בית פורומים עצור כאן חושבים

מה <המקרא> עושה לך?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/11/2004 23:06 לינק ישיר 

]

נו טוב. ואני חשבתי, דווקא כשהשכל נח לרגע, מתפנה המקום לאלוהים...

לא ברוח, ולא בפרשים, אלא בקול דממה דקה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2004 23:12 לינק ישיר 

מגי יקירה

השכל אינו עובד אלא בשליטת הרצון של האדם עליו, ז"א הכוח השכלי הוא שכל בכוח שעל ידי הרצון 'את' זו שמוציאה אותו מן הכוח אל הפועל, את מתכוונת שאת נותנת לשכל לנוח מ'המחשבה הדמיונית' - הדמיון הוא שלאדם אין שליטה עליו- הוא כוח שמופעל באדם ללא שליטתו, גם בזמן שהוא ישן

תוקן על ידי - riv - 13/11/2004 23:18:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2004 23:20 לינק ישיר 

מגי,
עוד שתי הערות: ראשית, בקול דממה דקה נותנים לשכל לפעול, ולא מפריעים לו על ידי רגשות ושאר דברים עזים וחזקים.
שנית, הביטוי 'מי שאין לו שכל' הוא ביטוי מושאל. אין מישהו שאין לו שכל. יש בעלי מנות מישכל שונות, אולם לכל אדם יש שכל, ולכן כל אחד יכול לתפוס את אלוקים לפי כישוריו ושכלו.
אין לאדם שום כלי תפיסה אחר (לא רק ביחס לאלוקים), גם אם ירצה. הרגש אינו אלטרנטיבה, שכן הוא לא עוסק בתפיסה.
קשר לאלוקים יכול אולי להיות רגשי, אולם לא תפיסה שלו.

שחרית,
מרקס לקח אותנו לפריפריה של האדם. הוא לימד שהכל כסף (=קפיטל). הוא גם הוסיף תוספת חשובה: שמי שלא מבין את זה, יש להרוג אותו.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2004 23:24 לינק ישיר 

החיוכים למיכי... עד שכתבתי, נכנסו ההודעות השניות.

אםשלום, ריבי - מה כוונתכן "שליליות"? שאכן, לדעתכן באמת ובתמים אין סיכוי להגיע לאלוהים אלא באמצעות קיום מצוות התורה והדרך אליו פתוחה רק בפני יהודים? ועיוור שאינו יכול לקרוא בתורה - הדלת סגורה בפניו?

באמת שאינני יכולה לתפוס את זה. לאינדיאנים אין אלוהים, רק אלילים? להודים? לטיבטים? לדרוזים?

זה או שאני לא באמת מבינה מה אתן אומרות, או שבאמת היהודי מאמין באמונה שלימה שהוא היחיד שאלוהים שועה אליו וברא עולם מלא למענו בלבד.

אני מסכימה שיש ליהודים שליחות חשובה. ואני מחוברת ליהדותי חזק. אבל...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2004 23:26 לינק ישיר 

ריב,
הלל טוען שכפי שפסלי המלכים הרומאיים עשויים בדמותם, כך הגוף האנושי הוא צלם הא-להים.
אני לא מאמינה שהוא חשב שלא-להים יש דמות אדם, אבל אני מבינה מדבריו שיש מן הא-לוה גם בגוף, ושצלם הא-להים שבנו אינו מצומצם לתחומו של הראש.

מכאן, לשאלתה של מגי - אל א-להים אפשר (לדעתי גם כדאי) להגיע מכל האספקטים של היותנו: מן השכל - הידע, הלימוד, ההבנה; מן הלב - הרגשות, האהבה; מן החלציים - היחסים בין איש ואשתו; וגם מכפות הרגליים - המציאות היומיומית, ה"בלכתך בדרך".

מגי,
הבנת אותי בדיוק באופן ההפוך מכוונתי. אני מקווה שעכשיו הדברים ברורים יותר.

תוקן על ידי - אמשלום - 13/11/2004 23:29:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2004 23:34 לינק ישיר 

אמשלום,
נראה לי שאי ההבנה אותך אותי, הוא מפני שכנראה נשמעתי לך כאילו אני טוענת שהאדם הוא רק שכל, ולא היא - נפש האדם אחת והיא כוללת גם את הגוף/הזן, המרגיש, המתעורר/הרצון, המדמה, והשכלי, אדם שחסר אחד מהחלקים אינו נקרא אדם.

אדם צריך שישמש כל כוחות נפשו לתכלית האחת - והשכל היא צורת האדם - יכול לדמות לאלוה, ולהיות בצלמו כדמותו, ויכול להיות כבהמה וכחיה, לחוש אותו בדמיון והרגש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2004 23:43 לינק ישיר 

מגי

מה זה חשוב, אינדיאני, הודי, טיבטי,מקסקאי או הונגרי, כל אדם באשר הוא אדם יכול להגיע להכרת ה' האוניברסלי, זה שברא את האדם הראשון, לא את היהודי הראשון, אברהם אבינו לא פעל לפי רצפט מצוות מודרך, אלא שכבן אנוש קיים את המצוות משכלו, וכך יכול כל אדם להיות מסוגל בפוטנציאל שאיתו נברא להגיע, להכרת ה',לאלוהי השלילה. וזה לא קשור אם האדם הוא האדם לפני 5000 שנה, או האדם של היום.או באם הוא יודע לקרוא או לא, או אם הוא עיוור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 01:16 לינק ישיר 

דם,[קיצור של מגי_אדם]

והנה א י מ ה חשיכה גדולה נופלת עליו

מי שמבין יבין מי שלא לא!

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 07:48 לינק ישיר 

ריב, אם-שלום

רווח לי!! באמת. אני כל כך רגישה לנקודה הזו, שאני מזנקת תיכף שאני שומעת משהו בכיוון הזה, גם כשלא באמת אומרים את זה... (והגישה הזאת, ד"א, היא מה שהבריחה אותי לתמיד מהלחזור בתשובה). אבל הייתי צריכה להבין מעצמי, לפי מה שקראתי אתכן עד עכשיו, שלכן אין המחלה הזאת של "בן יחיד לאלוהיו".

מכל מקום, ריב, התוכלי להסביר לי מה כוונתך "אלוהי השלילה"?

עמר

כיוון שערבת את שמי באותו משפט מפחיד, ואף קיצרת אותו בצורה מאיימת להחריד, התואיל להסביר בכל זאת למה כוונתך לפני ששוב אתחיל לדמיין דברים שאינם?

מֶגִי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/11/2004 08:16 לינק ישיר 

אם עמר הוא קיצור קעלעמר [KALLEMAR] הרי שדם הוא קיצור של מגי אדם.

דמייני "חופשי" זו המטרה,לא?

[אגב זה פסוק מבראשית טו יב]

תוקן על ידי - קעלעמר - 14/11/2004 8:25:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 09:17 לינק ישיר 

קעלעמר

טוב, לא אקצר. רק שבניגוד לך, מגי אדם הוא שמי האמיתי, לא ניק.

ובכל זאת, מדוע אתה קושר אותי למשפט אימתני כזה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/11/2004 09:32 לינק ישיר 

לא קשרתי אותך לפסוק.

זה אמור לענות על שאלתך מה המקרא עושה לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 09:38 לינק ישיר 

עלע (איך הקיצור הזה?),
אימה, חשיכה, או שניהם?
אימה שייך לרגש (חשבתי שזה מה שרצית לרמוז בדבריך), חשיכה היא מה שהרגש משרה כשהוא פועל במקום השכל (ראה דבריי לעיל על קול דממה דקה), או שניהם (שזה כמו קודם).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 15:30 לינק ישיר 

ריבי

את אומרת "השכל אינו עובד אלא בשליטת הרצון של האדם עליו,... "

בדיוק כך גם אני חושבת. אלא שהשכל אינו מבין זאת לפעמים. לפעמים אין הוא מבין שהוא <משרת> את הרצון, הוא מתחיל לחשוב שהוא הרצון. ואז אנחנו מתרחקים מעצמנו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/11/2004 15:40 לינק ישיר 

מגי,,

ההודעה נכתבה לפני שראיתי את תגובתך אלי

השכל אינו מבין שום דבר עצמו, הוא שכל בכוח שרק האדם על ידי רצונו מפעיל אותו...אם בחשיבה שכלית, או בחשיבה דמיונית
אינטואיציה בכלל שייכת לרגש ולדמיון, נכון שבמקרים מסוימים האדם נעזר באינטואיציה אך הבסיס הוא המחשבה השכלית שמבדילה אותו משאר יצורי הקוסמוס..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה <המקרא> עושה לך?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.