|
|
| נשלח ב-20/12/2011 17:27 |
|
| |
לביליצר
כל שורה שלך מוכיחה כשל אחר בהבנת הנקרא. מה לעשות?
ולכן אסתפק בשאלה אחת:האם לפדופילים יש יצרים כן או לא?
תוקן על ידי צענערענע ב- 20/12/2011 17:28:28
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 08:36 |
|
| |
<הבעיה מרכזית בכל הסיפור של בית שמש, זו השתיקה שלנו, המחרידה, של האנשים הדתיים וחרדים. אנחנו הראשונים שצריכים לצאת נגד העוולות האלה", כך אמר לי אתמול מקורבו של הרב אלישיב, הרב ד"ר דב הלברטל. > כל הערה מיותרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 11:19 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 15:22 |
|
| |
 [שו"ת שיח מרדכי יו"ל ע"י מכון אור התורה אלול תשס"ו] --------------------------
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 15:46 |
|
| |
מסופר על הרב זלמן אויערבך גם כשכבר היה גדויל נהג להשתמש בתחבורה הציבורית מידי יום כדי להגיע לישיבה, וכשהיתה מתיישבת לידו אשה בלבוש לא צנוע, אפילו אם היה צריך לרדת בתחנה הקרובה, היה יורד רק בתחנה הבאה כדי שחלילה לא יחטא בהלבנת פני אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 15:53 |
|
| |
מה יעזרו כל הפסקים מדובר במחלת נפש שום צניעות ושום נעליים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 17:03 |
|
| |
בהקשר לנאמר לעיל בשם הרב קנייבסקי. בספר חוט השני הלכות צניעות לרב קרליץ, נאמר בשם החזון אי"ש שאסור ליישב אחורי אשה באוטובוס.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 17:06 |
|
| |
ברוך המקדש שמו ברבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 12:19 |
|
| |
בחורה נכנסה לתחנת משטרה, להגיש תלונה על הטרדה מינית. מיד התפנה חוקר.
- ספרי לי מי מתי ואיפה הוטרדת מינית. - בעבודה, הגיע בחור חרדי, והוא מטריד אותי מינית! - האם הוא גידף או קילל אותך? -לא. -האם הוא ירק לעברך? -לא. -האם שלח לעברך מבטים? - לא - אז מה עשה לך? האם הוא רמז לאחרים עלייך? - לא הוא לא עשה כלום מכל מה שציינת. - אז במה הוא הטריד אותך מינית?- -הוא לא מסתכל עלי ולא מתיחס אלי. זה מאד מטריד אותי מינית.
אין בזה כל הבעת דעה. רק לשם החיוך נכתב. למרות שיש בזה גם משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2011 18:30 |
|
| |
למרותנ ההסתייגויות ההולמות, לא כ"כ אהבתי את הבדיחה לשם שינוי (ירוחם, בד"כ הבדיחות מוצלחות מאד), ובפרט את ה"יש בזה משהו".
מבחינה ערכית, נראה לי שיש חוסר סימטריה בין מצב שבו בחור מפרש בצורה שגויה עניין או חוסר עניין מיני של עמיתה לעבודה בו. למרות שכמובן אינני מביע צל של ביקורת כלפי ירוחם עצמו (ומעבר לכך, שוב, ההסתייגויות המתאימות הופיעו, וכו'), נראה לי שיסוד כלשהו בבסיסה של בדיחה זו כן מופיע כהצדקה עצמית של מטרידים מיניים, ולכן אישית היא קצת מרתיעה אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2011 19:24 |
|
| |
| xibolaiyu כתב: |  | למרותנ ההסתייגויות ההולמות, לא כ"כ אהבתי את הבדיחה לשם שינוי (ירוחם, בד"כ הבדיחות מוצלחות מאד), ובפרט את ה"יש בזה משהו".
מבחינה ערכית, נראה לי שיש חוסר סימטריה בין מצב שבו בחור מפרש בצורה שגויה עניין או חוסר עניין מיני של עמיתה לעבודה בו. למרות שכמובן אינני מביע צל של ביקורת כלפי ירוחם עצמו (ומעבר לכך, שוב, ההסתייגויות המתאימות הופיעו, וכו'), נראה לי שיסוד כלשהו בבסיסה של בדיחה זו כן מופיע כהצדקה עצמית של מטרידים מיניים, ולכן אישית היא קצת מרתיעה אותי.
|
|
לא ברור לי לגמרי מה כווונתך בחוסר סימטריה הנ"ל,
אבל אם אם אני מבין נכון, אתה מסכים שיש באמת בעיה מסוימת לגברים להבין את כוונותיהן של בנות המין השני, מה שמציב אותם בפני דילמה של "אוי לי מיצרי ואוי לי מיוצרי":
האם להחמיר ולהיות פאסיביים לחלוטין (אולי לחכות שהוד מלכותה 'תתבע' כפי שקורא לכך התלמוד, מה שפחות סביר שיקרה) וכך להקטין את הסיכוי להשיג משהו, או לנסות ולהסתכן בדחייה פוגענית ואף בתביעה על הטרדה מינית,
שכן הגבול בין 'להתחיל איתה' לבין להטריד הוא דק מאוד, ולפעמים מדובר באותה הפעולה בדיוק (למשל: נגיעה בידהּ או החלקה על שערהּ, או מחמאה על יופיהּ) אלא שאם מדובר במישהו שהיא מעוניינת בו היא פשוט תזרום (ובלי שהוא יזום - היא הרי לא 'תתבע' בד"כ, וכנ"ל), ואם מדובר במישהו שהיא לא מעוניינת בו היא תנצל את הענייין לתבוע על הטרדה מינית.
כמובן שיש פעולות שהן חד משמעית הטרדה (כמו למשל בוס שצובט לעובדת בישבנה במהלך העבודה, או מעיר לה הערות הנוגעות לאיברים אינטימיים, וכמובן כל מה ש'צפונה' מזה), אבל אני מדבר על אותן סיטואציות 'אפורות', שבהם היחסים לא ממש ברורים (נניח שני סטודנטים שמכירים זה את זו זמן רב ולדעתו יש באוויר 'מתח מיני'), והפעולה היא עדינה יחסית, כך שההכרעה אם מדובר בהטרדה או בג'נטלמניות / דון ז'ואניות היא לחלוטין של הנמענת - החוק בד"כ יחרה-יחזיק אחרי הכרעתה (שכאמור איננה תלויה בפעולתו).
ו-כן, בהחלט יש מצבים של 'היא אומרת לא והיא לא מתכוונת לזה'. ואין המדובר באונס.
בעבר הפרשנות של האירועים הייתה לכיוון שכל דבר הוא תקין, כיום המטוטלת נטתה לכיוון שכל דבר הוא הטרדה מינית, קיצוניות הפוכה במעין 'תשובת המשקל' של הרמב"ם, יש לקוות שמתי שהוא זה יתאזן, לרווחת כל הצדדים (הרי גם נשים מפסידות מזה שגברים - ודווקא אלו היותר עדינים ומכַבדים את האשה כאדם מעבר לפונקציה המינית, ולא הערסים - נמנעים מלהתחיל איתן מסיבות אלו).
לאחרונה ראיתי סיפור באחד מהפורומים לסיפורי הטרדה (דרך תוצאה שקפצה בגוגל) - אינני מצליח למצוא אותו כעת - אחת שמתארת אירוע, שבו היא הייתה מדריכת טיולים והדריכה קבוצה של אנשים מבוגרים, והיא הייתה עם מעיל והיה חם וכולם הזיעו, והיא מדברת עם המיקרופון ונוטפת זיעה, וגבר מבוגר שאל אותה אם היא תרצה שהוא יוריד ממנה את המעיל (בלשון דומה - לא 'אפשיט אותך' או משהו כזה), איכשהו הוא כנראה הבין שהיא רמזה שכן והוריד ממנה את המעיל.
עד כאן נראה ג'נטלמניות טהורה.
אך היא הייתה מוטרדת עד עמקי נשמתה האווילית ולא הצליחה להשתחרר מהחדירה הגסה לגופה.
כל התגובות: גברים סוטים! תתבעי אותו! משטרה! כלא! עמוד התליה! כתבתי שם איזו תגובה, בציניות האופיינית, אך כמובן היא (התגובה) צונזרה.
לא יודע עד כמה דילמות אלו רלוונטיות בפורום הזה, כך שיפתח דיון בנושא. בכל אופן היה חשוב לי להעיר.
תוקן על ידי thepresent ב- 31/12/2011 20:10:23
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2011 19:58 |
|
| |
שוב מהות הבדיחה לא הובנה וכתוצאה מכך תגובות לא לעניין.
מהות הבדיחה היא המשמעויות השונות של המושג הטרדה.
כל מה שטורד את המנוחה של האדם מכונה הטרדה. למשל .אם יש ילד חולה בבית הדבר מטריד את מנוחת ההורה כלומר מפריע לו.
מה שהטריד את הבחורה בבדיחה המדוברת שאיש לא התייחס אליה והיא הרגישה דחויה.
הפואנטה של הבדיחה היא שהיא הלכה עם זה למשטרה.
זה הכל.
אבל להעביר את זה לנושא הנדוש של החוק נגד הטרדה מינית במובן הרגיל פרושו הרס הבדיחה .וזה משהו שלא נסלח...
תוקן על ידי צענערענע ב- 31/12/2011 20:01:15
|
|
|
|
|