בית פורומים עצור כאן חושבים

הצילו יהדות חדשה!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/11/2004 22:14 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2004 22:25 לינק ישיר 

שאלה אחת רגע,
עכשיו אני מבולבלת -
מצד אחד את מדברת על כותבות שלפי כתיבתן את מזהה שהן רפורמיות (באמת מעניין מי?..), ובאותו משפט ממש כותבת שלא ברור שהן לא אורתודוכסיות.

אפשר לך להחליט מאיזה כיוון את משליכה את האבן? (בהנחה שאת ממש ממש חייבת להשליך אותה)

~ * ~

וכדי להסיר מכשול ש"א, אבקש להבהיר את מה שכתבת בהסתייגות ולומר אותו בפה מלא ובריש גלי:
במקרים רבים הדברים שאותם אני מבטאת פה נובעים מתוך הנחות יסוד הנוגדות את הנחות היסוד העומדות בבסיס עמדות אורתודוכסיות רבות!
[נו, נפל הפארק?!]

סהדי במרומים שעדין איני מבינה מה הרבותא בדברייך.

תוקן על ידי - שחרית - 18/11/2004 22:40:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2004 22:29 לינק ישיר 

נאךאמלנישט

חשבת שהסיפור נגמר כפי שחששת מתחילה.
מי אורטודוקסי ומי לא?
ולאיזה זרם משתייך בעל דעה כזו או אחרת.

הסיפור רק התחיל, לאשכול הזה צפויים עוד כמה דפים טובים.

אורטודוכסי רפורמי, רפורמה אורטודוכסיה. קתולים קונסרבטיבים, אורטודוכסים רפורמים, וצטרה וצטרה וצטרה וצטרה, וכך הלאה והלאה והלאה עד לטרול הבא שיבוא עלינו במהרה..

אני קוראת לסגור ת'אשכול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2004 22:55 לינק ישיר 

שחרית מה שהתכונתי שיש מקרים כמו כאן שזה ברור מהכתיבה עמדות הכותב ביחס להלכה, ויש מקומות אחרים שקראתי שלא ושם זה מטעה.(עד שאולי לומדים להכיר את האדם ועמדותיו)ולך ריב לא ראיתי התיחסות ענינית שלך לאורך כל הדיון,אז רק טרולים מטרידים אותך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2004 23:06 לינק ישיר 

שאלה

הבנתך היא לא קריטריון לעינייניות - רק באשכול הזה הטרולים הפכו פתאום מסתם טרולים למטרידנים קנטרניים.
שאלת שאלה אחת תמימה, ותראי לאן הגעת?

ואני מתפלאה שחכמי הפורום הסבלניים שלנו מתכופפים להרים גרושים, ובאותו הזמן הם מפילים ארצה את הזהב הטהור שנמצא ברשותם.

גם כן שיקולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2004 00:10 לינק ישיר 

באמת אני חייב להודות שאני בעצם יכול להבין את הביקורת שמושמעת שוב ושוב כלפי הפורום שלנו, שהרי במובן מסוים הוא אכן מסוכן ליהדות האורתודוכסית, וזאת בניגוד גמור לשפע של פורומים ואתרים אחרים שהאינטרנט מלא וגדוש בהם, כגון:

אתר חופש:
http://www.hofesh.org.il

אתר דעת-אמת
http://www.daatemet.org.il/he_index.html

אתר היהדות הקראית:
http://www.karaite-korner.org/hebrew/index.shtml

אתר ליהדות מתקדמת (התנועה הרפורמית):
http://www.reform.org.il/

וכן כאן ממש השכנים שלנו באתר היידפארק.
פורום חרדים בשאלה:
http://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=3928

חוזרים בשאלה מספרים:
http://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=8302

ועוד כהנה וכהנה. נראה לי שבהשוואה להנ"ל, הפורום שלנו הוא די "פרומי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2004 00:21 לינק ישיר 

לא יודעת איך אני נגררת, ובכל זאת, מתוך איבוד שליטה רגעי:

שאלה אחת, את חוששת מהשפעות רפורמיות על בעלך?

חשבתי שמה שמטריד אותך זה שהוא לא הולך לבית הכנסת.

אם היה נתון להשפעות רפורמיות, היה הולך לבית כנסת מדי שבת בשבתו, תאמיני לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2004 00:45 לינק ישיר 

.

"ومن المؤمنين رجال صدقوا ما عاهدوا الله عليه فمنهم من قضى نحبه ومنهم من ينتظر وما بدلوا تبديلا"

صدق الله العظيم

שאלה אחת:

אצלנו במסגד (מסגד אורתודוכסי, זה בסדר), מחר בשעה ארבע-וחצי באלצבח, ויותר מאוחר, התפילה המרכזית של יום אלג'מעה (יום שישי).

בעדין, הוא מוזמן להשאר לשמוע את הח'טבה של הח'טיב שלנו, בו הוא ידבר על כך שיש ירידת מתח רוחנית בשבוע הראשון לאחר עיד אלפיטר ותום חודש הרמדאן, ואיך צריך להמשיך ולהיות מסלמים טובים למרות שהרמדאון מאחורינו.

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2004 00:54 לינק ישיר 

חבצלת,

אולי תגלי לנו מה סוד קסמה של התנועה הרפורמית שכל מי שמושפע ממנה לא יכול להינתק מבית הכנסת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2004 01:10 לינק ישיר 

ממללא, מנין לי לדעת על קסמים שכאלה? אני לא מוצאת אמונה דתית, וגם לא מאבדת אותה, דרך האינטרנט.

אני יודעת, לעומת זאת, שיהודים (אל תורידו לי את הראש, איני מתכוונת לפתוח מחדש את הויכוח הזה) מאמינים, אורתודוכסים, רפורמים, ליברלים, וכל מה שביניהם, מתפללים לאביהם שבשמים, והולכים לבית הכנסת.

בעלה של שאלה הפסיק. שלא תאשים בזה את הרפורמים. ובעצם גם לא את האינטרנט. ובטח לא את עכ"ח, שבכל הזמן שאני מכירה אותו לא שמעתי בו מילה אחת נגד התפילה והאמונה הדתית.

ובזה אני באמת מסיימת את תרומתי (?) לדיון (?) הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2004 01:14 לינק ישיר 

חבצלת

אני מודה:

אני הוא זה שפתחתי אשכול בשאלה אם צריך ללכת לבית כנסת כדי להתפלל.

ואני הוא שחוזר שוב ושוב על זה שהתפילה שבסידור ארוכה מדי, והיא שונה ממה שתיקנו חז"ל. ואסור להוסיף על התפילה שתיקנו חז"ל - כדעת הרמב"ם.

ואפילו כאן, באשכול הזה, חזרתי על העמדה הזו.

אבל השתדלתי לתקן, ולהסביר שלפעמים צריך ללכת לבית הכנסת לא כדי להתפלל, אלא כדי לחנך את הילדים, או כדי לא להתנתק מן הציבור.

(הרי גם בגמרא למדנו שהיו מן האמוראים שהיו מתפללים דווקא במקום לימודם. ובכל זאת, מסתבר שהיו מגיעים גם להיות עם הציבור יחד. כך נראה לעניות דעתי).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2004 02:14 לינק ישיר 

מיימוני, כבר אני שוברת את הבטחתי שלא לחזור לאשכול הזה, וזאת כדי לומר לך שאתה איש יקר.

וחרף מה שכתבת, הרי לא הטפת שלא ללכת לבית הכנסת, ודאי שלא להתפלל.

לשאול שאלות ולעורר תהיות מותר וראוי. בשביל זה אנחנו כאן, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2004 02:18 לינק ישיר 

חבצלת

את מכוונת אותי למשהו שלא חשבתי עליו די הצורך.

יתכן שהפורום - והאשכולות האלו במיוחד - משמשים טריגר לשיחרור כל מיני מניעים כמוסים. להעדר מבית הכנסת. לא להתפלל. לפחות לא את כל התפילה. לא מחמת יראת שמים ורצון לדקדק, אלא מסיבות אחרות.

בעצם, זה מה שכתבו גם אחרים. זה מה שטענו המשגיחים כל העת. אך כוונתי היא כזאת. יש כאלו שאולי מהרהרים בליבם שהם רוצים למרוד, לצאת, להקל על העול - מפני שהמצוות נתפסות להם כעול ואינם מוצאים את ההתחברות ואת החוויה ואת ההתקדשות. (איקון עצוב).

אך זה בבחינת מה שהלב לא יגלה לפה. ואז הם מגיעים לכאן, ופתאום הסכר נפרץ. הם אינם קוראים מה שכן נכתב כאן בזכות דקדוק המצוות, בירור האמת, מסירות להלכה. הם קוראים ומוצאים את המפתח לשיחרור, או מה שנראה להם כשיחרור.

איני סבור שבגלל כאלו צריך לשנות את דרכנו. מי שרוצה, יכול לקרוא גם את המשנה ברורה כדי למצוא בו היתרים (יש) או את הגמרא. הרי יש את מי שאמר שיכול הוא לפטור את כל העולם מן התפילה...

אבל אולי חלק ממבקרינו מכוונים לתופעה הזו?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2004 07:24 לינק ישיר 

ממללא,
בוא, תעשה שבת ותראה בעצמך ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2004 09:07 לינק ישיר 

אני מסכימה עם מימוני שיתכן והנכתב במדורכם נותן טריגר ולא רק זאת אלא אף כח למי שרוצה לפרוש ,בכל רמות הפרישה, אם קטן ואם גדול. ולכן על זאת יאמר חכמים הזהרו בלגיטימציה שאתם נותנים.ולשאלתי הראשונה למה לא חזרתי אליה ,כי לא ראיתי התיחסות ענינית או עצות באיך להחזיר את בעלי לביהכ" או לחברותא, או איך לגמול אותו מהתמכרות למחשב, הוא יושב שעות קורא ואף כותב,. אם יש לכם עצות מעשיות בנושאים אלו אשמח לקבל ,ומבחינתי לסיים את הדיון בכך, תודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הצילו יהדות חדשה!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.