|
|
| נשלח ב-10/4/2010 21:19 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  |
אם לגויים ברור שנשותיהן רעולות ואינן יוצאות מפתח האהל, מדוע זה לא ברור לנו העם נבחר? אור לגויים?סמל הצניעות?
|
|
לא הבאתי סתם דוגמא ממנהג גויים ידידי, כך שהשוואתך לא במקומה.
אני הבאתי ראיה מהמגילה ואם במגילה היה חשוב לציין שהיה משתה נפרד לנשים וגברים כנראה שאנחנו יכולים ללמוד מזה.
מעבר לזה שזה נוהג שמקובל אצל גדולי הדור וציבור ענק של שומרי תורה ומצוות-לא לחינם....
בארועים הנשים לא תמיד הכי צנועות-כן גם חילוניות מגיעות לחתונות הללו...
וכשיש שתייה שמשפיעה על שיקול הדעת וכו' הרי שישיבה מעורבת לא תניב דברים טובים....
אז בבקשה..
|
| נשלח ב-11/4/2010 16:11 |
|
| |
אין ספק שאתה צודק.
אכן היכן שהמלך מבקש להראות השרים והעמים את יופיה של המלכה יש צורך בהפרדה (נשים אחרות היו נראות יפות יותר).
אולם מי שבחתונה מבקש לשבת ליד אשתו, כי הוא מעוניין לשוחח עמה. ויתכן שאגב ישוחח גם עם אחותו או עם דודתו שהוא פוגש לעיתים רחוקות מה הבעיה?
הכי טוב להפריד האולם לשלושה חלקים "משפחות", גברים, נשים.
נ.ב. לעיתים אנו מעדיפים שלא ללכת לחתונות של קרובי משפחה מכיוון שהישיבה נפרדת ועד שאנו נהנים ערב אחד, ראוי שנהנה ביחד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 16:14 |
|
| |
בס"ד כתבת:"לעיתים אנו מעדיפים " תגובה:חבל שההלכה כולה לא נשענת על הטיעון הזה וזהו לא?
|
| נשלח ב-11/4/2010 16:40 |
|
| |
| נוריאלעזרא כתב: |  | | אם לגויים ברור שנשותיהן רעולות ואינן יוצאות מפתח האהל, מדוע זה לא ברור לנו העם נבחר? אור לגויים?סמל הצניעות? |
|
אכן, זה ברור שהעם הנבחר היה מעולם שומר על צניעות. אולם הכל על פי אמות המדה של כל דור באשר הוא.
כך מצאנו שאחרי דורות רבים בלא תיקון גדול בבית המקדש, נתגלע לאחר מכן צורך לעשות תיקון גדול. ואילו בדורות שלפני כן היו הבתולות מחוללות בפרדסאות ביום הכיפורים לנגד עיני הבחורים (לנו בחיידר לא הסבירו בדיוק מה זה "חוללות"), וכדכתיב אז בתולה במחול תצא. וכן כתיב קדמו שרים אחר נוגנים בתוך עלמות תופפות. וכאשר חזרו מהמלחמה קיבלו הנשים את פני הלוחמים בשירים ובמחולות, עי' ש"א יח, ו: "ותצאנה הנשים מכל ערי ישראל לשיר והמחולות", שם כא, יב: "יענו במחולות" ושם כט, ה. וכן היו הנשים מקוננות באבל, למראה עיני ולמשמע אזני הגברים, ולא חשו משום "ולא תתורו" או משום "קול באשה ערוה".
האם ניתן להקיש מהדורות ההם אל דורנו אנו? - - -
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 16:58 |
|
| |
לפי הרבה פוסקים (רש"ר הירש הרב וינברג הרב הופמן) כשנשים שרות בקבוצה אמרינן תרי קלי לא משתמעי ומותר, וכך היו נוהגים בתנועות הנוער בגרמניה בקהילת החרדים. מלבד זאת פנויות טהורות הרוקדות או שרות אין שום איסור להסתכל או לשמוע. גם בזמננו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 17:16 |
|
| |
שבח למה לא? האם היצר הרע היום יותר גדול, הלא אם מאמינים בירידת הדורות הרי היצר הרע אז היה יותר גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 17:19 |
|
| |
| ואמאי כתב: |  | לפי הרבה פוסקים (רש"ר הירש הרב וינברג הרב הופמן) כשנשים שרות בקבוצה אמרינן תרי קלי לא משתמעי ומותר, וכך היו נוהגים בתנועות הנוער בגרמניה בקהילת החרדים.
מלבד זאת פנויות טהורות הרוקדות או שרות אין שום איסור להסתכל או לשמוע. גם בזמננו. |
|
מאז החרם גם ??
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 17:29 |
|
| |
שו חרם?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 17:30 |
|
| |
אתה מתכוין לחדר"ג שלא יקח עוד אשה? המ"ב פוסק שמותר לשמוע קול פנויה טהורה ולכן למלכי ישראל היו שרים ושרות וכו' כשיבא המשיח נלך להופעה של שרית חדד כי היא תשמור על טהרה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 17:33 |
|
| |
תראה לפי ההלכה מותר. מדובר בבעיה הנוצרת בגלל גדלות הדור של המכונים חרדים (כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו). הרי יש את ההרחקות של חסידי גור למשל שנובעות מגדלותו של הרבי בין בעל לאשתו (ואילו רח"ל היה האדמו"ר חושב שיש בעלי נטיות הפוכות בעולם הרי שחסידי גור לא היו מתפללים אף במנין), האם זה מיצג את ההלכה? ברור שזה נוגד את ההלכה אלא שמוצא מי שמוצא את האפשרות להציק לציבור בגלל בעיות אישיות שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 17:33 |
|
| |
| ואמאי כתב: |  | אתה מתכוין לחדר"ג שלא יקח עוד אשה? המ"ב פוסק שמותר לשמוע קול פנויה טהורה ולכן למלכי ישראל היו שרים ושרות וכו'
כשיבא המשיח נלך להופעה של שרית חדד כי היא תשמור על טהרה |
|
את שרית חדד אני יכול לשמוע ולראות גם היום (כי היא לא משהו)
וכשיבא משיח לא יהיה כבר החרם,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 17:37 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | תראה
לפי ההלכה מותר.
מדובר בבעיה הנוצרת בגלל גדלות הדור של המכונים חרדים (כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו).
הרי יש את ההרחקות של חסידי גור למשל שנובעות מגדלותו של הרבי בין בעל לאשתו (ואילו רח"ל היה האדמו"ר חושב שיש בעלי נטיות הפוכות בעולם הרי שחסידי גור לא היו מתפללים אף במנין), האם זה מיצג את ההלכה? ברור שזה נוגד את ההלכה אלא שמוצא מי שמוצא את האפשרות להציק לציבור בגלל בעיות אישיות שלו.
|
|
תשמע צדיק, תעזוב פוליטיקה, אני שואל עקרונית האם אתה ממליץ לי כנשוי ללכת ולראות פנויות שרוקדות ???
ותענה לי בכנות
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 17:46 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
תשמע צדיק, תעזוב פוליטיקה, אני שואל עקרונית האם אתה ממליץ לי כנשוי ללכת ולראות פנויות שרוקדות ???
ותענה לי בכנות |
|
מישהו דיבר על ריקודים מעורבים?
ברור שריקודים נעשים עם מחיצה, מדובר רק בזמן האכילה!!!
האם כאשר אתה רואה בחתונה אשה אוכלת אתה מדמיין אותה רוקדת?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 19:31 |
|
| |
" מישהו דיבר על ריקודים מעורבים? ברור שריקודים נעשים עם מחיצה, מדובר רק בזמן האכילה!!!
האם כאשר אתה רואה בחתונה אשה אוכלת אתה מדמיין אותה רוקדת?"
אכן בואו לא נחרוג מגבולות הדיון-ריקודים מעורבים אסורים לכל הדעות לכל המגזרים.... כרגע אנחנו דנים בישיבה מעורבת.
|
| נשלח ב-11/4/2010 19:36 |
|
| |
ענו לך. לפי ההלכה ישיבה מעורבת מותרת. מי שמרגיש בנפשו (או בכל מקום אחר) שזה פוגע בו, יתכבד ויפרוש. אולי מן הראוי לבעל נפש ליחד מקומות נפרדים לגברים ונשים למי שלא חש בנוח לשבת בחברה מעורבת (אע"פ שבדרך כלל מיחדים שולחן לחברי החתן וחברות הכלה).
|
|
|
|
|