|
|
| נשלח ב-14/12/2010 12:07 |
|
| |
יונתן: ראה תגובה שלי לפני כמה תגובות לפניך מאבן עזרא
|
| נשלח ב-14/12/2010 12:14 |
|
| |
אני מכיר את האבן עזרא וחשבתי עליו עוד לפני שנכנסתי לאשכול.
פשוט שבית ישראל ובית עשיו אמורים להיות בערך באותו סדר גודל, אז אין סיבה שתוך כמה מאות שנים אחד מהם יהיה אימפריה עולמית.
כמו שכבר אמר מישהו באשכול, כל מי ש"רע" לישראל מיד מקוטלג כ-"עשיו". למען האמת אולי בית עשיו רשעים, עשיו בעצמו לא מצאנו לו רשעות מיוחדת בתורה (אם לא נביא בחשבון את מליון ואחד האגדות בנושא)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2010 12:31 |
|
| |
מלאכי פרק א
(ג) וְאֶת עֵשָׂו שָׂנֵאתִי וָאָשִׂים אֶת הָרָיו שְׁמָמָה וְאֶת נַחֲלָתוֹ לְתַנּוֹת מִדְבָּר: (ד) כִּי תֹאמַר אֱדוֹם רֻשַּׁשְׁנוּ וְנָשׁוּב וְנִבְנֶה חֳרָבוֹת כֹּה אָמַר יְקֹוָק צְבָאוֹת הֵמָּה יִבְנוּ וַאֲנִי אֶהֱרוֹס וְקָרְאוּ לָהֶם גְּבוּל רִשְׁעָה וְהָעָם אֲשֶׁר זָעַם יְקֹוָק עַד עוֹלָם:
אם רומא זו אדום- איזה סיפורים יפים אנחנו קראנו כאן על רומא פירנצה וונציה- אז מי צודק הנביא או חז"ל?
|
|
| נשלח ב-14/12/2010 14:25 |
|
| |
באותו עניין
אחד מצאצאיו של אדום הוא עמלק יש מצווה מפורשת בתורה "והיה בהניח ד' לך מכל אויבך מסביב וכו' תמחה את זכר עמלק מתחת השמים לא תשכח" האם מצווה זו עדיין קימת ?, האם מישהו כיום יכול להצביע על עם שהוא מצאצאי עמלק ? אם אין היום יחוס עמלקי ממילא נראה לומר שבעצם זכר עמלק נמחה, המקום היחידי שעדיין יש לו זכר זה בתורה, אולי הגיע הזמן להפסיק לקרוא את פרשת זכור בציבור ?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2010 14:37 |
|
| |
| חי_רגעים כתב: |  | באותו עניין
אחד מצאצאיו של אדום הוא עמלק יש מצווה מפורשת בתורה "והיה בהניח ד' לך מכל אויבך מסביב וכו' תמחה את זכר עמלק מתחת השמים לא תשכח" האם מצווה זו עדיין קימת ?, האם מישהו כיום יכול להצביע על עם שהוא מצאצאי עמלק ? אם אין היום יחוס עמלקי ממילא נראה לומר שבעצם זכר עמלק נמחה, המקום היחידי שעדיין יש לו זכר זה בתורה, אולי הגיע הזמן להפסיק לקרוא את פרשת זכור בציבור ?
|
|
שאלה מעניינת. אולי תעביר אותה לאשכול של ירוחם "מצוות והלכות שעברו ובטלו מן העולם"
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2010 16:16 |
|
| |
חי כבר בגמרא בברכות פסקו כי אין עם עמלקי. ולמה אם ממשיכים לזכור את עמלק? א. מצוה מדאוריתא קשה לבטל, כמ שמצוות מדרבנן אי אפשר לבטל. ב. זה שייך לאפוס של עם ישראל- שנותנת רשות ומצווה לשנוא. ג. מה איכפת לך- למי זה מזיק או קשה? ד. עמלק הפך כבר למושג של אויב שצריכים להשמיד אותו, הוא מתחלף. כל דור ואפילו פעמיים. ה. עמלק הוא גם סמל לשטן הרוחני היצר הרע.
ש"ס אומרים היום שהרב אמסלם הוא עמלק. מחר עמלק כבר יהיה מישהו אחר.
|
|
| נשלח ב-14/12/2010 17:16 |
|
| |
ירוחם דבריך שקולים ומושכלים אבל יש לי קצת להשיג עליהם א. נכון שקשה עד כמעת בלתי אפשרי לבטל מצווה אבל יש מצוות שבטלו מאליהן למשל השמדת ז עממין כיוון שכבר קימו אותה, ה"נ אני טוען שקימנו את המצווה והיום אין עמלק ב. אני לא בטוח שיש כאן ענין לשנוא בדווקא, זה הרעיון של " הלא משנאיך השם אשנא... " ג. אכפת לי שזה מגוכח לעמוד בביהכ"נ קבל עם ועידה ולהכריז על מצווה ארכאית כמו לומר בקול רם אנחנו עם אנכרוניסטי ויהדותינו עוסקת בענינים לא רלוונטיים וחסרי טעם עד גיכוח ד. האם יש היום מצווה למחות את אי מי מן האומות או הקבוצות הפוליטיות כשם שהיה מצווה למחות את זכר עמלק ?
הרב אמסלם איש יקר, מי שמכנה אותו עמלק עובר על המון איסורים חמורים מדאורייתא ומדרבנן
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2010 21:20 |
|
| |
חי יש הרבה מצוות חיוביות והומניות אהבת הגר- ואהבת לרעך- לו תונו איש את אחיו- ועשית את הישר והטוב- ועוד הרבה.- ואנו לא מקיימים את המצוות הרבות הללו, אז לשם איזון אנחנו לא מקיימים כמה מצוות אכזריות- מחיית עמלק- עיר הנדחת- ובן סורר ומורה,
לפני הרבה זמן לקחתי במכוניתי רב מפורסם- הוא די בלבל לי את המח בדיבורים על תשובה וכו' רציתי לגמור את הנסיעה והתחלתי לנסוע במחירות גבוה מאד, שאל אותי הרב- מדוע אני לא שומר על חוקי התנועה? השבתי לו. תראה לפי דבריך בשמיים יודעים וחושבים כי אני עובר על מצוות ה', ואם עכשיו אם יראו שאני נוסע לפי החוק. מה יגידו? הבן אדם הזה רק את המצוות לא מקיים. אבל את חוקי המדינה הוא מקיים, עכשיו יראו שגם את חוקי המדינה אני לא מקיים, יגידו. הוא לא מסוגל לקיים שום מצווה, ויקלו עלי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2010 21:26 |
|
| |
ירוחם,
יש מצב שבטעות תקח אותי טרמפ ונבלה בנעימים שעות אחדות?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 03:27 |
|
| |
כתב הרמב"ן (ספר הגאולה לרמב"ן, השער השלישי, כתבי הרמב"ן, ח"א, ירושלים תשכ"ג, עמ' רפד – רפה): "האדומים היו הם הטועים ראשונה אחרי האיש שטען שהוא משיח, וטענו עליו גם באלוהות, והם באו ארץ אדום ופשטה טעותם עד רומה הקרובה להם. ונתבססה שם בימי קונסטנטין המלך על רומי, אשר יסד להם תחבולות ממשלת כומר רומה [אפיפיור] ואמונתם בו... לכן תחשב רומי ואדום מלכות אחת".
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 03:37 |
|
| |
מה לעשות שזה נוגד נבואות מפורשות,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 04:26 |
|
| |
ראה רש"י שכתב על הפסוק: "אלוף מגדיאל" – שהיה אחד מבניו של עשיו (והוא הוא עשיו אבי אדום) - שזו רומי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 10:05 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | כתב הרמב"ן (ספר הגאולה לרמב"ן, השער השלישי, כתבי הרמב"ן, ח"א, ירושלים תשכ"ג, עמ' רפד – רפה): "האדומים היו הם הטועים ראשונה אחרי האיש שטען שהוא משיח, וטענו עליו גם באלוהות, והם באו ארץ אדום ופשטה טעותם עד רומה הקרובה להם. ונתבססה שם בימי קונסטנטין המלך על רומי, אשר יסד להם תחבולות ממשלת כומר רומה [אפיפיור] ואמונתם בו... לכן תחשב רומי ואדום מלכות אחת". |
|
בזמן אותו האיש מלכות רומי כבר התפשטה בעולם. מאוד סביר שהאדומים קיבלו את הנצרות והם גם "התמזגו" עם הנצרות בעולם, אבל אין קשר בינם לבין רומי. (אלא אם אתה קורא לכל העולם כיום "רומי")
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 17:11 |
|
| |
יונתן,
עד מתי אתה מעוות עלינו את הכתובים? זה לא מה שהרמב"ן (ורש"י שהבאתי) התכוון... בפשטות - רומי היא מזרע אדום!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 17:17 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | יונתן,
עד מתי אתה מעוות עלינו את הכתובים? זה לא מה שהרמב"ן (ורש"י שהבאתי) התכוון... בפשטות - רומי היא מזרע אדום! |
| וכל זרע דוד המלך מבנות לוט, וכל האונגרים מזרע כוזר מה זה קשור ?? אין עם אומה של עמלק ואדום, נקודה,
זה לא עווות של כתובים ולא של פרשנים ודרשנים למיניהם,
אפשר להשתמש כמשל ותו לא,
אבל חייבים להדגיש ולחזור ולהדגיש שזה לא נבואה ולא כלפיהם הנביאים כוונו את דבריהם,
כי אחרת נשוב ונסכים ללכת כצאן לטבח, כי כך כביכול כותב בנביא, ולא היא,
אני כבר לא מדבר על החשש של נבואת שקר,
|
|