בית פורומים עצור כאן חושבים

הבה נפרידה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/4/2010 21:19 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

אם לגויים ברור שנשותיהן רעולות ואינן יוצאות מפתח האהל, מדוע זה לא ברור לנו העם נבחר? אור לגויים?סמל הצניעות?

לא הבאתי סתם דוגמא ממנהג גויים ידידי, כך שהשוואתך לא במקומה.
אני הבאתי ראיה מהמגילה ואם במגילה היה חשוב לציין שהיה משתה נפרד לנשים וגברים כנראה שאנחנו יכולים ללמוד מזה.

מעבר לזה שזה נוהג שמקובל אצל גדולי הדור וציבור ענק של שומרי תורה ומצוות-לא לחינם....

בארועים הנשים לא תמיד הכי צנועות-כן גם חילוניות מגיעות לחתונות הללו...
וכשיש שתייה שמשפיעה על שיקול הדעת וכו' הרי שישיבה מעורבת לא תניב דברים טובים....
אז בבקשה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2010 16:11 לינק ישיר 

אין ספק שאתה צודק.

אכן היכן שהמלך מבקש להראות השרים והעמים את יופיה של המלכה יש צורך בהפרדה (נשים אחרות היו נראות יפות יותר).

אולם מי שבחתונה מבקש לשבת ליד אשתו, כי הוא מעוניין לשוחח עמה. ויתכן שאגב ישוחח גם עם אחותו או עם דודתו שהוא פוגש לעיתים רחוקות מה הבעיה?

הכי טוב להפריד האולם לשלושה חלקים "משפחות", גברים, נשים.

נ.ב. לעיתים אנו מעדיפים שלא ללכת לחתונות של קרובי משפחה מכיוון שהישיבה נפרדת ועד שאנו נהנים ערב אחד, ראוי שנהנה ביחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2010 16:14 לינק ישיר 

בס"ד
כתבת:"לעיתים אנו מעדיפים "
תגובה:חבל שההלכה כולה לא נשענת על הטיעון הזה וזהו לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2010 16:40 לינק ישיר 

נוריאלעזרא כתב:
אם לגויים ברור שנשותיהן רעולות ואינן יוצאות מפתח האהל, מדוע זה לא ברור לנו העם נבחר? אור לגויים?סמל הצניעות?

אכן, זה ברור שהעם הנבחר היה מעולם שומר על צניעות. אולם הכל על פי אמות המדה של כל דור באשר הוא.

כך מצאנו שאחרי דורות רבים בלא תיקון גדול בבית המקדש, נתגלע לאחר מכן צורך לעשות תיקון גדול.
ואילו בדורות שלפני כן היו הבתולות מחוללות בפרדסאות ביום הכיפורים לנגד עיני הבחורים (לנו בחיידר לא הסבירו בדיוק מה זה "חוללות"), וכדכתיב אז בתולה במחול תצא.
וכן כתיב קדמו שרים אחר נוגנים בתוך עלמות תופפות.
וכאשר חזרו מהמלחמה קיבלו הנשים את פני הלוחמים בשירים ובמחולות, עי' ש"א יח, ו: "ותצאנה הנשים מכל ערי ישראל לשיר והמחולות", שם כא, יב: "יענו במחולות" ושם כט, ה.
וכן היו הנשים מקוננות באבל, למראה עיני ולמשמע אזני הגברים, ולא חשו משום "ולא תתורו" או משום "קול באשה ערוה".

האם ניתן להקיש מהדורות ההם אל דורנו אנו? - - -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2010 16:58 לינק ישיר 

לפי הרבה פוסקים (רש"ר הירש הרב וינברג הרב הופמן) כשנשים שרות בקבוצה אמרינן תרי קלי לא משתמעי ומותר, וכך היו נוהגים בתנועות הנוער בגרמניה בקהילת החרדים.
מלבד זאת פנויות טהורות הרוקדות או שרות אין שום איסור להסתכל או לשמוע. גם בזמננו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2010 17:16 לינק ישיר 

שבח
למה לא? האם היצר הרע היום יותר גדול, הלא אם מאמינים בירידת הדורות הרי היצר הרע אז היה יותר גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2010 17:19 לינק ישיר 

ואמאי כתב:
לפי הרבה פוסקים (רש"ר הירש הרב וינברג הרב הופמן) כשנשים שרות בקבוצה אמרינן תרי קלי לא משתמעי ומותר, וכך היו נוהגים בתנועות הנוער בגרמניה בקהילת החרדים.
מלבד זאת פנויות טהורות הרוקדות או שרות אין שום איסור להסתכל או לשמוע. גם בזמננו.

מאז החרם גם ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2010 17:29 לינק ישיר 

שו חרם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2010 17:30 לינק ישיר 

אתה מתכוין  לחדר"ג שלא יקח עוד אשה? המ"ב פוסק שמותר לשמוע קול פנויה טהורה ולכן למלכי ישראל היו שרים ושרות וכו'
כשיבא המשיח נלך להופעה של שרית חדד כי היא תשמור על טהרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2010 17:33 לינק ישיר 

תראה
לפי ההלכה מותר.
מדובר בבעיה הנוצרת בגלל גדלות הדור של המכונים חרדים (כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו).
הרי יש את ההרחקות של חסידי גור למשל שנובעות מגדלותו של הרבי בין בעל לאשתו (ואילו רח"ל היה האדמו"ר חושב שיש בעלי נטיות הפוכות בעולם הרי שחסידי גור לא היו מתפללים אף במנין), האם זה מיצג את ההלכה? ברור שזה נוגד את ההלכה אלא שמוצא מי שמוצא את האפשרות להציק לציבור בגלל בעיות אישיות שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2010 17:33 לינק ישיר 

ואמאי כתב:
אתה מתכוין  לחדר"ג שלא יקח עוד אשה? המ"ב פוסק שמותר לשמוע קול פנויה טהורה ולכן למלכי ישראל היו שרים ושרות וכו'
כשיבא המשיח נלך להופעה של שרית חדד כי היא תשמור על טהרה

את שרית חדד אני יכול לשמוע ולראות גם היום (כי היא לא משהו)
וכשיבא משיח לא יהיה כבר החרם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2010 17:37 לינק ישיר 

שרפ כתב:
תראה
לפי ההלכה מותר.
מדובר בבעיה הנוצרת בגלל גדלות הדור של המכונים חרדים (כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו).
הרי יש את ההרחקות של חסידי גור למשל שנובעות מגדלותו של הרבי בין בעל לאשתו (ואילו רח"ל היה האדמו"ר חושב שיש בעלי נטיות הפוכות בעולם הרי שחסידי גור לא היו מתפללים אף במנין), האם זה מיצג את ההלכה? ברור שזה נוגד את ההלכה אלא שמוצא מי שמוצא את האפשרות להציק לציבור בגלל בעיות אישיות שלו.

תשמע צדיק,  תעזוב פוליטיקה, אני שואל עקרונית האם אתה ממליץ לי כנשוי ללכת ולראות פנויות שרוקדות ???
ותענה לי בכנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2010 17:46 לינק ישיר 

maxmen כתב:

תשמע צדיק,  תעזוב פוליטיקה, אני שואל עקרונית האם אתה ממליץ לי כנשוי ללכת ולראות פנויות שרוקדות ???
ותענה לי בכנות

מישהו דיבר על ריקודים מעורבים?
ברור שריקודים נעשים עם מחיצה, מדובר רק בזמן האכילה!!!

האם כאשר אתה רואה בחתונה אשה אוכלת אתה מדמיין אותה רוקדת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2010 19:31 לינק ישיר 

"
מישהו דיבר על ריקודים מעורבים?
ברור שריקודים נעשים עם מחיצה, מדובר רק בזמן האכילה!!!

האם כאשר אתה רואה בחתונה אשה אוכלת אתה מדמיין אותה רוקדת?"

אכן בואו לא נחרוג מגבולות הדיון-ריקודים מעורבים אסורים לכל הדעות לכל המגזרים....
כרגע אנחנו דנים בישיבה מעורבת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2010 19:36 לינק ישיר 

ענו לך.
לפי ההלכה ישיבה מעורבת מותרת.
מי שמרגיש בנפשו (או בכל מקום אחר) שזה פוגע בו, יתכבד ויפרוש.
אולי מן הראוי לבעל נפש ליחד מקומות נפרדים לגברים ונשים למי שלא חש בנוח לשבת בחברה מעורבת (אע"פ שבדרך כלל מיחדים שולחן לחברי החתן וחברות הכלה).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הבה נפרידה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 ... 28 29 30 לדף הבא סך הכל 30 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.