בית פורומים עצור כאן חושבים

רומי - אדום [עמלק]?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/11/2009 03:52 לינק ישיר 

קשה מאוד להבין את דברי חז"ל שאדום זהו רומי מכיוון שבברכות כתוב "הוה גביר לאחיך "ומעולם זה לא התקיים כלפי מלכות רומי, לעומת זאת האדומים אכן היו תחת שליטת ישראל בזמנים מסויימים, ואפילו חויבו להתגייר (לא זוכר בידי מי).ולא מסתבר שהברכה היא כל כך היפוטתית רק כאשר כל עם ישראל ללא יוצא מהכלל יהיה צדיק, אשר לא התקיימה מעולם .מלבד זאת כידוע כאשר בני ישראל רצו להגיע לארץ עמד בדרכם אדום אשר מנע מהם לעבור ,ועד כמה שאני יודע איטליה איננה בדרך לארץ ישראל.ואולי כוונת חז"ל היא שישנה סוג של תרבות חיים ופילוסופיא שחידשו האדומים ומזה ינקו הרומאים ,ובזה גם יובן מדוע אהדו הרומאים את הורדוס האדומי, אולם בשביל לטעון זאת צריך להביא ראיות שאכן כך זה.
מה שאני לא מבין זה מה רצה יעקב את הבכורה וכי אילו לא היה נמכר הבכורה לא מעמו היה בא הכוהן והרי כל עם ישראל וממילא גם כוהניו נבחרו מיעקב ,וגם אי אפשר לומר בשביל הברכות מכיוון שגם ככה יצחק רצה לברך את עשיו וכנראה שלא היה מועיל לספר לו שיעקב קנה את הבכורה אחרת בשביל מה רימה יעקב ,היה אומר ליצחק ישר שהוא קנה את הבכורה ולכן זה מגיע לו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2009 07:31 לינק ישיר 

דינו, מה עם האדומים שישבו בדרום יהודה בימי בית שני וגוירו בידי החשמונאים, ומהם יצא הורדוס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2009 23:30 לינק ישיר 

"קשה מאוד להבין את דברי חז"ל שאדום זהו רומי מכיוון שבברכות כתוב "הוה גביר לאחיך "ומעולם זה לא התקיים כלפי מלכות רומי".
לא ידענא  מאי קאמר מר, חז"ל לא אמרו שאדום הוא רומי אבל לא עשיו, חז"ל אמרו שאדום הוא עשיו, ולכן בימי דוד השתעבד עשיו לישראל עד ימי יהורם. וכן בימי הבית השני השתעבדו האדומים שבישראל ליוחנן הורקנוס שהכריחם להתגייר כפי שציינת וכפי שציין יעקב135, אבל אין זה אומר שהיו אלו כל האדומים שבעולם.

"מלבד זאת כידוע כאשר בני ישראל רצו להגיע לארץ עמד בדרכם אדום אשר מנע מהם לעבור ,ועד כמה שאני יודע איטליה איננה בדרך לארץ ישראל".
שוב אותה הטעות, האם העלית בדעתך שלפי חז"ל לא היה מעולם אדום בארץ אדום? הלא בזמן יצי"מ לא היה בכלל בני אדם באיטליה רק קופים קרומניונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2009 01:00 לינק ישיר 

"בזמן יצי"מ לא היה בכלל בני אדם באיטליה רק קופים קרומניונים". 

בזמן יצי"מ ייתכן שלא היתה גם איטליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2009 01:09 לינק ישיר 

טענתי היא שבהנחה שעשיו הוא גם רומי איך ניתן לטעון "שהוה גביר לאחיך" התקיים רק בחלק קטן מהעם ואילו החלק הגדול והמרכזי מבחינת כמות האנשים לא התקיים מעולם, ואם כבר היה הפוך.בעניין  מניעת המעבר לארץ ישראל הרי זה מוכיח  שבאותו זמן ידעו איפה הם נמצאים ואף אחד אינו טוען שמשמה עברו לרומי אלא שהעם הרומאי בא מכל מיני שבטים גרמנים .גם בזמן הבית השני העם האדומי בא לעזור ליהודים כנגד הרומאים מה שפחות מסתבר אילו הם היו עם אחד ,וגם יוסיפון איננו מזכיר שהם נלחמו בבני עמם.תחשוב גם שבזמן שאול נהרגו כמעט כל העמלקים וכן חלק נכבד מבניו של עשיו ישב באדום איך הצליחו בתקופה לא כל כך גדולה להיות עם כל כך ענק שנמצא גם באדום וגם באיטליה בתקופה של בערך 800 שנה. למרות שאני מסכים שאף טענה בפני עצמה איננה ניצחת ודאי הכיוון נראה כך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2009 01:58 לינק ישיר 

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2159756&whichpage=114#R_5

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2009 09:19 לינק ישיר 

לינקזעצער מי זה שד"ל על התורה ,אני מקווה שאני לא מגלה פה בורות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2009 23:25 לינק ישיר 

אני חושש שתקוותך נכזבת..
וגם את טיעונך השני לא הבנתי עדיין, נבואות התורה מתייחסות בעיקר לעתיד היותר קרוב, כשאדום וישראל היו שכנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2009 00:44 לינק ישיר 

המסתפק

<אני מקווה שאני לא מגלה פה בורות>

מהם צדדי הספק?

http://www.tora.us.fm/tnk1/jdl/

ובקישורים.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 24/11/2009 00:46:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2009 10:10 לינק ישיר 

דינו
אומר נבואות התורה מתייחסות בעיקר לעתיד היותר קרוב,
כשאדום וישראל היו שכנים " הפסוק "משמני הארץ מושבך"פירשו חז"ל זו איטליא של יוון זה איננו העתיד
הקרוב. (חוץ מזה שקצת משונה שהברכות רק לעתיד קרוב)  וזה המקור שאדום זהו רומי כך שתירוצך קשה.

ניסיון לצמצם שורות

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 05/09/2010 18:42:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2009 00:17 לינק ישיר 

גם בנבואות או בדרשות מנבואות יש פשט ויש דרש.
ובלי ספק פשט המושג אדום או עשיו אינו מתכוין לרומי, גם אם יש קשר אתני בין רומי לעשיו,
רומי אינה עשיו אלא אומה אחרת.
אמנם יוצא מן הכלל היעב"ץ האוסר בתשובותיו גר איטלקי כדין גר אדומי עד שלשה דורות, אבל נראה שהוא דעת יחיד.
כי הקשר האתני הוא קצת רופף, ואין על זה שם העם האדומי. אלא שמסייע לו הקשר הרעיוני במישור הרמז,
אלא שמישור זה אינו קובע הלכות.

ניסיון לצמצם שורות

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 05/09/2010 18:41:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2010 14:05 לינק ישיר 

בזמן האחרון דברו בעניין ומצאתי אבן עזרא, והנה בחיפושי אשכול בעניין גלות אדום לצטט את האבן עזרא,
ראיתי שהפותח האשכול התחיל באמת עם האבן עזרא הזה והנה שוב

אבן עזרא בראשית פרק כז

וישנים שלא הקיצו משנת האולת יחשבו, כי אנחנו בגלות אדום, ולא כן הדבר, רק אדום היה תחת יד יהודה, וכן כתוב
ויפשע אדום מתחת יד יהודה (מ"ב ח, כב). גם יואב הכרית כל זכר באדום (מ"א יא, טז). ובעבור שהי' תחת יד יהודה
שמחו ביום אידינו והי' אומרים לבבליים ערו ערו עד היסוד בה (תה' קלז, ז). ויותר היה קשה על ישראל החרפה, שהיה
אדום מחרף אותם מרעתם. וכן טעם שישי ושמחי בת אדום (איכה ד, כא), ג"כ אל תשמח לבני יהודה (עובדיה א, יב), גם
בימי הורקנס הזקן שמם שומרי ירושלים, והכניסם בברית מילה. גם בימי אגריפס כאשר נלכדה ירושלים באו גדודי
אדום לעזור ליהודה, ואומה שהגלתנו הוא מזרע כתים וכן אמר המתרגם וצים מיד כתים (במד' כד, כד), והיא מלכות יון
בעצמה כאשר פי' בס' דניאל. והי' אנשים מתי מספר, שהאמינו באמונה חדשה, וכאשר האמינו בימי קוסטנטין שחדש
כל הדת ולא הי' בעולם שישמרו התורה החדשה חוץ מאדומיים. ג"כ יקראו היום אנשי מצרים ושבא וארץ עילם
ישמעאלים, ואין בהם מי שהוא, מזרע ישמעאלים כי אם מתי מעט:

תוקן על ידי maxmen ב- 05/09/2010 14:06:44

ניסיון לצמצם שורות

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 05/09/2010 18:40:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2010 19:58 לינק ישיר 

ולגבי ימינו אנו, למה מתכוונים אם בכלל?

האם אדום היא הנצרות? המערב, כמו "גרממיא של אדום"?
האם מסומלת ע"י נאמר, ארצות הברית?

ועמלק? איראן למשל? או שוב המערב החומרי, כמו "דולר" בגמטריה "עמלק".

אהוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 08:57 לינק ישיר 

העליתי כאן פרק העוסק בענין "אדום זו רומי", ממאמר ב"תלפיות", ניסן תשי"ג:

http://www.zumodrive.com/share/90bRMWY0Yz

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 12:03 לינק ישיר 

למאי נפק"מ מי זה אדום? בכלל אדום היו אומה קטנה שגרו בסמיכות לישראל, אין קשר בינם לבין תושבי אירופה
שכנראה מצאצאי יפת...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רומי - אדום [עמלק]?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.