בית פורומים עצור כאן חושבים

הבה נפרידה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/11/2011 14:09 לינק ישיר 

כל מלחמות העדה תלויים מאוד מי שם השולט, בכל זמן וזמן מגיע הצעירים ומשתלטים על המצב, ומיד הם מזדקנים ונהיו יותר שפויים, עד שמגיעים הצעירים של הדור הבא, וכן זה חוזר חלילה וחלילה,
העדה יודעת הרבה זמנים יפים והרבה זמנים של ירידה לקיצוניות, הלוך ושוב,

בכל אופן לגבי נשי השאלים, הם שייכים לקיצוניים מנטורי קרתא וגם קצת קיצונים מהעדה, ולכן במלחמה הזו עכשיו נצחו השפויים שבקהילה, ואין לזה שום קשר לחוץ, השפויים הם שפויים מצד שהם שפויים ולא מצד הרחוב, כי הרחוב שייך לצעירים וצעירים בדרך כלל הם קיצוניים בטבעם,

תוקן על ידי maxmen ב- 18/11/2011 14:10:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 14:15 לינק ישיר 

מיימוני ,

מסכים איתך שההפרדה בנסיעות ביןעירוניות מהוות קושי להרבה זוגות משלנו וגם הם יכולים לבחור לנסוע באלה שהם לא מהדרין,ועדיין צריך לדון בזה .
עיקרי הפרובוקציות נעשות בעירונים ושם התקנה בהפרדה הרבה יותר מוצדקת אם נקבל את האידיאולוגיה ,מה שלא מצדיק התערבות חילונית בקוים חרדיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 14:19 לינק ישיר 

מקס

מלחמות הצעירים מתבטאות בעיקר בסיפרי האלימות והבלגאנים .
נשות השאלים הם מכל הגילים אם בדקת וקראת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 14:24 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 14:27 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
כל הפרובוקציות לדעתי מהצד החילוני לגבי האוטובוסים ושאר ההפרדות ,הם כניסה לתוך ריב לא להם ,
לא מכיר בציבורינו מישהי שחשה מושפלת מההפרדה ועולי אפילו להיפך.
קולות הפרובוקציות הן אך ורק אינטרסנטיות ואנטיות כדי להתגדר בו.

ואם העדה הגיעה למצב של הכרזה נגד השאלים זוהי תחילת ניצחון תיקשורתי שהצליחה לחדור אל תוך מחנינו פנימה וסופו מי ישורנו.

הרי אלו אותן הטענות שטענו בדרום ארה"ב לגבי התערבות צפונית בזכויות שחורים (הן לפני והן אחרי מלחמת האזרחים).

אוטובוסים ושאר הפרדות הם בהחלט ריב שלי. הפרדה מגדרית כפויה בשטח ציבורי זו נורמה לחלוטין לא מקובלת עלי, ואינני רוצה שהיא תתפשט הלאה, כפי שהיא אכן עושה בצה"ל, לדוגמה. בנוסף, "לא מכיר בציבורינו מישהי שחשה מושפלת מההפרדה", זה לא "מכיר בציבורינו שלא מישהי חשה מושפלת מההפרדה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 14:34 לינק ישיר 

שיבולת .הפרדה מיגדרית כפויה וכו,מילים מפוצצות .

אתה גם נכנס לשירותי נשים בתחנה המרכזית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 14:35 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
מקס

מלחמות הצעירים מתבטאות בעיקר בסיפרי האלימות והבלגאנים .
נשות השאלים הם מכל הגילים אם בדקת וקראת.

נושות השאלים התחיל מנשים בתחילה מפרטים עצמאים וברובם שייכים לנטורי קרתא,
בתחילה ניסו בדרכו של אמנון יצחק, כלומר הלכו למשפחות שיש שם חולה סרטן או עקרות וכדומה. והבטיחו בשם האלוקים הרים וגבעות, וכידוע בהבטחות כאלה יוצאות לפעמים איזה הצלחה ואז מתחילים להוכיח את השיטה וכמה האלוקים רוצה בכך,

אני ראיתי בעצמי אייך ר' ישראל יעקב פישר הזקן והחולה עם החמצן באף, פשוט קם מכיסו ומגרש אותם מביתו רדף אחריהן עד הדלת החיצוני מביתו,

כלומר גאב"ד העדה החרדית זרק וגירש את המשוגעים מביתו בכעס רב, כבר אז בתחילתו של התופעה המוזרה הזו,
וכאן תשאל למה לקח הרבה שנים עד שכל הרבנים בקהילה יצאו נגדם,
הסיבה היא כי חשבו שתתבטל מאליו, וגם לא רצו להיכנס למלחמות מיותרות עם קיצוניים שבדרך כלל מקומי הם המנצחיים,
רק אם נגייס את כל הרבנים יחד אז יש סיכוי שהצעירים ילכו עם הרבנים,
וכך באמת קורה היום הצעירים עם הרבנים כי יש דעה אחידה בעניין בקהילה,

אז שוב, אין לראות זאת כהשפעה מבחוץ, ואין לזה שום קשר, מי שמכיר את הקהילות שם מבפנים יודע על מה אני מדבר, 

תוקן על ידי maxmen ב- 18/11/2011 14:36:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 14:36 לינק ישיר 

שיבולת אני חולק עליך מכול וכול ,ויש דברים שאני לא מוכן להעלות בפומבי אלא באופן פרטי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 15:34 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
שיבולת אני חולק עליך מכול וכול ,ויש דברים שאני לא מוכן להעלות בפומבי אלא באופן פרטי .

בשמחה. אשמח לדון אתך בפרטי. לענות לגבי הודעתך הקודמת (שירותים ציבוריים וכו') כאן, או שנעביר הכל לפרטי וזהו? לשיקולך. שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 16:19 לינק ישיר 

ביליצר

כתבת

מסכים איתך שההפרדה בנסיעות ביןעירוניות מהוות קושי להרבה זוגות משלנו וגם הם יכולים לבחור לנסוע באלה שהם לא מהדרין,ועדיין צריך לדון בזה

האם הפתרון הוא שזוג יסע ב"לא מהדרין"?

אני מנסה להבין. המיימונית ואני רוצים לנסוע באוטובוס מב"ב לירושלים. יש לנו שתי אפשרויות. לנסוע בקו 400 או 402. 400 עושה עיקוף בדרך ומגיע רק לתחנה המרכזית. 402 נוסע ישר ומגיע לשכונות. מסתבר שלנו נוח לנסוע באחרון. האם עלינו לנסוע דווקא ב400 ולא ב402 כי אנו רוצים לשבת יחד?

אני גם סבור שצריך מאד להיזהר לא לכפות את דרכינו על אחרים. זו לא מצוה. זה חילול השם, במיוחד כאשר מבקשים לכפות חומרה ולא איסור (וזה היה נכון גם במקרה של איסורים) וקל וחומר לטעות גמורה כמו המהדרין הקיצוני.

עוד בקשה. כדי להקל על ההבנה: אני מאד ממליץ להבהיר בדבריך לאיזה מהדרין אתה מתכוון, המהדרין ה"רגיל" שבו זוגות יושבים יחד למהדרין הקיצוני, שבו גם זה אסור.

(לגבי דעות פרטיות, אם יש בהן ענין, אשמח גם כן לשמוע עליהן. זה מסקרן מאד אם יש לך נימוקים נעלמים לטובת המהדרין).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2011 20:05 לינק ישיר 

אדרבה אם יש לך קו מהדרין חלקית אז באמת יש לך ברירה ,

בעיקר באתי להגיד שהקולות נגד ההפרדה באות מהצד החילוני שהעניין לא נוגע איליהם.

לגבי הקווים העירוניים הותקנה הפרדה מהסיבה הפשוטה של עומס ותערובת חיכוחית בין המינים מצד אחד וסיפורי הטרדות וקלות ראש מנערי שוליים מצד שני .אתה בתור חרדי עדיין חושב שזה לכתחילה?בפרט שיש אופציית הפרדה .לגבי הכפייה ,מלבד הכופין על המצוות ,רוב הציבור בעד ,והמיעוט אמור לכבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2011 22:08 לינק ישיר 

ביליצר כתב:

בעיקר באתי להגיד שהקולות נגד ההפרדה באות מהצד החילוני שהעניין לא נוגע איליהם.

היות שאתה מעלה זאת שוב, עלי לחזור על תשובתי:

"
הרי אלו אותן הטענות שטענו בדרום ארה"ב לגבי התערבות צפונית בזכויות שחורים (הן לפני והן אחרי מלחמת האזרחים).

אוטובוסים ושאר הפרדות הם בהחלט ריב שלי. הפרדה מגדרית כפויה בשטח ציבורי זו נורמה לחלוטין לא מקובלת עלי, ואינני רוצה שהיא תתפשט הלאה, כפי שהיא אכן עושה בצה"ל, לדוגמה. בנוסף, "לא מכיר בציבורינו מישהי שחשה מושפלת מההפרדה", זה לא "מכיר בציבורינו שלא מישהי חשה מושפלת מההפרדה".
"

על כך ענית ש"הפרדה מגדרית כפויה בשטח ציבורי" יכולה לכלול מבחינתך גם שירותים ציבוריים, ומיד סייגת שאינך רוצה להמשיך את הדיון בכללי (לי אין בעיה עם המשכתו בכללי או בפרטי). אבל אינני מבין. אם אתה מעלה טענות שהתשובות אליהן מבחינתך ישירות מעבירות את הדיון לנקודות שאין מקומן בפורום - מה ההצדקה שתמשיך להעלות אותן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2011 22:29 לינק ישיר 

שבוע טוב שיבולת

אכן עדיין מחכה לתשובה על שירותים ציבוריים ,והיתה לך שבת שלימה לחשוב על זה .

מה שאני לא רוצה לדבר בגלוי הוא אך ורק את הסיבה שאני לא רואה השפלה בהפרדה .מעניין ההשואה לכושים ?האם ההפרדה הנוכחית קיימת כהפרדה בין אדם לתת אדם?דוקא כלבים יכולים להתמקם בחלק הקידמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2011 22:30 לינק ישיר 

לביליצר

אם אתה מדבר על קווי אגד בי-ם -אילו קווים בירושלים הם בתוך שכונות חרדיות בלבד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 00:47 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
שבוע טוב שיבולת

אכן עדיין מחכה לתשובה על שירותים ציבוריים ,והיתה לך שבת שלימה לחשוב על זה .

מה שאני לא רוצה לדבר בגלוי הוא אך ורק את הסיבה שאני לא רואה השפלה בהפרדה .מעניין ההשואה לכושים ?האם ההפרדה הנוכחית קיימת כהפרדה בין אדם לתת אדם?דוקא כלבים יכולים להתמקם בחלק הקידמי.

שבוע טוב גם לך,

אפשר בנקל למצוא סיבה מדוע שירותים ציבוריים אינם שטח ציבורי רגיל, ולהביא דוגמאות ותקדימים לעניין. אלא ששאלתך איננה מה ההבדל אלא מדוע ההבדל אינו שרירותי, ולכן אחסוך זמן ואומר לך שהוא שרירותי.

נראה לי ברור למדי שלכל חברה יש הבנה שיש מספר חוקי-על (מיימוני היה קורה לזה אולי מטא-חקיקה) שרירותיים, יש יחסי סדר שרירותיים לגבי חלקם של מי חזק ממי, ויש חוקים שרירותיים למדי במקרה שיש ערפול או סתירות. חוקי-על (שרירותיים), לדוגמה, הם זכות האדם לשלמות גופו, וזכות אדם לחופש דת. יחס סדר שרירותי הוא זה, שלדוגמה, זכות האדם לשלמות גופו חזקה מחופש הדת - אם אדם ימציא דת לפיה הוא חייב לקצץ ידי אנשים, ייאסרו זאת עליו. חוק שרירותי למדי במקרה של ערפול או סתירות, הוא, לדוגמה, זה שמתיר מילת גברים אך אוסר מילת נשים (יש בו הגיון בכך שאחד מתחת לרף כלשהו והשני הרבה מעליו, אך אין נימוק לרף עצמו).

למספר חרדים יש חוקי-על שרירותיים לפיהם ההפרדה הכפוייה במקומות ציבוריים מסתדרת. לפי חוקי-העל השרירותיים שלי, הפרדה כפוייה במקומות ציבוריים אסורה לחלוטין, זו שבשירותים ציבוריים איכשהו בסדר (נקודה שאישית, אגב, לא אכפת לי האם היא תוכרע כך או אחרת), וחופש הדת כפוף לדעתי השרירותית ליכולת הדת להסתדר עם הדברים הקודמים. לדעתי השרירותית, אם דתו של אדם אינה מסתדרת עם מסקנתי לגבי הפרדת נשים כפוייה במקומות ציבוריים, אז אין לו זכות לקיים את דתו. מדוע לטרוח לומר דבר כה לא מנומק ושרירותי במוצהר? מפני שלדעתי, בציבור החרדי אין מודעות לכך שיש עקרונות חזקים מחוץ לדת, יש ראיה לפיה מה שהם מאמינים בו שרירותי לחלוטין ג"כ, ויש אנשים שייאבקו בדיעותיהם השרירותיות של החרדים מבלי לשקשק מפחד - לא מובן מאליו לפי מה שאני רואה באתר זה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הבה נפרידה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 18 19 20 ... 28 29 30 לדף הבא סך הכל 30 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.