בית פורומים עצור כאן חושבים

הארנונה של אירנה .

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2004 08:39 לינק ישיר 

chouteng (שאין לכתוב את שמו בעברית מחשש אאוטינג)
האם אינך חושב שעל פינוי האשפה מביתך, על המים והביוב, על סלילת הכבישים ותאורתם, על טיפוח גנים ציבוריים וכו' וכו' יש לשלם?

ומי, לדעתך, צריך לשלם?

ומהו מעמדו של זה המשתמט מלשלם מה שאחרים משלמים עליו, אבל נהנה מהתמורה?

התבהרות,
אם אביך אינו רוצה להנות מכסף שהושג בדרך לא ישרה, יכול הוא לשלם את מלוא חלקו ולהתעלם מקיומה של ההנחה; לחילופין, יכול הוא לדווח לרשויות על התרמית. בכל מקרה, אין הוא צריך להיכנס לעימות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 08:47 לינק ישיר 

אכן .
בוא נעביר תא הדיון ממנו והלאה מעט.
להלשין?
הרי זה באמת לא דבר ראוי.
למרות שנכונה העובדה שמישהי כאן משתמטת ממילוי חובתה הציבורית
ציבורית?
אזרחית
והאם הרשויות ממלאות את חובותיהן כלפינו.
האם ראוי לשאול בכלל את השאלה הזו .
ויסתכל כל אחד על עצמו
כפי שכתבה ריב
במקום שאין איש ,החובה מוטלת עליך להיות איש.
ואם כן הלוא בעוד דברים היא תמשיך לרמות את כולנו.

איפה גבולות המוסר
כאן.
ושוב תודה לכל המתייחסים .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2004 09:29 לינק ישיר 

שוטנג, כתבת: "במקרה של הטעאת הרשויות אין זה אלא כמציל מיד הגנב, וכל מה שאפשר למלט מידם זכותו למלט מידם."

רמאות בתשלום מיסים אינה מצילה כסף מן "הרשויות" אלא זוהי פשוט גניבה משאר האזרחים שכן משלמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 09:33 לינק ישיר 

אני מתפלא שאנשים תמהים אם אנשי הרשויות והפוליטיקא במדינתנו הם גנבים.

השחיתות במדינת ישראל מפורסם לכל. וזה עוד לפני שאנחנו מגיעים לשחיתות הנעשה בחסות החקיקה. מאות מליוני שקלים הולכים למקומות ש 90 % מהציבור מתנגד להם. אלא שאין מה לעשות בנידון. א"א לציבור הרחב להתנגד לתקציב והח"כ לא איכפת להם בנדון בכלל. ועוד דבר, 50% מהתקציב של עיריית ירושלים הולך למשכורות של העירייה. למה הדבר דומה לחבר שאומר אני אשיג לך עוזרת ותשלם לי על זה 70 שקל לשעה, 35 שקל בשבילה ו 35 שקל בשבילי. הלזה חבר יקרא? גנב יקרא!

אני לא מקבל פטור על הארנונה לא מפני שאיני רוצה ולא מפני שאני חושב שהכסף שאני משלם מגיע להם, אלא משום שאיני רוצה לשקר, יהיה המחיר אשר יהי.

ולבסוף אני תמה על הקוראים שעדיין דנים כמה חיוב לבעל ולאירנה הלא דברי הירושלמי ברור מיללו ולכל הפחות א"א להתעלם מהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 09:49 לינק ישיר 

.

chouteng

תמוה בעיני כי אתה אינך רוצה לרמות ולשקר, אך אתה טוען כי מצווה לעשות כך, לאחרים.

בנוסף, נראה לי כי אתה מוציא שם רע על אלפי עובדי מדינה, רשויות המס וכו' , העושים מלאכתם נאמנה.

מחלוקת על חלוקת כספי המדינה היא לגיטימית, וברור כי אתה ואני היינו שמחים לשנות את חלוקת העוגה הציבורית, ולא לתמוך, למשל, בפעילויות של חילול שבת.
מנגד, אין לי ספק כי רבים בארץ היו רוצים שלא לתמוך בלימוד תורה או בלומדי תורה, וכו' .

לא מצאתי היתר לגנוב את הקופה הציבורית בשל טענות מוצדקות על אופן החלוקה ממנה. בנוסף לכך, כל מי שמשתמט מתשלום, למעשה, מטיל אותו על האחרים.

ולבסוף:
תמהני האם אתה מתכוון לפסוק הלכה מאגדתא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 09:55 לינק ישיר 

תמיהתך על תקציב המשכורות מפליאה אותי. בבתי ספר 90% מהתקציב הולך למשכורות, וכי משום כך כולם שם גנבים? אם העיריה מפנה אשפה, למשל, אתה מציע לא לשלם לפועלים שעושים את העבודה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 10:01 לינק ישיר 

מואדיב,

מה יעשה חרדי 'ממוצע' שבישיבה בה הוא לומד רשומים עשרות תלמידים פיקטיביים כדי לקבל עבורם תקציב??כמובן שהם משתפים פעולה עם יוזמי הרעיון.

מצווה שבאה בעבירה למטרת הנאה - איפה הנצי"ב איפה, שיראה מה קורה פה.

בזמנים בהם הזקנים מושלכים לעת זיקנתם לוקחים רבנינו הקדושים ל'מטרות קדושות' את כספי המסכנים כדי לייצר עוד כמה פרזיטים שמחחמים מושבי כסאות ..כבר אמר מי שאמר: "סופו שמלסטם את הבריות".זו ה'מידה כנגד מידה' של הצדק האלוהי - הרמב"ם לא התכוון לקנטר אף אחד - הוא אמר מה שראוי שיהיה אם לא יתייחסו אל המלאכה כאל ערך שיש לשמור עליו מכל משמר.

המנהיגות החרדית היא שמלמדת את ציבור הלומדים התמימים שמצווה לדפוק את המדינה - וכך מתגלגל ההגיון הבריא שלהם עד כדי הצדקה של רמאים וגנבים!

אתחלתא דגאולה הם מספרים....

תוקן על ידי - riv - 17/11/2004 10:14:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 10:40 לינק ישיר 

.

ריב, בהתלהבותך הצודקת, חטאת - מבלי משים - באותו העוון של שוטנג, האשמה כוללת.

וכי כל הישיבות נוהגות כך? בודאי שלא לכך נתכוונת.

לגבי נושא חלוקת העוגה הציבורית, כל תקציב המתקבל כחוק ובגלוי בישיבה, טהור לא פחות מזה המופנה לשם האכלת רעבים, שאלו גם אלו, מחולקים על ידי אותה היד מאותה הקופה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 10:47 לינק ישיר 

אולי יעשה לי פעם אחת בחיים טובה גדולה העיתונאי הדגול אבישי בן חיים ויביא לפנינו את הנתונים.

ואם לא, אז אולי ממללא יפגוש אותו במסדרונות "בית מעריב" ויבקש ממנו בשם איקה/ריב מעצור כאן חושבים את מלוא הנתונים, אני בטוחה שיעתר לבקשתו.

יהיה מעניין.

אגב מואדיב, דבריי נאמרו בעיקרון ולא כדי להוציא שם רע, זה בעיה ידועה בחינוך התורני...שהרסה לנו את כל היהדות החכמה שלנו.

הכל בתיאוריה שאיננה מחוברת לחיים ולמציאות. הפכו את התורה לסם המוות. היא איננה יהדות חיה, הרגו אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 10:58 לינק ישיר 

לא משנה מה, אני מסכימה עם חבצלת וריב. רמייה היא רמייה, גם מן המרמה, וגם אם כולם מרמים...

ולגבי מה שאמר מיימוני "לכן, היא צריכה לקבל 75 אחוזים מההנחה, ורבע מההנחה שייך לאביך." - גם אני חשבתי כך בתחילה.
אבל,
מכיוון שאותה אירנה רימתה, מן הראוי שתיקנס קצת. לו היתה היא עצמה החיילת - נכון, החלוקה הצודקת היא 75% ו-25% שכן הרשויות התכוונו שתשלם חצי מחלקה, ומעולם לא התכוונו שלא תשלם בכלל, גם אם היא חיילת.

אבל מכיוון שעבירה כרוכה פה, (שלא לדבר על כך שרוב הזמן היא לבדה בדירה ואותו אב, הנדרש לשלם הכל רק מבקר לפעמים), אין ספק שהיא גרגרנית לא קטנה, ולפיכך מחקתי וכתבתי שני-שליש ושליש...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2004 11:02 לינק ישיר 

זה שחלק ניכר מהציבור החרדי הם פרזיטים אינו ענין לכאן.

אני לא מסכים שכל מה שהממשלה או העירייה מסכימה עליו היא חוקית ומוסרית. אני חושב שיושבים שם גנבים שמקומם בבית סוהר. אני לא רואה אפשרות לשנות את דעתי בנושא. זה שכל המחוקקים וכל הפוליטיקאים גנבים לא משנה לי. עובדה היא שיש המון סבל וצער במדינה הזאת. את הסבל והצער הזה אפשר לרפאות במקצת על ידי משאבים. ועובדה היא שהמון כסף מתבזבז לכל מיני מטרות חסרות כל משמעות. גנבים, אכזרים ורשעים אלו הם הפוליטקאים שלנו. והתקציב היא תקציב של גנבים אכזרים ורשעים. אני לא רואה שום טעם למה שאחד מחוייב לשתף פעולה עם אנשים כאלה. אלו שמשלמים מיסים בגלל שהם לא מספיק כשרונים להעלים או לא יודעים לשקר, אינו מחייב הכשרונים והשקרנים לשלם.

מה שאמרתי בקשר לתקציב העירייה. הכוונה ש 50% מהתקציב הולך למנהלים שעושים כביכול עבודה אירגונית. שאר ה 50% הולך לעובדי הרשויות עצמם ולחינוך ולכל שאר המטרות. והמשל שהבאתי למעלה הוא מתאר את זה נכונה יעיין המעיין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 11:05 לינק ישיר 

ולאן הולך הכסף שנלקח עבור תלמיד פיקטיבי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 11:17 לינק ישיר 

לגבי הונאת הרשויות, השאלה באמת סבוכה כי אין חולק על כך שיש הרבה גזל במערכת המסים.
לעצם השאלה, בלי הפנים המוסריים: אופן חלוקת התשלום תלוי בניסוח ההסכם בין השניים. אם כתוב וחתום שהם מתחלקים בתשלום הארנונה, הרי שכל אחד חייב בחצי מהסכום שתובעת העיריה בכל חודש, בלי קשר לגובה הסכום. אם הוסכם שמתחלקים בסכום נקוב, או מוערך, אזי אירנה מילאה את חלקה על ידי תרגיל מנהלי. אם הניסוח מעורפל, לדעתי אירנה צריכה להנות מהספק שכן בעל הדירה לא נהנה ולא ניזוק מבחינה כספית מהתרגיל שלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 11:18 לינק ישיר 

צ'וטנג צודק, זה שחלק ניכר מהציבור החרדי הם פרזיטים אינו ענין לכאן.

גם הגזל מהרשות המקומית, והשימוש הראוי, או לא, שהיא עושה בכספים, אינו הצד החשוב ביותר (אם כי אינו חסר משמעות לחלוטין).

הגזל הגדול הוא בהכבדה על אזרחים הראויים יותר מאירנה דנא להנחה ולהקלות, שאינם מקבלים אותן, או אינם מקבלים מספיק מהן, בשל שימוש לרעה בכלים שנועדו להקלה על מקרים סוציאלים אמיתיים. כן – רמאים כמו אירנה מרויחים על חשבון ציבור שבאמת אין לו יכולת.

התבהרות, העלית את שאלת ההלשנה. מדוע לא? הרי אם היית רואה את אירנה, או כל אדם, חוטף פיסת לחם מעני ברחוב לא היית מהססת. אנשים גסי רוח ונפש מנצלים את עדינותם ויושר דרכם של אנשים כאביך (ראיתי את זה גם בחוג משפחתי, ולכן אני מתרגזת גם בשבילך (: ). צריך לעשות את הדבר הנכון. כמו שכבר הזכרתי, ולמלשינים וגו' לא נאמר על מקרה כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 11:22 לינק ישיר 

מסכימה עם יבוסי

אכן, על פי ההגיון הבריא בלי הפנים המוסריים.ההישג הוא של אירנה בלבד ואין היא חייבת להתחלק או להתחשב בבעל הדירה, ההיפך אם בעל הדירה ידרוש חלק בזה הרי הוא גוזל פעמיים גם את הרשיות, וגם את אירנה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הארנונה של אירנה .
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.