של נכון או לא נכון. לאדם אחד המחסן המאובק הוא קריטריון להסכמה לקבלת 'ערכים' ולאדם אחר לא יזיזו...אצל אברהם למשל הפסלים חגגו עם כל טוב של סבבה,בביביסיטר צמוד היה להם, להאכילם סטייקים ומנות אחרונות, פיקניקים נשים וגברים מתפללים תחת כל עץ רענן במקהלות, ומנפנפים במנגלים.. הכל היה מסביבו נוצץ, רקדו, התרגשו, והגיעו להרגשות רוממות, ראו זיקוקין, ומה בסוף? כפוי טובה,ניפץ את הפסלים וגרם נזק כבד ב'רכוש' שלא נדבר על הפאדיחה מפני השכנים...והפגיעה בכבוד אביו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 20:47 לינק ישיר 

כדבריך קעלעמר

יצחק דוגמא עוד יותר טובה.

ונתחיל עם אחיו השובב, ככל הידוע לי על אף סילוקה של הגר מהבית, ואיתה בנה ה'בעייתי' וחרף התנגדותה ודברי ההסטה , וטענותיה הקשות (ואולי צודקות? צריך לבדוק , אבל זה לא כעת)) של שרי נגד כל קשר עם זכר הגר ובנה, ז"א החינוך בבית היה נגד האח השובב ישמעאל, אך ראה זה פלא? מי קובר את אברהם במותו? שני בניו יחד? איך זה קרה שהם התאחדו? ככה פתאום מנתק של כל כך הרבה שנים, ושמירה מפני עירבוב עם הילדים הכנעניים, מתערבב הילד המגודל יצחק עם אחיו?

דבר שני, התנהגות יצחק בעניין הנסיגה מהבארות שחפר אביו? האם התנהגותו היתה מקובלת? ככה לוותר על מקור החיים במדבר? האם פחדנותו , או חולשתו, הם שהביאו אותו להחלטה לנהוג כפי שנהג? אבא שלו לימד וחינך אותו ל'ברוח' ממאבקים?

אם הנונוקורפרומיזם נובע מהחשיבה השכלית הנכונה, היא אינה תלויה בחינוך – אלא בחינוך עקרוני. וכך יכול מהפכן לנהוג X' , ואם החינוך העקרוני שהוא מקבל היא לחשוב נכון – ו"ללכת בדרכיו", גם הצאצא יהיה נונוקורפרומיסט וינהג Y , באם יעמוד במבחן המציאות!

שמת לב? אין פה שום זכר לנושאת המטוסים של הרמב"ם, זה נושאת המטוסים שלי נטו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 21:47 לינק ישיר 

שחרית

גם אילו כל האיקונים בעולם היו ירוקים ומחייכים ,לא היה מספיק בכדי למלא את המגיע לך.

אני שוקל אם הבנתך היא, בגלל שאת אשה או חלילה רפורמית. (((( (F)))))

באופן מענין ומרתק -יש לציין- את מתארת פריצה כפולה .האחת מחייך ה"חילונים" ומשיכה אל כיון הדתי\ חסידי ומיד הפנמה, ופריצה משם אל הפלורליזם.
היש תיאור טוב מזה לכך שהדבר הוא באופיו של האדם?
אין כונתי שהדבר כפוי על האדם גנטית ,אבל ברור שמדובר כאן [לכאורה] במתת אל לבניו של אברהם..

ובנימה אישית מאד התרגשתי מתיאור החיוה [המפוקפקת] של כליאה בתוך הארון ,למזלך לא נכלאת בסופו של דבר בתוך ארון מנטלי כפי שרבות מאחיותינו נמצאות בו.

אגב זה המקום לומר שהסיפור על הילד שסיפרתי בפוסט הראשון הוא סיפורי.
ושוב, לא באתי מבית שדיכא חשיבה או נבהל אוטומטית מחשיבה , אבל כפי שאמרתי כל חשיבה היתה בילט -אין
בתוך מסגרת כובלת .

איקא

ומסיפורים אישיים אין להסיק מסקנות 'מדעיות' של נכון או לא נכון.

ומהתורה את כן מסיקה מסקנות מדעיות?

הכל זה סיפור אישי לא במובן של T.V. SHOW חושפני.
אלא היכולת לשים אצבע על האנושיות בתהליך.
על הדבר חשבתי רבות אבל נתעוררתי לו לאחרונה שוב בגלל אשכולו של משה מאיר על הזהות .בכדי להבין את הזהות של האדם ממה היא מורכבת אנו חייבים ללמוד על התהליך של החשיבה [כך לטעמי] עד שהייתי אומר ש סוג האדם הזה אינו דתי או חילוני [תלוי מאיזה כיון הלך] אלא זן חדש ישן של חושב הפורץ מסגרות .
זה לא חייב להתבטא בפריצת דרך מעשית ושינוי אורחות החיים אלא בהכרה שהחיים הם לא מה שספרו לנו או מה שניסו להחדיר בנו בפטיש חמש קילו.

ואולי בזה כיונתי לדעתו של מיכי שהפוסט מודרני אינו יכול להשתנות גם החושב שאני מדבר עליו אינו יכול להיות דתי או חילוני או כל זהות מגדירה ומצמצמת .
הפלורליזם והחשיבה הם זהותו.

תגובתך השניה אינה חולקת על דברי ,אם הבנתיך נכון. ואני שמח על כך
[לא נורא לא חייבים להתוכח כל החיים....]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 22:03 לינק ישיר 

קעלעמר,

א) ודאי שמהתורה אני מסיקה מסקנות מדעיות/= אמת נצחית שטמונה בעומקה, אחרת לא הייתי בוחרת, ואני מדגישה בוחרת בדרך התורה בקיום המצוות.כשאמרתי שאי אפשר להתייחס לחויות האינדיוידואלים, זה מפני שההכרעה בדבר קבלת התורה במובן הרחב שלה נעשת על בסיס ההכרעות של טוב ורע, ולא אמת ושקר..וזה בטח לא במובן של פסילת דעתה של שחרית או שלך או עוד חברים שבחרו לשתף אותנו בחווייתם, אלא הביקורת על אלה שאינם מעונינים

ב) לאחד יכולה להיות היכולת לשים את האצבע בתהליך האנושיות שחווה, ויש אחר שאפילו במדיה הזו, הוירטואלית, אינו רוצה לשתף פעולה, וזכותו המלאה. בתורה יש את כל הסיפורים והתופעות האנושיות האפשריות, וזה לגיטימי בעיני להביא דוגמאות ממנה

ג) אני שמחה שאתה מסכים איתי בקשר לאיזיקל הילד הנבון והממושמע שהיה מהפכן בפני עצמו בלי קשר לאביו, מהצגתו בשאלתך אלי הבנתי שאתה חושב עליו שהיה חנון לא קטן.

ובא לציון גואל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 22:25 לינק ישיר 

להוותי טעיתי בהבנתך, ואיני מסכים איתך!

אבל עוד קודם לזה. את מתיחסת לסיפור האישי בצורה מוגזמת .
סביר להניח שאין לך בעיה לספר שאהבת את סבתך ואף אחד לא יחשוד בך שאת רגישה וחושפנית.

מה סיפרה שחרית "כולה" על הטריגר שמתוכה היא התפתחה למה שהיא היום , כפי שאמר מאו צה טונג "כל מצעד של אלף מייל מתחיל בכוס אספרסו קצר" או משהו כזה...

אם חשד בי מישהו שאני כאן מראיין חושפני הזקוק לרייטינג גבוה, טעה טעות חמורה. חייהם של הנוכחים כאן לא מענינים אותי, מה שמענין אותי זה לימוד על חשיבתם, דרכם החשיבתית, ומה אני יכול ללמוד ממנה לעצמי.
הא ותו לא. [שיבא אחד כאן בפורום ויעיד אם שאלתי לשמו, מעשיו, או שם חברו.]

שחרית הבינה זאת קומר וממללא ואריק הבינו.
ותופתעי לשמוע גם איקא המוקדמת הבינה..

עכשיו לתכלעס:

א] יבושם לך ! איך את מסיקה אני לא מבין אבל זה ענין לאשכול אחר .
ב] נכון אבל עייני לעיל.
ג] הוא לא חנון אבל לא בטוח שהיה לו את מה שלאביו היה .
במקום שבו חז"ל משבחים את יצחק שהיה "עולה תמימה " גדל בבית טוב בן צדיק ,[עייני באשכול של מימוני ובתו] שם אני מזהה את ההבדל בינו לבין אביו. יצחק לא שיבר פסילים.
והיכן זה ממש בולט בעקידה! מילא אברהם קיבל הוראה מגבוה .אבל יצחק למה לא ביקר, שאל, התוכח?

תוקן על ידי - קעלעמר - 11/11/2004 22:30:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 22:41 לינק ישיר 

קעלעמר

אוי לא, גם אותך הצלחתי להרגיז...אין איקא מוקדמת ואיקא מאוחרת.. יש איקה אחת.

אני רואה שלקחת את דברי למחוזות לא לי, על כן אני מעדיפה בשלב זה לפרוש < שלא יאשימו אותי חלילה בהסטת הדיון ועוד באלימות >

לא שללתי כפי שכבר אמרתי את הסיפורים האישיים,של אלה שהחליטו לספר את סיפורם שיבושם להם ולך גם יחד, שללתי את הביקורת על זכותם של אלה שאינם מעונינים -

באם תענה על שאלותיי על התנהגותו של יצחק, נוכל לבחון מה היתה מידת המהפכנות שבו - ואנו לא עוסקים בהשוואות - ברור שאברהם היה אחד יחיד ומיוחד, אתה זה שביקשת להביא את יצחק כדוגמא, אבל על שאלותיי לא השבת.

ובבקשה אל תתחיל עם סיפור העקידה- לסיפור יש מסר שלעניין ה'תורה' לא קשור ביצחק

להת' בשמחות.

תוקן על ידי - riv - 11/11/2004 22:45:18

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תהליך החשיבה[הנונקונפורמיסטי] ממתי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.