בית פורומים עצור כאן חושבים

הצילו יהדות חדשה!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/11/2004 22:20 לינק ישיר 
הצילו יהדות חדשה!

אני צריכה את עזרתכם.
אנו זוג בעלי תשובה כבר מספר שנים, בעלי התחיל ללמוד עם חבר גמרא והתחיל להיות מאוד רציני בשמירת מצוות. מהרקע אנו קיבוצניקים מהשומר הצעיר.וכך בערך היתה רמת הידיעות בתורה. לאחרונה בעלי החל להתעניין בפורום שלכם, ואף ישב וקרא שעות את הרשום כאן, ולהפתעתי במקום להתחזק הוא החללשנות מהרגלו.הוא ממעיט ללכת לחבר ללמוד.הוא הפסיק ללכת לבית כנסתבערב שבת ,דבר שהקפיד מאוד כבר מספר שנים .דבר זה גרם לבעיות בנינו, כי הבו בן ה9 לא רצה ללכת לבית הספר הדתי כי חבריו לועגים לו שאביו"כל שבת חולה" התרוץ שאנו אומרים לשכנים ששואלים מה שלומו.(לנו יש רק בית הכנסת, אחד באזור), כשניסיתי לברר מה מקום השינוי הוא אמר :לא הכל חשוב בסידור ולמה לבזבז זמן בתפילה ארוכה. לי יש הרושם ,אחרי קריאה רבה את מאמרכים בכמה נושאים,שהפורום שלכם הוא שתרם לתפישתו ןלקלקול התום שלו במצוות,האומנם? האם אתם רפורמים כאן בפורום או מיסדי דת חדשה? אולי חברי דת אמת שמעתי שיש קבוצה כזו שהיא כאילו דתיה ,אך בפועל, נגד הדת. אז איך אדע מי אתם? ואיך יחזור בעלי ללמוד שוב וללכת לבית הכנסת? אני זקוקה לעזרה דחופה!
:addSymbol('');

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 22:27 לינק ישיר 

אני לא מאמין לאף מילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 22:33 לינק ישיר 

שאלה אחת (תרתי משמע), את\ה מהפורום בחדרי חרדים, או מאהלה של תורה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 22:45 לינק ישיר 

ואולי בכלל מהפורום של אכיש מלך גת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 22:45 לינק ישיר 

לגב' השואלת

לאור העובדה שרבים החלו ללכת לבית הכנסת בעקבות קריאה במאמרי הפורום, הרי שנראה ששורש הבעיה נעוץ בחסרון בהבנת הנקרא.

רוב חברי הפורום נוהגים לבקר בביכנ' לפחות בשבת, ומקצתם אף נוהג לעבור לפני התיבה.

לצערי הרב, פורום זה חסר את הכלים להקנית מיומנות הבנת הנקרא.

אני ממליץ לך להתקין במחשבכם התקן חסימה מהסוג המאפשר חסימת אתרים למבוגרים. מילות מפתח: תורה, שכל, מיימוני, ומייציץ.

החותם בדמע ובברכת לא תוסיפו לדאבה עוד

רג''ס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 22:59 לינק ישיר 

שאלה אחת

ברוכה הבאה אל הפורום, וחבל שהגעת אלינו דווקא מתוך נסיבות אשר כאלו, ועם שאלה כזו.

הסיפור שסיפרת הוא כואב מאד, וראוי לעזור בכל מה שאפשר.

אמנם, בתוך דבריך אני שומע כמה שאלות. אלו שהצגת בפועל, אלו שמשתמעות מדבריך, ואלו שמתעוררות אגב הדיון בנושאים כאלו.

אני רואה כאן כמה נושאים:

א. איך עוזרים לאדם שרוצה לשמור מצוות ולהתקדם, אך קריאה בפורום גרמה לו לזלזל במצוות?

ב. האם הפורום נועד להרחיק אנשים מן התורה והמצוות או לקרב אליהן?

ג. האם יש ממש בטענות שהועלו בדיונים בפורום? למשל: האם התפילה ארוכה מדי, ומכילה חלקים שהאדם רשאי לא לאמרם, או לא? האם יש חובה ללכת להתפלל בבית כנסת?

קשה לענות על שאלות כאלו במסגרת של תשובה אחת. הרי זה כמו הנסיון ללמוד תורה על רגל אחת...

אך אנסה להצביע על קוים כלליים. ממילא, התשובה תהיה ארוכה. אשתדל לקצר ולהיות ברור כמיטב יכולתי.

א. אם אדם מבקש להתקרב לקב"ה, ואל התורה, אין דבר יקר וחשוב מזה. קבלת החלטה עקרונית לשנות את אורחות החיים, לשמור תורה ומצוות - זו זכות עצומה. וגדולים בעלי תשובה, שאין צדיקים גמורים משתוים לדרגתם.

כיצד ינהג אדם שהתורה והמצוות חדשים לו? יש לו רק דרך אחת. ללמוד. ללמוד וללמוד. יש דברים שאפשר ללמוד מראיה. מגיעים לבית הכנסת, רואים כיצד מתפללים, עוקבים אחרי הסידור, מבקשים ממישהו שיראה כיצד מניחים תפילין, וכיו"ב.

יש דברים שצריך ללמוד מספר. הילד שגדל במשפחה דתית רואה מהוריו מה לעשות ומה לא. זה, כמובן, לא מספיק, אבל זה בסיס. האדם שהתורה והמצוות חדשים לו, חייב למצוא ספרים מתאימים וללמוד מהם.

זה גם תלוי בנקודת ההתחלה שלו. מה ידוע לו מקודם ומה לא.

הדיונים אצלנו בפורום, גם אם מתאמצים מאד שיהיו מובנים לכל נפש, מסתמכים על ידע מוקדם. לפיכך, למרות שכדאי לעיין בהם, וניתן להפיק מהם תועלת, יש לוודא שהם מובנים היטב.

עקרונית, ניתן לומר שהתורה מתחלקת לשני חלקים גדולים. החלק המעשי. מה חייב האדם לעשות ומה אסור לו לעשות. השני, החלק הפרטי והפנימי, התפתחותו והתקדשותו. המעשים הם רק המסגרת. ההתפתחות הפנימית היא עיקר. אך חלילה חלילה לזלזל בחיצוניות, כי היהדות עומדת על חיצוניות ופנימיות גם יחד.

לפיכך, במקביל לעיון בדיונים בפורום, ראוי לבעלך - ולכל אדם שהתורה חדשה לו - ללמוד את המקורות. כמדומה שהיו אשכולות על ספרים המתאימים למתחילים.

למשל:

"תשובה" של הרב עדין שטיינזלץ. ככלל, כל ספריו נפלאים ומתאימים למתחיל.

קיצור שולחן ערוך. הספר מכיל לקט מקוצר של כל ההלכות הנוגעות לחיי המעשה. יש הדפסה שלו באותיות גדולות וברורות ועם ניקוד.

כדאי מאד ואפילו חיוני למצוא מסגרת של שיעורים, שבהם ניתן לרכוש את הידע הרב שחסר בשלבים ראשוניים. כדאי וחשוב למצוא רב, שאיתו ניתן להתייעץ ואותו ניתן לשאול כל הלכה לא ברורה. כמו כן, פעמים שחייו של המתקרב לתורה ולמצוות מעוררים שאלות קשות ונסיונות לא קלים. הזכות גדולה, אך צריך לדעת כיצד להתגבר על הקשיים ולמה ראוי לשאוף.

עיון באשכולות הפורום אינו יכול להוות תחליף ללימודים ראשוניים אלו בשום פנים ואופן.

(בעבר כתבתי כמה אשכולות מבוא של הלכות הנצרכות ואפשר לחפש אותם ברשימות האשכולות, אך אין די בהם כדי ללמוד את כל הדרוש).

לכן, מן הראוי להקפיד על סדרי לימוד רגילים והשלמות במקביל למה שמעיינים אצלנו. משל למה הדבר דומה? למי שמגיע לסמינר לדוקטורנטים בלי ללמוד אפילו בתיכון... זה לא בא לזלזל ביכולת ובכשרון ובמסירות, אלא רק לציין שצריך ידע מוקדם בכל דבר. ואי אפשר להסתפק בפרט אחד אלא צריך להקיף את כל התמונה כולה.

ב. הפורום נועד לכמה מטרות. לברר שאלות שבין תורה ומדע. ללבן נושאים הלכתיים ופילוסופיים. לשמש מסגרת לחוג חברים וירטואליים בעלי ענין משותף. וגם לספק מקום לימוד למתעניינים בנושאים שלנו.

חלילה חלילה הוא לא נועד להרחיק מתורה ומצוות, אלא להפך.

ג. אם עלי לפנות למי שיודע, בינתיים, מעט על התורה והמצוות, אנסה לספק לו רקע יסודי בצורה כזו:

ביהדות, בתורה והמצוות, יש כמה רמות. יש מעשים, יש דיבורים, ויש מחשבות. לכל אחד מתחומים אלו הלכות משלו.

יש מצוות שהתורה הטילה עלינו. יש מצוות כלליות שקוראות לנו להתקדש. ויש מצוות פרטיות. יש מצוה כללית להתפלל, ויש מצוות פרטיות כמה פעמים ביום לעשות זאת ומה לומר.

יש מצוות שהתורה קבעה, יש מצוות שהתורה הגדירה באופן כללי וחכמים פירשו, ויש מצוות ותקנות שהוסיפו חכמים לפי הראוי, לפי הסמכות שהופקדה בידיהם למטרה זו בידי נותן התורה. זה מה שנקרא "מצוות דרבנן".

ברבות הדורות, התווספו על אלו מנהגים ואמונות שונים. חלקם באו ממקור טהור. חלקם - יש להסתפק בחשיבותם ובנכונותם.

המתחיל, שמגיע לחברה דתית או חרדית, לא ידע להבחין מה שייך לתחום הראשון והשני - מצוות מן התורה ומדרבנן - לבין מנהגים, שעשויים להיות חשובים או לא.

העצה היחידה לנוכח הבעיה הזו שאין לה פתרון קל היא, בתחילת הדרך, לאמץ מה שהוא יכול. ואחר כך ללמוד ולברר מה חשוב ומה פחות.

כך עשוי להתברר שהמנהג של כפרות או של קדיש יתום, שכה הרבה מקפידים עליהם, הם מיותרים או אפילו נגד ההלכה (במקרה של כפרות).

כך עשוי להתברר שתפילת שחרית, שהינה באמת ארוכה מאד, אינה מקשה אחת. ויש בה חלקים חשובים מאד, כגון תפילת 18 וקריאת שמע וברכותיה, ויש חלקים שהתווספו במשך הדורות, ואין הם חובה אלא מן המנהג, אם בכלל.

לגבי בית כנסת, יש בדבר שני צדדים. אם המטרה היא להתפלל בצורה הטובה ביותר, יש אדם שבית כנסת יעזור לו, ויש שזה יפריע לו.

אך יש ענין וחובה להשתייך לבית כנסת מטעמים אחרים. אדם יתקשה לקיים מצוות ללא קהילה תומכת. אדם יתקשה מאד לגדל ילדים לתורה ומצוות ללא מסגרת תומכת, שכוללת גם בית כנסת.

לכן, ראוי להשתייך לבית כנסת ולהגיע אליו לכל הפחות עבור הילדים.

כאמור, הצגתי כאן קוים כלליים בלבד, וכמו כן - כתבתי את הדברים כפי שהם נראים לי. יתכן שיש דעות אחרות גם כן.

אני מקווה שיהיה בזה כדי להועיל. אם יש לבעלך שאלות מיוחדות, אנא בקשי ממנו לפנות אלי באישי ואשתדל לענות לפי הצורך. כמובן, אפשר תמיד לפתוח אשכול.

ונשתדל תמיד לעלות ולהוסיף, להתקרב ולהתקדש ולהתחנך, כי אין דבר גדול מזה בחיינו. כי זה כל האדם.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 23:02 לינק ישיר 

מאוד מעליבה ההתיחסות שלכם. אני רצינית וסיפורי אמיתי. ואיני יודעת משאר הפורומים בעלי ציין רק אתכם . העלבה כידוע לכם ,אינה תשובה. וברצינות, איך בודקים מהו יהודי? או מיהוא אורטודוכסי? כל המשנים למיניהם מי מבטיח שאכן הם נשארו בתוך היהדות ,למה רפורמים לא. ואתם כן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 23:12 לינק ישיר 

שאלה אחת

אנא סלחי לחברי שהעלו חשדות שונים בנוגע למניעי כתיבתך. אנסה להסביר לך מדוע זה קרה, כדי שתביני מה הם מרגישים. לשם קצת אצטרך להזכיר קצת היסטוריה. בין של הפורום שלנו בהייד פארק, ובין של היהדות במאתיים השנים האחרונות.

ובכן -

הפורום שלנו הינו חריג בין פורומים שונים שמנוהלים בידי חרדים בהייד פארק. ולא רק בהייד פארק, אלא ברוב היהדות האורתודוכסית של זמננו.

מדוע? מפני שמאז פרוץ תנועת ההשכלה לפני כמה מאות שנים, היהדות הותקפה ורבים נפלו חלל והתרחקו מהתורה והמצוות. במשך השנים, התגובה המקובלת לאתגר שהעמידה ההשכלה היתה להסתגר בגטו רוחני ולהימנע מכל פתיחות לשאלות. כאילו חלילה אין עליהן תשובה.

גישה זו מאפיינת עד היום רבים. יש כאלו שבאמת אינם מסוגלים להתמודד עם שאלות, והם אינם מאמינים שיש מי שכן מסוגל לעשות זאת. ויש כאלו שסבורים שמן הראוי לברוח משאלות גם אם יש עליהן תשובה.

אלו ואלו, בין בהייד פארק ובין מחוצה לו, מסתייגים מהדרך שמקובלת כאן בפורום.

זאת - למרות שהדרך שלנו אינה חדשה ובוודאי אינה רפורמית, אלא היא דרכם של גדולי הראשונים ולמעשה של חכמי הגמרא. שהרי מרבותינו למדנו שכל שאלה צריך לברר וכל דבר צריך ללמוד.

הארכתי בנושא זה כדי להסביר את הרקע. יש כאן בפורום תלמידי חכמים ואנשים יודעי דבר, שמרגישים זה זמן רב שמערערים עליהם ופוגעים בהם, והדבר כואב להם.

היו כאלו שהגיעו לכתוב אצלנו בפורום, אך לא כל כך כדי לברר את האמת, עד כמה שידנו מגעת, אלא כדי לתקוף ולהשמיץ. ניסינו לענות תמיד במאור פנים ובהרחבה, אבל לא תמיד הדברים התקבלו, ולפעמים הכותב נעלם כשהוא כועס ומתבטא בצורה לא נאותה.

היו כאלו שקראו לעצמם בכינויים שונים אך בעצם היה מדובר כנראה באותה קבוצה קטנה של תוקפנים.

כנראה, דבריך הזכירו תקופה פחות נעימה בתולדות הפורום, ולכן הביעו חשד בצורה כה לא נאה כלפיך.

לכן, שוב אני מתנצל בשם כולם.

לגבי שאלתך איך ניתן להוכיח שאנו אורתודוכסים, זו באמת בעיה. איזו הוכחה תתקבל על דעתך? אם את מאמינה למה שאנו אומרים, הרי זו תשובה. אך אם את חושדת, מה אפשר עוד לומר כדי להפיס את דעתך?

אני יכול להציע לך לעיין ולהתרשם. אך לשם כך צריך ידע מוקדם שלדבריך אין לך.

אני יכול רק להבטיח לך שאין אנו חלילה רפורמים, אלא משתדלים לקיים מצוות לימוד תורה. אם זה יפיס את דעתך, אשמח.

את מוזמנת להעלות כל שאלה, ובעז"ה נשתדל לענות לך, ככל שידנו מגעת.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 23:47 לינק ישיר 

.

שאלה אחת, ברוכה הבאה בצל קורתנו, ולפורומים של הייד-פארק בכלל.

ראשית, עלי לציין את התרשמותי מקליטתך המהירה, כבר בהודעתך הראשונה בפורומים, את מצליחה לשחות היטב בדרכי הביטוי המקובלות, והריני להסיר את כובעי הוירטואלי - לי לקח זמן רב יותר ללמוד כיצד להתבטא - כה לחי!

שנית, דומני כי גלישה מכלי שני, איננה מיטבית. שמא בעלך, שכבר הספיק ללמוד עם חברו גצת גמרא - כפי שציינת - ירצה לעלות בעצמו ולהעלות את קושיותיו? אף אין צורך כי ירשם בשם חדש, הוא יכול לעלות בעצמו תחת הניק 'שאלה אחת' , ולהציג את קושיותיו ולבטיו בפני בעלי התריסין דכאן.

ושלישית, אין לי אלא לראות שוב נכוחה כי צדקו גדולי ישראל, וכי הגלישה באינטרנט אסורה מלכתחילה, ואין לי ספק כי כאשר תבהירי לבעלך שיחי' כי פסק זה אין חולק עליו, יפסיק לגלוש באינטרנט, וממילא, לא יגיע למקומות שאינם טובים ושהשפעתם רעה.

ומי יתן ודרככם החדשה תצליח, ובבניין שלם תגבירו חיילים לאוריתא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 23:56 לינק ישיר 

מתוך הודעתה של 'שאלהאחת':

איך בודקים מהו יהודי? או מיהוא אורטודוכסי? כל המשנים למיניהם מי מבטיח שאכן הם נשארו בתוך היהדות ,למה רפורמים לא. ואתם כן?

גבירתי,
ככל ששאלותייך יהיו מלומדות יותר, אנו נשתכנע יותר באמיתות הסיפור...

תבדקי היטב באלו אתרים גולש בעלך היקר, ותמצאי שהפורום שלנו הוא רק תירוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 23:59 לינק ישיר 

שאלה אחת

מספר שנים בעלי תשובה, וכבר סיגלת לעצמך סגנון כתיבה חרדי?.
חילך לאורייתא!

ועל מימוני קרא הכתוב "ואוהביו כצאת השמש בגבורתו"
איש צדיק תמים בדורותיו.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2004 04:02 לינק ישיר 

שאלה אחת

שאלה גדולה שאלת והנה התשובה ברגל אחת, אך דומני שאם תיקחו לתשומת לבכם את האמור די לו להשיב סדר על כנו.

כידוע כפי שמתריע הנביא, המצוות פעמים הופכות למצוות אנשים מלומדה. הם הופכים פעמים למזוייפות ולא באות ממקור טהור ורציני.

הפורום עוסק בב' מישורים האחד קל מהשני יחסית.

לפני זה אקדים שיש שהתנגדו [במליצה או ברצינות] לקריאת ספר הרב האלשיך משום שמסודר באופן של קושיות לחוד [בחלק אחד של הספר] ותשובות לחוד [בחלק השני], ולכן החשש שאדם יקרא את חלק השאלות ירדם [כמו בשבת אחר הסעודה] ויישאר עם השאלות בראשו.

מטרת הפורום ודרכו מיני קדם, לנסות ולגלות זיופים ולתקנם, להעניק תכנים עצמיים וטהורים יותר למען לא נהיה בגדר אנשי מלומדה בלבד. מטבע הדברים יותר קל להבחין בבעיות ופחות לתחליף לו נדרש מאמץ מחשתי גדול יותר. זו הסיבה שיש והאדם נתפס בעיקר לבעיות ונחלש בדתו עקב כך, וזאת מחמת ראיית התמונה באופן חלקי.

אי לזאת אני מציע שכל נושא שבעלך ואת חשים קרירות עקב גילוי הבעיות, יובא לדיון, וכך תוכלו להתמקד בעיקר ובמטרה, ולא להיעצר אך בדרך אליה - בשאלות.

הצלחה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2004 05:12 לינק ישיר 

לזה רגל אחת יקרא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2004 11:45 לינק ישיר 

אין לי שום תלונה למר/גברת "שאלה אחת". טרולים היו ויהיו חלק בלתי נפרד מחיי הרשת.
ההודעות היחידות באשכול הזה שהרגיזו אותי היו תשובותיו הארוכות, הסבלניות והמנומקות (להחריד, כמעט) של מיימוני.
יש בזה משהו מהסוגיה השכיחה של רב שמחל על כבודו, אבל הבעיה האמיתית עמוקה יותר: התשובות האלה, מאדם שאין כמותו לייצג את רוח הפורום הזה, מעמידות את המחנה הנאור באור מגוחך - תמים, חסר אבחנה, כמעט פתי. הן מבליטות את הפער שיש בין חכמה לבין חכמת חיים ומעוררות תהיות לגבי ערכו של השכל.

על טרולים:
http://musaf.net/search/1120.htm
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=251&art_id=63

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2004 14:03 לינק ישיר 

הדבר הכי טוב שיצא מהאשכול הזה זה הלינק על הטרולים

ויש לציין שזה אחרי ההכרה העמוקה שעשה לנו יבוסי עם הומר בארט וליסה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2004 14:29 לינק ישיר 

אני מגלה שיש כאן נושא נוסף שמסתתר מאחורי הקלעים:

איך צריך להתייחס לשאלה חשודה מניק חשוד.

רוב הכותבים, למעשה כולם חוץ ממני, מיהרו להגיע למסקנה שהכותבת אינה בעלת תשובה, היא חרדית (לפחות סוציולוגית) ואפשר שמדובר בכלל בגבר. יתכן שזה אחד מ"אוהבינו" מהפורום שמותר להזכיר את שמו.

תשובתם היתה בהתאם. כי איך יגיבו כלפי מי שמנצל תואנות שונות כדי לתקוף את הפורום - אותנו.

אך יש כאן שתי שאלות:

א. איך אפשר לדעת מי עומד מאחורי השאלה, או כל שאלה.

ב. איך ראוי להגיב למי שבא בטענות מתחזות כאלו.

ובשני המקרים יש לי נימוקים מדוע לכתוב כפי שכתבתי.

א. לא ברור לי כלל וכלל שהכותב/ת אינה מה שהיא כותבת על עצמה. האם לא יתכן כזה מקרה, של בעלי תשובה שהגיעו לפורום, בטעות או בעקבות המלצה, קראו מה שקראו, והסיקו מסקנות לא נכונות?

יש כאן למעשה גם פן אישי. הרי חלק מהמסקנות שציטטה הכותבת על בעלה הן במפורש מסקנות שאני עצמי תמכתי בהן. האם אין לי אחריות אישית על מסקנות כאלו? האם לא אני גרמתי להן?

אולי אפשר להשתמש בניסוח השאלה כדי לזהות את הכותב ואת השתייכותו הסוציולוגית? יש מי שטען שהכתיבה היא "חרדית". איני יודע אם התבסס על תחושה אינטואיטיבית, או שהיו לו נתונים, כגון התמצאות בנושאים הלכתיים, תורניים ואחרים שמי שחדש בעולם התורה לא יכירם ולא יוכל להתבטא לגביהם בצורה כה תמציתית.

ובכל זאת, אני סבור שגם לקט ראיות כאלו אינו אלא מה שמכנים "ראיות נסיבתיות". אין מרשיעים אדם על סמך ראיות כאלו. ובוודאי שלדעתי אין להרשיע אדם ולהחזיקו כ"טרול" וירטואלי על סמך ראיות כאלו.

רק תתארו לעצמכם שהשואלת היא באמת בעלת תשובה, שבאמת מרגישה שבעלה נפגע. האם יש לנו רשות לזלזל בה ולפגוע בה כשהיא מביאה ממרורי נפשה לפנינו?

(ואולי, אולי זה גם מפני שאנו חושדים קצת בעצמנו שהרחקנו לכת, בניסוח אם לא בהכרעה ממש?).

אני סבור שכל עוד לא הוכח אחרת, יש לענות לשאלה כפי שנשאלה. כמו כן, כמדומה שמה שאנו רואים אצל רבותינו, רבותינו של היום ורבותינו של העבר, הוא שהם קיבלו כל שואל וכל שאלה בסבר פנים יפות. והמשנה ידו על התחתונה.

ב. נניח שהכותב/ת הציג שאלה דמיונית בכוונה זדונית להקניט את הפורום, לזלזל, להראות שהוא מזיק, או מכל סיבה רעה אחרת.

האם השאלה אינה שאלה?

האם הדרך הנכונה היא להקניט מידה כנגד מידה?

שוב, אני סבור שלא. לפי התורה שלמדתי, אני סבור שהדרך הראויה היא לענות במאור פנים. כדרכו של הלל הזקן.

כמובן, יתכן שאני טועה בגישה זו. בין בכך שאני סבור שיש לקבל את השואלת והשאלה כפי שהוצגו, בין שאני סבור שצריך לענות לכל אדם בסבר פנים יפות. לכן, כדי שלא אכשל בדבר עוד, אשמח אם חכמי הפורום יציגו לי את ההסברים והראיות הנצרכים כדי שאדע לתקן את דרכי.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הצילו יהדות חדשה!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext