|
|
| נשלח ב-18/11/2004 16:38 |
|
| |
מיימוני,
בין השאר, כתבת: מי יקח על עצמו לומר מי אורתודוכסי ומי לא? והאם אין בזה חשש של עלבון?
אני תוהה כיצד יעלה על דעת מישהו להיעלב מן התווית "אורתודוכסי" ...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 16:49 |
|
| |
בסוף הסיפור נגמר כפי שחששתי מתחילה.
מי אורטודוקסי ומי לא?
ולאיזה זרם משתייך בעל דעה כזו או אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 16:51 |
|
| |
אמשלום
איקון ירוק מחייך בביישנות, אולי בהתנצלות.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 17:04 |
|
| |
אל דאגה, אמשלום, אני מכיר כמה וכמה אנשים שייעלבו אם יכנו אותם אורתודוקסים...
שמעתי לאחרונה טענה כי מניין "שירה חדשה" בירושלים הוא אורתודוקסי יותר מכל בית כנסת חרדי. במה אורתודוקסיותו? בכך שהתפילה בו כפופה להמוני כללים נוקשים. כך למשל, לא יתחילו בתפילה לפני שיהיו במקום עשרה גברים ועשר נשים; מוגדר מראש ובמדויק באלו חלקים בתפילה יעברו נשים לפני התבה ובאלו יעברו גברים; הכהן והלוי העולים לתורה הם גברים, לכן אחריהם תבואנה שתי נשים, ואז גבר, אשה, גבר ואשה - וכך הלאה והלאה, שפע כללים נוקשים שכדוגמתם תתקשי למצוא בבתי כנסת אורתודוקסיים רגילים יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 17:12 |
|
| |
גם וגם,
דומני, כי זה נובע גם מהחשש שמא ייקראו "לא אורתודוכסים", ולכך כיוון האייקון המהופך שבהודעתי למעלה.
הנה עוד אחד, כדי להבהיר, שגם "רפורמי" אינו כינוי גנאי ואין סיבה להעלב ממנו, עבור מי שבחר בדרך זו -
נאךמאלנישט,
אני חושבת שאחת הסיבות לייחודו של הפורום הזה, היא הפתיחות שיש בו כלפי עמדות לא קונבנציונאליות בעולם הדתי והחרדי, בין השאר, גם עמדות רפורמיות, קונסרבטיביות וחילוניות. אם מדברים על החשש מפני הרוחות שיפרצו דרך חלונות המחשב, אי אפשר להתעלם מעניין זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 17:15 |
|
| |
אמשלום
ממש לא אליך כונה הערתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 17:21 |
|
| |
ענוונתונו של מיימוני ...... את ביתינו
בלינק שהבאתי כתב מי שכתב בערך מהזכרון "אלקים יעדיף לרכוש מכונית משומשמת מרבה רפורמית מאשר מאורטודוכס" ***
וכן כתב מי שכתב "איסור נבילה וטריפה אינו נוהג בזמן הזה"!
2 דוגמאות בהשקפה ובהלכה מתוך רבות.
תוקנה קללה:
תוקן על ידי - עצכח - 18/11/2004 19:04:37
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 17:55 |
|
| |
צווי דינים, מה הנקודה שלך?
כתבת למעלה, בצמוד ללינק שהבאת, ש"מין הדין(!) לשנות את שם הפורום" (אני משערת שהתכוונת שראוי לעשות זאת), אולם אין בשם הפורום, "עצור כאן חושבים", כדי להטעות, אין בו שום רמז ליהדות נכונה או לא, אמיתית או מופרכת. האם אתה טוען שאין חושבים כאן, או שאין חושבים כמוך? שכן, למיטב הבנתי, אין במטרות הפורום מאום הקורא לאחידות המחשבה, רק למחשבה.
שני הציטטין שלך, אגב, מטעים והוצאו מהקשרם. האחד מתייחס לשאלה שהוצגה למיימוני, על ידי כותב שאין לי מושג מה שיוכו המגזרי, שאמר "משום שאינך רואה ברציונלית את הפתרון האולטימטיבי אלא במה שבמקרה הזדמן לך בדרכך החינוכית, לכן הנך פוסל את הרפורמה. אשמח מאד אם באשכול הנ"ל תשכנע אותי שאלוהים שנתן כביכול את דת היהדות כדי ליישר את האדם, יעדיף לקנות מכונית משומשת אצל פלגן אורתודוכסי מאשר אצל רבה רפורמית!". השני מתייחס למה שכתב דובר אחר, שגם על שיוכו המגזרי אין לי מושג, שאמר, בין השאר, ובתגובה לפרשנות שלך על "עין תחת עין", "נבלה וטריפה לא תאכלו.כי בזמן העתיק חשבו(חלקית בצדק) שזה מזיק. אבל היום נ ש ת נ ו הטבעים! וטריפה לא טריפה והנבלה אינה נבלה, ומדוע לא יאכלו ? והרי בטריפת אדם הרפורמה האורטודוקסית-(אוקסומירון? אני חושב שלא!)-שינתה." [כשכוונתו, בכך, לפרשנות שלך ל"עין תחת עין".]
כלומר, שתי האמירות לא היו קביעות הלכתיות או השמצות, אלא חלק מטיעונים מובנים, שמטרת אפילו לא היתה הטפה לרפורמה, במיוחד או בכלל.
מאחר שאיני חושדת בך באי הבנת הנקרא, אין לי אלא להניח שמטרתך היתה להרעיל את הדיון.
מה זה משיג?
למה אתה חותר?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 18:53 |
|
| |
לשואלת השאלה האחת.
תשובה אחת:
לפני מספר שנים, קראתי את סיפורה של אשה, שבעלה חזר בתשובה, והיא נשארה מבחינה דתית מאחור. שם הספר "מאה שקלים חדשים ועוד מס ערך מוסף".
לאחר שתקראי את הספר, לא תתלונני על הנכתב בעצור.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 19:24 |
|
| |
נישטאיך,
אורה מורג, "מאה תפוחים חדשים (לא כולל מע"מ)".
תוקן על ידי - אמשלום - 18/11/2004 19:29:41
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 19:30 |
|
| |
חבצלת
מה שעשה 2 דינים חמור יותר מהוצאת דבר מהקשרו.
הוא צטט והשמיט פרט מאד חשוב:
"אלקים יעדיף לרכוש מכונית משומשמת מרבה רפורמית מאשר מאורטודוכס"
בציטוט המקורי כפי שאת הבאת מופיעה מילה אחת מאד משמעותית,"מאורטודוקס פלגן.
יחי ההבדל הקטן.
חוץ מזה אין לי מה להוסיף, הטבת לענות!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 21:36 |
|
| |
,תחילה סליחה על המא של אתמול כאמור איני מתמצת במח
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 22:07 |
|
| |
תחילה סליחה על המא של אתמול כאמור איני מתמצאת במחשב היתה לי תקלה עם ההקלד ולא ידעתי איך למחוק ...אני מאוד מסכימה עם מוציאלאור מותר לאמר המלך ערום וקילקלתם בערבוב בין הלגיטימי ללא לגיטימי,כמו בהבדל שמותר לחשוב וללבן דברים לבין לתת להם במה ציבורים לכל קורא ללא אבחנה אם הוא ילד בוגר וכו'..גם מבחינה רוחנית. כמו כן לא כל נושא הוא פתוח לדיון והכרעה ציבורית .כמו שלא כל נושא רפואי מסובך לא בא לדיון בפורום של גננות זבניות (וחלילה לי מלזלזל בהם) אלא בפורום של מומחים גדולים ברפואה. ודבר נוסף עצם הדבר שיש כאן רפורמיות,כפי שהבנתי מכתיבתן, והן מביעות דעתן בנואים הלכתיים ,כשלא תמיד ברור שהן לא אורטודוכסיות,זה מטעה. לא שאיני מכבדת אותן כאדם אך מבחינה הלכתית צריך לדעת שהן מדברות מתוך עולם המושגיםגים שלהםשהוא יוצא מתוך הנחות יסוד שונות מאות לאורטודוכסיה ולפעמים אף נוגד אותה.
|
|
|
|
|