בית פורומים עצור כאן חושבים

הבה נפרידה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/11/2011 03:25 לינק ישיר 

זאת אומרת שאין לך בעיה עם הפרדה כפייתית כל עוד אתה מסתדר עם זה .מענייןמה הן נקודות ההתנגדות בהפרדה.
חוקים על שרירותיים הן הסכמות חברתיות כפי שכתבת.יש כאן חברה אם אתה רוצה או לא עם הסכמות חברתיות אחרות משלך ,וכל עוד הם הרוב בקווים האלה ,בטלה דעתך .
לגבי חופש דת ,כל עוד אין כאן הפרדת דת ומדינה זה לא נכנס ללקסיקון הישראלי,
חופש דת הוא ממש לא נחלת כל המדינות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 08:01 לינק ישיר 

[ביליצר,

אני מתנצלת, אבל איני מבינה כיצד קשור עניין השירותים הציבוריים לכאן.
להבנתי, הפרדת השירותים הציבוריים בין נשים לגברים, באה לשמור ולהגן על פרטיותם של אנשים. אין בה שום דבר מפלה (זולת, אולי, כמות המתקנים הנבנית לכל מין, וכבר יש חוק מתקן בעניין זה - לנשים חייבים לבנות יותר מתקנים מלגברים, כיוון שבפועל הן נצרכות להם יותר). הפרדה ברחובות או באוטובוסים מפלה באופן מובנה, שאם לא כן, כיצד תסביר שברור מאליו לתומכי הפרדה זו, שהנשים יישבו דווקא מאחור, במקום הפחות נוח? זה אינו פרט שולי או מקרי, זה לגמרי מובנה בתוך מערכת החשיבה הזו.
בנוסף, אני חושבת שאינך מודע לחלוטין למציאות - ישנם רבים בתוך החברה החרדית עצמה (נשים וגברים) שמתנגדים להפרדה באוטובוסים (למשל), ורפרוף קל באשכולות בנושא בבח"ח (שאינו חשוד, בלשון המעטה, כפורום של חילונים המטיפים כנגד החרדיות והחרדים), יוכיח זאת.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 08:14 לינק ישיר 

ביליצר

אני מקוה שאני מתחיל יותר להבין מה אתה טוען.

אתה בעד מהדרין מוקצן, ואילו את המהדרין שאני מכיר (ואני תומך בו בעיקר למען מניעת הצקות...) שבו זוגות מותרים לשבת יחד אתה מכנה "מהדרין חלקית". ניחא. למילים ושמות יש משמעויות לוואי אבל אשתמש בביטוי שלך. מהדרין מוקצן שלי הוא אם כן המהדרין שלך.

לגבי האחרון כתבת:

מלבד הכופין על המצוות ,רוב הציבור בעד ,והמיעוט אמור לכבד.

ועל זה יש להעיר.

א. האם זו מצוה להפריד באוטובוסים כלל? אם זו לא מצוה, אז אין כאן "כופין" על המצוות.

ב. כפי שהערתי, "כופין על המצוות" אינו שייך בזמננו, לא לחילונים, לא לתינוקות שנשבו.

ג. רוב הציבור בעד מהדרין שלך, כלומר המוקצן. האמנם רוב הציבור בעד? לא ברור אפילו אם רוב הציבור החרדי בעד הפרדת מהדרין שלי, כלומר "חלקית" כלשונך.

ד. האם הפרדה באוטובוסים נקבעת לפי רוב? האם זה שיקול הלכתי או לפי חוקי המדינה?

ארחיב מעט. אם זה שיקול הלכתי, מהיכן לקחתו? מי מצטרף לרוב?

אם זה שיקול של חוקי המדינה, אזי כמדומה שבחוקי המדינה אין זכות לרוב לקבוע במקום שמיעוט ייפגע.

אני מסכם: הנסיון להצדיק הפרדה מוקצנת (מהדרין שלך) נופל לדעתי בגלל כמה וכמה סיבות:

אין רוב, אין הצדקה לרוב במקרים כאלו לא לפי ההלכה ולא לפי חוקי המדינה להבדיל, ואין כאן מצוה...

אתה מוזמן כמובן להביע דעה חולקת ולנמק מסברה או מן המקורות.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 15:13 לינק ישיר 

אמשל ,

אכן ,כמו שאת מבינה כיבוד פרטיות  ,תכבדי גם את דתם הפרטי.החלק האחורי לא פחות נוח ,בפרט עם הפריבילגיות שקיבלו הנשים בחופש הזדהות וכרטסת מהנהג.החלק האחורי באה לכבד את הנשים ולא להשפילם.

מיימוני

אשריך כהולך רגל,
הקווים המדוברים הם באיזורים חרדיים בלבד ,ואכן רוב הציבור מעוניין לקיים את מצוות אלוקיו ,ואתה מוזמן לבדוק.
לגבי רוב או חוק ,אכן יש קווים מוכרזים בחוקי אגד כמופרדים ,ובאלו המדובר.
ושוב ,אני מעלה כאן את העיקר ,הפרובוקציות נעשות מהצד החילוני ,ולהם זה לא נוגע ,זה כל מה שטענתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 15:23 לינק ישיר 

ממתי זו מצווה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 15:23 לינק ישיר 

ועדיין לא ענית איזה קו בירושלים עובר באזור חרדי בלבד?

(וההשוואה לשרותים ציבוריים היא מוזרה אם להשתמש במילה עדינה במיוחד  ואכמ"ל.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 15:27 לינק ישיר 

בעל
הרי בליצר כתב- זו מצוות אלוקיו- של החרדי. כנראה שיש הרבה אלוקות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 15:39 לינק ישיר 

ירוחם כנראה שההברקה הנוכחית באה מהאף הארוך שאתה חייב להשחיל בכל מקום באופן לא ענייני.

בעל ,להמנע מתערובת חיכוחית בין המינים ,למנוע הטרדות וקלות דעת מהשוליים ,לכן חתמו רבני השכונות,מה דעתך?

צענע,את מוזמנת להתפלפל ,בינתיים מוזרות זו סיסמא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 15:56 לינק ישיר 

ביליצר ההתחמקות שלך מלענות איזה קו בירושלים עובר באזורים חרדים בלבד אומרת דרשני .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 16:00 לינק ישיר 

למה שאקבל את דעת רבני השכונות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 16:13 לינק ישיר 

אם אינך חושב שהעילות מצדיקות להכניסם במצות הצניעות והמסתעף ,דרוש וקבל שכר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 16:14 לינק ישיר 

בליצר
וזה מאד עניני שאתה מכנה חומרות- של אנשים שהמין  הוא עיסוקם האובססיבי. ופחדם מהנשים נובע בגלל בעיות חמורות ב התפתחותם הרגשית,
אתה מכנה את סטיותיהם כציוי אלוקי? אתה לא מפחד מאלוקים שיעניש אותך על שימוש בשמו לשוא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 16:24 לינק ישיר 

מכיוון שההתחמקות שלך היא עקבית הרי ברור שצדקתי ולמיטב ידיעתי אין בירושלים אפילו קו אחד שהוא  ספציפי לשכונות חרדיות בלבד.

ולכן  כל טענותיך בעניין זה בטלות ומבוטלות.

אפילו לגבי קו 402 לעומת 400 -חילוני/ת שנוסע/ת לאוניברסיטת בר אילן   אינו/ה מעוניין/נת לנסוע בקו 400 שמאריך את הדרך ומסתובב   למחלף תל השומר דבר שגוזל זמן כך שאפילו בקו זה לבני ברק יש זכות לחילוני /חילונית לשבת היכן שהוא /היא רוצה.

החרדים צריכים לארגן לעצמם הסעות פרטיות כמו קו 422 ואז לא תהיינה תלונות.
כל זמן שמדובר באגד החוק קובע שלאדם מותר לשבת היכן שירצה בכל קו לכל מקום.

תוקן על ידי צענערענע ב- 20/11/2011 16:28:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 16:27 לינק ישיר 

ירוחם,אתה בא לסיפוק מהעלאת טענות כאלה?מלבד מה שאתה מערבב פה מין בשאינו מינו.
אל תשכח לכסות את ראשך כשאתה שומע קריאת התורה בעזרת נשים מידי שבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 16:39 לינק ישיר 

אני חובש פאה נכרית בשבת ולכן איני צריך לכסות את ראשי
אתה מדבר כאן על ענינים -ההפרדה- הגובלים במחלת נפש מתקדמת -femeofobia  לא אתה -כי אם רבותיך, הופכים את החיים לבתי נסבלים ומובנים,
מחלה זו לא היתה מעולם בעם ישראל, זו תוצאה של העידן החדש- המפחיד אותם, והם מוצאיים את זעמם ואת תסכולם על הנשים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הבה נפרידה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 19 20 21 ... 28 29 30 לדף הבא סך הכל 30 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.