בית פורומים עצור כאן חושבים

האדם הדתי המורד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/11/2004 09:58 לינק ישיר 

אמשלום

משה < אנא הודיעני באם אני מסיטה את הדיון>

המרד במובן החיובי שלו כפי שאתה רוצה לדון עליו – הוא תוצאה של המחשבה שמתורגמת לדיבור, ובסופו של דבר למעשה, כי בלי המעשה המרד אינו יוצא מן הכוח אל הפועל ונשאר בגדר 'מילים בעלמא' בעברית מתוקנת מה שנקרא בלה בלה. היות והדבור הוא נושא שמחייב אדם זהירות כי ודאי ידוע לך שכל אדם שעומד על דעתו יודע שהחיים והמוות תלויים ביד הלשון- הסינון נעשה דבר הכרחי, וה'מורד' בר הדעת, הוא אינו אדם שיורק לצלחת ממנו הוא אוכל, כך שהוא מסנן את דבריו כל 'מורד' והערכים בהם הוא מאמין, שהם כללים שנשארים מחייבים בחייו גם כמורד – כיבוד הוריו ומוריו, הזהירות פן יובן לא נכון ועוד כהנא וכהנא שיקולים שמשפיעים על 'מרידתו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2004 10:24 לינק ישיר 

ההוכחה לכך שהמעשה הוא שקובע את 'עוצמת' המרד הוא הפורום הזה ששני אלה שהקימו אותו ווטו שליט"א ורבינו מיימוני הם הם המורדים שתרגמו את הדבור הזהיר והסחור סחור שלהם למעשה

יש לנו בזכותם פורום/ בית מדרש ייחודי, שבמציאות לא יתכן להקים אותו במתכונתו הנוכחית - עצור כאן חושבים זה שאסור להזכיר את שמו מפני שהוא ידוע במרדנותו.

תוקן על ידי - riv - 18/11/2004 10:28:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2004 11:30 לינק ישיר 

מגי, נקודות למחשבה (וסליחה ממשה לרגע)

להכניס אותך לאוירה – מבט שונה על הסיפא של דברייך

שינוי הוא תוצאה של הרצון שלך לשינוי – מספיק האדם ינשום וזה סימן לחיים. גם צמח נושם, וגם הבהמה נושמת.

אין הכרח בשינוי – הרצון הוא התכונה שמניעה את התנועתיות שמביאה לשינוי

במחשבה השכלית אין קפיצות – מפני שהיא מבוססת על "יסודות התבונה " משהו שנבנה שלב אחר שלב כמו שאת מתארת ולכן אפשר להביא משהו חדש שניתן להגשמה , ליישום במציאות, חדש ושונה לחלוטין.השכל זורע את זרע השינוי.

לעומת זאת הדמיון הוא שמנתר ממחשבה דמיונית אחת לשכנתה, ועל זה נאמר "לא תתורו אחר…." ומי מנתר בטבע? האדם? לא! העופות מנתרות, היונה מנתרת – הדמיון לבדו ממשיך להזין את ה'רעיון' החדש – עד שמגיעה המחשבה הדמיונית הבאה עליו בניתור האוטומטי שלו – אין לאדם שליטה על הכוח המדמה שלו הוא אנרג'ייזר שלא מפסיק לעבוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2004 12:39 לינק ישיר 

היי ריבי

בעצם, את צודקת, שכן המוח באמת עובד תוך חיבור פרט לפרט, וממנו נבנה בהדרגה תהליך שלם, הוא מסתמך על עובדות קודמות, ומהן מגיע אל השלם.

המוח, כמי ששולט בתנועתיות ובמהלכי החיים - ובכן כל החיים משתנים בהדרגתיות, בין אם לכיוון צמיחה ובין אם לכיוון של כמילה.

מה שאני רציתי להדגיש זה את ההבדל בין <מרד> שהוא צומח מתוך הקיים, מתריס נגד הקיים, משפר אותו ומרענן אותו - שהוא מרד נכון ובריא, לבין מרד שזורק הכל, ואחר כך הולך ועושה משהו שרק שונה בצורתו, ורק הביא נזק ולא תרם.

אני חושבת ש<המורד> (מי שנמצא בתהליך מרידה) צריך לשים לב לכך איפה השינוי הוא רק צורני ואיפה הוא מהותי.

אם מישהו מורד בפורום, והולך ומקים פורום אחר - הרי שלא באמת עשה משהו לפורום הקודם ובסופו של דבר ימצא עצמו במצב דומה לקודם; אותו דבר אם אדם מורד ביהדות ועובר לנצרות, או עובר מא"י השלימה לשלום עכשיו, ולהיפך.

אבל בהבנה שלי <מטרת המרד היא לרענן ולחדש את הקיים ולאפשר לקיים להתחדש ולהיפתח לעוד אפשרויות, להתרחב ולבחון עצמו, מבלי לאבד את מה שיש בו.> ויש לשים לב, תמיד ובכל מרד, לא לשפוך את התינוק את המים, כי זה מה שקורה בדרך כלל, כמו הדוגמאות שהבאתי, ועוד דוגמאות קטנות יותר מהחיים הפרטיים של כל אחד...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2004 21:40 לינק ישיר 

אמשלום

דווקא מפני שאת צודקת, והשפה הרגילה בעולם האורתודוכסי היא השפה האגבית ולא הישירה - השאלה חריפה: האם בעולם כזה שלא עושים בו רפורמות ושלא מדברים בו באופן ישיר, יש נקודת גבול שאם מי שהוא עובר אותה אני אקום ואומר 'לא!' ?

מימוני

יש מחלוקת, יש שינוי, ויש ביקורת. אך המרד הוא תיאור מצב שונה. מצב בו אני מחליט לומר 'לא' לסמכות. וזאת השאלה: האם יש מצב בו לא תסתפק בביקורת, במחלוקת אלא תקום ותאמר 'לא', מתוך תודעה שיש חשיבות דווקא ל'לא'?

ובאשר ל'מרד הנעורים'. אני מציע לשים אותו כקטגוריה בפני עצמה. בעיקר אם הדוברים הם אנשים מבוגרים, הרי המושג ממדר את המרד להיסטוריה, ומוציא אותו מהשדה הרלוונטי למבוגר. אני שואל שאלת מהות שאינה תלויה בגיל, האם יש גבול לציות לחברה או לסמכות אצל האדם הדתי.

מואדיב

לא באידיאולוגיה של מרד עסקינן, אלא באפשרותו. האם אתה, אני האדם הדתי בכלל – בנקודת הזמן שלנו – עוד מסוגל לומר לא? אם הוא מסוגל – יתכן שהוא לא מרגיש בצורך, אך שמא המצב הפוך – יש צורך ואין אפשרות.

ממללא

באשר למרד הנעורים ראה בתגובה למימוני.

באשר לתבנית גלי השינוי - אנו במקרה הקטן של אמרת לא עסקינן, ולא בתופעת השינוי. יש שינויים ללא אמירת לא, ויש אמירת לא ללא שינוי – רק שימת גבול.

אריק
האם לעולם תהיינה מרידות? לעולם תשאף רוח האדם לחירות. במקרה בו תוגבל החירות – תהיה מרידה. במקרה בו הסמכות תותיר מרחב נאות של חירות – יתכן ולא יהיה מרד.

מגי

כתבת כי מרד מוביל לשינוי צורה והתפתחות לשינוי מהות. גם אם את צודקת, הרי את עוסקת בפעולה תכליתית. אני עושה כך וכך כדי להגיע למצב כזה וכזה. אך מרד הוא תופעה פשוטה וראשונית יותר: ללא תכלית אני אומר לא. לא כדי אלא מפני. מפני שבעל הסמכות הגזים ונגס בחירותי למעלה מן המידה. אינני רוצה להשיג מטרה אלא להגן על חירותי. ומכיוון שנראה שיש אנשים וחברות שאיבדו את היכולת לומר לא, קושייתנו קיימת.

ריבי

אם ההורים שלך בנו לך ספריה ובה ספרים מסוימים, ואת מרדת והכנסת אליה ספרים אחרים. נכון שמחד גיסא זה המעשה החשוב מבחינתך, ודיבור עוקף בעיה יממש ערכים אחרים בעולמך. אך אולי עד שלא תתעמתי עם הוריך ותארי להם את עולמך, לא יהיה מגע וחיבור והיפרדות והגדרת הזהות הנחוצים לך לא פחות מהספרים החדשים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2004 22:06 לינק ישיר 

משה, אני ריב, לא ריבי.

הספרים החדשים = הפעלת המחשבה השכלית שלי, הרי הם שהביאו אותי לחיבור האמיתי, ה'דיבורים' הם תרגום המחשבות שלי כפי שכבר הערתי. והמחשבות שלי התרחקו מאוד ממחשבותיהם ב'זכות' הספרים החדשים שהכנסתי לסיפרייתי והם אלה שעזרו לי ליצור את זהותי- רק תוך כדי המעשים שלי תרגום מה שקראתי - 'הלכה למעשה' אני 'אשכנע' את הורי שיווכחו במציאות אותה אני חיה ונושמת - והם יתחברו אלי המרדנית דרך הלכות חיי ה'חדשים'.

האמת שהם יראו דרך אורחות חיי - האמת הזו תהיה כפויה עליהם כפי שנכפתה עלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2004 22:12 לינק ישיר 

להבנתי מרד משמעותו סירוב לקבלת פקודה מוכתבת מלמעלה מתוך אי הכרה בסמכות. כלומר, אי עשייה של הדברים מסיבות שונות איננה מרד, כל עוד והעושה זאת איננו מתכחש למחוייבות לציווי, אלא מצטדק על חוסר יכולתו לעמוד בו. מאידך, אדם המערער על סמכותו של המצווה גם אם מסיבותיו שלו הוא נוהג בדיוק כפי שנצטווה הוא מורד. בעניין זה ידועים דברי רבינו יונה על מומר לדבר אחד מן התורה שכתב "כי אם אמור יאמר העבד כל אשר תאמר אלי אעשה חוץ מדבר אחד הנה פרק עול אדוניו מעליו".
הדוגמא של מיימוני מרבינו תם איננה נראית לי כלל, שכן לא נראה לי שרבינו תם התחנך לא לחלוק ולהתווכח מתוך לימודו על דברי קודמיו וממילא אין במעשיו משום מרד. אולם מיימוני עצמו שכמדומה והתחנך על ההשקפה שאיננו רשאי לעשות זאת, הרי עצם ההחלטה לבחון את הדברים מתוך התורה היא מרד. טענתו שיש סתירה בין מצווה למרד נפלאת בעיני, וכי אם גזרו על איסור לקיים מצוות אין בקיום המצוות מרד ?
שאלתו של משה מאיר היתה לפי הבנתי: היות וכפי הנראה החליטו המורדים הללו מטעמיהם שלהם לא לפרוץ את הגבולות ולהשאר במידה כזו או אחרת בסביבה בה התחנכו וגדלו, ולחנך בה גם את ילדיהם, עד מתי ? מהו הגבול אותו לא יחצו אותם אנשים, ושעבורו יחליטו לשנות באופן מוצהר וגלוי את השתייכותם הקבוצתית?
כלפי עצמי אני שואל כל הזמן את השאלה הנוקבת הזו, ואני מכיר בסביבתי הקרובה עוד כמה המתלבטים מאוד בשאלה נוקבת זו, אולם לעת עתה אינני מזהה תשובה ברורה על שאלה זו.
אני מציע להקדים את השאלה: מה הם הסיבות להשארות בסביבה החרדית והישיבתית בה גדלתי והתחנכתי? חוסר אלטרנטיבה, או החשש לאובדן הקשר המשפחתי, או המעלות הייחודיות לחברה זו על אף החסרונות הרבים וכו'.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/11/2004 00:32 לינק ישיר 

מאיר

אתה אומר "...מפני שבעל הסמכות הגזים ונגס בחירותי למעלה מן המידה. אינני רוצה להשיג מטרה אלא להגן על חירותי. ומכיוון שנראה שיש אנשים וחברות שאיבדו את היכולת לומר לא, קושייתנו קיימת."[כחול]

ואתה צודק, כמובן. אני לקחתי את זה לכיוון של מה יוצא מהמרד בסופו של דבר, ואתה מעלה את השאלה - האם אני, כאדם דתי, מסוגל למרוד.

לדעתי, יש כאן בעיה דקה מאד וחשובה מאד.

מחד גיסא, דווקא בתוך המשמעת, בתוך הקבלה ללא מרד, מתוך נכונות שבאה בעקבות בחירה שבחרתי לקבל עלי עול מצווה וסמכות הגבוה - אני מקבל את החופש (כמו שאמר שליט), נוגע בשחרור, ויוצא שפרדוכסולית, הריני משוחרר ואיני זקוק לכל מרד... ומכאן הנטייה של אדם דתי/רוחני, מקדמת דנא, שלא למרוד, שכן אותה גאולה פנימית הוא מבקש... (זה לא תיאוריה. אני מדברת מניסיוני/ניסיונכם.)

מאידך גיסא, יש חופש המחשבה, חופש האינדיבידואל - נניח שאני דתיה, ואני מתקשה לקבל פרשנות שמשנה את העובדות הכתובות במקרא לנוחותה - האם זה מרד? האם איחשב מרדנית? האם אני מרחיקה מעצמי את אותו שחרור נכסף כשאני עושה זאת?

לא שאלה פשוטה.

אם מדברים על מגי, אין לי בעיה להיות ממושמעת בפיסי, בהתנהגות צנועה, במתן כבוד ללא הגה מיותר, בהקפדה על לבוש ועל קלה כחמורה, במילוי צוו כהלכתו ודקדוקו עד הפרט האחרון, ואין לי בעיה לעשות זאת במסירות ועיניים נאמנות, ובשעת חסד ורצון, אף לחוות דווקא באותה המשמעת את אותו החופש הפנימי...

אבל מצד שני, אינני מקבלת סתימת מוחי בפרשנויות מסויימות שלדעתי האישית (אף אם אכונה בורה בעבור כך) מסלפות ופוגעות במקרא בגסות וחוסר כבוד, הן לכתוב והן לקוראים אותו.

האם אני חוטאת בזה, האם גישה זו עושה אותי חוטאת במרד?

אשמח לשמוע תשובתך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/11/2004 09:24 לינק ישיר 

בן ציון כהנא

אתה שואל 'עד מתי אשאר בקהילה?' זו בוודאי שאלה חשובה, אך לא השאלה שלי. אני שואל האם כחבר בקהילה אני יכול לומר 'לא' כשנחצו הקווים. למשל - אני חבר בקהילה הדתית, אך לא מסוגל ולא רוצה ליטול בבה חלק שלוש פעמים בכל יום. את תפילותי אני מתפלל פעמים רבות בבית. הקהילה - כדרכה - לוחצת - 'למה לא באת?' אני יכול להתחמק - כפי שהציעו כמה חברים, לספר איזה שהוא סיפור או לומר שאני מתפלל במקום אחר, וליצור לי מרחב של פעולה כדרכי. אך אני יכול לומר לחברי - עד כאן. אני לא מוכן להיות חלק מהחבורה שלוש פעמים ביום, זו נגיסה חמורה מידי באינדיבידואליות שלי. לזה אני קורה מרד, והוא מכניס אותי לזירה חדשה של התמודדות - כיצד אופיע בבית הכנסת בשבת? כיצד אעמוד על זכותי לעבור לפני התיבה ולדרוש בפני הקהילה למרות הגבול ששרטטתי? אם אחליט לעזוב את הקהילה - לא אמרוד בה אלא אניח לה. סביר שבסופו של דבר היא גם תניח לי. המרד עליו אני מדבר הוא מרד בתוך המסגרת המלווה בדיבור [ראו התפלמסותי עם ריב]

מגי

את שואלת האם אני מורדת? האוזן שלי שומעת את חיפוש הלגיטימציה של הקהילה או של הסמכות ב'מרד' שלך שהיה מבטל את היותו מרד. והלא זה כל הסיפור. אני כיחיד קובע גבול ואומר עד כאן, למרות שאתם - הקהילה או הסמכות - אומרים לי לא.

את שואלת האם אני חוטאת? חטא מלשון החטאה כלומר סטיה מהתלם. זה מרד. המורד הוא חוטא. זאת בדיוק השאלה. האם אני כאדם דתי צריך להתיימר שלא לחטוא, או שיש לי גבול אותו לא אעבור למרות שאוגדר כחוטא, וזאת מבלי לוותר על מקומי בקהילה. החרדה מפני החטא יוצרת מצב נורא של אנשים שבפועל חוטאים -שהרי זה האדם - אך אינם מוכנים לעמוד מאחורי החטאים שלהם, ומגדירים אותם כחולשה כנפילה וכדומה. המורד הוא האומר - אני מאמין ורוצה לנהוג כך וכך, למרות שאוגדר כחוטא, ומבלי לנטוש את כל המערכת - שאז כמובן לא אוגדר עוד כחוטא כי היא לא תהיה רלוונטית לי ואני לה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2004 12:52 לינק ישיר 

אם כך, אני מורדת. מכיוון ששורה תחתונה היא - המרד מתבטא כשאינך מקבל על עצמך את מה שרוב הקהילה כן קיבלה.

וזה מעלה שאלה אחרת, שהיתה סמויה בשאלה שלי: האם מרד הוא חטא? בעיני הקהילה הוא חטא, זה וודאי. בסופו של דבר או המורד מוצא לו קהילה לרוחו, או מוריד את הראש - אבל המורד והקהילה לא מצליחים להכיל זה את זה.

אבל האם מרד הוא גם חטא כלפי שמיים?

(לא סתם אני שואלת.)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/11/2004 13:21 לינק ישיר 

מגי

ראשית - לא ברור שהמורד והקהילה לא יכליו זה את זה. זה מאבק. אבל נחרצות של עמידה על הדעת מחד והשתייכות מאידך יכולה להוביל להכלה.

שנית - האם המורד חוטא כלפי שמים? 'לא בשמים היא'. ומכל מקום, האדם הדתי המורד צריך את למצוא בעצמו את האומץ לומר גם כלפי שמיא - עד כאן. וכדי שדברי לא ישמעו רדיקאליי מידי - כולם שמים גבול גם לשמים, אלא שמיעוט מוכן לשאת ראשו אל השמים ולומר - ריבונו של עולם, אני מנסה לעבוד אותך בלבב שלם, אך את זה אינני מוכן לעשות.

אני כשלעצמי חושב שאברהם צריך היה לומר 'לא' לצו העקידה, ולא לחכות למלאך שיאמר לו זאת...

והרבי מקוצק היה אומר על הפסוק 'לא תעשו כן לה' א-לוהיכם' [בתרגום לעכשווית] - אל תהיו יס מנים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2004 13:28 לינק ישיר 

ומי מלכתחילה היה זה שאמר לו לעקוד? ומי היה המלאך שאמר לו לא לעקוד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2004 18:37 לינק ישיר 

משה

האם זו ההיכרות שלך עם אברהם? שהוא 'יסמן'? צריך לקחת בחשבון שיש מקרים שהם מעבר לקטגוריות האנושיות ושייכות ל'יחסי' האדם עם ה', שבהם האדם נוהג בבחינת "דבור בסלע משתוקא בתרין" (מגילה יח)

בפרשת סדום מתגלה אברהם כמתווכח, דן עם ה' – וטיעוניו יכולים היו להאמר מפי עורך דין מהמדרגה הראשונה (מהכרותי האישית עם אחד כזה) בדונו על בעיית הצדק האלוהי ומשפטו, והוא מרבה לדבר על הרחמים והחסד בדבר מיספר הצדיקים ההיפוטתי בעיר הזו, ועל בעיית האחריות הקולקטיבית והענישה, ועל זכויות וכיוצא בזה. כולנו מכירים את הביטויים החריפים "האף תספה צדיק עם רשע?"(יח/כג) "חלילה לך מעשות כדבר הזה להמית צדיק עם רשע… השופט כל הארץ לא יעשה משפט?" (יח/כה)

אמונת האמת המתגלמת במעמד העקידה היא מעבר לקטגוריות אנושיות אלה, ועליה אברהם איננו מתווכח ומתדיין כלל. אין ספק כי יש בפיו טענות משפטיות צודקות ועצומות, והוא אינו יכול להעלותן.

לגבי צו העקידה אין מקום לויכוחים, משום שבמובנו הרחב הוא מבטא את מבחן משמעות האמונה, בקבלת עול מלכות שמים. והאדם (=אברהם) בנסיון לקבלה או שלא לקבלה. אברהם המאמין מקבל אותה עליו, יכול היה לטעון טענה ניצחת אילו רק רצה , היה טוען: 'אתמול אמרת לי – "כי ביצחק יקרא לך זרע", והיום אתה אומר לי – "קח את בנך יחידך" והעליהו לעולה לפני?' שהרי זה צו הסותר את עצמו.

אולם בקבלו צו זה, אברהם אבינו שותק בבחינת : 'דיבור בסלע משתוקא בתרין'(מגילה –יח), ועוד הרבה מדרשים מציינים בהדגשה רבה שתיקתו זו, שהיא תופעה מופלאה ביותר. הוא אינו שותק מפני פחדו מה', משום שאין אמונתו פחד מפניו, והראיה לכך כפי שהזגרתי קודם בפרשת סדום שם הוא מתווכח עם ה' בתקיפות רבה.

על אמונה בה' מבחינת אלוהותו, שהיא מעבר לכל הקטגוריות האנושיות, אי אפשר להתווכח כלל, ובסיטואציה כזאת או שהאדם מאמין או שהוא מסרב למלא את שהוא נדרש, ולא תתיתכן דרך שלישית (מרד? במה? באמונה שהגעת אליה בשכלך?)

באמונה כזאת אין אלא יראת ה' המתבטאת באהבה, היראה והאהבה כמקשה אחת. ושאלת הציות שלו איננה שאלה של עד כאן – או קשורה במרי האדם בשאלות אנושיות חברתיות באם ללכת שלוש פעמים לבית הכנסת וכו'

שבוע טוב

תוקן על ידי - riv - 20/11/2004 19:01:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2004 19:21 לינק ישיר 

ריב

לפני שאשיב - חשוב לי להבהיר [לאור נסיון העבר] כי אנחנו עוסקים במושג המרד ולא בפרשנות. הפרשנות היא כלי להבהרת המושג ומקומו בעולמנו שלנו.

אחר הבהרה זו -

אף אחד לא יקח מאברהם את זכותו בעמידה המופלאה מול א-לוהים בפרשת סדום. אך דווקא משום כך הייתי מצפה ממנו לומר לא לצו העקדה. אוזני נצרמות מצירוף מושג האהבה לציות לצו הרצח. אלולא היה מדובר באמונה - לא היתה משמעות לציות או למרד. דווקא מפני שמדובר באמונה, כאן היתה צריכה להופיע שימת הגבול. גם כקורא הקטן העכשווי אינני מוכן לקבל את הציות הזה כדגם מופת. לכן אני קורא את דברי המלאך - 'אל תשלח ידך אל הנער'כגילוי של הראוי. חבל שאברהם לא עמד על כך. חבל שידע להבחין בעוול כצופה - בפרשת סדום, אך כשפנה אליו א-לוהים באופן ישיר - איבד את המצפון ונכנע ללחץ.

והרי כך גם אנחנו נוהגים. מדברים גבוהה גבוהה, אך כשיש עימות ישיר ביננו ובין הסמכות - הורים, רב, קהילה - הרבה פעמים אנחנו משכימים השכם בבוקר, ואם אין מלאך טוב שעוצר אותנו - מבצעים דברים שאנחנו חושבים אותם ללא ראויים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2004 19:27 לינק ישיר 

וכדי להחזיר את נושא האשכול למסלולו ולשאלותיך בתחילתו: האם ייתכן מרד בעולם הדתי שלכם - והכוונה מרד המותיר אתכם בתוך הקהילה אך משרטט את קווי הגבול ואת 'חזית הסירוב'?

נדמה לי כי יהיה מעניין לאסוף שני סוגי תשובות. האחד - תאורטי, שיתפתח דיון מושגי על מרד בעולם דתי, והשני אוסף סיפורי חיים, על דוגמאות שהתרחשו בחייכם.

אני אספר לך סיפור, שלדעתי קשור במרד נגד נורמות חברתיות מקובלות בין חבריה.קבלת כל אדם בסבר פנים יפות,וכו'

לא מזמן הצטרפה לפורום כותבת 'דתיה' שמנהלת פורום פורנוגרפי בהיידפארק, היא אמנם טיבלה את שכתבה בחוש הומור טפשי אך כל מה שהיה לה לומר היה קשור איך שהוא בסטיה מינית, וברמיזות בוטות כלפי מאמינים ומאמינות קלי דעת, שכל הוויתם תלויה ביצר המין שלאדם אין שליטה עליו.

לדעתי העניה משתתפת כזו לא רק שמעוותת את ה'תורה', ומביישת את חז"ל, אלא, היא גם גורמת לחילול שם הפורום ונותנת לגיטימציה לטישטוש הגבול בין הנורמלי שנמצא בגבולות המקובל, לבין מעשים שהם בבחינת חרפה למין האנושי.ואותם יש לגנות ולהוקיע ברבים.
מה שקרה בפועל הוא שאני גונתי על מעללי, וננזפתי בשל ריחרוח ועבודת בילוש אחר כותבים תמימים, השוו את מעשיי למעשי משמרות הצניעות הידועות לשימצה...

נראה לי שבמרד הזה יצאתי וידי על התחתונה -

משה, תגובתי זו נכתבה לפני שראיתי תגובתך האחרונה, אך כיוון ששיערתי שתגיב כמו שהגבת, אני לא אגרר לענות לך עליה.וזה נושא אחר לגמרי שאין לערבב אותו עם שאלת האשכול..נמשיך..

תוקן על ידי - riv - 20/11/2004 19:56:53

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האדם הדתי המורד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.